Keresés

Részletes keresés

Alhazred Creative Commons License 2006.08.08 0 0 102
és ha a miva-miva után rögtön gázsprét kap az arcába? :-))
Előzmény: sans-culotte (101)
sans-culotte Creative Commons License 2006.08.08 0 0 101
Ha így kezdi, hogy "miva'?!miva'?!", akkor borítékolhatóan az ösztöne.:)
Előzmény: Alhazred (100)
Alhazred Creative Commons License 2006.08.07 0 0 100
kíváncsi vagyok mit szól akkor, ha valaki egy ilyen "miva, miva?" után felcsattan, hogy "azonnal beszélni akarok a főnökével, ez felháborító", vajon az ösztöne vagy az esze kerekedik felül?
Előzmény: sans-culotte (99)
sans-culotte Creative Commons License 2006.07.30 0 0 99

Köszike.

Nekem személy szerint egy Manu Chao koncerten volt csak problémám egyszer a Pecsában, mikor az arc bele akart nézni a tasimba, én meg mondtam neki, hogy csak az alsógatyám van benne (mivel valóban az volt benne, nem akartam, hogy meglepődjön). Erre rámnéz, vérben forog a szeme, aszonnya: - Miva'? Miva'?

- Semmi. - mondom persze. De láttam rajta, hogy ha bármit szólok, abban a pillanatban nekem jön. Sz'l szerintem ebből kellene egy kicsit visszavenni.

És a magam részéről brutálisan nem tudom elfogadni az itt a topikban elhangzott érveket sem, hogy ha valami taknyos kölyök beszól, akkor jár a pofon. Mi az, hogy jár? Kitől? Hova? Milyen jogon?

Alapvetően a hozzáállással van probléma, mikor valaki azt gondolja, hogy azért van ott pl. a Szigeten biztonsági emberként, hogy neveljen, meg fenyítsén. Fenéket.

Azért őrző-védő, vagy biztonsági ember (hívjuk bárhogy is), hogy gondoskodjon az én biztonságomról, vagyis minden résztvevő biztonságáról.

Hibás az az elgondolás, hogy mivel adott esetben az In-Kal alkalmazottja, és tőlük kapja a fizetését, ezért csak nekik tartozik felelősséggel. Mert ő a TÖRVÉNYnek felel elsősorban, és míg odaszólni valakinek, hogy "kapd be a f.szom" az nem törvénytelen, addig ezért pofán vágni őt igen.

Másrészt (és a vitát végigolvasva ebben látom a probléma gyökerét), fel kellene mérniük, bocsánat a kifejezésért, de fel kellene fogniuk, hogy ők egy szolgáltatást végeznek a Sziget szervezői, illetve a Sziget résztvevői számára.

Nem azért tartoznak nekünk, résztvevőknek felelősséggel, meg némi tisztelettel, mert tőlünk kapják közvetve a fizetésüket, ezt el kell felejteni. Hanem ugyanazért, amiért egy pénztárosnak is az a dolga, hogy kiszolgáljon, egy buszsofőrnek meg az, hogy vezesse a buszt.

Azért van ott, hogy védjen, maradjon láthatatlan, közömbös, legyen az ANGYAL b..meg, aki elkapja a tolvajt, gyilkost, verekedőst. Ne szóljon be, ha egy részeg beugat, hanem tűrjön, mert beugatni nem bűn egy 60 ezres rendezvényen és a biztonsági ember nem azért van feketében, mert ő Darth Vader és büntethet.

Ha mindehhez mosolyog, mindemellett jófej is, akkor garantálom, hogy a büdös életben senki nem fogja se'bunkónak, se'taplónak nevezni, és nem fogja anyázni.

De ha alátámasztják a sztereotípiákat, akkor csak maguk indukálják az ellenük irányuló attitűdöt.

Előzmény: pumpika666 (98)
pumpika666 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 98

már sokadik fesztiválom, de eddig semmi bajom nem volt velűk, igaz a 130 kilós habtestembe nem is nagyon szoktak belekötni :-)

+még talajrészegen sem tudok olyan bunkó lenni hogy be kéne avatkozniuk

+egy csáknorisztól ellesett pörgőrugással engem is ki lehetne készíteni - remélem ezt nem olvassa a MESTER :-)

 

viccet félretéve, gyertek bátran, szerintem érezhető a minőségbeli javulás a szekusok terén is(segítőkézség, nyelvtudás, intelligencia)

Előzmény: sans-culotte (97)
sans-culotte Creative Commons License 2006.07.30 0 0 97

Üdv mindnekinek!

