Keresés

Részletes keresés

Ifjonthykarola Creative Commons License 2000.05.10 0 0 28
Én minden évben nyaralok 1 hetet Világoson egy tóparty házban, ott is jó. Ott nincs nyüzsi, csak döglök a stégen egész nap, és annyit olvasok mint egész évben otthon. (Szigligetről minden alkalommal úgy mentem haza, hogy utána három napig aludtam...)
doktor wang Creative Commons License 2000.05.10 0 0 27
Szerintem az is jó, hogy gyorsabban le lehet érni a Balatonra, mint, mondjuk Szigligetre, ahová nem megy vonat.
Pali bá Creative Commons License 2000.05.10 0 0 26
A déli partban egyetlen jó dolog van: onnan látszik legjobban az északi.
Előzmény: doktor wang (25)
doktor wang Creative Commons License 2000.05.10 0 0 25
Szigligetről jut eszembe, hogy ki szereti a déli partot?

Én nyaraltam ott is, jó volt, de az északiak általában nem szeretik annyira.

deltoid Creative Commons License 2000.05.10 0 0 24
Kisgoromba (1980 táján)állandó program volt az éjszakai Alkotóház-parkbeli cserkelés, helyi és fővárosi fiatalokkal. Magas alkoholtartalmú italokkal gazdagon felszerelkezve andalogtunk a kertben, a mosolygós telihold fényinél ifjonthy szívünk, hej, beh sokszor dalra fakadt, ach!
1 ízben a Tapolca patakból kifogott halakat telepítettünk a parkbéli kis tóba, melynek partján annyi nagy magyar mű született. A halak még aznap megdöglöttek. Magában a házban én sem voltam.
Palibá H. Pál eltűnésének relytéjét megfejtette. Újabb kérdésem volna viszont: hol lehet Cs. Kovács?
Tamáska
Előzmény: Ifjonthykarola (23)
Ifjonthykarola Creative Commons License 2000.05.10 0 0 23
Egy közeli ismerősöm kizskorában minden nyarat ott töltött - mármint az alkotóházban. Felcseperedvén - egy mámoros csopaki éjszaka után - visszatért "emlékezni". Nem ismerte fel a portás...
Előzmény: Pali bá (22)
Pali bá Creative Commons License 2000.05.10 0 0 22
H. Pál eltűnésének két elfogadható magyarázata lehet. Vagy elromlott a kempingbringája vagy többhónapos fogtechnikai nagygenerálon vesz részt. Esetleg a disszertációját írja. A strandröplabda igenis jó csak megven az az érdekes tulajdonsága, hogy akár egy ember is tönkre tudja tenni az összes többi játékát. Most nem mondok neveket.
Más. Ti voltratok már (és hányszor) az Alkotóházban? Kész röhej de én eddigi 25 évem alatt egyetlen egyszer voltam és akkor is csak a parkban. Akkor is be kellett másznom mert nem igazán szeretik ha írástudatlanok is bejárnak. Ha még nem voltatok, mindenképp menjetek el legalább a kertbe mert kiválóan gyönyörűséges.
Előzmény: deltoid (21)
deltoid Creative Commons License 2000.05.09 0 0 21
Strandröplabda ügybe a topic és persze egyben Sz.község kedvencét, B. Mihályt szvsz.feltétlenül meg kell említeni, mint jelenséget. Aki nem tudná: 15 kisfröccs az árnyékban - 4 perc játék a napon - vörösödés - rosszulét - kivonszolás pálya szélére lábnál fogva. Helyi futballmérkőzéseken hasonló produkció. De nem ezért szeretjük. Hanem?
Külömben szvsz a str.röplabda igen ártalmas móka, hosszasan sorolhatnám a baleseteseket. Ezér nem űzöm én, aki pedig külömben a sportok ismert szerelmese. Jó hír viszont, hogy B. Mihályt úgy tűnik, húsvétkor sikerült lebeszélni pirosch fejkendőjéről.
Más: Nem t'om feltűnt-e, de mostanába seholse látni H. Pált, a Lápiembert. Mi lelte vajon?
Tamáska
Ui. Még több hozzászólást!
Előzmény: doktor wang (19)
doktor wang Creative Commons License 2000.05.09 0 0 20
Ki ez a Kimberley Clark?

