Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2002.05.19 0 0 31
van aki telefont sem latott. ugy 2 milliard ember
:)
Előzmény: szisan86 (30)
szisan86 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 30
Hát nincs a topic a toppon az biztos. Meg van pár nagy ész ember aki még számítógépet se nagyon látott úgyhogy azok se írnak. És ha belegondolunk elég kevesen neteznek még.

Bye

Előzmény: Zambizi (29)
Zambizi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 29
huh!

mar 1 ev is eltelt, hogy errefele jartam. Latom, nem halt ki teljesen, de a tapasztalatok alapjan azert csak fejlodinek az emberek :)

Bar mostanaban olyan valaszokat kapok, hogy az illeto mail-bxa megtelt. es allandoan. Aztan pedig fel van haborodva, amiert nem irko neki levelet.....

szisan86 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 28
Én hála istennek még ilyenekkel nem találkoztam, csak olyannal, hogy azt mondta a gyerek van e-mail-je és a cím nem is létezett.

Bye

Előzmény: ViziPucok (-)
nyman Creative Commons License 2002.03.24 0 0 27
Asszem ez a hozzaallas mar egyre ritkabb. sokan felismertek a lehetoseget. az sajna teny, hogy a magyar internezezok, meg nincsenek tul nagy aranyban
Előzmény: ViziPucok (-)
szisan86 Creative Commons License 2001.12.31 0 0 26
Nekem nem azért van, mert menő én használom.
Zambizi Creative Commons License 2001.05.10 0 0 25
Szamomra ez a nem kell elmenni a postara opcio a legszimpatikusabb :)
Es nagyon meno vagyok, met most mar 6 db e-mail cimem is van. :):)
Előzmény: micu (24)
micu Creative Commons License 2001.05.10 0 0 24
Természetesen nekem is van e-mail címem és megy is rajta átlag 5-10 levél. Többségük ugyan levlistáról de sokszor az ügyfelektől is. Több nagy előnye van a csigapostával szemben: olcsóbb, nem kell elmenni a postahivatalig, ráadásul sokkal gyorsabban is odaér. És fájlokat is hozzá lehet csatolni. Egyedül csak a hivatalos papírokat, számlákat, ilyesmit küldöm a csigán. Faxom viszont soha nem volt, mindig is utáltam.
cadre Creative Commons License 2001.05.10 0 0 23
FreE-mailos címem is van, és AZ is menő!
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.17 0 0 22
Én az anonym e-mailt arra használom, hogy amikor letöltésnél (pl. real audio) kér e-mail címet, azt adom meg. Tehát a reklámok+szemetek oda érkeznek.
Előzmény: gombfoci (21)
gombfoci Creative Commons License 2000.05.16 0 0 21
Üdv!
Csak annyiban szólnék a témához, hogy nekem is 3 címem van: egy "cégfüggetlen", egy céges, és egy "anonimitást biztosító" - lsd fenn.
Szóval mind a hármat naponta ellenőrzöm, mert elég sűrűn használom őket.
1. A céges emilnek nem vagyok híve, ide csak hivatalos leveleket irányítok, esetleg egy nagyobb attcsot, hogy könnyebben átjöjjön. Aki esetleg a melóhelyi gépemen túrkálni akar, az nem fog találni semmi privát dolgot így.
2. A cégfüggetlent kb. 3 éve használom, még egyetemista koromba csináltam (freemail-csóró egyetemistaszindróma), a legtöbbet ezt használom. A külföldi haveroknak se kellet mindíg írogatni, hogy mi az új cím, és a privátlevelezésemet se kellett átvariálnom. További előnye, hogy otthon is megnézhetem (akár internetelőfizetés nélkül is), sőt a világ bármely pontján.
Jelenleg készülök egy magán"névjegykártya" készítésére, ahová szintén ezt a címet fogom megadni, mert - bármilyen nevetséges is és nem tűnik komolynak - ezt a címet nem tervezem megváltoztatni. A szolgáltatótól kapott emaillel ugyanaz a probléma, mint a céges email-el (tehát ha váltok, akkor az is változik), arról nem is szólva, hogy az otthoni internetezést meg tudom oldani szolgáltató nélkül is...
3. A fenti email címem pedig az anonimitáshoz kell. - na nem kell arra gondolni, hogy rosszalkodni szoktam... ;-)

Ami az email címek elírását illeti, hát igen. Én ezt úgy szoktam kivédeni, hogy elmagyarázom "logikailag" egy email cím felépítését. Ha valakin ez sem segít, akkor cak annyit mondok nali, hogy midíg 3-szor ellenőrizze a címeket, mielőtt elküld valamit...