 

Én kedvesemmel idén szeretnék kimenni a Szigetre egy hétre, korábban csak néhány napokra látogattunk ki.

Az, hogy két éve nem volt bejegyzés a topikban, nem tudom annak tudható-e be, hogy a tavalyi bulin nem volt semmi probléma, mindenesetre szeretném megunkat biztonságban tudni a fesztiválon.

Mire számíthatok? Mi volt legutóbb? Még mindig az In-Kal biztosítja a rendezvényt?

gilmar Creative Commons License 2004.10.30 0 0 96

kihasználják ,h sokan vannak s nagyok és sokszor indokolatlanul tesznek dolgokat

inkább nem fejtem ki bővebben mert megint kitiltanak....

 

Előzmény: 1akisziv (95)
1akisziv Creative Commons License 2004.10.19 0 0 95
KÁr, pedig erre kiváncsi lennék...
Előzmény: gilmar (94)
gilmar Creative Commons License 2004.08.24 0 0 94
nekem más a véleményem ,de kimoderáltak meg kitiltottak...
Előzmény: Alhazred (93)
Alhazred Creative Commons License 2004.08.21 0 0 93
idén SZVSZ teljesen korrektek voltak. Egyszer hallottam bunkózni az egyiket, Anthrax után, de akihez szólt, az, ha lehet, még nála is bunkóbb volt.
m a x Creative Commons License 2004.07.30 0 0 88
Ezek a szemetek megint leadtak egy gyönyörű rotit az Illatos útra!
Nem tellik egy rohadt hirdetésre, hogy elajándékoznák, mert ezért vagy azért nem alkalmas?
Ez a kutya biztos nem volt elég hüklye ahhoz, hogy méteres láncon tartsák egy partkolóban...

Itt nézheted meg!
Borzas Creative Commons License 2004.07.11 0 0 87
Ne higgyetek neki, 190 centi és 120 kiló, az inkálosok nem az ilyenekre utaznak. Meg szakállas is.
Előzmény: Alhazred (85)
Borzas Creative Commons License 2004.07.10 0 0 86
az a legszebb az egészben, hogy az "antipatikus" egy magyar szóval is kiváltható, lásd "ellenszenves".
Előzmény: khru (83)
Alhazred Creative Commons License 2004.07.09 0 0 85

nem kell tufa módon viselkedni, meg beszólni az inkalosoknak, ennyi. Nekem még soha nem volt velük bajom.

 

elég nehéz meghúzni a határt amugy.

 

Pl. most Mezőtúron valamelyik okos a színpad felé dobott egy félig teli (már ez is mekkora bűn) sörösdobozt.

Az egyik Te-sec-es mellett csapódott be, de ha fentebb megy fél méterrel, akkor az énekes lábát találja el.

 

Szóval aki ilyet csinál, azt repíteném kifelé, mint macskát anyagcserére, de előtte megetetném vele a dobozt, kábé.

inkalrobi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 84

Szerintem aki ezt az oldalt létrehozta,az vagy nem tudott illegálisan sem bejutni a szigetre,vagy az In-kal-osok ugy elverték mint jég a határt.

Hozzátenném hogy valószinüleg nem alaptalanul.