Nem valami vécépapírra író dél-afrikai írónő?

doktor wang Creative Commons License 2000.05.09 0 0 19
És mi a véleményetek a strandröplabda szigligeti változatáról?

Engem mindig kihagynak...

jkarhu Creative Commons License 2000.05.09 0 0 18
A "nevet" kifejezés némileg eufémizált leírása annak a hanghatásnak, ami a derék Misiből olykor előtör. Egyszer horgászat közben vagy egy kilométerre a parttól volt szerencsém hallani, milyen remekül érzi magát a stranddiszkóban.
Előzmény: Gyapot (17)
Gyapot Creative Commons License 2000.05.09 0 0 17
A várba csak 6 ig szednek belépőt. Utána szabad a feljárás.

Felejthetetlen élmény B. Misit hallani, amint a falu bármely pontján jóízűen nevet.

Pali bá Creative Commons License 2000.05.09 0 0 16
Egyszer-kétszer már voltam ébren hajnali hat-hét körül de nem már hanem még. Egyébként a borozó -újkori történetében - szerintem Csabi és Miki alatt volt a legjobb. Nem csináltak különösebb lelkiismereti problémát abból, hogy 15 évesen kettesével adták nekem a feles vodkákat. Sokat köszönhetek nekik.
Előzmény: doktor wang (14)
deltoid Creative Commons License 2000.05.09 0 0 15
Üdv Stera!Üdv Palibá!Üdv dr. Wang!És a többiek!
A drótháló bíztató hír, már ha nem arról a fajta értékmentésről van szó, amiről Jkarhu írt. Most jut eszembe: asszem márc. 15-izenötödikén, midőn elsuhantam a rom mellett, közhasznú munkás-forma embereket láttam, már ha Sz.-en van ilyen intézmény. Na, ezek az emberek nagyon úgy tűntek, mintha valamit dolgoznának ott, bár az is lehet, hogy a lehányt murvát mentették haza.
Más:biztos tudjátok, de azért emlékeztetnék rá,hogy kva régóta létezik egy sz.-i településvédelmi egyesület. Nem ártana, ha onnan is beszállnának a topicba, mit mentenek éppen, mit nem, stb., ha valaki ismer közölök vkit, szójjon má. Plusz álítólag a sz-i iskolába is van internet-hozzáférés, nekik is kéne szólni, minimum érdekes volna.
Tamáska
Előzmény: stera (12)
doktor wang Creative Commons License 2000.05.09 0 0 14
Én is voltam Szigligeten. Szerintem a vár a legjobb helyek egyike, kb. hajnali hat-hét óra tájban, de nyáron.

A kilátás elég jó, ezenkívül, ha korábban megy fel az ember a napfelkeltét is láthatja Gyárfás Tamás, Verebes és a többiek nélkül.

jkarhu Creative Commons License 2000.05.09 0 0 13
A körgát állítólag nem a yachtkikötő miatt készül, hanemhogy megvédje a partot. A borozó volt ablakait pedig azért dróthálózták be, nehogy a rajongók széthordják a komoly értéket képviselő kormot a falakról.
jääkarhu
Előzmény: stera (12)
stera Creative Commons License 2000.05.09 0 0 12
Üdv Mindenkinek
A borozóról csak annyi észrevételt, hogy legutóbb mikor láttam, ez már az idén volt, az összes ablak illetve ajtó szerű képződményét le dróthálózták, szerintem ilyet csak úgy magánszorgalomból nem csinál senki, (hogy mit védenek rajta így pár év magány után azt nem értem) így akár azt is hihetjük, hogy talán valami lesz.

