Keresés

Részletes keresés

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.05.26 0 0 242

Star Wars - Episode 2 kivágott jelenetek toplistát tartalmazó 50 perces beszélgetés meghallgatható itt:

https://youtu.be/mgfJ0SxN7EM

sssssss Creative Commons License 2003.03.29 0 0 241
Skywalker megideologizálja az ízlést.
Előzmény: Skywalker. (220)
budapestiember Creative Commons License 2002.12.27 0 0 240
"Csillagok Háborúja",könyv eladó: első magyar nyelvű kiadás! (1980-ból!), Megkímélt állapotban!
Árajánlatokat várom a budapestiember@freemail.hu email címre.
Mirax Creative Commons License 2002.07.17 0 0 239
Egyetértek részben: nem kell azonnal ledönteni Padmét, de ez a vadangyal-szagú szöveg kicsit csöpögős nekem. Persze ha csak ennyi hiba lenne pl. az EP1ben egy szavam se lenne.
Előzmény: Inner Circle (238)
Inner Circle Creative Commons License 2002.07.17 0 0 238
Speciel a kandallós jelenetnél én is inkább a körmömet nézegettem mint a filmvásznat, de végülis nem így tárgyal egymással két ilyen ifjú lökött? Be kell vallanom, ha jól emlékszem, hasonló helyzetben mondtam én ezeknél sokkal nagyobb ökörséget is. Tudom, mindenki más vazzeg nagyonkemény csávó vagy rámenős csaj és fél szó után egymásnak esik, de a magamfajta piti lúzernek ismerős a helyzet.* Én is égtem a moziban, de valamennyire a személyes érintettség okán is. :)) A "'77-ben három embert öltem meg a mozijegyért"-rajongók meg lessék meg az unokáikat, most ők vannak ebben a korban :)))
Szóval szerintem a pattanásos Anakin idióta szövege ugyan idegesítő, de még mindig reálisabb, mint az átlagos amerikai filmekben Tom Cruise amint vagányul nyomul a csajokra. Itten két totális amatőr kezdőről vagyon szó (hány évet is éltek ezek egy-egy puszi nélkül, ráadásul úgy hogy folyton egy-egy korukhoz képest természetellenes életre voltak kárhoztatva?), mit vártok, hogy vigye Anakin Padmét a Mekdödöbe egy csízburgerre? XXI. századi románc, nohiszen!... :))

*De olyan köcsög tehénre sose ültem! :)))