khru Creative Commons License 2004.05.27 0 0 83
Valóban a közönség érezze jól magát ne a "személyzet". De az a fajta igénytelen "szórakozás" amit ott lehetett látni, az első időkben rossz érzést keltett az ott dolgozókban. De hát akkor ez még újdonságnak számított. Nem is gondoltunk arra, hogy az ilyen igénytelenségre is van igény.Azóta már nem tünnek fel ezek adolgok.
Ismét beigazolódik, hogy nem vagyunk egyformák.
Van aki elkezd szócsatázni és megpróbál sértőbb szavakat kitalálni és azzal visszavágni. Nem mindenki van ezzel így. Ez már nem az ovoda:Be,be,be Te nagyobb hülye vagy mint én. Te mindíg eggyel hülyébb vagy mint én, stb. stb. stb. Valszeg a Te világodban, egy irodában nem fog tettlegességgé fajulni egy vita. Tudni kell, hogy hol mit engedhetek meg magamnak.
És igen az értékrendembe belefér, hogy szájon vágjam az olyat, akit említettem. De nem azért, hogy szokja, hanem azért, hogy tanuljon belőle.
Te ezen kiakadsz. De nem vagyok benne biztos, hogy a legtöbb ember is. Tartsál közvélemény kutatást. Lehet, hogy megfogsz lepődni.
A nyelvtanra is kitérve. Annak ellenére, hogy az unszimpatikus szó nem létezik, szerepel a szinoníma szótárban.Egy kis történelmet egész véletlenül errő a szórol tudok neked mesélni.
Az antipatikus kifejezést (valóban így helyes)
a hetvenes években Hofi géza használta először egy kabaréjában. Az egész ország jót nevetett rajta. Addig mindenki az un... használta. Biztosan találhatnánk még pár ilyen helytelen kifejezést amit a mai napig mindenki használ.
Te szoktál izélni? Már mint az izé szót használni? De mondhatnám példának a "pardon" szót is.
Előzmény: Grege (81)
pere1 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 82
"tudod, mondhatott volna bármit, a Te sok éves tapasztalatoddal tuti csúnyábbat is visszaszólhattál volna, de ezaz üssük a szemtelenjét, had szokja"
Megérdemelte a pofont!
1.Aki mond valamit valakinek az vállalja a következményeit,még ha az egy pofon is.
2.Anyukája nem mondta, hogy az erősebbel nem kötekszünk?
3.Szóval néha nagyobb fájdalmat lehet okozni,mint fizikailag.
4.Aki erős az abban a tudatban van hogy az ereje megvédi,bármit tehet.Ugyan ez a helyzet a fontos emberekkel vagy akik annak hiszik magukat.Hát most tévedet.
Előzmény: Grege (81)
Grege Creative Commons License 2004.05.26 0 0 81
sarkítottál, nem azt mondtam, hogy ha én fizetek, akkor azt csinálok amit akarok, arról van szó, hogy ebben az esetben nem biztos, hogy az a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad a szigeten... ellenben mondjuk velem :)
Nem, nem azokról az öltönyös alakokról beszélek, közöm nincs a politikához :)
(Ja amúgy tudtam, hogy az öltönyös szövegre rá fognak mászni, pedig csak mellékszálon hoztam fel, de mindegy :)
Sajnos ki kell ábrándítsalak, mert olyan szó nem létezik, hogy unszimpatikus... a helyes megfelelő az antipatikus, mivel latin szóhoz német fosztóképzőt írni...
Azt is írtam, hogy sok felhozott példával adott esetben még egyet is értek, de ebben a topicban nem a sátortolvajok panaszkodtak eddig :D Viszont akkor a Te értékrendedben megütni egy 18 éves ficsurt (gondolom nem csak években volt kevesebb nálad, hanem kilókban is) az helyénvaló? Na ezen kiakadnék (meg szerintem a legtöbb ember is) még akkor is, ha az anyukádat szídta volna... tudod, mondhatott volna bármit, a Te sok éves tapasztalatoddal tuti csúnyábbat is visszaszólhattál volna, de ezaz üssük a szemtelenjét, had szokja
Előzmény: khru (80)
khru Creative Commons License 2004.05.26 0 0 80
Hello Grege!
Örülök, hogy válaszoltál írásomra! Az írásokból azt gondolom a baj az általánosításokkal van.
