Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.13 0 0 53

Ez volt a szabályos párbajkihívás, nem a dakota-féle vicc.

Dumás Sanyi Creative Commons License 2014.02.21 0 0 52
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.17 0 0 51
Elméletileg őrizetben.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.16 0 0 50
Lefordítaná ezt valaki?


La Paz, abril 16, 2009.- La Policía Boliviana desarticuló esta madrugada un grupo terrorista que operaba desde la ciudad de Santa Cruz, el bastión de la derecha fascista y opositora al gobierno de la izquierda indigenista del presidente Evo Morales, aseguró la agencia gubernamental de noticias, con base en reportes de las cadenas de televisión.

Tres extranjeros muertos, dos detenidos y un arsenal descubierto en el stand de la telefónica Cotas de la Fexpocruz (la mayor feria comercial de exposiciones del oriente boliviano) es el saldo aún parcial de un operativo del grupo de élite de la Policía Nacional, realizado esta mañana en la ciudad de Santa Cruz, y que tiene relación con atentados terroristas registrados en la capital, el más reciente de ellos ocurrido ayer contra la vivienda del cardenal Julio Terrazas, señala la agencia ABI.

El comandante de la Policía Nacional, Gral. Víctor Hugo Escobar, confirmó las muertes y las detenciones, e informó que el operativo de hoy es consecuencia de un proceso de seguimiento a un grupo terrorista que tenía planes para atentar contra personalidades en las ciudades de Santa Cruz y La Paz. Los dos detenidos fueron trasladados a la ciudad de La Paz.

El tiroteo se produjo en el hotel Las Américas, donde producto de una balacera con la Policía se registraron las tres muertes y donde también hubo una explosión. Según información preliminar de los medios, la explosión se produjo cuando los extranjeros fallecidos, al parecer de nacionalidad húngara, en su desesperación al verse acorralados provocaron la explosión, reseñó la agencia gubernamental. Relacionado con el operativo en el hotel, se realizó otro, en la Fexpocruz, en cuyas instalaciones se halló un arsenal con armas de grueso calibre y explosivos de diverso tipo (dinamita, C - 4).

Las armas fueron encontradas en el stand de la telefónica Cotas. "En un estand de la feria se ha encontrado almacenado gran cantidad de explosivos, armamento de grueso calibre, posiblemente para seguir atentando contra blancos planificados", dijo el Gral. Escobar. Ambas acciones policiales, la realizada en el hotel y la otra en Fexpocruz, tienen relación con los atentados registrados en la capital cruceña, y que alcanzaron ayer una fuerte repercusión nacional e internacional, al ser el cardenal Julio Terrazas el objetivo del ataque. Hasta jhace poco, Terrazas había librado una fuerte polémica con el gobierno de Morales, por lo que el atentado en su contra fue atribuido por los opositores a los grupos que siguen a Morales.

El grupo terrorista al que la Policía hacía seguimiento está formado por extranjeros y bolivianos, "y tenía blancos para seguir atentando contra muchas personalidades, contra algunas personalidades en la ciudad de Santa Cruz y contra algunas personalidades en la ciudad de La Paz", agregó la ABI.

"Por las características, modus operandi y por la cantidad de explosivos encontrados", sí se puede hablar de un grupo terrorista, afirmó. El comandante de la Policía Nacional anunció que se daría detalles de lo sucedido en una conferencia de prensa, y medios de comunicación informaron que la cantidad de armas y explosivos hallados era tal, que la conferencia podría ser en instalaciones de la Fexpocruz, dadas las dificultades para realizar el traslado.
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.10 0 0 49
Kedves picur!

