Keresés

Részletes keresés

Geyza Creative Commons License 2000.04.30 0 0 23
Nem, az a valóság!!!
Előzmény: Daemon (21)
madelen Creative Commons License 2000.04.30 0 0 22
Nekem nagyon tetszett DI, amikor a Parlamentben valaszolgatott a kormany neveben az ellenzek hamis vadjaira es lesoporte oket az asztalrol, megszegyenitve sok politikust, aki meg sem merte volna probalni...
De, amiota az MSZP-vel es Nemeth M. hazatero kepmasaval kokettal, kiabrandultam belole. Ahogy a Bekejobb 2000-t a kormany ellen forditja, az undorito.Pedig a gondolat jo, csak furcsa fordulatot vett. Azt hiszem Antall J. forog a sirjaban.Most pedig, hogy egy olyan szemelyt voltak kepesek jelolni a fougyeszi posztra, az MSZP-SZDSZ-szel egyetertesben, akit meg a biroi testulet is alkalmatlannak tart szakmailag. Azt hiszem, vegleg lejarattak magukat. Nem csoda, hogy Gemesi le is mondott alt. alelnoki posztjarol, ezt mar az o gyomra sem vette be.

Nem hiszem, hogy a ballib oldalhoz valo dorgolozes jelenti egy mikropart szamara az onallo arculat kifejezodeset.

Csalodtam DI-ben, de meg nyitva a visszautra vezeto kapu!

Daemon Creative Commons License 2000.04.30 0 0 21
"A padsorokban előadják a nagyhalált"

Az a baj, hogy eközben az agyhalált is előadják (elég hitelesen, én legalábbis mindig elhiszem). Vagy azt nem színlelik?

Előzmény: szucslaci (19)
Medieval Creative Commons License 2000.04.30 0 0 20
Kedves Geyza!

Nekem a dolog egy kicsit arról is szól, hogy meddig kell egy koalíciós partnernek (mármint egy kis pártnak) lojálisnak lennie a vezető kormánypárthoz (a nagyhoz). Én ezirányú elégedetlenségemet mindhárom addigi kormánykoalícióra vonatkoztatom. Szerintem az MDF sokat várt el a KDNP-től (az FKGP-től is sokat várt volna, de ők nem az a csapat), az MSZP sokat várt el az SZDSZ-től, és a FIDESZ-MPP is sokat vár el az MDF-től. Egy koalíciós megállapodás nem arról szól, hogy két párt mindenben egyet fog érteni, hanem arról, hogy ha nem értenek egyet valamiben, azt normálisan fogják kezelni. Ez a "gyomorforgató" jelző nekem nem tűnik normális kezelésnek. Vagy meg kell állapodni, vagy el kell fogadni egy-két speciális helyzetben a különállást, vagy fel kell bontani a szerződést. Az ugyanis nem megy, hogy vagy azt csinálod amit én akarok, vagy gyomorforgató vagy. Érdekes módon a FIDESZ-MPP még tolerálta is az MDF különvéleményét, csak valahogy Bánk Attilának nem ment a fejébe a dolog.

Üdv!

Medieval

Előzmény: Geyza (17)
szucslaci Creative Commons License 2000.04.29 0 0 19
Nem kell mindenen meglepődni. Ezek a politikusok már csak ilyenek. A padsorokban előadják a nagyhalált, lebolsiznak és lefasisztáznak mindenkit, aki a másik padsorban ül, majd jóízűen elfogyasztják egymás mellett a töltöttkáposztát a parlamenti étteremben, isznak utána egy jó magyar vöröset a büfében, barátságosan hátba veregetik egymást, hogy: "Jól odamondogattál az előbb, de majd figyeld a szünet utáni kétperces kűrömet, azt nem teszed zsebre. Na pá kis szivem!"
Szóval ezekre szavazgatunk mi négyévente. A mosolyuk legalább annyira őszinte, mint a villamos alatt fekvő emberé. Én maradok a valódi barátaimnál.
yoda40 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 18
Bánk Attila most azért hápog, mert nem TJ lesz a KE. Neki az lett volna az érdeke, hogy TJ lépjen egyet fölfelé, és akkor BA-nak nagy esélye lehetett volna a kisgazda elnöki posztra. Ezért ez a nagy felháborodás.
Geyza Creative Commons License 2000.04.29 0 0 17
:))))))))))
Előzmény: micacska (16)
micacska Creative Commons License 2000.04.29 0 0 16
Kedves Stansfield!

Egyetértek: az MDF megtalálta a saját arculatát és ez a semmitmondásáról híres- Bánk Attilának igen fáj.Bánknak a szemantikát tanulmányoznia kellene. Szomorú kárörömmel- már ha van ilyen- állapítottam meg, hogy végre valami ki tudja ezt az embert hozni a sodrából; legalább valamiben - a felháborodásban- hitelesnek bizonyult életében egyszer.Őszinte érzelmeket mutatott.
Üdv. mic
Geyza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 14
Igen, az embereknek nyilván tetszik a saját arc, akik meg Torgyánt nem szeretik annyira (hátha nem egyedül vagyok ezzel), azok esetleg már csak ezért is Ibolyáékra szavaznak.
Előzmény: stansfield (13)
stansfield Creative Commons License 2000.04.28 0 0 13
A mutatók szerint az MDF erősödik, köszönhetően a saját arculat megtalálásának. Ez a kisgazdiknak nem tetszik, ezért most nagyon hőbörögnek.
Übü papa Creative Commons License 2000.04.28 0 0 12
Gyerekeim!
Hát lássatok mán körösztül az ibojkán. Ő mán tudlya, hogy a következő választásokon megint nem érik föl a küszöböt, megint kell, aki egy nemlétező pártot a hátán, köpeny alatt bevisz. A FITYISZre nemigen számít, (ő tudlya miért), most kovácslacival kokettál. Hiába a politika mán csak ijen (lyó üzlet).
Gazdáék meg fújnak, mert hát nekik se fenékig tejfel.
MGperY Creative Commons License 2000.04.28 0 0 11
1. lányi ! ez az, na az egy hi-he-tet-len csávó :))
2. csak nem ?

