Keresés

Részletes keresés

Bíbor Creative Commons License 2000.06.07 0 0 21
Szia AVIkám!

Szerintem, pont neked nem kell ezt kifejtenem. Gyanítom, már majdnem az összes általad látogatott topicban kifejtették. De azért zanzásítva:
New age: az új kor divatos irányzatai pl keverjük a sámánizmust a bibliával. Avagy "több jó út van, ezek közül egy a keresztyénség". De Jézus pont az ellenkezojét mondta: "ÉN VAGYOK AZ ÚT AZ IGAZSÁG, SENKI MEM MEHET AZ ATYÁHOZ, CSAK ÉN ÁLTALAM"
Én elfogadom, hogy valaki a sámánizmust, vagy a boszorkányságot választja stb... de semmi képp ne mondja, hogy ez egyeztetheto a keresztyénséggel!
Üdv!

-=MrBíbor=-

Előzmény: aranyviktor (16)
Steewe Creative Commons License 2000.06.06 0 0 20
Pogány misztika alatt ki mit ért? A misztikát mint pogány dolgot, vagy istenhit nélküli misztikát?
Egyáltalán mit lehet misztikának nevezni?
Elég sokat foglalkozom "misztikus" dolgokkal, de már nem úgy beszélünk róluk a baráti körben mint misztikus dolgok hanem mint természetes dolog, mert nálunk valahogy természetes ha valakinek fáj a foga és odateszem a kezem utánna nem fáj, igaz ez nem gyógyította meg a betegséget, de legalább nem fáj.
Hogy ki minek tulajdonítja ezeket a képességeit, Isten ajándéka, vagy természetes dolog ami minden emberben benne van az egyéni elbírálás kérdése amit a környezet tud a legjobban befolyásolni, nevelés, barátok, ki mit hol hallot róla.

Egy dolog viszont biztos, valami van és ez a valami működik akár energiának akár fénynek akárminek hívjuk, függeltenül attól ki mit hisz hogy kitől kapja.
Hogy mire használja az ember, egyáltalán használja -e, az csak magától függ

Irina Öröme Creative Commons License 2000.06.05 0 0 19
Kedves Biga!

Nálam az utóbbi másfél évben indult meg valami. Azt hiszem ráléptem egy útra aminek még nem látom a végét, de úgy érzem teljesen megváltoztam és ez csak jobb lesz. Többen vagyunk így a baráti társaságomban és elhatároztuk, hogy létrehozzuk a Tiszta Hajnal Rendjét. Ez nem egy egyház vagy vallás hanem egy filozófia.
Lényege ha be akarsz lépni egy valamit kell csak tenned, odafigyelni arra, hogy az életed a szeretet jegyében teljen. Úgy véljük ha minél többen csatlakoznak egyszer csak eljön egy új ezoterikus forradalom egy változás amely új hajnalt eredményez.
A világ csak jobb lehet.

Üdv:Irina

Biga Cubensis Creative Commons License 2000.06.05 0 0 18
Sziasztok mindenkinek,

Köszi, hogy ennyien válasszoltatok.
Remélem tudok olyanokat is írni, ami mindenkinek tetszik (ez néha nagyon nehéz)
Fanatikus (itt nem pejoratíve értem a szót) korszakomban (x gyülekezet) legalább annyit megőriztem, hogy bár lelkesen téríteni akartam, nem beszéltem senkivel lenézően, indulatosan, lesajnálva, ha mást gondolt. Mert magam is sok mindent gondoltam már...
A Biblia egy igazságát őrzöm féltve a szívemben (a szereten kívül): nézd a fa gyümölcsét. Csodálatos, amikor a tényleg észreveszed. Bár Istenképem AVI-éhoz áll a legközelebb (ezért is kaptam már elégszer), de számomra mindig öröm, ha itt bármit olvashatok és írhatok. Ezért csak annyit tudok mondani, ha sokaknál nagyon megindulnak a szenvedélyek (a másik megtérítése iránt), emlékezzünk a gyökerekre, a szeretet vallására, Jézusa a Mesterre. Az mindig segít.
Isten Áldjon mindannyiotokat.