Először is. Ha lekeversz nekem egy fülest, azt megúszod egy garázdaság nevű szabálysértéssel, és max: 100 000 Forinttal. Viszont bármennyire szabálysértően viselkedsz, a rendőrök ilyen kérdésben -saját tapasztalat- elég megértően tudnak viselkedni. Egy pofonért nem jár börtön. Különben Bubik is bent lenne már. ;-)

Ebben az esetben, túl a valótlanságokon, amiért valóban lehetne pert indítani, az újságírói mentalitás az ami szembeszökő. Mentalitás ellen elég nehézkes pert indítani. Egyébként remekül kiviláglott a heylzetből, hogy mennyit ér egy ilyen közíró. Ugyanis ha odament volna és azt mondta volna, hogy Jó napot kívánok, nem gondoltam, hogy ilyen súlyos a közöttünk fennálló konfliktus, az ökölarc ellenkezik elveimmel, de szeretném a vitás kérdéseket tisztázni, kérem üljünk be a Centrál kávéházba és két sütemény között rendezzük a dolgot. Erre azt mondanám, hogy ez igen. Számos szellemes, de nem gyáva módja volt a vita rendezésének.

Sikerült választani egy szellemtelen és gyáva megoldást. Ugyanis bármennyire ide éleződött a kérdés, nem a verekedésen volt a hangsúly, hanem a tehetetlenségen. Ha verekedni akart volna, megvárta volna a háza előtt és jól megveri.

picur Creative Commons License 2000.05.10 0 0 48
Elolvastam a topicnyitot. Lattam sajtopert kozelrol (illetve olvastam roluk ;). El tudom fogadni, hogy lehet remenytelen, de itt Eduardo a sajat bevallasa szerint sokak neveben szolalt meg. Akkor tessek azokkal osszefogni, es veluk egyutt perelni. Ha nincs osszefogas, akkor ne beszeljen a nevukben. Ha nem bizonyithato, akkor mi a gond?

Ha verekedni akar, menjen le Jozsefvarosba, es kosson bele az elso strigoba. Akkor lesz bunyo, ezt garantalom.

Tovabbra is fenntartom, ha ahhoz van arca, hogy odacsoditsen hat ujsagirot meg 5 teveriportert es 12 baratot, hogy az utobbiak az elobbiek elott kijelenthessek, hogy Eduardo gyozott... Hat annak legyen mersze belevagni egy sajtoperbe is.

Ismetlem: bar nem ismerem egyikuket sem, igy TV-n keresztul ugy nezem, hogy nagy verestol menekult meg. De biztosra mehetett, mert ilyen kihivast normalis ember nem fogad el...

Előzmény: bajog (47)
bajog Creative Commons License 2000.05.10 0 0 47
Kedves picur,

Írod: "Balgasag. Mivel jogallamban elunk -- elmeletileg -- nem pedig a kokorszakban, igy tessek feljelenteni. Ha nincs miert, akkor nincs miert kihivni sem."

Láttál már sajtópert közelről? Elolvastad a topicnyitót? El tudod képzelni mit jelentene a bizonyítás kényszere ebben az esetben? El tudod fogadni, hogy lehet mindez reménytelen is? Elvben egyébként igazad van. De te is ismersz példákat, amikor akár a bizonyíthatatlanságon, akár a pereskedés ideje alatti anyagi és erkölcsi ellehetetlenülés miatt elbukott igaz ügy.

Előzmény: picur (46)
picur Creative Commons License 2000.05.10 0 0 46
"Mivel nem volt más módja, Eduardo a megfelelő eszközt választotta."

Balgasag. Mivel jogallamban elunk -- elmeletileg -- nem pedig a kokorszakban, igy tessek feljelenteni. Ha nincs miert, akkor nincs miert kihivni sem.

Arrol ne is beszeljunk, ha elmegy a bacsi bunyozni, akkor mindkettot lazan lecsukjak. Maradjunk annyiban, hogy Eduardo ugralhat ahogy akar, oruljon, hogy nem volt ott a masik bacsi. Mert meguszott -- igy ranezesre -- egy nagy ruhat, meg egy kis bortont, de a foltot az erkolcsi bizijen biztos.

