Nem tudtam eddig, miért azok. Most már, hogy megnéztem koncertjüket július 6-án, pénteken este a parádfürdői Károlyi-kastély Freskó Éttermében, vannak sejtéseim. Irigylik rajongóiktól a pontosságot, a minőséget, a szakmai igényességet, a művészi alázatot és a lelkiismeretességet, sőt, mindezen túl, önmagukat is.
Nyugaton ennyi elég is egy együttes erkölcsi halálához. De mi keleten vagyunk, Északkelet-Magyarországon, Heves megyében, Budapesttől bő száz kilométerre. A Palóc-napok nevű rendezvénysorozat fő attrakciója lett volna a népszerű (?) együttes. Egyórásra meghirdetett műsorukra fogytak is a jegyek rendesen, a telt házat (300 ülőhely a patinás étteremben) a teraszon kíváncsiskodó kétszáz potyázó koronázta. Félezer ember várt - négyre (beteg a 8 fős csapat fele, avagy talán kétfelé hakniznak egy időben?). Vártunk negyedórát, félórát, háromnegyedet. Ha a királyok erénye a pontosság, a Dáridó fent nevezett sztárjai lovászlegények sem lehetnének az udvari istállóban.
Végül megérkeztek, indítottak a sombrerós-pokrócos mexikóival, aztán pléd le, paróka fel, következett Delhusa Gjon, Karel Gott és Soltész Rezső. Mindezt, persze, a nagyérdemű jobbára csak sejthette, mert az átverős play back palástolására két reflektor vakított a szemünkbe (régen, ugye a színpadot volt szokás megvilágítani, nem pedig a nézőteret?), a hangosítás pedig egyszerűen minősíthetetlen volt. A hangerővel nem lett volna baj, ha a szomszéd faluban ülünk gyomrunk remegett a basszustól , csak az énekhangokat, a szavakat nem lehetett érteni. Valamikor lepusztultabb falusi diszkókban lehetett hallani efféle lüktető, torzító dübögést, amíg a DJ, a helybeli erősfiúk rábeszélésének engedelmeskedve, cuccot nem cserélt.
Néhányan a közönség soraiból felálltak és elmentek. Páran, kik nem akarták veszni hagyni a belépőjegyért kiadott ezer forintot, fújoltak. Az első sorokban ülők közül azok, akiknek megadatott a szájról olvasás képessége és retiküljükkel kivédték az ezer wattok vakítását is, annyit megértettek, hogy az egy egyik mirigy elnézést kér a késésért, mondván, elszervezték a kilométereket. Erre azok, akiknek a közelmúltban több mint negyven évüket szerveztek el hasonlóképpen, felelősök és tettesek nélkül, felszisszentek. Némi anyázás is hallatszott a nézőtérről, de ezt túldübörögte a három fellépőtárs kosztümcseréjéhez szükséges kényszerű szünetet jópofizásnak szánt hörgéssel kitöltő negyedik irigy hangja.
Joviális úr mellettem: Ha az a menedzser, aki elszervezte a kilométereiket, már ki van rúgva, akkor egy fene. Ha nem ezek menthetetlenek. Tovább nem mondhatta, mert a kis híján egyórás késéssel elkezdett egyórás playback-bemutató 35 perc után hirtelen véget ért. Hiába, no, alighanem sok üres színpad és várakozó közönség van még a környéken, és egy ilyen sztáregyüttes, tíz év haknival a háta mögött, tudja, hogy egy óránál többet sehol nem illik késni.
A mennydörgéses-szemfényvesztéses szoláriumból csalódottan tódult ki a tömeg a Freskó Étterem teraszára, ahol Fehér Tamás zenész nem fogják elhinni zenélt, énekelt, szórakoztatott tehát. Igaz, nem ezer forintért, hanem ingyen, nem play backről, hanem élőben, nem 35 percet, hanem hajnalig, és az erősítés is olyan volt, hogy minden szavát lehetett érteni. Szegény fiú, mire viszi így a show-businessben, gondoltam magamban, és elindultam a terasz büfésarkába, ahol grillállvány és tányérok százaival megterhelt asztal sejtetett némi búfelejtő harapnivalót.