Előzmény: Mirax (234)
Skywalker. Creative Commons License 2002.07.16 0 0 237
Amikor Anakin leírtja a buckalakókat, a kép vált a meditáló Yodára...
Előzmény: hwesta (236)
hwesta Creative Commons License 2002.07.16 0 0 236
Bocsánat: mikor is lehet hallani Qui Gon hangját?
Előzmény: Mirax (235)
Mirax Creative Commons License 2002.07.16 0 0 235
Lucasra visszatérve amúgy is ilyet mert mondani az EP1 előtt hogy az 1. számú célcsoport a 12 éves tábor!!! Hát nekik legfeljebb talán megfelel. Olyan is lett az a nagy rakás...A Maul-OB1 harcot leszámítva nincs sok jó benne. Eleve elvetélt ötlet volt egy csomó szereplőt behozni egy epizódra. Lehet hogy megköveznek ezért de én Qui-Gont is tök fölösnek gondolom: csak arra kellett hogy levegye OB1 válláról a terhet amit a trilodzsi rátett, hogy ő baltázta el Anakin nevelését. Szerintem senki sem utálta őt ezért akkor meg nem tudom minek kellett. Főleg így hogy Anakin Quit tartja néha inkább mesterének mint OB1-t! Ez szemétség! És minek Qui hangja az EP2-ben? A 6 rész távlatában ő végülis senki. Egyébként sem tudom megbocsátani GLnak hogy úgy elhanyagolta az EP1ben OB1t, amikor elvileg ő a lényeg ha már Anakint ilyen kis hülyegyerekké fiatalította. GLnek ugrálnia kellett volna örömében hogy egy ilyen szinész mint Ewan elvállalta a szerepet, aki ráadásul asszem többre képes egy "valami rossz érzésem van ezzel kapcsolatban"mondatnál! Nem mondom hogy ő lehetett volna az új Han, de azért ez is túlzás.
Mirax Creative Commons License 2002.07.16 0 0 234
Szerintem azért gáz amit GL csinál mert minden sz*rt túlzásba visz. Csináljy CG-vel a dolgait de nehogy már egy csóri füves mezőt ne lehessen beszkennelni vagy mit tudom én, és azt is CG.vel kelljen megcsinálni lsd,EP1! Különben is ezek a Naboo csicsacuccok tiszta túlzás.
Amúgy az EP2-vel kapcsolatban: 100x OK-bb az EP1-nél. DE a legcikisebb jelenet aminél szinte égek az ülésben, az a kandallós szarság azzal az idétlen "a csókod emléke úgy éget mint egy kínzó sebhely"vagy mi-dumával. Amúgy a szinkronosok igazán finomíthattak volna az eredeti szövegen csak azért hogy a nézők körme ne orientálódjon a fal felé olyan esetlen beszólásoknál, mint "azt mondtuk, nem leszünk szerelmesek egymásba". Ezt lehetett volna kevésbé idétlenül is megfogalmazni!
T-007 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 233
Teljesen igazad van a szemléltetésekkel kapcsolatban, csakhogy a festészet, építészet, filmezés, és az ipari festés is alkotásnak mondható. Nem csak a művészetre lehet az alkotás szót használni.
Tehát van bennük közös, viszont mindegyik ág különbözik is egymástól. Így hagy lehessen a filmezésnél megcsinálni, hogy változtatok rajta, mert a lehetőségeim engedik, hogy a régi elképzelésemet meg tudjam valósítani. G.L.-t felmenti az idő, amiben a régi filmeket készítette. Úgymond megelőzte a fantáziájával a kort. Szerintem egy Star Wars-univerzumban nagyon is helye van olyan világoknak mint Naboo, Coruscant, Kamino, stb. De ezeket a helyszíneket (még ha a Trilógia idejében még nem is voltak G.L. fejében ilyenek, bár szerintem ha szabadjára engedte volna az elképzeléseit ki tudja melyik szanatórium betegévé nyilvánították volna) az akkori technikával lehetetlen lett volna bemutatni. Igaz, az SE Trilógia egy-két új trükkje gyengus, de én amikor megláttam Mos Eisley-t, mint várost csak úgy vigyorogtam a gyönyörtől. Ugyanez volt a Bespin-i részeknél. Sokkal jobb volt, mert nem láttam a határokat, nem volt olyan érzésem, hogy a falak mögött a stúdió munkásai kávézgatnak, mivel az ablakokon keresztül ráláttam a városra.

Képzeld magad G.L. helyébe!
Megcsinálsz egy filmet, de sajnos vissza kell fognod magad. Mégis mindenki ajnározza a filmedet, sőt új korszakot myitsz meg vele a filmiparban. De amikor eljön az idő, amikor a filmipar annyira előrehaladt, hogy az emlékeidben levő ötletek előtörnek, és végre egy kerek egészre tudod alakítani a filmedet, amire mindig is vágytál, mit teszel?
Persze, mi nézők félünk, hogy szeretett kis filmünk műtéten esik át, de az alkotó mindig más szemszögből látta szerintem, mint mi.