Előzmény: Okos Mikulás (43)
bajog Creative Commons License 2000.05.10 0 0 45
Kedves GLászló,

off
Te is milyen bátor vagy! "zokni egy öklön" Nyilvános gyalázkodás és sértegetés, amit csinálsz most, és ha valakinek nincs gusztusa ebben a fennkölt stílben válaszolni -- vagy csak felkészületlen, tehát könnyedén leradírozható ezzel a handabandázással --, nem sok esélye marad.
on

Amivel "hősünk" ilyen módon szembeszállt, azzal csak akkor szállhatott volna szembe másként, ha hasonló eszközöket használ hasonló módon, mint megsértője, vagy hasonló körökben hasonló szinten mozgó pártfogók segítségét kéri -- ez esetekben nem csinált semmit. Esetleg kussolhatott volna, mint teszik/tesszük sokan, amikor efféle atrocitás (különféle súlycsoportokban) ér minket. Ez se sok.

Mit javasolsz tehát? Mi lehetne a te igazságérzetedet és elveidet is kielégítő megoldás? Ne mondd azt, hogy nem te kerested a megoldást, mert nem a te problémád, s így nem tudod megmondani mi a jó, mert akkor nem mondtál semmit. Légy sapka egy talpon! Vagy öv egy szemen, vagy amit akarsz, csak mondd meg, kérlek, hogy van ez szépen elintézve!

Előzmény: GLászló (41)
Mercurius Creative Commons License 2000.05.10 0 0 44
Tegyük hozzá, hogy Eduardo édesapjának életét is fenyegette annak idején a holocaust, így többszörös oka volt arra, hogy elege legyen az újságíró marhaságaiból. Amugy szerintem, biztos lehetett benne, hogy a figura nem jön el. A kihívást inkább figyelemfelkeltő happaningnek szánhatta.
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.09 0 0 43
Amennyire tudom, nem arról volt szó, hogy fogta magát egy agyament pali és minden ok nélkül nekiment egy békésen legelésző újságírónak, aki mint tudjuk csendesen kérődzik, igen jámbor fajta.

Úgy vettem ki a tegnapi riportból, hogy több fórumon kereste már Vitéz Kőbányait (nem én találtam ki, úgy látszik Hofi is lő néha öngólt), hogy vitatkozzon érveivel. Kőbányai kitért, nem helyesbített, semmilyen módon nem vállalta fel azokat a kötelezettségeit, amelyeket a nyilvánossággal és közszerepléssel járnak. Csak a jogokat szereti, de azokat nagyon. Amúgy, mintha lett volna már valami ilyesmi egy bizonyos bőrcserzési kérdés kapcsán ahol később krokodilok és lámpák is előkerültek, de nem akarom offolni a topicot. Mindenesetre a jelenség nem egyedülálló.

Mivel nem volt más módja, Eduardo a megfelelő eszközt választotta.

Úgy tudom, hogy ez a pali végigharcolta a horvát és bosnyák háborút, el tudom képzelni, hogy milyen indulatokat gerjeszthetett benne egy gyáva újságíró hazudozása, aki nemhogy a háborút nem ismeri, még egy hangosabb ajtócsattanástól is megijed. Ez persze nem jelenti azt, hogy csupa hős írhat a háborúról. Viszont mérlegelnie kell mindenkinek, hogy ez nem hétköznapi téma, nem hétköznapi jelenségekkel és érzelmekkel. Javaslom mindenkinek, hogy nézze meg a Welcome to Sarajevo című filmet (videotéka).

Egyébként remekül kitűnik, hogy ez az "újságíró" mennyire csak a zsidókkkal kapcsolatos kérdéskörnek szentelte délszláv ripotjait. Nem az volt a gond, hogy a szerb mesterlövészek civileket gyilkoltak fejenként 50-100 márkáért, hogy falvakat irtottak ki, miközben több tízezer ember szenved, hanem, hogy úristen mi lesz azzal az 1600+2000 zsidóval, akikre a kutya se nézett az elmúlt tíz évben, túl azon, hogy számos zsidó emlékhely megsemmisült, köztük könyvtárak. Ezeket nem célzatosan, hanem véletlenül pusztították el. Elegánsan fogalmazva, a szerbek-horvátok-bosnyákok azt mondanák: collateral damage.