csao Gf

ViziPucok Creative Commons License 2000.05.16 0 0 20
Érdekes. Felénk (Bp. IX. ker) örülünk, ha a postás a mi utcánkba dobja be, és nem a szomszédba. Pláne öröm, ha a házszám is stimmel. Pedig a levél jól van címezve...
Előzmény: Borsalino (19)
Borsalino Creative Commons License 2000.05.16 0 0 19
OFF:

Re ViziPucok:

Lehet hogy meglepo de a postasok eleg erdekes cimek alapjan is megtalaljak hogy hova kell vinni a levelet:
Egy levelunket miutan nem tudtuk a cimet csak az hogy valami madarnev, kivittek pedig cimkent annyit irtunk hogy SAS Solyom vagy valamimas madar.
Igazan kellemes meglepetes volt.
Egyebkent vercse utca volt.

Ha kis faluba irod a levelet nyugottan cimezheted Juci neninek.

Meg nem probaltam de allitolag telefonszam alapjan is kiviszik a levelet.

ON: Bocs az elozoekert.
Az elirogatas mashol is jellemzo. Itt angliaban ahol van szerencsem rencergazdalkodni a kedves felhasznalok kerdeseinek 80%-a emillel kapcsolatos: Hogy nyissa ki a melt, hogy kuldje el stb stb... Bizonyos esetekben kulon el kellett magyarazni a kedves felhasznaloknak hogy az Emil nem ugyanaz mint a fax es ha egy faxszamot irnak cimkent az nem fog mukodni.

Szoval sok az 1.0-as felhasznalo
Udv Borsalino

Előzmény: ViziPucok (18)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.16 0 0 18
Ez csak Magyarorszagra jellemő, vagy a máshol is rendszeresen elirogatják?

Emléxem annakidején a posta is állandóan reklámozta, hogy rendesen töltsék már ki azt a címet, mert már nem bírják elégetni a sok levelet. Nem elég annyit ráírni hogy "Juci néni"...

Előzmény: Újlaki (17)
Újlaki Creative Commons License 2000.05.12 0 0 17
Képeslapküldő szolgáltatást üzemeltetek (ki nem hallott még a levlap.com-ról?). A Húsvét jól kitolt velem, mert a forgalom a húszszorosára nőtt, ráadásul úgy is marad. Ez még nem volna baj, de azóta naponta rendszeresen 30-40 visszapattanó levél fogad a postaládában. Néhány ritka esettől eltekintve ez gyakorlatilag mind hibás címzésből adódik. Az emberek többsége képtelen hibátlanul leírni egy email-címet.

A leggyakoribb hibák: Ékezetes betű a névben. Eltévesztjük a címzett nevét. Az semmi, eltévesztjük a saját nevünket is! Nem írjuk oda a végére, hogy .hu. Vagy azt írjuk, hogy huu, hhu, esetleg csak h. Egyberírjuk a hu-t: @freemailhu. De jobb, ha egy e-vel írjuk: fremail.hu. @mail.matavnet.hu helyett @matavnet.mail.hu-t írunk. Vagy matávnet.hu-t. Az interware-t sima v-vel írjuk, nehogy odataláljon a levél. Átugrasztjuk a betűket: nevedf@reemail.hu.

És még sok-sok kedves meglepetés minden nap. Az eltévedt levelek egy részénél meg lehet fejteni, hogy mi lehet a helyes cím, máshol szerencsére a feladó címe jó, vissza lehet küldeni. De mindig marad megfejthetetlen, elküldhetetlen lap. Nincs szomorúbb egy postamester számára ennél.

break2 Creative Commons License 2000.05.11 0 0 16
Postán válaszol e-mailjeire az
APEH ... Internet
http://index.hu/tech/ihirek/
. 14:51

[MTI] Az APEH arra készül, hogy az
interneten kapott kérdésekre munkatársai
írásban válaszolnak, az államigazgatási
eljárás szabályai szerint. Vámosi-Nagy
Szabolcs, az APEH elnökhelyettese
szerint azért nem interneten válaszolnak az
ügyfelek kérdéseire, mert bizonyos
válaszok adótitkot tartalmaznak, s az
internet más számára is hozzáférhető. Az
írásos válasszal az is elkerülhető, hogy az
adóhivatal válaszába bárki belenyúljon,
hiszen ennek a dokumentumnak egy
későbbi vizsgálat esetén súlya van. Az
sem lényegtelen, hogy a szakosodott
adóhivatalokon belül mindig az adott terület
szakértője adjon eligazítást az adózónak.
Vámosi-Nagy Szabolcs vélelmezte, hogy
ez a szolgáltatás a nyár végén beindul.

ben de kinn is Creative Commons License 2000.05.10 0 0 15
Azért kedvelem a mailt, mert:
1. hiányzik belőle a mobilok idióta csipogása
2. nem kell lépten-nyomon, úton-útfélen a fülemhez kapkodnom
3. akkor írok/olvasok/válaszolok mikor akarok/van időm/kedvem/stb.
4. ...