És itt lehet bekapcsolni az anyagiasság kérdését.
Ha G.L. tényleg csak ezért kezdett bele az új részekbe, akkor nagyon rossz üzleti időérzéke van, mert 10 évvel ezelőtt is ha megjelenik a vásznon az SW-logó az emberek tódultak volna a moziba, bármilyen gagyi történettel, tuti milliókat hozott volna. Így viszont csak közel 60 évesen élvezheti azt a többi millió dollárt, melyben az 50 felé is fürödhetett volna.
Ha neked azt mondanák 20 éves korodban: kapsz egy világhírű céget, de ha nem akarod, tíz évvel később még lehet róla szó, melyiket választod?
Erre nem kell válaszolni. :)

Viszont ha te az antik dolgok nagy híve vagy, teljes mértékben megértem, hogy nem tetszik neked, ha belenyúlnak a Trilógiába.
De én úgy gondolom, hogy ha az ember egyből a megérzéseire támaszkodva rossznak titulálja, az még nem biztos, hogy úgy is van.

Szerintem az öreg a SW-készítésben először fog rendesen megizzadni, most, amikor a két felvonást össze kell kapcsolni. Azt mondta ezt a részt várja a legjobban. Lehet, hogy az ilyen terhelésnél tudja a legjobbat kihozni magából. Én nagyon bízom benne, hogy emlékezeteset fog alkotni az ep3-mal, persze csakis jó értelemben.

(Az egyik legidegesítőbb dolog számomra a régi és új részek összehasonlításakor, hogy az ep4-ben csúnya pajeszuk van a színészeknek. Beteg 70-es évek divat :))

Előzmény: wellington (230)
Dulifuli Creative Commons License 2002.07.11 0 0 232
"az új trilógia totális kudarca ékes bizonyítéka annak, hogy egy ilyen témát nem lehet másfél évtized elteltével folytatni."

Nem is folytatták, hanem előzmény gyártottak hozzá. Egyébként lehet. Miért ne lehetne? Persze, nem ugyanolyan lesz, de az nem feltétlenül baj.
És szerintem sem volt totális kudarc. Az első rész ugyan elég vacak volt, de azt is rengetegen megnézték. Nekem nem tetszett, mégis megnéztem a másodikat is, és az tetszett. És ha tehetem, a harmadikat is megnézem. Szidhatja, aki akarja, én nem azt nézem, hogy mennyi benne a számítógépes grafika, hanem azt, hogy mennyire tetszik. Ennyi.
A műalkotás-dologban viszont nagyjából igazad van. Ha az eredeti darab se ment tönkre, akkor nem tudom, miért kellene felújítgatni. Én nem is néztem meg a régiek felújított verzióját.

Előzmény: wellington (230)
Skywalker. Creative Commons License 2002.07.11 0 0 231
1. a film általában állítólag olyan dolog, ami sosem készül el, max befejezik