Irina Öröme Creative Commons License 2000.06.05 0 0 17
Szia Steewe!

Egyik napról a másikra ment ez a dolog? Nagyon érdekelne mi történt veled.

Üdv:Irina

aranyviktor Creative Commons License 2000.06.05 0 0 16
Na de Bíborkám!

Mi az, hogy New Age, és mitől "pogány misztika"?
Vagy tegyünk egyenlőségjelet, mondván veder=vödör?
Ne de mi a veder?

Avi

Előzmény: Bíbor (13)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.05 0 0 15
"Röviden magamról annyit, hogy foglalkoztam sámánizmussal (pszichedelikussal :) is), buddhuzmussal, olvasom a Védákat, nemrég azonban a kereszténység és Isten felé fordultam. "

Tehát MARADTÁL ISTENNÉL... :)
(csak most másfelől kukkolod)

Nem ?

Üdv
Big

Steewe Creative Commons License 2000.06.03 0 0 14
Sziasztok!

Elég érdekes dolgok ezek, engem a szülők, nagyszülők keresztény módon neveltek. Minden vasárnap templom, elsőáldozás, bérmálás.....
Elfogadtam, vele éltem, de mostanában vagyis az elmult 5 hónapban kicsit a misztikus dolgok vetették fel a fejüket rajtam, ez nem azt jelenti hogy nem vagyok többé keresztény, nem járok templomba, csak éppen rájöttem/vezettek egy energia létezésére amiről eddig nem tudtam.
Látom az aurát, energiákat és egy csomó dolgot meg tudok csinálni amit ezelőtt nem.
Ezt csak azért írom mert szerintem a misztikát is lehet a kereszténységgel együtt csinálni, és ha csinálod rengeteg párhuzamot tudsz vele vonni a kettő között.

Steewe

Bíbor Creative Commons License 2000.06.01 0 0 13
Szia Aranyviktor!

Írtad:
Mit értesz "pogány misztika" alatt?

Természetesen nem a kereszrtyénséget.
Röviden én a new age-re gondoltam.

-=MrBíbor=-

Előzmény: aranyviktor (6)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.19 0 0 12
Szia Hermi!

Nyaralás az túlzás, egy hétig voltam szárazdajka a hugoméknál egy kis faluban egy erdőben. Falusi romantika, pottyantós budi, lavórban mosdás, házi kenyér, gyerekdajkálás...változatosság volt az életemben.

Kösz a tippet.

avi

Előzmény: Hermelin (8)
Hermelin Creative Commons License 2000.05.18 0 0 11
Vigor,

Ne vedd molesztálásnak. Csak nagyon sajnálnám...
Különben csak egyszer akartam mondani.
Üdv, Hermelin

Előzmény: vigor (10)
vigor Creative Commons License 2000.05.18 0 0 10
Hermelin, te qrvára értesz engem.
Előzmény: Hermelin (8)
Hermelin Creative Commons License 2000.05.18 0 0 9
Nayah,

Isten őrizz, sohasem próbáltam. De tisztáztam, mi az, mert fontosnak tartottam. Ugyanis a világ már keresztben-kasul el van árasztva vele, a legkülönféle változataiban. Tehát jó ha az ember nem marad tudatlanságban.

Hermelin

Előzmény: Nayah (1)
Hermelin Creative Commons License 2000.05.18 0 0 8
Vigor, én a helyedben azért nem adnám fel. Mit gondolsz, ki itt a tökéletes, és kinek könnyű? Nem naponta kell-e bűnterhünket Jézus lábai elé tenni és megvallani, hogy megszabaduljunk? És kérni Tőle az erőt az azzal való szembefordulásra, a bűn elleni harc felvételéhez és sikeréhez?
Nem sokan kétségeskedünk-e (ismered az Igét: "...kétségeskedünk, de kétségbe nem esünk...")?
A keresztet minden nap fel kell venni. De nem nyaklánc formájában, hanem abban a formában, ahogyan többek között pl. Pál apostol is mondta: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam" Nahát, ezt kéne csinálnunk.