Az in-kal -nál sokan dolgoztak, és gondolom, dolgoznak is. Szóval nem az in-kal -al van a baj hanem az egyes emberekkel. - De Te is ezt írtad a végén. - Mondom ezt annak ellenére, hogy nem jó érzéssel jöttem el onnan.
Az igénytelenség nem bűn. Igen, de a részeget a részeg viseli el, a józan már nem. EZT A TÉGED ÉN FIZETLEK, ÚGY HOGY AZT CSINÁLOK AMIT AKAROK szöveget már sokszor hallottam. Komoly ellenszenvet váltott ki mindig. Én még sosem kaptam egy petákot, egy szigetlakótól sem. A fizetésemet mindig az in-kal - tól kaptam. Még közvetve értve sem jó, mert az in-kal sem tőletek kapja a lét. És ha a sziget nem jövedelmező, mi akkor is megkapjuk a pénzünket. És ez így van minden egyéb rendezvényen, tehát ez rossz duma. Meg egyébkén még attól sem tűrök el mindent akitől a pénzt kapom.
Azt írod, hogy Te olyan "öltönyös urakkal" dolgozol együtt akiknek még az illemhelyüket sem pucolhatnánk. Azokra gondolsz, akiket nap mint nap látni a tévében, hogy éppen ezért vagy azért a sikkasztásért ,csalásért áll a bíróság előtt? Ezek után minden szégyenérzet nélkül áll ki a publikum elé ismét, és foglalja el magas beosztását? Ne tévesszük össze az okosságot, az iskolai végzettséget az intelligenciával! A média dolgozók nagy részére sajna igaz, amit írtam. Hogy pontosabb legyek, velük a konfliktus abból adódik rendszeresen, hogy azt hiszik a sajtó kártyájuk mindenhová szabad belépést biztosít. Mikor közlik velük, hogy sajna még sem mehetnek be oda, ahová pedig nagyon szeretne, vérig sértve érzik magukat, és az őrön töltik ki a mérgüket. Mert Ő csak egy egyszerű biztonsági őr. Pedig az őr nem saját maga találja ki,hogy kit nem engedhet be az általa őrzött területre. Kérdem én, meg merné tenni ezt egy kormány őrrel is, aki ugyan úgy az ajtóban áll miközben a főnöke bent bulizik? Ugye, hogy nem.
Megmondom őszintén én is szájon vágtam egy 18 éves kis nyikhajt aki (A Blikk atyaisten fiát) mert nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használt velem szemben. Persze elment panaszkodni az apukájához, Ő meg a főnökömhöz. Annyi gerinc már nem volt benne, hogy elismerje miket mondott és miért. Volt köztünk laza 25 év. Minimum ezt tisztelje. Így aztán kapott egy atyait. Azt akarták, hogy bocsánatot kérjek tőle.
Kicsit feljebb ment a pumpa és közöltem velük, hogy a kicsi fiú szórakozzon azzal ami a lába között van, az vele egyidős. Ennyiben maradtunk. Az előző írásomban kitértem a kukás sztorira. Folytatva. Mikor nagy nehezen le „fegyvereztük” a díszes kompániát egy okos elkezdett kiabálni, hogy szerezzünk másik botot és üssük tovább a kukákat. Nem volt neki elég az eddigi balhé. Persze, hogy odaszóltam „Te teljesen hülye vagy? Nem volt elég ennyi?”
„Büdös bunkó nem hagyod szórakozni az embereket” volt a válasz, és hergelte tovább a fiatalokat. Persze, hogy kapott egy maflást. Na ez meg egy tévés volt. Ezt aztán úgy hangoztatta, mintha ezért mindenki felett állna.
Ami a topikban szereplő újságírót illeti. Részeg volt amikor írta? Be volt gőzőlve? Ez még inkább minősíti a „szakembert.” Részegen ne fogjon tollat, ne üsse a billentyűket, mert leminősíti magát.
Ide tartozik, hogy én nem úgy írtam, hogy unszinpatikus, hanem unszimpatikus. Így viszont helyes. Igaz inkább helyénvaló az ellenszenv kifejezés. Minden esetre minden Magyar ember használja ezt az idegen kifejezést is, sok másikkal egyetemben, elég sűrűn.
Mostani utolsó reagálásom: „szerintem nincs okod panaszkodni az újságírókra, ha Te sem érted meg az szórakozó embereket :)” Hmm. Ha a szórakozás a sárban, húgyban, és szarban, részegen fetrengve jelenti, akkor valóban nem. Nekem kicsit más fogalmaim vannak a szórakozásról. Pedig tíz év az éjszakában eléggé kitolta a határaimat.