Céges mobilt sem kértem, nem az én műfajom. Többet volna kikapcsolva mint on. A mások mobilja nem zavar, csak ha a mi beszélgetésünket kell megszakítani percenként (meg ha a dallasztot zenéli).
Másokat sem szeretek mobilon hívni, mert ki tudja milyen helyzetben érem, tud-e figyelni vagy sem?

Egy biztos: ha valakitől kapok egy mailt, tudom ott és akkor csak velem és a levél tartalmával foglalkozott. Ez néha nagyon tiszta, száraz érzés tud lenni.

Azokat a papíralapú managereket meg nagyon értékelem, akik azt mondják: "Az imél címem? Várjá', hirtelen nem is tudom... Valami... izé, meg kukac... Majd telefonálok és megmondom."
Erre én ("megüssem, vagy ne üssem, azon tűnődtem"): Ne_telefonálj_b.meg,_ott_az_én_mail_címem;_írj_arra_pár_sort.

Nem vagyok én egy kibermanó, gumicsizmában vánszorgok az információs sztrádán, de legalább igyekszem lépést tartani (még ha lihegve is) a korral.

ben de kinn is

DrDexter Creative Commons License 2000.05.10 0 0 14
5 E-MAIL CÍMEM NEKEM IS VAN!

?:-{)

Előzmény: ViziPucok (13)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.09 0 0 13
Szerintem nem baj, ha egy cégnek free-mail-e van.
Egyébként nekem is van 5 e-mail cimem. Egyikre mennek a reklámok, ott csak DEL ALL-t használok, de a többit azért elolvasom.
trebb Creative Commons License 2000.05.09 0 0 12
Mégis sok nemzet sok gyermeke besz...ta rendesen. Sajnos. Én is gyaktam a munkatársam levelesládájából két ILOVEYOU-t.

E-mail cím: van nekem is. :) Több is. Egy munkahelyi, egy otthoni, meg egy az ökörségeknek, játékoknak. Ugyanakkor mindet figyelem, és válaszolok is rá.

Egyébként meg a freemail-os e-mailek és extra-s honlapok pontosan azokon a kispénzű, nehezen induló vállalkozásokon segíthetnek, akiket a hozzáértőbbek ezért egy kicsit kinevetnek. Nem teljesen mindegy, hogy melyik számítógépről töltöd le a téged érdeklő infót? :)

Előzmény: ViziPucok (11)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.09 0 0 11
Ha már a levélbe rejtett "atombombáknál" [ :) ] tartunk, mit szóltok az ILOVEYOU-hoz?
Nekem annó azt mondták, ami gyanus, azonnal a kukába. Na most ha jön egy levél az igazgatótól, hogy ILOVEYOU, akkor ugye nem gondolok a következőkre:
- Mióta tud a főnök angolúl?
- Mióta homokos?
- Miért éppen belém zúgott, amikor ott a Jucika/Béla?
- Miért kiabál? (nagybetű)
- Miért ír mindent egybe?

Ugye ezek mind természetes dolgok?
Persze kaphatok a barátnőmtől is, de ő sem ír angolúl, nagybetűvel és pláne egybe.
Szerintem a levelek töbsége ordított, hogy veszélyes...

Borsalino Creative Commons License 2000.05.04 0 0 10
Csak azt nem ertem hogyha valaki veszi a faradsagot hogy egy emil szervert felallitson es beallitja hogy az osszes bejovo uzenetre a lent leirt automatikus valaszt kuldje akkor mar miert nem olvassa el??????
Lehet hogy velem van a baj de ha mar egyszer ott van a level nalad akkor miert kell visszakuldeni?????????