Szia Viktor!
Már azt hittem, nyaralni mentél.
A Terminál is (többek között) egy fórum, ahol szintén sokféle kategória létezik, kukkants bele.
Én a Startlapról szoktam indítani, balszéli hasábnak felülről asszem a második tömbje: Index, Internetto, stb., Terminál stb., stb.

Üdv: Hermelin

Előzmény: vigor (7)
vigor Creative Commons License 2000.05.18 0 0 7
Érdekes, én meg pont fordítva csinálom: a zsidókeresztény vallástól a pogány misztika felé fordulok. Talán azért, mert lelkem mélyén egy sátánista vadállat vagyok, aki nem bírta magáévá tenni a kereszténység magasztos tanításait.
Előzmény: Bíbor (3)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.17 0 0 6
Szia Biborka!

Mit értesz "pogány misztika" alatt? A kereszténységet? Mert ugye "gyaur" pogány a keresztény! Vagy akkor ki is a pogány? Aki nem zsidő? A keresztény szentírás szerint ugyanis a nemzsidók a pogányok.

Juj de belebonyolódtam, a csuda vigye el! Hogy is van ez? Ki ismeri itt ki magát?

avi

Előzmény: Bíbor (3)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.17 0 0 5
Szia Hermi!

Te mit értesz misztika alatt? Szerinted hova vezet?

avi

Előzmény: Hermelin (0)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.17 0 0 4
Szia Biga!

Mi az a terminál? Hol van?

üdv avi

Előzmény: Biga Cubensis (-)
Bíbor Creative Commons License 2000.05.14 0 0 3
...mármint a fórumra gondoltam, mielott még valaki félreérti.
Ami a pogány misztikáktól való elfordulásodat illeti, tökéletesen megértelek. Ezt az utat én is átjártam.
Üdv!
MrBíbor
Előzmény: Bíbor (2)
Bíbor Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2
Isten hozott a darálóban Biga Cubensis! :-)
Hogy becézhetünk?

-=MrBíbor=-

Előzmény: Biga Cubensis (-)
Nayah Creative Commons License 2000.05.12 0 0 1
Hermelin:

Honnan tudod? Próbáltad? :)

Előzmény: Hermelin (0)
Hermelin Creative Commons License 2000.05.12 0 0 0
Kedves Biga,

Asszem jól tetted, hogy átjöttél. A terminálon u.is elég közönséges a stílus, tisztelet a kivételnek.

Jól tetted, hogy most a Szentírást választottad. Maradj meg emellett, amit pedig szívemből kívánok neked: Fordíts hátat a misztikának, nem jóra vezet.

Üdvözlettel: Hermelin

Előzmény: Biga Cubensis (-)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.05.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Eddig a terminálon írtam hasonló topicban, de látom itt nagyobb a forgalom. Ha nem divat, hogy az újak írjanak valamit, akkor nyugodtan hagyjátok figyelmen kívül.
Röviden magamról annyit, hogy foglalkoztam sámánizmussal (pszichedelikussal :) is), buddhuzmussal, olvasom a Védákat, nemrég azonban a kereszténység és Isten felé fordultam. Jártam gyülekezetbe, de valahogy nem volt az igazi. Nemrégiben olvastam a "Beszégetések Istennel" c. könyvet és nagyon megfogott. Azóta valami megváltozott.
Ennek ellenére tudom, hogy régebbi beálítottságú haverjaim őrültnek tartanak, hogy Istenhez fordultam, az új keresztény haverjaim pedig szintén annak, hogy ezt a könyvet tartom most az útmutatónak és ez bizonyára a Sátán műve. (Nagy Bablion, stb.)
Kedvenc könyveim: Don Juan tanításai (Castaneda), Védák, Biblia, Beszégetések Istennel, Hamlet malma, Mennyei prófécia, Ole láma könyvei, keresztény könyvek (Jézus élete, Kincsek, White könyvek), stb...
Sziasztok,
Biga

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!