üdv.

Előzmény: Grege (75)
Grege Creative Commons License 2004.05.26 0 0 79
ÁÁÁ-ááá-ááá!!!!
Nem mondtam, hogy az iskolázottság meghatározná az embert! Azt mondtam, hogy akár én is játszhatnám a sznobot (lásd. az "igénytelen szigetlakók" c. megnyílvánulásra írtam) és lenézhetném őket, de NEM TESZEM, ezért nem értem, hogy Khru milyen alapon. Sztem így okés lesz...
Nem csípem a németeket és tudom, hogy attól még lehet valaki vérbunkó, mert öltönyben jelenik meg :) (lásd az én példámat, szal bunkó vagyok és mégsem nézek le senkit)
Előzmény: pere1 (78)
pere1 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 78
Grege!
Attól,hogy valaki nem iskolázott,még nem bunkó!(jelzem én főiskolát végeztem)
Másrészt ,hogy a te példádnál marajak,miért is nem pucolhatnák az illemhelyüket?Én speckó nagyon sok embert ismerek szakmámból és magánéletemből kifolyólag,láttam sok embert aki kiemelkedő,de még nekik is vannak hibáik.
Az pedig végképp nem mentesít senkít a hülyeség alól,hogy egész évben öltönyben dolgozik.Gondolj csak a német turistákra,mikor ide jönnek és mindent megengednek maguknak.Te Csíped őket?
Előzmény: Grege (76)
pere1 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 77
Kedves CSabus!
Én nem hiszem hogy Kapolcson megfordulna ennyi membre pedig járok oda is vagy 3 éve.Másrészt a Szigetre a kezdetetktől járok és soha nem volt problémám az inkalosokkal.Jó lehet ez rajtam is múlt,mert nem háborodok fel mindenen.Viszont pont Kapolcson történt meg velem és 2 cimbimmel,hogy a megállóban beszélgettem egy helyi lánnyal,mire oda jött 4 rendező és feltették a kérdést,hogy minden rendben van-e,nem erőszakoskodunk? Én beszélgettem a lánnyal egyedül a 2 haver ült a padom kb 3 méterre,de a rendezők úgy jöttek oda mintha éppen most akarnám megerőszakolni a lányt,holott a lány is szivesen beszélgetett velem.MAjd miután kicsit emeltebb hangon megkérdeztem,hogy még is mire gondol és mit képzel amikor szemmel láthatólag normálisan beszélgetek a lánnyal,kaptam tőlük egy-két bunkó beszólást.Majd ezek után amikor kezdten kiosztani őket pont jött a busz.Hát ennyit arról hogy hol jobb.Mindenkinek lehetnek rossz napjai.
Előzmény: Csabus (73)
Grege Creative Commons License 2004.05.21 0 0 76
Ja és, hogy tényleg ne az legyen, hogy milyen igazságtalanul és biz. dolgokat kiemelve ítéltem meg Khru-t! Szal, amiket leírtál, hogy milyen esetek miatt került sor gyepálásra szerintem teljesen jogos (lányokkal való erőszakoskodás/verés stb.) ezek valóban okot adnak a verésre! Szóval az a lényeg, hogy az nyílvánvaló, hogy nem véletlenül vagytok ott, amíg ok nélkül nem kerül sor balhéra, addig kifejezetten örülök is Nektek! :) Az előző elragadtatott hozzászólást a tolerancia hiánya váltotta ki, szerintem nincs okod panaszkodni az újságírókra, ha Te sem érted meg az szórakozó embereket :) Amiket leírtál, az teljesen rendben van, ebben a topikban a kellemetlenségeket sorolják fel, amiket nyilván nem a sátortolvajok élnek át :D
Ja és amit az újságírós topikolótársra írtál kifejezetten butaság, hisz
-lehet, hogy részegen írta a bejegyzést ;)
-elgépelés interneten nem ritka
-az emlékek feldézése válthatott ki belőle olyan érzelmeket, amiket nem tudott kontrolálni, ilyenkor a mondandó ált. kusza :)
Az sem helyes megítélés, hogy amilyen mondatokat fogalmaz, úgy cselekszik, hisz a Te hozzászólásodban pl. az "unszinpatikus" jelző nem feltétlenül a műveltség jelét tükrözi, viszont Veled nem volt gond leszámítva az elfogultságot (ami érthető valahol)
Üdv ismét!ú
Gre
Előzmény: Grege (75)
Grege Creative Commons License 2004.05.21 0 0 75
Üdv Sorstársak!
A mondandóm első felét kifejezetten Khru-nak írom és nem az IN-KAL-osoknak :)