2. Kudarc: szerinted!

3. Nem sikerült: szerinted!

4. Megpróbálok mostmár nem belemenni jobban a dologba, bocs.
:-(

Előzmény: wellington (230)
wellington Creative Commons License 2002.07.11 0 0 230
Rossz a példa. Egy fal az ugye szimpla ipari kategória, az enber kifesti, ha itt az ideje. Egy film viszont, még ha ien kommerc műfajbéli is, hát hogy úgy mondjam, ne fagyon le az internet, de "műalkotás". Mármost az egyszer már kiállított festményt nem szokta az alkotója tízévente elővenni, újra és újra megkapargatni, hozzája festegetni. Persze világos, hogy csak így lehetett a régi és az új trilógiát valamennyire legalábbis megkísérelni közös nevezőre hozni. De csak megkísérelni, mert amúgy totál lehetetlen. Véleményem szerint - bár az EP2-t többé-kevésbé élvezettel képes vagyok végignézni - az új trilógia totális kudarca ékes bizonyítéka annak, hogy egy ilyen témát nem lehet másfél évtized elteltével folytatni. Az Alien-sorozat még többé-kevésbe elmegy, de ott is ha az ember az elejét meg a végét egymás mellé teszi, hát ordít, mennyire máshogy képzelték a jövőt 20 éve, mint ma. Mennyire máshogy néztek ki az emberek, máshogy beszéltek, máshogy mozogtak, más volt a korszellem. Ez a vállalkozás eleve, mint olyan reménytelen, és amikor a 90-es évek közepén meghallottam, hogy Lucas a folytatást tervezi, igencsak vakarni kezdtem a fejem. És nem is tévedtem. (Megint más kérdés, hogy az ember olykor belevág teljesen reménytelen dolgokba. Ha én volnék Lucas, én is belevágtam volna, és nekem sem sikerült volna.)
Előzmény: T-007 (227)
hwesta Creative Commons License 2002.07.11 0 0 229
Én ehhez csak a saját szemszögömből tudok hozzászólni.Tehát.Én -ígérjenek akármennyit- nem tudok megcsinálni valamit, csakis akkor, ha elhivatottnak érzem magam, és megragad a feladat.Miért erőlködnék olyannal,amihez -úgy érzem- semmi közöm ?
Teljesen egyetértek veled.
Előzmény: T-007 (227)
T-007 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 228
Különben meg az az árú szokott fogyni, amire igény van.
Mivel az eddigi összes SW-rész lenyűgözött, nem izgulok amiatt, hogy G.L. min töri a fejét, vagyis izgulok, mert türelmetlenül várom. :)
Előzmény: T-007 (227)
T-007 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 227
Nézzük csak mire gondolhattál!
Tudod mit?
Ki kellene otthon újra tapétáznom, meg festenem. Tiszta mocsok már a fal, de inkább nem teszem, mert ahogyan megcsináltam régebben ahhoz már vétek hozzányúlni. Inkább elvagyok a koszba, mocsokba.

Szóval, ha én G.L. helyébe lennék hasonlóan tennék mint ő. Vagyis, ha van egy király elképzelésem amihez money kell, és ha azt akarom hogy senki ne ugasson bele abba, hogy én mikor akarom bemutatni, hogyan akarom elkészíteni, és kiket akarok ehhez foglalkoztatni, akkor nem zavarnám el a marketing-stratégákat a közelemből.
Vagy te komolyan azt hiszed, hogy G.L. a forgatási szüneteket azzal tölti, hogy rohangál a multicégekhez bemutatni mit akar csinálni, azért mert jó üzlet lenne, ha a gyerekek otthoni pizsijén, és bögréjén a galaxis egyik söpredéke lenne? (Ezt még el tudom képzelni a 77-es bemutató előtti időkre vonatkozóan.)
Szerinted csak G.L. húz hasznot ezekből az üzletekből? Szerintem a sok-sok cég kopogtat nála, és könyörögve kéri őt, hogy hagy áruljanak JarJar-babát a polcaikon, mert ezzel tuti bizniszük lesz.
Elég sok infót szereztem erről a paliról ahhoz, hogy meggyőződjek róla, nem csak a pénz mozgatja.
Nem mondom, hogy ez nem számít, mert az hülyeség, de szerintem nem ez motiválja a filmek elkészítésénél. (Ahhoz, hogy legyen ILM, THX, meg digitális kamerával készült film, elég sok pénzre van szükség. Aki ilyenekbe fektet bele nem hinném, hogy csak az üzletet látja)

Ezt az is bizonyítja, hogy a Klónoktól USA-ban min. 280 milliót várt ahhoz, hogy elégedett legyen a bevételekkel. Köztudott, hogy ez az összeg ma már nem egy nagy szám a Harry Potterek és Gyűrűk Ura-féle filmek társaságában, főleg ha idevesszük a Titanicot. (Most 291 milliónál tart)

Hogyha ezt te etetésnek nevezed legyen, de nekem ízlene, és vágyom rá, hogy a régi részek szép egységet alkossanak az újakkal, melyhez igenis piszkálni kell a Trilógiát.
Van egy tippem mit fogsz erre válaszolni. Megvárom, jó?