Egyértelműen kikristályosodik számomra, hogy amikor például zsidó közéleti személyiségek a holokauszttal kapcsolatban arról beszélnek, hogy az soha többet nem történhet meg, nem azt gondolják, hogy senki emberfiával, hanem, hogy a zsidókkal nem. A többiek -úgy tűnik- nem igazán számítanak.

Az én korábbi javaslatomban nem az szerepel, hogy akineknem tetszik a véleménye azt vágjuk állba. Hanem az, hogy bizonyos keretek köré szorítsuk azt az újságírói magatartást, amely gátlás és szemernyi felelősség nélkül írhat valótlanságokat: nem ritkán a sajtószabadság mögé bújva. És aki nem akar kiállni, az ne álljon ki, de mindenki tudja meg róla, hogy az ő véleménye annyit ér, amennyit ő maga is.

Verebes azzal, hogy meghívta azokat, akik kifogást emeltek ellene, valami hasonlót cselekedett, kihívta -ezúttal szellemi- párbakra zokat, akik -érzése szerint- őt támadták. Volt aki elfogadta a meghívást. De abban az esetben mindekét fél részéről megvolt a tisztázás szándéka, ami Kőbányainál -a televízió jelentése szerint, ami nem szentírás- nem.

decibel Creative Commons License 2000.05.09 0 0 42
Savanyú a szőlő!
Előzmény: GLászló (41)
GLászló Creative Commons License 2000.05.09 0 0 41
Hát aztán nem mindegy, hogy kinek jut eszébe vitát ököllel rendezni? Testmérettől és a diplomák számától függetlenül csóró agyi képességekkel rendelkező zokni az illető. Zokni egy öklön.
Előzmény: decibel (38)
decibel Creative Commons License 2000.05.09 0 0 40

Ez mindenképpen egy egyesélyes meccs volt. Csak a kihívó győzhetett. Mindenki el fogja olvasni az újságcikkét, megveszik az újságját, erkölcsi győztes is lett (ő találta ki a poént).

Az más kérdés, hogy pár évig ezt nem lehet mégegyszer elsütni.

Előzmény: eomer (39)
eomer Creative Commons License 2000.05.09 0 0 39
Ha ez így van, akkor nem csodálom, hogy a kihívott nem ment el. Ha elmegy és megverik, nagy szégyen. Ha elmegy és laposra veri a kihívót, nagy szégyen. Ha nem megy el, akkor meg le van ejtve mindenki. Szerintem ebben az esetben - ilyen súlykülönbség esetén - helyesen tette, hogy elhajtotta a segédet...
Előzmény: decibel (38)
decibel Creative Commons License 2000.05.09 0 0 38

Ha megnézted volna ez a kihívó pacák összevissza 120 cm sámlival. A másik meg valami 2 m-es gorilla termetű barom. Függetlenül attól, hogy ez a párbaj ügy egy eszement dolog, egyáltalán nem arról volt szó, hogy egy izomagyú nagy barom kihív egy törpicurt, hanem pont fordított a helyzet.

Szerintem figyelemfelkeltés volt ez az egész ügy. Be is jött.

Az az újságíró vesse rá az első követ, amelyik nap, mint nap nem ezt csinálja 24 órán keresztül.

Előzmény: GLászló (36)
csufi Creative Commons License 2000.05.09 0 0 37
De, értem a lényeget. A lényeg az, amit GLászló mondott: az ököl nem jog az igazságra.
Előzmény: bajog (34)
GLászló Creative Commons License 2000.05.09 0 0 36
Ah fenét. Akinek ököl van az agyában, annak nem lehet esze. És akinek nincs esze, annak igaza sem lesz - mert csak csapkodni tud a karjával.
Az ököligazság a buták joga a hatalomra. Lehet nekik hat diplomájuk, ha ököbeszorul az igazság, akkor szart sem ér.
Előzmény: bajog (34)
textdecon Creative Commons License 2000.05.09 0 0 35