Szóval Kedves Khru!
Egy embert megütni az én értékrendem szerint valóban tapló dolog, függetlenül attól, hogy mit vágott az illető az Inka fejéhez. Azt írtad, hogy nem tudtátok elviselni/megszoknai (vagyis csak nehezen) a szigeten lévő igénytelenséget, ez a szigetlakók egy részének a lenézését vonta maga után. Nos, amíg ők fizetik meg a béreteket, szerintem ez nem akkora "bűn" , hogy ne lehessen nem észrevenni...
Az én példámból tudok kiindulni, ezért ezt írom le: egész évben öltönyben-nyakkendőben dolgozom, olyan emberekkel tárgyalok, akiknek Ti (az igénytelenséget nem toleráló emberek) az illemhelyüket sem pucolhatnátok, mégsem mondom sem én, sem a munkatársaim Rátok, hogy igénytelenek, tanulatlanok, tuskók stb. (eszünkbe sem jutna hasonló elképzelés, persze véleményem szerint nekünk is lehetne okunk a sznob gec*ket játszani és elküldeni Titeket sittet lapátolni :))) -Szóval egy évben egyszer leveszem a rohadt kényelmetlen öltözetet és kimegyek "igénytelenkedni" a szigetre élvezem(!) hogy adott esetben (végre!) koszos a ruhám, a lábam,amit csak nem szégyellek! Ebben mit nem lehet tolerálni?!? Ha engem nem zavar, akkor miért veszed észre? Esetleg tetszik az érzés, hogy beszólhatsz az "igénytelen" szigetlakónak, végre fitogtathatod a "hatalmadat"? :)
***
Most az én tapasztalatom az In-Kal-ról:
Jóformán csak egy említésre méltó esetet említhetek meg. Azt hiszem 3-4 éve lehetett, hogy kimentünk az akkor még Z+ sátorhoz (talán Anima koncert volt) a sátorba nem fértünk be, de semmi vész volt a sátor oldalán egy kivetítő. Pokróc le, sör megszerzése és punnyadás... haverék megunták magukat, bementek kicsit a sátorba, hogy élőben is lássanak valamit, én pedig ott elég sörgőzös állapotomban bealudtam a pokrócon... következő kép: egy lézerkard világít az arcomba és a "gazdája" sem volt túl messze :))
-Jóestét, minden rendben? Van valami gondod, vagy csak ejtőztél egy kicsit?
Na mosoly bevillan, megköszöntem a kérdést, mondtam, hogy minden okés, erre az "inka" jó szórakozást kívánt és odébállt, ez kicsit már a tud.fantasztikus kategória, de tényleg megtörtént, szóval nem szabad általánosítani vannak rendes IN-KAL alkalmazottak :)
Üdv.
Erőt, bölcsességet és toleranciát mindenkinek :)

Előzmény: khru (74)
khru Creative Commons License 2004.05.10 0 0 74
Kedves Szigetlakók!