Tavaly még fel lehetett menni a várba itttcaka is, nem hiszem, hogy idén ez változna, meg túl gazdaságos se lenne, mert amit napközben beszednek azt este kifizetik az őrzésre.

A csónaklakohelyek köré épített gátról, meg mindenféle jacht kikötőről már évek óta beszélnek, állítólag a nád se véletlen halt ki a móló és a strand között. Ennek az infonak utána járok mert a mólós nénit jól ismörem.

juno Creative Commons License 2000.05.09 0 0 11
Hi,

Mikor nyit a strand-diszkó?Még nem voltam lent a nyáron.Érdemes már lemenni?

Pali bá Creative Commons License 2000.05.09 0 0 10
Van valakinek tudomása arról, hogy mi lesz a Balaton és Fürdő utcák közötti nagy füves területtel. Akárhányszor látom nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ha egyszer kempinget vagy szállodát építenek oda akkor kénytelen leszek harakirit elkövetni. Sajnos azok az idők már soha nem jönnek el amikor negyedekkora volt (ráadásul igazán régen homokos)a strand és a borozóban a Töreki és az akkori felesége adta a bort (nekem Márka meggyet és Etüd málnát) az egyik ablaknál míg a másiknál hurkát és halat lehetett kapni.
Kimberly Clark Creative Commons License 2000.05.09 0 0 9
Sziasztok!
Nekem van egy ismerősöm, aki nemrég bulizott Szigligeten. Kérdeztem is tőle, hogy milyen volt, (mármint a Hely), de nem sok mindenre emléxik, mert sötét volt (mármint a Helyen) és állítólag erősen vonzódott akkor este az alkoholhoz és bizonyos két külföldi (nem Helyi) nőhöz. Állítólag így esett.
Kim, aki vonzódik a Helyhez
Ifjonthykarola Creative Commons License 2000.05.09 0 0 8
Kedves K!
Itt biztosan összeakadunk. Ha már lebasztad szegény S-t, hívj fel!
Kedves mindenki!
Ha valaki tud olcsó szállást a régióban jelentkezzen! Kell fürdőszoba + WC
Most lelepleztem magam...
jkarhu Creative Commons License 2000.05.09 0 0 7
Rosszul teccik emlékezni, Királyasszony szoknyáját betonozni szándékoztuk.
Viszont. Horgászat közben hallottam, amint mólóparancsnok hölgy mesélte, hogy a mosatni csolnakkikötő köré körgátat építenek, nagyjából olyan lesz, mint Badacsonyban. Tuttok erről valamit?
jääkarhu
Előzmény: Pali bá (5)
MrsBates Creative Commons License 2000.05.09 0 0 6
Szigliget sirály!
Régiségboltban magyaroknak kedvezmény.
Idén is megyünk!
Pali bá Creative Commons License 2000.05.09 0 0 5
Szasztok!
A lovagteremről még nem értesültem mivel idén még nem sikerült fölmennem a várba. Talán majd ezen a hétvégén. Az ellen viszont nekem semmi kifogásom, hogy egy kicsit kitisztították a falak környékét és az eredeti kövekből visszaépítenek valamennyit. Persze az már zavarna ha fel akarnák építeni az egészet és szállodaként üzemeltetnék. jkarhu még talán emlékszik, hogy milyen nagyszabású terveink voltak településfejlesztés terén amikor úgy 1988 körül megalapítottuk a szigligeti köztársaságot. Csak példaként: várat lebontani és a helyére húszemeletes panel SZOT üdülőt építeni, Királyné szoknyáját lebitumenezni, vasútat a falun keresztülvezetni...
Komolyra fordítva: amikor a várat felrobbantották, a parasztok a leguruló kövekből építettek maguknak házat. Amikor mi pár éve felújítottunk egy 1818-as parasztházat az eredeti köveket odaadtuk a váralapítványnak amit ők be is építettek a várba. Azt viszont nagyon ellenezném ha máshonnan hoznának köveket az építkezéshez. Mi a véleményetek?
