nem olvastam végig a topikot ... nem is szállnék a vitába ...
csak az elején volt egy gondolat, miszerint a férfi és a nő egyenlő ... szerintem nem ...
hogyan is gondolom ezt a szentségtörő hozzászólást ...
nos pl a talicska és a kalapács egyenlő? ugyebár nem.
akkor a talicska jobb, mint a kalapács? szerintem nem
vagy a kalapács jobb, mint a talicska? mondjuk et sem igaz
egyszerűen a kalapács nem talicska. a kalapács egy rettenetesen jó kalapács, ahogyan a talicska is egy príma talicska. és attól, hogy szöget nem a talicskával verek be, vagy homokot nem a kalapáccsal szállítok, még nem hiszem azt, hogy az egyik jobb lenne a másiknál ...
persze vannak szűklátókörű emberek (kubikosok, asztalosok : )))), akik csak az egyiket ismerik, használják és ezért azt hiszik, hogy a másik egy vacak ...
Valóban elbúcsúztam a Dorian Gray és Tom Ace topiban.Ajánlom figyelmetekbe a 855. hozzászólást. Tudom HWE te már olvastad,azért mondom, hogy mindenki rátaláljon , akikkel beszélgettem .
Persze nem szeretnék végleges búcsút venni.Csak a vizsgaidőszak vár, aztán a nyári gyakorlatok.
Ha lesz időm , majd még egy igazi erdészbúcsút is veszek az Akadémiás topikban. Erre ihatunk akár ekset is.
A férfiakkal kapcsolatban sajnos még nem változott meg a véleményem. Bár néha ide-oda csapong. Tegnap már egészen megbékéltem velük, ma viszont teljesen kiábrándítottak.
Rossz hír, hogy ma még az erdész fiúkat is olyanoknak láttam, mint a közgazdászokat.(Pedig ez határozottan külön kategória volt számomra az erdészek javára).
Na jó a sírást megengedem nekik, de ők úgyse fognak sírni. Ma én állok a sírás szélén mert a meteorológia házimat írom aztán nem is fogok aludni sem.
Szia Suttyó.
Mindig jól megszívom az alturizmust... ;o)
Azér kösz Suttyó, hogy legalább Te bejöttél elbúcsuzni ide a Titanikra. Én mindenesetre játszom tovább...
Jótett helyébe rossz hírt: sokunk kedves Dórian Gray-e is elbúcsuzott. A Róla (is) elnevezett topikban olvasható. Mivel beszélgettél vele itt, ezért szólok - ne várd...
Na, sikerült elküldenem az utolsó mohikánt is:(
:)
Egyenjogúságot Minden Topiknak!
Gluty-gluty
Menjetek át a Ciki, ha 1 fiú sír? és főleg a benne fellelhető Férfikönnyek c. topikba (utóbbi pont két évvel ezelőtt indult!), ha minderről akartok bővebbet olvasni...:(
Viszont ráéreztem, hogy mi van a levegőben!:)
Igaza van Suttyónak, az ember szerintem is többnyire azért sír, mert saját magát sajnálja. De ettől még az időnkénti sírás úgy kell a léleknek, mint a mosakodás a testnek!!! S egy csomó "igazi férfi" hót mosdatlan lélekkel közlekedik közöttünk -facsarja is a szaguk rendesen a lelki orrunkat!-, csak mert egyáltalán nem vagy csak igen szigorúan körülírt esetekben engedi meg saját magának a könnyeket. Pedig ugyan melyik férfi-funkció csorbul a könnyek által? S miért volna a gyengeség jele? Szerintem már a férfiasság jele egy jó ideje nem az érzelmi rendíthetetlenség! Sőt. (Csak a beidegződések működnek tovább, hála a kommersz kultúrának. Mert 1 db. valódi sérelemmel jár a férfisírás: a hoolywoodi eredetű én-kép megrepedezését, magyarán a ki-ha-én-nem ((nőknél: ki-ha-ő-nem)) típusú hiúság kínjait eredményezi. Ez persze nem csekélység, de emiatt bepálni...:)))
Igen, persze.De erre azt is mondhatnám nekem szabad, mert én lány vagyok.Na, inkább nem mondom.És azt sem mondom , miért sírtam utoljára, mert olyan rég volt, hogy már nem is emlékszem rá.
Suttyó!
Nos , egy barátnő elvesztése az az egyetlen dolog, amiért tényleg nem érdemes sírni.De úgy látom, tudod ezt te magadtól is.
Bizony, bizony többször előfordult már, hogy elbőgtem magam, bár kifejezetten utáltam a szitut minden egyes alkalommal. SZVSZ éppen azért, mert elsősorban érző-lények vagyunk, egy pillanat alatt beleképzeljük magunkat a másik helyébe, vagy tiszta szívből átéljük saját egyéni tragédiánkat, és egy keserves helyzetben ilyenkor már nincs visszaút:-)
Én nem azt vallom, hogy feltétlenül sírjon a férfi a nő vállán, hanem azt, hogy semmi sem tilos és semmi sem kötelező! Ezért nem értek egyet semmilyen kategórikus "ne sírjon"-nal - bár néha magammal se értek egyet...:)
A korábbi hozzászólásodra válaszolva (s ha jól értettem, Naspolya is csatlakozott a kérdésekhez):
Miért elemzem az embereket? Mert ez a "sorsom". Nem nagy szavakat használok, csak nem köntörfalazok.
Elemeztek-e már engem? Igen! Ha jól emlékszem, utoljára 2000. május 12-én 12.44 perckor, a 37. hozzászólásban...:)
Hatalom más fölött... A tudás maga hatalom, mint a szólás is tartja. Ha tudok valamit, hatalmam van általa (bár lehet, hogy csak egy cseppnyi). A hatalom önmagában se jó, se rossz. Olyan, mint a kés a kézben... Ha erről a látványról az ölés jut az eszünkbe, az a mi saját problémánk, s nem a késé. Hiszen arra is gondolhatnánk ugyanezzel az erővel, hogy kenyérvágáshoz készül az illető...
Szoktak-e gondolkodni az emberek, csak mert hasonló ingerre hasonlóképpen reagálnak? - Ha esni kezd, az emberek ernyőt nyitnak vagy esőkabátot húznak. Ebből az következnék, hogy nem gondolkodnak? Ellenkezőleg: pont azért teszik, mert gondolkodnak!:)
Dórian, Naspolya, s aki még hajlandó megnyílni, pláne esetleg fiú-férfi létére - ti szoktatok sírni???
Ma beszélgettem egy fiúval erről a témáról. Nos, ő az "igazi férfi" teória mellett tört lándzsát. Hogy az igazi férfi nem flörtöl (mert akkor már úgyis akar valamit); a pletykálásról már nem emlékszem, mit mondott; - és az igazi férfi nem sír - ami meglepett - MÁS ELŐTT! Merthogy annál jobban tiszteli a Másikat, hogy előtte sírjon...
Félig-meddig barátinak mondható a viszonyunk, ezért tök jól beszélgettünk, azt hiszem kölcsönösen ugyanazt éreztük: ez a Másik tud valamit, amit én nem...:)
Én se ismerem őket mert már kiszerettem belőlük egy ideje. A magyarokból leginkább.
Azért vonakodtam egy kicsit mert tapasztalataim szerint ha egy fiúról kiderül, hogy szereti a focit, akkor az emberek általában egy alacsony IQ-jú, sört röfögő, atlétatrikós, szőrös barmot képzelnek el vagy ennek helyi ekvivalensét.
Azért ilyen még nem vagyok, persze a sörrel semmi baj nincs :)