Keresés

Részletes keresés

KÖNYVESHÁZ Creative Commons License 2005.11.22 0 0 91

Romsics Ignác az ALEXANDRA Pódium színpadán (1055 Bp., Nyugati tér 7. ) november 25-én, pénteken este 7-kor  Gréczy Zsolt vendége lesz.

kerdojel Creative Commons License 2000.05.10 0 0 83
Kedves rezso,
honnan vetted, hogy vallatlak?

sotetbunkokerdojelbacsi

Ps: nem lepodnek meg, ha erre sem kapnek valaszt, de mint emlitettem mar, nem is kotelezo valaszolni...

Előzmény: rezső (79)
rezső Creative Commons License 2000.05.10 0 0 81
kedves pvc, megadnád a forrásaid? Én speciel azt sem tudom mikortól állították fel a táborokat.
Rögtön Hitler hatalomra lépése után?
Előzmény: Törölt nick (80)
rezső Creative Commons License 2000.05.10 0 0 79
Te szalonna, biztos tudod ki hatalmazta fel ezt a sötét bunkót mások vallatására.

Elárulnád?

Előzmény: szalonna (77)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.10 0 0 78
Kedves rezso,
amint hajlando oszinte valaszt adni a kerdesemre.
Tehat soha:))

sotetbunkokerdojelbacsi , buta rendor

Előzmény: rezső (76)
szalonna Creative Commons License 2000.05.04 0 0 77
Majd ha aláír, megértette?
Előzmény: rezső (76)
rezső Creative Commons License 2000.05.04 0 0 76
És mikor mehetek ismét sétálóra?
Előzmény: szalonna (75)
szalonna Creative Commons License 2000.05.03 0 0 75
Halljakend Rezsö, mégiscsak besétált a mi utcánkba...

"Romsicsot pedig fő vonalakban (más munkásságára gondolván) korrektnek tartom."

Szóval Maga szerint egy Náci lehet korrekt. Kérdöjel zászlós! Vezesse vissza a fogdába a gyanusítottat!

szalonna százados

Előzmény: rezső (71)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.03 0 0 74
Kedves HAME,
ezzel ugy korulbelul mit akartal mondani? Vagy hogy jott ide?

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: HAME (73)
HAME Creative Commons License 2000.05.02 0 0 73
hmm...
Krausz?
Előzmény: kerdojel (66)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.02 0 0 72
Kedves rezso,
tul bunko vagyok hozza, ugyhogy nem vettek fel.

Semmifele csobe nem szandekoztalak behuzni, csupan feltettem egy egyszeru kerdest. Nem muszaly valaszolnod. De talan nem is szellemi fogyatekossagaimon kellene gunyolodni:(

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: rezső (71)
rezső Creative Commons License 2000.05.02 0 0 71
mondja fiatalember, a rendőrfőiskolára jár, hogy ilyen szívósan, ilyen célirányosan, és ilyen ügyetlenül akar valamiféle kitalált csőbe behuzni.

Egyébként nincs véleményem. haidert nem ismerem eléggé. Romsicsot pedig fő vonalakban (más munkásságára gondolván) korrektnek tartom.

Előzmény: kerdojel (69)
rezső Creative Commons License 2000.05.02 0 0 70
Nem kedves übü.

A marxizmusról azt mondtam, hogy teleológilus történelemfelfogása van.

És ez nem sekélyes dolog. Csak én nem szívlelem.

Előzmény: Übü papa (68)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.02 0 0 69
Kedves rezso,
es az elobb leirtak fenyeben mi a velemenyed azokrol, akik a naci Nemetorszag foglalkoztataspolitikajat dicserik?

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: rezső (67)
Übü papa Creative Commons License 2000.05.02 0 0 68
Kedves Kérdőjel!
Ilyet kérdezni speakertől?
Ő úgyis mindig ide jukad ki.

Kedves Speaker!
Tudhatnád, hogy a generalisszimusz nem törődött semmiféle foglalkoztatáspolitikai és gazdasági problémával! Az ukrajnai éhínség egyszerűen a kulákkérdés végleges megoldása volt.

Kedves Rezső!
Kérdőjel válaszolt hejettem. Ne légy oj sekéj, hogy a marxizmust sekéjességgel vádolod! (Elvégre, tudod, rólam nevezték el)

rezső Creative Commons License 2000.05.02 0 0 67
Kedves kérdőjel.

Eddig nem volt szó arról, hogy mi a véleményem a náci Németországról. Meg a hadigazdaságról sem, hanem csak a sztrádaépítésekről.

Magam részéről nem akarom bővíteni a témát. Már csak azért sem, mert nem vagyok a téma hozzáértője.

Előzmény: kerdojel (64)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.02 0 0 66
Kedves speaker,
valoban, de hogy jon most o ide? Dicserte talan valaki Sztalin foglalkoztatasi politikajat?

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: speaker (65)
speaker Creative Commons License 2000.05.02 0 0 65
Ennél csak Sztálin megoldása volt jobb, ő egyszerűen éhen halasztotta az embereket. (Ukrajna)
Előzmény: kerdojel (64)
kerdojel Creative Commons License 2000.05.02 0 0 64
Kedves rezso,
szvsz Ubu papa arra a kozismert tenyre celzott, hogy a munkanelkuliseg hitleri megoldasa a hadigazdasag oriasi merteku felfuttattasan alapult. Szerinted ez jo otlet? Jo megoldas a munkanelkiluseg ellen?