Az, hogy nem csinálják meg a borozót az b***meg a világ szégyene. OTT AKAROK INNI!!!
Üdv: Pali bá
deltoid Creative Commons License 2000.05.09 0 0 4
Borozzo télleg egy relytéj. Biztosítási csalás? Vendetta? Nem tudja senki.
Tudomásom szerint a helyzet nagyjából az, hogy a tulajdonos hegyközségi szövetkezet kva sok pénzt kérne az épület bérletéér. Ezér áll még mindig romokban, ami önmagában is a falu szégyene, plusz továbbra sincs egy Igazi Hely. Nem tudom, korábbi bérlő, Erica C. dédelget-e új terveket, bár jobb lenne, ha nem tenne ilyet. A sör mindig szar volt nála, és folymatosan emelte a rántott sajt árát, attól kezdve, hogy rájött, milyen népszerű étel. A végén már unciában kellett számolni. Emlékeztek-e még Laci pincér pompás női bőrdzsekijére, melyet fürdéskor sem vett le? Hát Sanyi pincér paripahajára?
Tamáska
Előzmény: halálarc (2)
jkarhu Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3
Hát nagyon úgy néz ki, hogy a borozóból nem lesz semmi. Tán soha.:(
A várba biztos fel lehet menni (csak nem őrzik éccaka), én rég voltam nappal is, ámde megbízható forrásból tudom, hogy elkezdték építgetni. Csináltak pl. egy lovagtermet vagy mi a f*szt. szép boltíves.
Előzmény: halálarc (2)
halálarc Creative Commons License 2000.05.08 0 0 2
Az északi parton, még mindig.
Hát a borozzo? Üszök rágja, hozzászántották a káp.földhöz, vagy idén végre megen hányhatunk a sövénybe?
Hf. kadart különben meg nem szidni, a fehér nadrágból is nyomtalanul elpárolog reggelre. OMO nélkül. Sokat tud.
Ja, még egy kérdés: föl-e lehet menni éjjel a vérbe, nem, várba, mióta fizetős?(romantika, irredenta nóták, szabadesés, ilyesmi)
hell mindenkinek
halálarc
Előzmény: platina (1)
platina Creative Commons License 2000.05.08 0 0 1
Hola Szigliget!
nobodybuilder Creative Commons License 2000.05.08 0 0 0
Üdv Szigligetnek!
Előzmény: deltoid (-)
deltoid Creative Commons License 2000.05.08 0 0 topiknyitó
Lassan kezdünk annyian lenni Szigligeten, mint az oroszok. Ez ősnyaralóknak (pl.én) nyilván gáz, megvan viszont az az előnye, hogy a nagy számok törvénye alapján felgyorsíthatjuk az informáciáramlást kedvenc helyünkről, ami azért a legtöbbünknek elég messze van ahhoz, hogy háromnaponta odaugorjunk.
Jómagam május 3-án voltam lenn utoljára. Ekkor ezt tapasztaltam:
-az orvosi rendelővel szembeni pizzázóban komolyat javult a minőség, míg az árak oly nagyon nem szálltak el.
-Átellenben, az Öreg Szemben (volt ABC, Winkler és Marika)kicsit elmentek az árak, de a csapolt Dreher változatlanul kifogástalan.
-Csakúgy, mint az Arany Patkóban (Patkány) a Gösser.
-A strandbüfék még nem nyitottak ki.
-Töreky egykori talponállója/boltja (a főtérről nyíló udvarban) vendég-apartman lett.
-támadott az angolna.
-a méltán népszerű B. Mihály most nem volt olyan részeg, mint húsvétkor, amikor a Locsolóbálban halálfejes kadarkát mértek ki.
-az Alkotóházat lebontották (ez nem igaz).
-Újabb, rendkívül ízléses villák nőttek ki a földből, Southfork Ranch-léptékben.
Várjuk a hozzászólásokat. Csak nehogy hamvába haljon a topic!!!
Tamáska

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!