Keresés

Részletes keresés

székkutas Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3
Természetesen én nem olvastam az előző hozzászólásokat, hiszen a címből kiderült, hogy semmi közöm hozzá.
Ahogy itt ücsörgök a gép előtt és vakarom a fejem búbját, az jutott eszembe, hogy a titkosszolgálatoknál vajon a belső elhárítás előtt lehetnek e titkok? Pl. Előfordulhat-e, hogy valakik, mondjuk összeszövetkezve kb. hat évig háborítatlanul csalással egybekötve hűtlenül sikkasszanak?
Lehet, hogy erre a "disznóságra" is a Kormányzati Ellenőrző Hivatalnak kellett rájönnie?
Ejnye, bejnye!
anyuxxx Creative Commons License 2000.05.08 0 0 2
Az MTI hir csupán tájékoztatást ad egy eljárás megkezdéséről.
Ettől függetlenül a birósági tárgyalás még lehet zárt és titkos, nem beszélve arról, hogy az MTI jelentést olvasva nem a titkos-szolgálatok operativ alkalmazottairól van szó, hanem a gazdasági vezetőkről, akik nyilván nem titkos küldetést láttak el, hacsak a sikkasztás nem minősül titkos tevékenységnek. Ugyhogy emiatt csak nem kerülünk rossz (?)helyre ?
Csak annyit tudok mondani amit a papagály a kismacska szájában: *Nur nicht beszáren*
Előzmény: Tiborc (-)
Halászkirály Creative Commons License 2000.05.08 0 0 1
Most sírjak vagy nevessek? Most akkor ez MTI-hír, vagy szuperhipertitkos anyag? A titkosság, mint politikai műfaj, mindig a mindenkori hatalom érdekeitől függ. Ők döntik el, hogy mi számít titkosnak és mi nem.
Ebben az esetben most az a lényeg, hogy minden annyira titkos, hogy már a bírák sem tudják, hogy ki kivel van. Erről nekem mindig az a szovjet kémvicc jut eszembe... :))

ui: Üdvözletem a nemzetbiztonsági hivatal magasanképzett munkatársainak! Csak annyit üzennék innen a nagy semmiből, hogy sz*rok rájuk! Csók!

Ibla Creative Commons License 2000.05.08 0 0 0
Kedves Tiborc!

Ez nem 00-ás ügy, ezért nemcsak kimoderálnak, hanem sittre is vágnak!
Húzzál el, amíg nem késő.

Ibla honvéd

Előzmény: Tiborc (-)
Tiborc Creative Commons License 2000.05.08 0 0 topiknyitó
Szigorúan titkos!

A topic olvasása, vélemény beírása súlyos börtönbüntetést von maga után!

Idézet:
Titkosszolgálati vezetők pere május 2-án, zárt tárgyaláson

Budapest, 2000. április 27. (MTI) - A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa május 2-án kezdi tárgyalni a nyilvánosság kizárásával három titkosszolgálati vezető, köztük két nyugállományú tábornok ügyét, akiket több tízmilliós kárt okozó súlyos gazdasági bűncselekményekkel vádolnak - értesült az MTI bírósági körökből.
A Budapesti Katonai Ügyészség Hevesy - Tóth Ferenc nyugállományú vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat korábbi főigazgatóját, egyik volt helyettesét, Farkas György nyugállományú dandártábornokot, illetve a beosztásából felfüggesztett Cs. Gy.ezredest, a szakszolgálat közgazdasági főosztályának vezetőjét vádolja a bűncselekmények elkövetésével. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához benyújtott - szigorúan titkos tartalmú - vádiratban Farkas Györgyöt, a titkosszolgálati eszközöket kezelő szakszolgálat volt logisztikai főigazgató-helyettesét különösen nagy kárt okozó csalással, sikkasztással, hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével, Hevesi-Tóth Ferencet jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és számviteli fegyelem megsértésével, Cs. Gy.-t pedig számviteli fegyelem megsértésével vádolják.Az ügyben szereplő állami és szolgálati titkok miatt a bizonyítási eljárás mintegy 12-13 tárgyalási napján zárt ajtók mögött vizsgálódik a bíróság.
A várhatóan június második felében sorra kerülő ítélethirdetés ugyan nyilvános lesz, ám a bíróság állami vagy szolgálati titkot akkor sem sérthet. Az ilyen jellegű mozzanatokra a bíróság csak utalni fog a szóbeli indoklásban, és csak az írásba foglalt ítélet tartalmazza majd az összes fontos részletet, az viszont az eljárás többi iratához hasonlóan titkos minősítésű lesz.
A május 2-i első tárgyalási napon ismertetik a vádiratot, és megkezdik a vádlottak kihallgatását. A bírósági eljárásban összesen 51 tanút és négy szakértőt idéznek meg.
A vádban foglalt cselekmények miatt Farkas Györgyöt 2-8 évig, Hevesi-Tóth Ferencet 1-5 évig, Cs. Gy.-t pedig két évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, a Büntető törvénykönyv szerint.
A három vezető a vádban foglalt, 1992 és 1998 között elkövetett cselekményekkel több tíz milliós kárt okozott. Az okozott kár megtérítésére vonatkozó polgári jogi igény érvényesítéséről a vádbeszédben nyilatkozik majd az ügyészség képviselője.
A márciusra tervezett tárgyalássorozat megkezdése azért húzódott több hétig, mert nem sikerült a bírósági eljárás lefolytatáshoz szükséges két vezérőrnagyi rendfokozatú ülnököt kijelölni. A törvény rendelkezései szerint a bírói tanács ülnökei nem lehetnek alacsonyabb rendfokozatúak, mint a vádlottak. Vezérőrnagyi rendfokozatú ülnök összesen három van Magyarországon, és nehéz volt közülük két olyat találni, akinek a beosztásából fakadó elfoglaltságai lehetővé teszik a részvételt a több hetes bírósági eljárásban - közölte a bíróság illetékese.
A polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter hivatala januárban közölte, hogy a szakszolgálat vezetése 1998 novemberében gazdasági visszaélésekre utaló információk birtokába jutott, és ezért belső vizsgálat lefolytatását kezdeményezte.
A feltárt tények alapján decemberben fegyelmi eljárás indult a szakszolgálatok gazdasági igazgató-helyettese ellen, akit egyidejűleg felfüggesztettek beosztásából.
A fegyelmi vizsgálat gazdasági bűncselekmények gyanúját vetette fel, ezért a szakszolgálat 1999 márciusában feljelentést tett az igazgatóhelyettes ellen.
Ugyancsak gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt tett újabb feljelentést a szakszolgálat 1999 márciusában két, korábban magas beosztást betöltő vezetője ellen, akiket még 1998. november elsején felmentettek szolgálati kötelezettségeik teljesítése alól, és nyugállományba helyeztek.”

Eddig az MTI-hír.
Tisztelt asztaltársaim véleménye? Csak addig, amíg sittre nem kerülünk!

Tisztelettel
Tiborc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!