Sajna csak most találtam rá erre a fórumra. Valszeg nem mostanában fogja olvasni valaki is a hozzászólásomat, hanem a 2004. szigetfesztivál közben vagy után.
Én egy régi IN-KAL-os vagyok, pontosabban voltam. Végig dolgoztam 7 szigetfesztivált is, nem csak az in-kal-al. Pár dologban igazat adok a megszólalóknak, de bizony az írások is bizonyítják, nem csak az in-kal dolgozókkal van baj.
A szigeten rengeteg szórakozni vágyó ember jelenik meg, így aztán van mindenféle. Ugyan úgy nem vagytok egyformák, mint az „inkák”.
Pl. 9.81 állítólag újságíró. Ha ilyen mondatokat szerkeszt nehéz ezt elhinni. „Az talán lényegtelen, hogy belekötött a sátorba, merthogy ilyen fémizés, mondok állania is kell annak valamin.”
Na most. Ha úgy viselkedik, ahogy ír, ne csodálkozzon azon, ha nem vált ki szimpátiát. Sajna az a tapasztalatom, hogy az újságírók azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, mert ők a médiának dolgoznak. Ha nincsenek beengedve valahová viselkedésük, pökhendi, szemtelen lesz. Rögtön érezteti a biztonsági őrrel, hogy Ő csak egy tanulatlan „bakter” míg Ő, a tanult média szakember. A tapasztalat szerint perceken belül le „szarbunkózza” stb. a biztonsági őrt, aki felháborodásában lehet, hogy szájon vágja, vagy jobb esetben csak seggbe rúgja. Ha megírja a sztorit, -márpedig megírja- csak a maflás szerepel majd benne. Az, hogy mi vezetett odáig, már vagy elferdítve, vagy egyáltalán. Röviden, dióhéjban: gerinctelenek. Ennyit a médiás „szakemberekről”. Természetesen köztük is van kivétel!
A közönség egy része sajna nagyon igénytelen, tapló volt. -Mára már a közönség is változott.- Ez váltotta ki az „inkák” unszimpátiáját.
Az „inkák” hibája az volt, hogy könnyen általánosítottak-tunk. Kellet pár év, hogy azok, akik évről évre ott dolgoztak, ne foglalkozzanak az igénytelenséggel, hogy szó, hangos megjegyzés nélkül el tudjanak menni mellette. Mert ha szóvátették… Hogy érthető legyek, szó, szót követett és ebből lettek a pofonok, amit nem az „inkák” kaptak.
Egy, két tahó dolog: Iggi Popp koncert a nagyszínpadon. A közönség bőszen köpköd a színpad felé, de természetesen nem tud olyan messzire. Az ott sorfalat álló „inkák” viszont kapnak bőven. Abban bizonyára egyetértünk, hogy ez nem tetszene senkinek?! Egyik „inka” rászól az első és második sorban bőszen köpködő „urakra”, hogy fejezzék be, hiszen a csulájuk sosem fog elég messzire szállni és így csak nekünk kellemetlenkednek. A válasz: mi így fejezzük ki tetszésünket. A tömeg biztos védelméből ezután már célzott csulákat kaptunk. Persze, hogy meg lettek jegyezve, a koncert után keresve.
Mikor páran körbe álltuk őket és most mi csuláztunk, érdekes módon már nem volt olyan jó szórakozás. Számukra.
A WC-k felborogatása a másik téma. Volt, hogy úgy borították rá az ajtajára, hogy éppen benne volt valaki. Valakiknek jó szórakozás volt. Mire kiszabadítottuk mi is úsztunk a matériában.
A kukák husángokkal való szétverése komoly károkozásnak számított. Meg kellett akadályozni. Szerintetek, hogy lehet fellépni 50-60 felajzott husángokat szorongató fiatallal szemben. Négyen voltunk „inkák”. Persze, hogy kiröhögtek és elküldtek anyánkba és verték tovább a kukákat. Az első pofonnál még felálltak ellenünk és fenyegetően emelkedtek a husángok, amit a közeli kerítésekből törtek le, szintén nem kis kárt okozva. Meg kellet rázni a pofonfát rendesen, hogy össze tudjuk szedni a husángokat, ami nem történt volna meg, ha a kérésre abbahagyják a kukák szétverését. A kukákban tett kár, a számítások szerint elérte a 350.000 Ft.-ot.
Mocskos részeg disznók, lányokkal való erőszakoskodása, lányok megverése szintén nagyon bőszített minket. Az ilyeneket komolyan üldöztük, és ha elkaptuk… Sajna a közönség csak annyit látott belőle, hogy az „inkák” már megint abriktolnak valakit. Az előzményről mit sem tudtak.
Ugyan ez volt a helyzet a sátor tolvajokkal. „Szegény srácokat azok büdös inkák, hogy seggbe rúgdosták” Valahogy más volt azok véleménye, akiknek mindenük eltűnt. Ha elkaptuk a tetteseket szinte biztosan verekedés lett belőle, ezért tahók voltunk. Ha nem mentünk utánuk, mint egy vizsla kutya, akkor azért voltunk tahók. ????
Amivel jól tudom példázni az”öreg” „inkák” beletörődését, az igénytelenség és hasonlók közönnyel való szemlélését, a következő.
Mindannyian láttátok már, hogy koncertek alkalmával a közönség hogyan görgeti a feje felett
az arra vállalkozókat. Ezen fej fölött utazók útjának vége, sokszor a színpadi kordon mögötti, szerencsés vagy szerencsétlen landolás. Eleinte az „inkák” ugrottak és segítettek nehogy az ott meredező támasztó vasakra essenek a delikvensek. 1,5 -2 méter magasból nem kap röhögő görcsöt, aki mondjuk fejre esik. A köszönet nagyon sokszor fejbe, szájon stb. rúgás, ütés volt. Sokan bakancsot hordanak. Ettől meg az „inkák” nem kaptak röhögő görcsöt. Persze, hogy itt is elcsattant pár pofon. Az „öregek” most már szépen megvárják, amíg a delikvens valamilyen módon landol, és ha eszméleténél maradt, csak az irányt mutatják neki, merre menjen, hogy visszajusson a közönség közé. Nincsen konfliktus, nincsen pofon, seggberúgás. Van viszont kéz és lábficam, felszakadt, varrást igénylő fejbőr.
Így is lehet.
Most ennyi.
Szívesen beszélgetek veletek.