Udv Borsalino

Ja es az " Ebben a levelben egy atombomba van elrejtve es ha kinyitod .... " kezdetu leveleket meg veletlenul se olvassatok el. :-))

Előzmény: ViziPucok (-)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.04 0 0 9
Nagy az isten állatkertje.. igaz, engem is figyelmeztettek már, hogy ilyen és ilyen kezdetű levelet ki ne nyissak, mert kijön belőle a vírus és hazavágja a gépet...
Dehát...
Előzmény: ViziPucok (8)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.04 0 0 8
Nálam ez úgy jelenik meg, hogy a küldő: Shadow, meg mi a levél címe. Más nem. Lehet, hogy attól félnek, levélbomba van benne, és elpusztúl a fél város.....
Már hallottam ilyen babonákról is.
Előzmény: BahnScorper (7)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.04 0 0 7
Tán a nicktől nem, hisz ha akarsz tőlük valamit, akkor úgyis odaírod, hogy ki vagy... MEg aztán nekem is van olyan címím, ahol a nick csak a kukac előtt van, amúgy ott a rendes nevem is... De a nickes címemre is szoktak válaszolni - igaz, azok közül még egy se volt magyar!!!
Előzmény: ViziPucok (6)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.04 0 0 6
Persze én is imádom az e-mailt a gyorsasága, az olcsósága, és főképp azért, mert még Stockholmból is tudtam levelezni a Pesten maradottakkal. Meg persze ott vannak a külfödi ismerősök. A probléma ott van, hogy írsz egy cégnek/embernek egy levelet, akivel akkor szeretnél előszőr beszélni (munka, kérdezni valamit, vagy csak a véleményedet akarod megírni), és az esetek többségében (nálam legalábbis) nem kapsz választ. Miért? Megijednek a nick nevemtől? Nem is értenek hozzá? Vagy csak nem veszik az egészet komolyan?

Egy magyar csatornán az egyik műsorba már többszőr írtam levelet, hogy ha már annyira mutogatják, milyen jó web-oldalt találtak, legalább a címet közöljék. De még annyit sem írtak, hogy húzzak a retekbe, vagy valami hasonló... Aztán ezt meg is írtam nekik, de semmi reakció. Pedig a műsor végén mindig ott van "...vagy küldjenek nekünk e-mailt!
Én küldtem......

Előzmény: BahnScorper (2)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.04 0 0 5
Csak egyet tudok érteni muchacho! Ha egyszer tényleg drága mulaccság a "profi" honlap és emil, akkor érthető, hogy egyesek ezen is igyekeznek spórolni...
Előzmény: Laslow (3)
ViziPucok Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4
Egészségedre!
Előzmény: Laci (0)
Laslow Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3
Hát ez télleg durva. Fel nem foghatom miért adja meg akár egy cég akár egy magánember az email címét, hogyha azt valójában nem is használa. Magánember felvágásból? Cég abból, hogy komolyabbnak látszódjon a konkurrenseinél? A végén mikor kiderül a turpisság annál nagyobbat koppannak.
Az mindig megmosolyogtat, mikor újságban egy hirdetésnél freemailes címet meg extrás honlapot látok. Laikus számára ez komoly, számomra mosoly tárgya. De belátom, ez jóval olcsóbb megoldás, mint pl domaint regisztrálni és nem is nézem le ezeket a cégeket cseppet sem. De az szemétség, ha 1 emailre az említett válaszat kapod vissza.

Értelme hozzászólásomnak nem sok volt, de nem érdekel:)

Laslow

Előzmény: ViziPucok (-)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.03 0 0 2
Ez egyfajta snassz hülyeség! Ha egyszer az a rohadt cég kirakja az emilcímét, és sokan azt használják, mert egyeseknek ingyen van, de még így is olcsóbb, mint a fax (pláne külföldre/ről), és gyorsabb, mint a levél, akkor plíz igenis vegyék ezt számba! Ez nem teljesen f@szság, hogy a bunkofonnal állítottad párhuzamba, hiszen ott is, van akinek kell, hogy kapcsolatban maradjon embertársaival (elérhető kell, hogy legyen) van akinek meg csak kivagyiságból! Én sokakkal átálltam emilre, mióta netet használok, és így sokkal egyszerűbb, meg gyorsabb (sőt, nekem olcsóbb is) főleg a külföldi haverokkal kapcsolatban lenni, meg új infókat, új kapcsolatokat beszerezni igény szerint. De ez tényleg durva, amit írtál! Szerintem néhány címen nyugodtan lehetne a forgalmat regisztrálni (csak olyan szinten, hogy 1. nap érkezik 1 levél, elmegy 3, 2. nap érkezik 4 levél elmegy 6 megy hasonlók), és ahol túl nagy a hallgatás, vagy nem küldenek levelet, aztat nyugodtan el lehetne meszelni...
Előzmény: ViziPucok (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!