Keresés

Részletes keresés

igus Creative Commons License 2000.05.05 0 0 6
Kedves egyesiker!
Az internetezés a melóhelyről megy.
A jogász ismerősöd nagyon kellene.
Probléma=baj, gond, ciki, zűr, halál
Szinoníma=alias, más szóval, azaz, izé.
A telcsiszámért küldöm a mailt - és a puszit !!
Előzmény: egyesiker (4)
igus Creative Commons License 2000.05.05 0 0 5
A számítógép animáramról megy... Lihegnek a hörcsögök a mókuskerében, a feszültség leesőben, a hajó süllyedőben, segítsetek, ha tudtok !!!
egyesiker Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4
Kedves igus!

Egy jogász barátommal ülök itt és elolvastattam vele a problémádat. A probléma csak az, hogy ő nem látja a problémát. (Tud valaki egy szinonímát a problémára, vagy a szinonímára?) :)
Na szóval a leírtak tényleg élnek: nem reagálás=beleegyezés stb., tehát jöjjön az ELMÜ, mert építhet. Vagy van egy hiányzó láncszem ami kimaradt és fontos lenne, vagy tényleg nincs gond. (Ez az, megvan! Gond.)

Na de nem akarok itten bagatelizálni, az áram tényleg fontos. Tényleg, hogy Internetezel? :)

És a végére az elmaradhatatlan heppiend. Van egy nagyon jó barátom, aki az ELMÜ jogásza. Ha gondolod megadom neked a telefonszámát. Dobj mailt!

Előzmény: igus (-)
bankar23 Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3
HI

Van itt a torzsasztalban egy hazijogsegely topik
ez eppen az ilyen problemak megvalaszolasara jott letre.
Irjatok nyugodtan oda.

UDV

bankar23

csite Creative Commons License 2000.05.04 0 0 2
szia igus!
éppen a suliban vagok, és közben...

azért lehet, hogy tudok 1 jogászt!

Előzmény: igus (1)
igus Creative Commons License 2000.05.04 0 0 1
Szia Csite!
Örülök, hogy itt is látlak :-)
Előzmény: csite (0)
csite Creative Commons License 2000.05.04 0 0 0
0§ 3.Bk-ben van róla szó!

:-)

Előzmény: igus (-)
igus Creative Commons License 2000.05.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok !
Nagy gondban vagyunk, azért is indítottam ezt a topikot, mert egyszerűen nem tudom mi a megoldás a fennálló problémámra, de azt sem hiszem el, hogy ez a XXI. század elején valóban fennálló probléma lehet.
Na és most kezdődik a mese:
Kb. 10 évvel ezelőtt vettek a szüleim egy telket Pátyon. Akkoriban még mindenhol szántó és puszta volt a környék. Az építkezéshez a tervek elkészültek, az építkezés megkezdődött. Az építkezéshez szükséges áramot a jószándékú szomszédtól kaptuk kölcsön. Ennyi idő eltelte után szeretnénk már nem csak hétvégi kertészkedésre használni a telket, hanem lakni szeretnénk a házikót. Ehhez alapvetően szükséges, hogy áramunk legyen, hiszen ha áram van, minden van.
1998. novemberében beadtuk az energiaigényünket az Elektromos Művekhez. Befizettük az adott 100 ezer Ft-os összeget, és vártunk. Az ELMÜ elfogadta az igényt, szerződést kötöttünk, a hálózatot megtervezték.
Azonban a helyi Önkormányzat 1997-ben a területrendezési tervének megfelelően megosztotta a telkeket, akkor jelölte ki az utakat. Ha valakinek a telkén keresztülhaladt az út, azt a telekrészt kisajátította volna és kártérítést fizetett volna. Csakhogy Pátyon nem így történt.
Mivel a telkünk előtti utcaszakasz 300 m2-es darabjának területe nem egyedül az Önkormányzat tulajdona, hanem bizonyos telektulajdonosoké is, a villanyoszlop állításhoz az érintett telektulajdonosok vezetékjogi hozzájárulását is be kellett szerezni. Ha a levegőben lévő kábelen kapnánk az áramot, a magántulajdonban lévő telkek nem sérülnek (nem úgy mint földkábel esetén). A kábel fektetéshez a 3 érintett tulajdonosból nyilatkozatot kértünk, 2 beleegyezett, a harmadik meg átvette az ajánlott levelet, de nem válaszolt rá (a VET 28 § (1) és (2) bekezdése szerint ez beleegyezésnek számít)
A tervező önkormányzati szakhatósági hozzájárulást is kért 1999. október 29-én feladott levelében, de az önkormányzat nem reagált. Tudomásunk szerint az 1957. évi IV. törvény az államigazgatási eljárás általános szabályairól 21. § (1) és (2) bekezdése szerint megadottnak tekinthető, ha 15 napon belül nem reagálnak a levélre.
Egy jó tanács kellene, hogy jöhetnénk ki ebből a helyzetből? Már 10 éve megy így.
Volt egy ötletünk, hogy a szomszédtól kapjunk áramot, külön villanyórával. Ebbe viszont az ELMÜ nem ment bele, mert csakis végleges megoldást valósít meg. Nem létezik, hogy nekünk az legyen a végleges megoldásunk, hogy gyertyával kelljen világítanunk 2000-ben, egy lakott településen, egyébként villannyal ellátott utcájában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!