Az ELTE utolso KISZ titkárát is Rozsa Eduardonak hivták. Ő rendezte 1989 marcius 21.én azt a bizonyos kádárista tüntetést aminek célja az volt, hogy rabirja a keményvonalasokat a katonai hatalomátvelre. Az a Rozsa Eduardo Carlos tolmácsának nevezte magát, és boliviai terrorista szovegeket nyomott. Érdekes névazonosság.
Én most Kanadából irok, ide nem engednék be, az
biztos.
bajog Creative Commons License 2000.05.09 0 0 34
Kedves csufi,

A lényeget nem érted. Van, aki "értelmiségi" ugyan, de firkászként viselkedik. Közzétesz hazug, becsületsértő, lejárató stb. írásokat, mert ő író v. újságíró v. riporter stb. A publicitást tekintve nem vagytok egy súlycsoportban, tehát azt tesz veled (ellened), amit akar. megver(et)hetnéd szimplán, ha bosszút akarnál állni. De nem bosszút akarsz, hanem a véleményednek és a nevednek szeretnél egy olyan fórumot találni, ahol megvédheted őket. Ennyi. Itt kiderül, hogy kinek van neve és becsülete, valamint ki az, aki csak addig bátor, míg benfentességének és helyzeti előnyének sáncából csinálja ki azt, aki nem is védekezhet. NEM a pofon a lényeg.

Előzmény: csufi (33)
csufi Creative Commons License 2000.05.09 0 0 33
Valami ilyesmi volt egy régi LGT nótában:
"A fej a célpont, az ököl az agy". Nem csodálkozom, hogy verekedéssel akarja megoldani a dolgot az, akinek az ökle az agya, és az ökölagyúak helyeselnek is neki úgy látszik. Szerintem egyébként a legműveltebb legtanultabb fickó is sötét bunkó, aki az agyában öklöt visel.
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.09 0 0 32
Eduardo!

Maximálisan egyet értek a móddal, ahogy kihívtad a vitéz urat, szerintem egyáltalán nem ártana a hazai közéletben, ha mindenki meggondolná, hogy mi is a becsület. És hogy is mondjam finoman: nekem a régi tiszti virtus százszor szimpatikusabb, mint ez az "...én értelmiségi vagyok, és elveim vannak.." című menekülés. Ugyanis az értelmiségi nem egyenlő a gyávával. Nem tudom, mennyiben köztudott tény, hogy Rejtő Jenő több klubba is járt bokszolni, míg Kepes András is évekig űzte ezt a sportot és egyikük sem (volt) majrés fiú. Persze bizonyos embereknél ez nem így van.

Egyébként pedig ha visszahoznánk ennek a hagyományát, akkor kellene egy tisztekből és/vagy köztiszteletben álló személyiségekből álló testületet létrehozni, amely elbírálná a sértés tényét és az elégtételre való felszólítás jogosságát. Így nem fordulhatna elő, hogy egy 120 kilós díjbirkozó lever valakit a Hunyadi téren, mert szerinte az csúnyán nézett rá a Blaha Lujza téri aluljáróban. Esetleg ki lehetne kötni, hogy csak közéleti személyiségek számára fentartott az aktus.

Nagyon egyszerűek lennének a szabályok, aki nem megy el, az nem vállalta fel véleményét, többet őt a kihívó - úriemberhez méltón - nem zaklatja, viszont a napilapok egy rovatában megjelenne az elmaradás ténye, névvel együtt.

Az a baj, hogy a fél parlament plasztikai sebészhez járna egy darabig, miután beindulna ez a "harcosok klubja". :) Az ügyvédek elmehetnének haza, a közélet pedig meglepő módon tisztulna.

Még egyszer gratulálok, bravo!

Előzmény: eduflores (10)
bajog Creative Commons License 2000.05.09 0 0 31
Kedves Tripletheader,

Én is bánom, hogy nem lettél plasztikai sebész.