A fülbevalós pincér azonban utamat állta. Sajnálom, uram, ilyesfélét mondott, nincs vacsora, mert nem gyulladt be a faszén. Hitetlenkedő ábrázatom láttán hozzátette, hogy locsolták pedig mindennel, ahogy az a grill-partik nagykönyvében meg van írva, de nem akart lángra lobbanni az istennek sem. Én ekkorra már tudtam, amit csak kevesek ott, azon az ünnepinek indult és jobb sorsa érdemes mátrai estén, hogy ketten voltunk kétszer először és utoljára Irigy Hónaljmirigy-koncerten életünkben: a faszén és én.
nos, csináltam egy site-ocskát, a http://www.tar.hu/fekete-pain/ címen lesz majd darabokba szedve a file tömörítővel, már 4 részlet fenn van, meg pár kép a videóból.
Ha a kép nem érdekel, ne menj még oda.
láttam a megvágott klippet. a mirigy jól megadta tibiéknek: a paines zenei részt kivágták, így nem dumálhat senki, de azt meghagíták, amikor "a művész úrat a földretiporják és megrugdossák", meg amikor "áthajtanak rajta"
:-))
Én láttam... fogták a fejüket.. szerinte az egész Zémínusz szerkesztőség ezen röhög egy hete.. félelmetes volt.. én betegre röhögtem magam az egészen.. a múlthetin meg a main is..
hogy a fuxoska még autót sem látott belülről az is biztos :)))
azthiszem ezt a két adást elkérem az archívumból.. ezt meg kell tartani.. hogy az emberi korlátoltság ilyen méreteket kezdett ölteni :))
a Zémínuszosok meg szerintem azért tették be hogy a világ nagyot röhöghessen.. ha valaki totális hülyét akar csinálni magából akkor hadd tegye ))
Oszkár meg hagyta magát leugatni.. nyuszi volt.. legközelebb engem hívjanak fel :)
nu,egy zsidó fábián meg egy kokeró "péjn" elindul nyarat csinálni,de fecskeség-hiányban szenvednek.
külön-külön.
hogy együtt mire képesek?
nem csinálnak nyarat,de mindegyikük nyalat(ahogy az alábbi kollegák vázolták).az ő dolguk,amit,de akkor is egy röhej volt az az anti-értékrend,ami mentén csodaszámba (és nem az én számba!:-)vették magukat.
ennek ellenére(vagy épp ezért) a hón-aljasok is elhúzhatnak a lagzizós,play-back-es náthás nunába,mert mára csak a prostitúcióban vannak otthon.
úgy szomorú és dühítő ez az egész,ahogy van,hisz mi is itt nyammogunk ezen a jelentéktelen,értéktelen semmin,miközben egyértelműen ki lehet jelenteni:a cigányok sem gajdolnák a "dárábját százír!"-dumát az aluljárókban,ha nem venne tőlük a kutya sem.
megyek is lehányni magam,amiért ezt idevéstem.
VadalmaX, Liquid_FX: Tiborról már a Bonanza korában is ezen hirek járták (merthogy Ö menedzselte anno a bandát) és mint tudjuk nem zörög a haraszt... Mellesleg az R-Go-hoz is volt köze, ami szintén nem semmi. Mellesleg ha már a TV-ben ment legalább egy nadrágot felvehett volna.
Pain valoban "nagyon erös személyiség és értelmes fiatal" benyomását kelti, igy nem csod a ha sok "önálló" gondolata van!
Különben nemis olyan durva, amit kapott, nem értem mi ez a kirohanás?
Nem tudom mit akar az a kis BUZI bocs HOMOSZEXUÁLIS (SIC).
Kis kopasz roma mindkettő. Most gyüttek az uccárúl aztán kő a pínz nékik. Amúgy az irigy mirigyek is csak egy pénzhajhász brigád.
HÖhÖhöhőőő. Hahahahaaa...
Király a fogszabályzós klippje; azt kéne inkább cenzúrázni.
A héten lesz a hónaljmiigy a filipben, kiváncsi vagyok hogy reagálnak majd, egy ilyenre mint ez a manager elég nehéz higgadtan válaszolni, remélem ők nem fognak ugy viselkedni mint a manager úr, és nyugodtan, higgadtan intézik el, esetleg még bocsánatot is kérnek okos enged alapon..
majmeglássuk!!