Előzmény: Csabus (73)
Csabus Creative Commons License 2003.08.29 0 0 73
"Én büszke vagyok arra,hogy az In-Kal nál dolgozom." - hat, kulonbozoek vagyunk. En nagyon szegyellenem magam a helyedben...
Tudod, en miattatok nem jarok 3 eve szigetre. Pedig a kezdetektol ott voltam. De nemcsak szigetre: volt fesztivalra, pecsaba, sehova, ahol ti ott vagytok.
En azert megyek valahova, hogy szorakozzam, hogy jol erezzem, magam. Nem azert, hogy megfelemlitsenek degeneralt, szazkilos, kopasz hustornyok - tekintelyt szerzendo maguknak. Miert akarsz te tekintelyt szerezni enelottem? Ki vagy te????
(Csak halkan jegyzem meg, hogy van egy fesztival Magyarorszagon, ugy hivjak, Muveszetek Volgye, ahol hasonlo nagysagrendu ember fordul meg evente, mint szigeten, megsincs egyetlen szekus sem. Mert ha az emberrel emberkent bannak, akkor emberkent viselkedik. Annyira egyszeru a keplet.)
Előzmény: In-Kal_Attila (39)
a t o s z Creative Commons License 2003.08.09 0 0 72
Szoval csak roviden:
Az Arenaval szembeni kocsmahoz keveredtunk uccso ejjel. Persze jol bevoltunk lokve. Az egyik haver kicsit nyomatekosabban kert itokat, mert mar elege volt hogy atneznek rajta, erre az egyik pultos kiugrott es felig letepte az egyik fulet. Mivel mi a padon ultunk arrebb kicsit csak utana lattuk az eredmenyet. Odamentunk megkeresni az emberunket, akit persze eltuntettek es erdekes modon senki nem tudott semmit, a fonok is hazudott mint a vizfolyas. Aztan hatulrol elokerult az elkoveto aki utan beugrott egy masik haverom, vegul az inkalosok vezettek ki, aztan magyaraztak hogy ne ugraljunk mert leszakitjak a karszalagot es kibasznak minket. Mar akkor elegge undoritoak voltak. Jahh a rendorok meg nem voltak hajlandoak kijonni, megha azt mondtak jonnek is... Aztan elmentunk vagy a helyi yardot vagy az elsosegely satort fele (vegul tok a masik irany lett belole :-), ill en nem mentem mert elkavarodtam, mindegy igy megusztam egy verest. Na szoval mentek az uton es onnan vagy 5-10 perce HATULROL ket baratomat tarkon illetve allon vagtak amitol persze meg is fekudtek, meg egykettot belejuk rugtak es elfutottak (??):-O Utana beszelgettunk egy zsaruval aki felvette volna a jegyzokonyvet, de abban maradtunk semmi ertelme sincs. Amugy o is azt mondta es az elsosegelyes srac is hogy sok ilyen eset van, szoval nekem ne magyarazzon senki igy meg ugy az inkalosokrol. Inkabb vertek volna meg azt (azokat) akik kiramoltak meg aznap ejjel a satrainkat nem kis kart okozva ezzel.
Jahh es nagyon faja este volt ettol fuggetlenul, mi legalabbis jol ereztuk magunkat ugy reggel 8-ig :-)

Bocs az ekezetekert, illetve az ekezetnelkulisegert de leszoktam rola es nincs kedvem azzal irni...

Előzmény: a t o s z (70)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.08.09 0 0 71
a t o s z Creative Commons License 2003.08.09 0 0 70
Engem ket eve uccso nap ezert utottek le nem gyengen, de ugy hogy se szo se beszed, ha megker hagyjam abba gond nelkul befejezem, mert azert 100+ volt az emberke...
Amugy idenrol is van egy csunya sztorim, ha lesz kedvem leirom.
Előzmény: plma (69)
plma Creative Commons License 2003.08.09 0 0 69
Nekem is volt egy kis "jelenetben" részem, amit szerintem normális módon reagáltak le az inkálosok: klasszikus kuka dobolás a Világzenei színpadnál hajnali 6 körül, a vókitóki izzítva, felmérték a terepet, miután kiderült, hogy senki sem szándékozik a másikat felnégyelni, csak a nagyobb husángokat (asztalláb!) kobozták el, utána már robogtak is tovább...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!