Előzmény: Tripletheader (30)
Tripletheader Creative Commons License 2000.05.08 0 0 30
Mi lett volna?
Ott volt vmi cigizo, kocsog kreten, aki elmondta, h o most jol meg fog verni vkit. Nem ugy nezett ki...
Aztan elmondtak, h parbaj lesz, a tv-nezok jot rohogtek (ezt nezd mama, mekkora barmok vannak!), aztan hazamentek, a Stahl Judit meg mosolygott hozza. Ugy velem, a kelletenel pontosan a fentiekben leirtakkal mutattak tobbet ebbol a roppant jeles es elmes otletbol.

banom, h nem plasztikai sebesz lettem. a miep 6alomrakerulese utan boven lenne munkam. Es megcsinalnam a miep "uj arcat". ;)

- th

Előzmény: Waldo (28)
saccaal Creative Commons License 2000.05.08 0 0 29
Szia,Ed!

Soha ne legyen nehezebb győzelmed.

Üdv: a doki.

Waldo Creative Commons License 2000.05.08 0 0 28
A párbaj kitűzött időpontjában a VI. kerületi Hunyadi Téren természetesen (?!) csak a kihívó, Rózsa-Flores Eduardo jelent meg, népesebb baráti és tudósítói kisérettel. A kihívott tizedikkerületi még csak nem is képviseltette magát, amit már előre sejtetett az, hogy a párbajkihívást sem vette át... Ez a kiállás jellemző a fajtájára, bátran vállalja a véleményét.... Ezek után akár így is írhatjuk: kőbányai jános.
(Igaz, fogyott némi Kőbányai a Koccintó nevezetű vendéglátóipari egységben a párbaj eredményhírdetését követően, de ez itt nem a reklám helye.)

Kíváncsian várom a helyszínen megjelent 5 TV hírműsoraiban mi fog megjelenni a történtekről.

Előzmény: Messire (27)
Messire Creative Commons License 2000.05.06 0 0 27
Kedves Eduardo!

Tudosits a fejlemenyekrol!

OFF

Email ment!

Előzmény: eduflores (26)
eduflores Creative Commons License 2000.05.05 0 0 26
Tájekoztatom kedves barátaimat és a többieket arról, hogy megjelent a KAPU legújabb száma. Benne teljes terjedelemben olvasható a topic-anyag. Plussz még néhány érdekes irás is van benne mint mindig.
Tegnap KJ Úr a Múlt és Jövő főszerkesztője, gentlemanhez -úriember- nem illő módon elzavarta a párbaj segédemet, valamint az egyik TV csatornánal dolgozó kollegát aki felvételt akart készíteni a kihívás átvételéről. Gondolkodási időt kért, állitolag...Holnap és a következő napokban figyeljetek a napilapokat (Blikk, Mai Nap...). Bohocot csinálunk belőle -belőlük-, bizstosan egyesek maj úgy gondolják magamból csinálom azt...NEM BAJ. Valakinek el kell kezdeni..
Előzmény: bajog (25)
bajog Creative Commons License 2000.05.05 0 0 25
Kedves eduflores,

Ellenfeled csak akkor volna igazán ellenfél, ha fel sem merülne, hogy nem áll ki. Ebben az esetben viszont nem írná, ami ír. Tehát már a párbaj előtt eldől(t), ki kicsoda. A pofonok már nem is érdekesek.

Előzmény: eduflores (23)
Pirítós Creative Commons License 2000.05.05 0 0 24
Kedves Eduardo!
Kőbányai becsülete már akkor odalett, amikor leírta, amit leírt. Illetve oda lett volna, ha azelőtt lett volna. Becsülete viszont csak annak lehet, akinek ez a fogalom tartalommal bír, ezért kényesen óvja. Sajnos Magyarországon manapság nem divatos érték a "becsület".
Ahogy Rostand mondta: "Hülye fráter is lehet lovag..."
De örömmel látom, hogy repedezik a hallgatás fala.
Jó egészséget kívánok!
Pirítós
Előzmény: eduflores (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!