Beletrafáltam? :) Amikor megláttam a pain meg a managerbácsi egyenkopasz frizuját, rögtön sejtettem, hogy romantik rilésönsip húzódhat a háttérben. Így már érthető: managerbá az ő kis buzinyusziját védte olyan hevesen, hogy beleremegett a tévéképernyő. Kicsit félreértelmezik a fijug azt a keresztényi szeretet...nem a lelküket melengeti, hanem a se..jajj lenemirom, fujj, csunyalikvid, miketmondasz. :)
FX a meglátásodat hivatalos források is megerősítik, én persze semmit sem hiszek az egészből, két jóravaló fijú ők, sok sikert további gyümölcsöző együttműködésükhöz:-)
"csávó mondta hogy ők nagyon vallásosak, de nem szektánsok. (mi az a szektáns?)"
Ebben az 1-ben igaza van. A szektáns tudtommal 1 INTELLIGENS műszer amivel a középkorban a hajósok meg határozták a helyzetűket az égitestek segítségével.
A humor hiánya szvsz minden csak nem intelligencia.
igen, igen, teljes mértékben egyet értek az előttem szólókkal. pain-nek semmi keresni valója nem volt a műsorban, csak díszlet volt, pofáját egyszer ki nem nyitotta, ült ott bután, nézett maga elé, fel volt háborodva, ami nem látszott rajta, de látszott rajta érdektelenség, unalom, sötétség.
managere volt egy erőszakos barom, aki a szereteről prédikált, észérveket mellőzött, agresszív és türelmetlen volt.
pain, ha netán olvasod: keress sürgősen egy új managert, mert ez a csóka kihasznál meg hülyére vesz téged.
Pénteken volt szerencsétlenségem látni a lent említett műsort. Azóta nem jutok szóhoz. Ezen a pain gyereken már korábban is látszott, hogy egy végtelenül buta valaki, de hogy a menedzsere- aki személyes meglátáson szerint köcsögöli is pain komát rendesen- is egy pszihopata állat, az már nehezen hihető. Csak arra tudok gondolni, hogy álbotrányt csap ez az ostoba f*szkalap, mert nem viszik a cukorfalat védence lemezeit, és így akarja reklámozni magát. Vagy egyszerűen őrült, akit kezelni kéne. Megdöbbentő, hogy ilyen emberek komoly szerephez juthatnak a magyar zenei életben, ahelyett, hogy a diliházban ennék ki a virágot a cserépből.
csávó mondta hogy ők nagyon vallásosak, de nem szektánsok. (mi az a szektáns?)
azokívül ők a szeretet emberek ők full of love, oszt ott dühöngtt, meg ,mindenkit cseszegetett, kérdem én akkor ez most mi? keresztényi szeretet? hát...
Painen tényleg láccott hogy asse tggya miről van szó: "Láttam a klippet, nemtudtam mit gondoljak, aztán felhívtak és megmondták nekem hogy mit gondljak róla"...
a klippet eccer láttam, akkor sem az elejétől, de ezt a két apizódot láttam. meg a műsor ismétléséből a végét, véletlenül, de nagyon örülök neki.
péjnen láccott, hogy szart sem akar ő ott, a stúdióban, meg a szart érdekli a klipp (érdekelte?), csak a hüje menedzsere keveri a szart. Hülyeségeket mondott, majd az indulattól még nagyobb hülyeségeket, aztán személyeskedni kezdett filippel meg a telefonos valakivel is, meg az egész fellépése hiteltelen volt.
KÖSZI AZ INGYEN REKLÁMOT A KLIPPNEK!!
Láttátok már az Iígy Hónaljmirígy Fekete Pin című klippjét?
szerintetek is halálra rugdossák benne Paint, majd aztán elgázoják? Mert aPain managere ezt állítja, és teljesen fel volt háborodva, és ott szidta a hónaljmiriyet, meg mindenit. Ekkora egy ökör embert! A klippben tisztán lácik hogy pain a fekete vonatos srác szövegétől esik össze, aztán meg a hátsóablakra mászik, de leesik onnan, ígynemtudom hogy mennének át rajta, na mindegy