Előzmény: wellington (226)
wellington Creative Commons License 2002.07.11 0 0 226
Belenyúlni a régibe... De hisz az eiffel-toronyba sem nyúlunk bele a mai technikával csak azért, mert már jobbakat tudnánk. Hiba volt a belepiszkálás, de hát tuggyuk jól, mire kellett. Ugye.
Előzmény: T-007 (225)
T-007 Creative Commons License 2002.07.10 0 0 225
Gondolkozz kicsit!
Jobb lett volna, ha Yoda félig bábu és amikor kell félig CG? Szerintem Lucasék jól döntöttek.
Én pl. belenyúlnék a régi trilógiába is a Yodás jeleneteknél egy kis CGI-vel. A régi trilógia király, de az újakat látva néha olyan érzésem van, mintha bezárnának valahova. Jó lenne abba is egy-két monumentális jelenet. Pl. Hoth-csata több emberrel a hóban, szebb lépegetőkkel.
Vagy a Halálcsillag körüli csatát távolabbról is megmutatni. 30 vadászgép támad, de csak addig látjuk ezeket együtt, amíg megindulnak.
Előzmény: sidespin (224)
sidespin Creative Commons License 2002.07.09 0 0 224
Helló, kicsit késve de törve nem, van itt 1 kis félreértés.

Természetesen nem arról van szó, hogy yoda pengézését olyasféle képpen kellett volna megoldani mint a Speibl és Hurvinyeket, vagy Frank Oznak vissza kellett volna térnie a miss röfi féle technikához.

Ám egyetértek azokkal, hogy a CG-nek ott kell domborítania, ahol egyszerűen nincs más megoldás.
Igen, a Jurassic park nagy áttörés volt, igaz csak technikailag és ott is csak addig, amíg meg nem mozdult a dino. Onnan kezdve ugyais nem tudtak szabadulni az animátorok a Walt Disney rajzfilmek mozgásvilágától. Ez látszólag off, de nyilván nem csak trex probléma.Mindenhol érezhető, és a starwars 2-ben is, ugye az arénában. És jarjarban és yodában is.

Az is igaz, hogy az űrhajók jók így renderelve, meg a gépek. De az élőlények egyenlőre kevésbé.

És Courossant is jól van így, bár emlékeztetnék, hogy a halálcsillag külszíni folyosója rendesen meg volt építve és nagyon állat volt annak idején, bár tudom, ez azért más nehézségű feladat volt.

A lényeg, használjuk a számológépet, de csak finoman, ahol nincs más megoldás. Ha a starwars félig szörny rt-vé válik, az nem jó asszem senkinek.