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: rezső (63)
rezső Creative Commons License 2000.05.02 0 0 63
kedevs übü

ez teleológia

vagy marxizmus

Előzmény: Übü papa (61)
szalonna Creative Commons License 2000.05.02 0 0 62
Felség!

"Krausznak a saját rögeszmés marxizmusán túl is megvan a maga baja. Legfőképpen, hogy csak a jobboldal veszi komolyan... Ha ti sem ugranátok rá, már önmaga is megfeledkezett volna magáról. "

Hát ő tényleg gyakran elfeledkezik magáról. De Felségednek, zöld kandeláberemre mondom, igaza van.

A topiknyitó védelmében annyit megjegyeznék valamit: Haider esetében nem hinném hogy sokan leellenőrizték volna, miként is dícsérte volt az a fináncizomadta a nevezetes foglalkoztatáspolitikát. Mivel Haider hangsúlyozni szokta, hogy Hitlert és Sztálint tartja a történelem legnagyob gazembereinek, arra kell gondolnom, hogy ő is csak annyira dícsérte unser Adolfot, mint most Romsics, ez a közsmert Náci :-). Egyébként én nem tartok se Jörgöt, se Nácit.

Üdv

szalonna

Előzmény: Übü papa (47)
Übü papa Creative Commons License 2000.05.02 0 0 61
Kedves Rezső!
Mint ahogyan a cél nem szentesítheti az eszközt, az eszköz szem szentesítheti a célt: A hitleri németország gazdasági csodája két célt szolgált, a háborús készülődést és a zsidóság iparszerű kiirtását. Ezek aztán megkérdőjelezik az egészet.
Előzmény: rezső (60)
rezső Creative Commons License 2000.05.02 0 0 60
Na jó.

Romsics azért mondta el a hitleri gazdasági csoda részleteit, hogy érzékeltesse miért (is) rajongtak az osztrákok 36-ban Hitelrért.

Ha ez nem ennek a gazdaságpolitikának a dicsérete, akkor bizonyára...

És innen nem tudom mit írjak. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy Romsics ezt előjel nélkül mondta, akkor bármit mondhatok.

Miért nem lehet a nácikat olyanért dicsérni /elismerni), amit jól (eredményesen) tettek? Nem tudom felfogni. Ez abszolut nem érinti azon jóval fajsúlyosabb tények megítélését, amik miatt persona non grata lett a világon ez a nézetrendszer.

Előzmény: Übü papa (49)
Medieval Creative Commons License 2000.05.02 0 0 59
Nem! Ilyen nincs! :-(
Előzmény: Übü papa (58)
Übü papa Creative Commons License 2000.05.02 0 0 58
Kedveském!
Sajnos csak SzVSz!
Előzmény: Medieval (56)
Antináci Creative Commons License 2000.05.02 0 0 57
  • Azt nem értem, minek kell a döglött (oroszlán túl erős lenne) valamibe belerúgni. Krausznak a saját rögeszmés marxizmusán túl is megvan a maga baja. Legfőképpen, hogy csak a jobboldal veszi komolyan... Ha ti sem ugranátok rá, már önmaga is megfeledkezett volna magáról.

Kedves Übü papa!

Sajnos, nem lehet Krausz munkásságát így elintézni. Amíg a magyar sajtó legnagyobb része (a három említett lap – a Magyar Nemzet, a Demokrata és a Magyar Fórum – kivételével) Krausz véleményét úgy közli, hogy ahhoz semmiféle kommentárt nem fűz és nem világítja meg, Krausz mekkora kegyeletsértést és hazugságot követ el a kommunizmus – itt konkrétan a Gulag – bűneinek kisebbítésével, addig mindig bele kell rúgni Krauszba.

A baloldali sajtóról még annyit, hogy Krauszt nem csak hogy nem támadja, hanem egyenesen támogatja. Amikor az ELTE BTK-n nem szavazták meg azt hiszem tanszékvezetőnek, akkor a Népszabadság azonnal lehozott az érvek-vélemények rovatban egy keményen nácizó, fasisztázó cikket. Nem nehéz kitalálni, kik neveztettek fasisztának – igen, a Krausz ellen szavazók.

Na ez a bajom Krausz elvtárssal, illetve úgy általában a baloldali sajtóval.

• Előzmény: Übü papa (47)
    Medieval Creative Commons License 2000.05.02 0 0 56
    "Csak illusztrálásnak szántam, hogy mennyire valós a szélsőbal veszély..."
    Én is annak vettem, és SZVSZ mások is.
    Előzmény: Übü papa (55)
    Übü papa Creative Commons License 2000.05.01 0 0 55
    Kedveském! Én befejezem, mert még bolsi aggitátornak néznek itten. Csak illusztrálásnak szántam, hogy mennyire valós a szélsőbal veszély (aminek szegény Krausz lett a főideológusa és főmummusa).
    Előzmény: Medieval (54)
    Medieval Creative Commons License 2000.05.01 0 0 54
    Szegény Marx nagyon távol áll tőlem, de amit azon a honlapon művelnek vele; hát ő is turmixolja a kukacokat!
    Előzmény: Übü papa (53)
    Übü papa Creative Commons License 2000.05.01 0 0 53
    Van egy időszakos kiadvány is. Eszmélet a címe, abban néha értelmes dolgok is publikálódnak, bár József Attila ezerrel forog a sírjában...
    Előzmény: Medieval (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!