Keresés

Részletes keresés

böszmike Creative Commons License 2000.05.10 0 0 4
...különben nagyrészt jól látod.
Előzmény: böszmike (3)
böszmike Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3
Nincs ez még lenullázva. Most van forrongásban...
Előzmény: retix (2)
retix Creative Commons License 2000.05.10 0 0 2
Akkor ez most ennyi volt? :-( Biztos G. és csapata kimoderálta a hozzászólásokat.
Előzmény: Real_Lars (1)
Real_Lars Creative Commons License 2000.05.10 0 0 1
Pedig azt akartam írni hogy 0 darab tanácsadó van! Pedig 1!
retix Creative Commons License 2000.05.10 0 0 0
Csak ki ne nullázzák...
retix Creative Commons License 2000.05.10 0 0 topiknyitó
A magyar tudományosság legpatinásabb intézménye, az Akadémia szokásos évi közgyűlését tartotta a héten. Vezető tudósaink megfogalmazták: az MTA és a keretein belül felhalmozódott tudás áll a nemzet rendelkezésére, hogy majd jó tanácsokat osztogat.
Régóta böki a csőrömet ez az MTA. Hosszú ideje társadalomtudós áll az élén, ez persze nem baj, sőt. Az élet-, reál, alkalmazott tudományok képviselői ugyanis az elnöki poszt átengedésével sokkal többet nyertek. A jelenlegi elnök, azonkívül, hogy elődjét és jóakaróját finoman szólva is méltatlanul kezeli, mindig a K+F támogatását, valamint az agyelszívás megakadályozását hangoztatja.
Viszont.
1. Pl. a közalkalmazotti szférába tartózó MTA TTI-ben (itt volt és lesz igazgató az a személy, aki most épp nem az) nem sorolják be a végzettségnek megfelelő fizetési fokozatba a munkatársakat, kevesebb pénzt juttatva ezáltal a (mezei) kollégáknak. Ez vajon nem vezet agyelszíváshoz?
2. 8 intézmény összevonásával Társadalomkutatási Központot hoznak létre. Ki lesz a vezetője? És miért G.F. korábbi irodáit újították fel a leendő igazgató számára? Az MTA elnökének 2. megbizatása 2002-ben lejár, nem hosszabbítható tovább. Mi lesz akkor a volt elnök?

A kérdés általánosságban úgy hangzik: valóban a nemzet érdekeit szolgálja az MTA (vezetőség) törekvése, vagy csak rosszul látom, hogy egyéni ambíciók érvényesülnek inkább?

Mondom, lehet hogy rosszzul látom. Kicsi vagyok még az ilyenhez. Segítsetek tisztán látnom. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!