wellington Creative Commons License 2002.07.08 0 0 223
Akkor sem szerettem. Első benyomásom az volt, hogy nem hiszem el, totál súlytalan, illúzó az egész. Valahányszor CG karaktereket látok, nem tudok szabadulni a kényszerképzettől, hogy egyszer majd hirtelen "lefagynak", és üres dróthálók kezdenek el sétálni a vásznon. Alapvetően akkor nincs bajom vele, ha a látvány fotóhű, pl. harci droidok, akkor utálom, amikor "analóg" módon jobban meg lehetne oldani, mégis a CG-t erőltetik.
Mellesleg levegőt sem tudnék venni a számítógép és kiegészítői közül, mégis totál ambivalens módon viszonyulok hozzá, kezdettől fogva, akárcsal az internethez.
Előzmény: Skywalker. (220)
wellington Creative Commons License 2002.07.08 0 0 222
Totál igazad van. Mindazonáltal a CG-figurák sem mindig tömeg nélküliek, az új Yoda vagy a tehenek a mezőn tényleg azok, de pl. az EP1-ben Jar Jar a vízparton szerintem működik, abszolút érezni a súlyát, akárcsak Wattonál is. A fő gond a mozgással van: míg a droidszerű, szaggatott mozgást teljesen jól lehet animálni, addig a szervesnek szánt lények mozgása mindig egy kicsit rajzfilmszerű lesz, ld. a vízbe ugró, csúzlival bénázó stb. Jar Jart. Csupa sterilitás, túlmozgás, valószínűtlenül nagy, gumiszerű pattogás. Ha ezeket nem erőltetik, és megmaradnak a droidoknál, totál fotóhű filmet lehetett volna csinálni, de a mennyiség megint lenyomta a minőséget. Szerintem a csúcs látványilag eddig a Csillagközi invázió, ahol abszolút megtalálták az egyensúlyt, és csak az lett CG, amit tényleg nem lehet máshogy megoldani (kivéve a finálé új űrhajótípusa, olyan is lett).
Előzmény: szenyor Lopez (221)
szenyor Lopez Creative Commons License 2002.07.03 0 0 221
Amikor számítógép előtt ülök, akkor egyfolytában CG-t látok. Miért kell ezt a filmekben is "élveznem"? Az Ep2-ben miért kellett a "tehénen" rodeózó Anakint géppel renderelni? Nagyon lerontotta a hangulatot. A patikatisztaságú könyvtár/adattár szintén. Illúzióromboló, mert nem látszik valódinak.
Némi OFF:
Ugyanez a Jégkorszakban is. Csak bemutatót láttam, de annyira rideg és tökéletes a környezet, hogy nem emberi egy cseppet sem. Nézz meg egy Vukot és tudod miről beszélek. (Régimódi vagyok?)
ON: A kocsmáros tök jó ötlet volt, de ott is a tömeg nélküliség (nem tudom máshogy leírni. A karakter mintha súly nélküli lenne) és az elcseszett mozgás az igényesen igénytelen CG-t "dícséri". Várjanak, amíg tökélyre fejlesztik. A Birodalom visszavágban a lépegetők lába alatt remegett a föld, itt meg mintha mesét néznék.
Annyira túlzásba vitték a látványt, hogy jómagam a történetből nem értettem mindent (nem vagyok nagy SW fan, de tökhülye sem:))) ). Kell kis idő, amíg feldolgozom az éppen kapott info morzsát. De addig kapom a képembe az új animációkat.
Lehet, hogy meg kellene nézni még párszor, hogy a helyére kerüljön minden és akkor talán emlékeznék is, hogy valójában mi történt 136 percen keresztül a moziban...

Lopez

Előzmény: Skywalker. (220)
Skywalker. Creative Commons License 2002.07.03 0 0 220
CG-t útálni egyfajta újkori divat!
Anno mikor először láttuk, kb. a Jurassic Park idején, akkor mindenki oda volt meg vissza. Most, meg, hogy már mások is használják, egyre másra jönnek a fikázók, fanyalgók és visszasírják a régi időket.
Ajánlom nekik, hogy lakásukból köttessék ki a közműveket, használjanak lovaskocsit, dobják el a billentyűzetet és kezdjenek el követ pattintani, sőt akár a fára is visszamászhatnak....

(Vagy értsék már meg végre, hogy haladni kell a korral. Valamelyest.)

Előzmény: wellington (219)
wellington Creative Commons License 2002.07.03 0 0 219
Annak, hogy Yoda CG lett, a legszárazabb marketingokai voltak. Miután a rajongók EP1 miatti csalódottságukat a szerencsétlen Jarjarra vetítve megbuktatták a figurát, Lucas kénytelen volt új áldozatot találni az ILM demója számára, mivel egyrészt új és igen kemény konkurense akadt (Gyűrűk ura-szolgáltató, nevét nemtom), másrészt pár éve aszt a baromságot vette a fejébe, hogy élő szereplőkkel a film teljes hosszában CG karaktert együtt szerepeltetni "újabb mérföldkő". Hát ilyen és ehhez hasonló szempontok miatt erőltetik a valóban világszerte közutált digitális trükköket.
wellington Creative Commons License 2002.07.03 0 0 218
Minden CG-objektumot előbb megcsinálnak makettből...
Előzmény: sidespin (212)
csillaglany Creative Commons License 2002.07.03 0 0 217
Köszi!
Bár épp nem vagyok teljesen beszámítható, most éltem túl egy vizsgát...

