Múlt héten, több helyen jeleztem, hogy minden más működik a neten, csak az index süket. Az internettón is kínlódtam, ott volt, aki azt válaszolta, hogy neki semmi baja, az índex jó. (kb.18-20 óra között) Akkor már több mint fél órája képtelen voltam ráakaszkodni. (legalább 5 alkalommal jártam így.) Nem vagyok szakember, nem is nagyon értem, miről beszéltek, de a dolog eléggé ijesztő és főleg dühítő.
(Tényleg lehet ármánykodás?)
Nem minden inbound ami fénylik. Amióta woland betette a csótányt a kloáka topicba a szerver átlag félóránként becsenget hozzám is.
+ még a különböző szájtok számlálói, mti, rplayer stb.
Csak átlag minden 10-15-ik származási helye N/A.
Az lehet betörés....de a többi csak egy kukit akar feltenni a gépedre :-)
Természetesen Sörpolitikai és Sörgazdasági okokból van szünet - akkor érkezik a legújabb csempészáru szállítmány (ami rezső számára amúgy sem érdekes), és akkor föltöltik a készleteket, na meg meg is köll aztat kóstolni, utána meg ugyebár elalsz mindenki, na és emiatt aztán van ez a reflekc lassúlás, vagy micsoda... na, ahogy ill... Egészség!
azert ez szorakozas es nem munka, hogy ejjel kettokor akard felhivni az indexeseket. raadasul nem gondolnam, hogy azonnal tudnanak segiteni a dolgon. en azert ajanlottam a rendszergazdakkal valo konzultaciot, hogy megtudd az okat a "leallasnak" es ne a voroshadsereg akciojanak tudd be. :)
Ariel, a múltkor valakinek mutatni akartam egy olyan cikket (a taszári repülősnapról szólt) amit néhány nappal korábban olvastam az index címlapján. Kerestem az archívumot, nem találtam. Betelefonáltam. Azt mondták nincs archívumuk, mert új a címlap. Mondtam, hogy néhány hónapos.
Ezért új, szólt a válasz. Majd lediktált egy utat. Tényleg repülős cikk volt a végén, de nem az.
Visszahívtam őket. Először letagadták, hogy volt olyan cikk, majnem elküldtek melegebb éghajlatra. Aztán hüsz perc alatt kiderítették, hogy a nagyakanizsai (vagy vaami másik város) serverről linkelték, de az a kapcsolat most nem él.
Feladtam. hazajöttem és az elmentett anyagot elküldtam az illetőnek.
en sem tudom miert all le idonkent, de magamnal sokkal szagertobbek a honi internetes szakik egy reszenek szagerteset szokjak ketseggbe vonni. pl. rossz konfiguraciok.
szerintem sokkal hamarabb megtudhatnad az igazi okot, ha az index rendszergazdijait kerdezned (tudod impresszum)
rezső, ne haragudj, de itt most nem akarok "beszélgetni". Dolog van.
Kérdés: van hackervédőd?
Ha van: be van kapcsolva az automatice kitiltás?
Ha be van kapcsolva: mennyi időre van állítva: 1 óra, 2, óra 1 nap, forever?
Namost: ha ez van, akkor valaki prószált az Index IP-címén rádmászni. Már változtattyák, tehát nem feltétlenül igaz a dolog, de ezt követően az Index IP-jéről neked infót nem enged fel a géped. Mivel 1 órákat írsz, vélhetően 1 órára van állítva a hackervédőd.
Ha nincsen hackervédőd, akkor lehet, az Indexnek van és amikor fel akarod törni, 1-1 órára letilt:-))))
jo, nem arullak el :))
mondjuk meg sohse szoltam moderatoroknak. (latod messire is milyen jol irogat ide, pedig..)
de ahogy neztem nem csak nekem kellene az a smiley, voltak fijuk akik mar haraptak is ra es mindjart ketseggbe estek es hivatalos kozlemenyt reklamaltak. :))
Bizony, bizony!
Resző, asszem tudom mi a hiba, de sajna napestig mással beszél a telefonod.
Mint láthatod, miközben neked nem müxik, mások vígan írkálnak. Nekem is volt hasonlóm, már majdnem formattáltam, amikor bekattant a megoldás.
A mobilon csengess, vagy mongyad meg, mikor (percre pontosan) hívjalak fel.
Mondjuk nekem meg nem volt ilyen gondom, de meg azt is el tudom kepzelni, hogy mentest csinalnak rola. Adatbazis szerverrol leven szo (nem tudom, milyet hasznalnak a sracok), nem mindegyik szereti az online mentest, es neha kell egy normalis backup, zart adatbazis mellett. Talan ezert.
mar fajo ez az egocentrikus politkus hozzaallas.
azert az orbantorgyanpolgarkormany uralkodasa alatt nem kellene ennyire uldozesi maniasan megkozeliteni a dolgokat.
a torzsasztal nem csak politikabol all, tele van mas jobbnal jobb forumokkal, nem a politika korul forog a vilag.
pl. a torzsaasztalban van egy miert lassu a torzsasztal c. topic is.
ahol rendszeresen panaszkodnak a sebessegre, hozzaferesre.
es neha-neha meg azok is hozzaszolnak akik csinaljak a tasztalt.
jo lenne ha kicsit utana erdeklodnel az internet muszaki hatterenek, nehogy uj jarj mint messire, aki nem ert bizonyos dolgokhoz, de rogton rendorert kiallt.
Egy órája nem tudtam fellépni, aztán hirtelen tudtam kapcsolódni.
Pesze, a politika jelzőt viccnek szántam, de elméletileg lehet ilyen oka is. Talán az Index kap olyan támadásokat, mint az én emiljeim, hiszen azokat szinte kéthavonta éri el egy-egy újabb bombázás.
Szünetel? Mikor?
Ha meg igen, az csak azért lehet, hogy szép lassan visszaszokjunk a denevér-életről az emberire mikorra elérkezik a nagy pillanat és nappal is bekapcsolhatod a géped, nagy sebességgel töltheted le leveleidet és nézheted az amerikai TV-csatornákat.
Addig marad a real audio country muzsika és a Matáv-koncesszió Schamschulának hála.
Milyen politikai okból szünetel az Index néhány órát minden éjszaka?
Hmmm… Adódik egy felettébb logikus válasz:
A nyugati magyarság, akit már nem terrorizál “haladó” médiánk és észreveszi, hogy például a patriotizmus Nyugaton teljesen általános, ellentétben hazánkkal, veszélyes az Indexre nézve. Gondold el, mi történne, ha beszabadulna ide az a sok fasisztoid emigráns! Egy-két Lovas-formátumú, az Indexre gyakran író jobboldali publicista egymaga felérne 500 FIB-, MSZP-, SZDSZ-, Munkáspárt-pénzelte bértollnokkal. Jobb megelőzni a bajt, és akkor lelőni az Indexet, amikor az USA-ban éppen este van.
Az Index nem véletlenül nem hirdet jobboldali lapokban – a Magyar Nemzet informatikai mellékletében sem. A baloldali lapokban, még a kifejezetten nem Internet-használó (nyugdíjasok, alacsony képzettségűek lapja) réteglapokban viszont, mint például a Népszava, hirdet. Addig is marad rezső, Bayer és Lovas Index-reklámja a Nemzetben és a Demokratában.
Talán azért, mert azt gondolják, hogy így is túl sokan vagyunk mi jobboldaliak az Indexen?