Előzmény: Esbeta férje (8)
stansfield Creative Commons License 2000.04.28 0 0 10
Thürmer persze azt szeretné, ha az MSZP velük haverkodna, és nem az MDF felé közelítene. A Munkáspárt amúgy is lassan lemorzsolódik, a régi vágású kommunisták közé nem nagyon jön az ifjúság.
speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 9
Thürmer Gyula, Munkáspárt elnöke:
- A 2002-es választásra minden párt úgy teszi, ahogy a legjobb belátása szerint cselekedhet. Mi azt ajánljuk, hogy vegyék figyelembe az olaszországi eseményeket, Dalema miniszterelnök veszített. Azért veszített, mert elindult jobbközép felé és megpróbált onnan szavazatokat nyerni. Ott hagyta a baloldalt, az eredmény az volt, hogy jobbközépen a kifejezetten jobboldali Berlusconeval találkoztak szembe. Kovács Lászlónak ezt kell mérlegelni, ha Dávid Ibolyával akar táncra perdülni, azt is lehet tenni, de azt gondoljuk, hogy onnan sokkal kevesebb szavazatot tud kapni, mint, amit a Munkáspárttal való együttműködés jelenthet.

Esbeta férje Creative Commons License 2000.04.28 0 0 8
"van ojan kaliber mint az a másik, akinek nem jut eszmbe a neve"...
Lányi Zsolt!
Különben Dávid Ibolya-szerintem- nem magától ilyen karakán, hanem valami egyeztetett manőverről lehet szó.

Előzmény: MGperY (0)
Geyza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 7
Kösz, ez korrekt volt!
Előzmény: speaker (5)
stansfield Creative Commons License 2000.04.28 0 0 6
Az MDF még Antall idejéből magával hozta Torgyán-ellenszenvét. A kisgazdák eddig is ócsárolták őket, amit most már megelégeltek. Persze a fideszesek sem kedvelik Tojót, de a koalíció minden pénzt megér.
Az MDF-eseken nem csodálkozom, ezt a Tojó-féle stílust nem nagyon lehet elviselni.
speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 5
Elolvastam ezzel kapcsolatos hozzászólásaidat, bolsevik visszavonva, semmi csúnyát nem írtál, én voltam a hülye, mert nyílván összekevertelek valakivel.
Mea culpa.

Előzmény: Geyza (2)
Geyza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4
Bocs!
Ahhoz képest, hogy ilyen öreg vagy jól tartod magad!
Előzmény: Derek (3)
Derek Creative Commons License 2000.04.28 0 0 3
"Légy szíves idézd mán, Te mensevik."

Nana, a mensevik az en vagyok.

Előzmény: Geyza (2)
Geyza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 2
Miért, akkor hogy írtam róla, kedves speaker?
Légy szíves idézd mán, Te mensevik.
Előzmény: speaker (1)
speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 1
Érdekes, hogy, amikor Kunos papírját nem írta alá, meg összetűzött azzal a Kökénynével, nem írtatok ilyen kedvesen róla.
Lám, a szalámi a bolsik legkedvesebb eledele. Csak a torkotokon ne akadjon.
Előzmény: Geyza (-)
MGperY Creative Commons License 2000.04.28 0 0 0
bánk attilának 0 fogalma van magyar (sumér ?) szavak jelentéséről pl: gyomorforgató, cinikus.

van ojan kaliber mint az a másik, akinek nem jut eszmbe a neve (talán nem véletlen :) pl a népet nevelni kell (tudod kit neveljél édesapám, majd a saját unokádat sem, van neki szüleje, tökös kisgazda felfogás a parlamneti demokráciáról álatalában), egy magyar katona többet ér mint 5000 amcsi rakéta.

ezek nagyon, de nagyon 0-k.

Előzmény: Geyza (-)
Geyza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 topiknyitó
Dávid Ibolya az MDF elnöke közölte, hogy nem támogatják Torgyán József jelölését a közt. elnöki posztra, még akkor se, ha erre a miniszterelnök kérné őket.
Bánk Attila az FKGP frakcióvezetője szerint ez cinikus és gyomorfordító...

Az én véleményem az, hogy

1. Majd' mindenki másképp vélekedik a demokrácia és a többpártrendszer lényegéről, előnyeiről meg hátrányairól, de azt hiszem, az mégiscsak belefér, hogy egy posztra a különböző pártok más-más jelöltet támogassanak... (Vagy tévednék, és ez gyomorfordító, meg cinikus lenne? Az egyetlen helyes út mégiscsak a régi szocialista módszer: 1 db jelölt, 99,2% szavazat?)

2. Nagyon karakánnak tartom Dávid Ibolya nyilatkozatát, különösen annak fényében, hogy kissé máshoz szoktunk... A pártok se 94-ben, se 98-ban nem nagyon kötötték az orrunkra, kivel kötnek majd koalíciót. Jó, tudom, ez politikai szükségszerűség volt. Azért mégis tetszik nekem, hogy egy kis párt szakít a ködösítés, mismásolás, mellébeszélés technikájával.

Várom véleményeteket!

Géza

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!