(A név-választásod magáért beszél...:)))

Előzmény: Skywalker. (215)
csillaglany Creative Commons License 2002.07.03 0 0 216
Ja, és még valami.
Most láttam, hogy néhányan rangsorolták az epizódokat. Követem a példát:
1. A Jedi visszatér; A klónok támadása
2. A Birodalom visszavág
3. Csillagok Háborúja (tudom, New Hope, de én már így szoktam meg..:))
4. Baljós Árnyak

Hogy miért? Szeretem, ha a belső harcokat, lelki tusákat jelenítik meg + ha győz a jó...:))
Nyugodtan vádoljatok szentimentalizmussal. Vállalom...:)

(Ja és ami még nagyon tetszett a Klónok-ban: úgy mutatta be Coruscan-t, mintha ott lennénk. Hétköznapi szemmel. Tök természetes volt, hogy Kenobi "iszik valamit", meg kogy a kocsmáros haverjának ételfoltos a köténye, és lecsúszik a hátsó felén a gatya...Szóval becsöppent a hétköznapi a történetbe. :))

Skywalker. Creative Commons License 2002.07.03 0 0 215
Nnnna, végre egy normális hozzáállás, korrekt kritika!

:-))))

Előzmény: csillaglany (214)
csillaglany Creative Commons License 2002.07.03 0 0 214
Szevasztok!

Bevallom, nem készültem tudományos szintű elemzéssel...merthogy soha nem tudok ilyen szemszögből nézni egy filmet.
Vagy elvarázsol, vagy nem. És innentől kezdve tök mindegy, hogy mi a témája vagy hogy látszik-e egy fénykard árnyéka...

Nekem a SW II maximálisan bejött. Persze más, mint "a" trilógia, de mi is változtunk egy cseppet. Nincs ezzel semmi baj.

Ne feledjétek, hogy egy előzmény-történetnek helyből máshogy kell nekikezdeni. Annó 2 évig izgultak, hogy mi lesz a folytatás. Most pontosan tudjuk, hogy hová "fajul" a sztori. Inkább a "miért" a kérdés.
Szerintem marha jól kidolgozták a politikai hátteret, a "jövőre" utalások pedig nagyon a helyükön voltak. A seregszemle, meg a jól elhelyezett Birodalom-zenék szintén zseniálisak...

Nna. Tudom, illik egy kis negatívumot is becsempészni egy véleménybe, de nekem nem megy... Nézzétek el, jó?

Üdv! A szellő lengjen nektek!:))

T-007 Creative Commons License 2002.06.27 0 0 213
Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy a CGI-trükkökért nem kell vért izzadni.
Megint gáz, hogy a régi részek elemeit akarod ide is átnyúlva látni. Ez egy más világ, más emberekkel, más motivációkkal. És Han Solot az tette egyedivé, hogy nem volt hozzá hasonló karakter. Ha az új részekben ilyen is lenne, az Han egyediségét rombolná le.
Én inkább a másvilág-ra szavazok az új részeket illetően.

Kérés: Légyszi Coruscantot csináld meg makettból, és kérd meg Frank Oz-t, hogy Yodát padló alatti irányítással szaltóztassa Dooku körül. Kíváncsian várom mi lesz belőle. Thx!

U.i.: azért bírom, hogy minden negatív kritika elején ott van: le kell szögezzem 100-szor láttam a régieket, 77-ben sorba álltam, stb...
És ezzel most mit kezdjen az ember? Kezelje külön az ember? Ezek mindig mosolyt csalnak az arcomra.

Előzmény: sidespin (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!