Keresés

Részletes keresés

satya Creative Commons License 2000.04.29 0 0 10
Unatkozó fiatalok voltak a sírgyalázók.
Ugyanúgy unatkozó fiatalok verik szét a telefonfülkéket, rongálnak lépten-nyomon.
Diszkóból hazafele menő fiatalok erejüket fitogtatva kirángatják a telefon zsinórt vagy betörnek egy hirdetőtábla üvegét.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem középiskolás koromban nem nagyon volt időm unatkozni. Ha volt időm, elmentem biciklizni, vagy barátaimmal elmentünk focizni. Játékterem nem nagyon volt, nem is volt pénzünk, hogy bemenjünk. Ugyanakkor fontos volt, hogy megtanuljuk a leckét, mert nem az volt a sikk, hogy ki tud kevesebbet.
Lehet, hogy Budapest több lehetőséget nyújt….

Én sokkal mélyebben látom a bajt. A mai fiatal nem tanul meg értelmesen időt tölteni. nem tud mit kezdeni energiájával. A sport nem nagyon érdekli, mert az kötöttséggel jár, még ha nem is versenysport. Tanulni nem sikk, olvasni nem szeret, ezért unatkozik. Nem tud mit kezdeni magával, egyedül van otthon, mert szülei dolgoznak látástól mikulásig mert nincs testvére, nem igen vannak unokatestvérei.
Nem kap biztos és helyes értékeket, amiket követni lehet, nincsenek pozitív példaképei.

Bocsánat, ha kicsit negatívra sikeredett a kép, mondjatok pozitív helyzeteket, biztos van.
Úgy látom, a probléma sokkal súlyosabb, mint egy vallás elleni támadás. Felbomlott sok helyen az a keret, amely elvezette a felnövekvő fiatalt/gyermeket az értelmes felnőtté váláshoz.
Nem tudom, hova fog vezetni ez a topic, de ha eddig pozitív értékekről, pl. családról kezdtünk valahol beszélgetést, az hamar elsüllyedt.

Mécs László versét hadd idézzem befejezésül:
E fiúkért valaki felelős.
Nem csak a sírgyalázókért, hanem minden unatkozó, érték nélkül felnövő, helyét nem találó fiúkér/lányokért felelős valaki. És nem mondhatom, hogy a másik, én is!

Lehet, hogy azt mondjátok, ez már kész prédikáció, de sebaj, el lehet rajta gondolkozni.
Legyetek jók!
satya

MorpheuS Creative Commons License 2000.04.28 0 0 9
"jön a mexokott "bezzeghazsidótemető"
kezdetű lemezzel. "

Jön, mert ott van a kutya elásva.

Előzmény: medwe (8)
medwe Creative Commons License 2000.04.28 0 0 8
amikor hallottam a híreket, egyrészt
elborzadtam, mint minden alkalommal,
amikor bármilyen értelmetlen dúlásról
hallok.
Ilyenkor szoktam arra gondolni, hogy nincs
igaza annak, aki "leállatozza" az ilyeneket,
mert egy állat ilyet soha nem csinálna.
A képeket látva most is arra gondoltam,
hogy például kigazolni ezt az elhagyott
temetőt sokkal értelmesebb energia-levezetés
lett volna, de hát ezek ugye nem emberek...

másrészt meg borítékoltam a kérdést:
mire idejövök biztos lesz egy topik, amelyikben
egy baromarcú keresztényellenességről fog
huhogni, vagy jön a mexokott "bezzeghazsidótemető"
kezdetű lemezzel.

Nem kellett csalódnom ezúttal sem.
PEdig szerettem volna.

speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 7
A rendőrök elfogták azt az általános, illetve középiskolai tanulókból összeverbuválódott csapatot, amelynek tagjai múlt hét péntek és szombat este vandál módon pusztítottak egy szombathelyi, használaton kívüli katolikus temetőben.

A HavariaPress információi szerint a nyolc fiatal unalmában döntött le, rongált meg 47 síremléket a Szent Márton Temetőben. Tettüket elismerték a kihallgatás során, ezért rongálás, garázdaság és kegyeletsértés miatt indult ellenük eljárás. A legfiatalabbak - zsenge koruk miatt - nem büntethetők, erre a feladatra leginkább a szülőknek van jogosultsága, már csak azért is, mert az okozott kárt nekik kell megtéríteniük.

speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 6
Néhány hete nem zsidó temetőben történt sírrongálás.

"A rendőrök elfogták azt az általános, illetve középiskolai tanulókból összeverbuválódott csapatot, amelynek tagjai múlt hét péntek és szombat este vandál módon pusztítottak egy szombathelyi, használaton kívüli katolikus temetőben.

A HavariaPress információi szerint a nyolc fiatal unalmában döntött le, rongált meg 47 síremléket a Szent Márton Temetőben. Tettüket elismerték a kihallgatás során, ezért rongálás, garázdaság és kegyeletsértés miatt indult ellenük eljárás. A legfiatalabbak - zsenge koruk miatt - nem büntethetők, erre a feladatra leginkább a szülőknek van jogosultsága, már csak azért is, mert az okozott kárt nekik kell megtéríteniük. "

Előzmény: Chat Noir (4)
aszora Creative Commons License 2000.04.28 0 0 5
Nehezen tudnám eldönteni, hogy ki a destruktívabb: aki csak valamilyen etnikai, felekezeti stb. csoporthoz tartózókat gyaláz, vagy akinek teljesen mindegy, hogy kit és mit, csak rombolhasson...
Előzmény: Medieval (3)
Chat Noir Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4
Bizony, a társadalom egy, szerencsére jelentéktelen rétege sajnos elállatiasodik. Ide sorolom a focimecsekken, azok előtt, és után, történő rendbontásokat, és ezeket az elképesztő temetői szörnyűségeket. Sajnos az a tapasztalat, hogy ha zsidótemetőket rongálnak, gyaláznak meg, akkor sokszor horogkereszteket, akasztófás dávid csillagokat is festegetnek a sírkövekre. Ez már több, mint sírgyalázás. De bármely felekezet temetőjét gyalázzák meg, bármilyen okból, ez az egyik legalávalóbb bűntett. Az utóbbi hetekben történt sírgyalázás egy vidéki zsidótemetőben a rendőrség szerint csak unatkozó diákok randalírozása volt. Tehát nincs kettős mérce. De felvetődik a szülők, az egész oktatás felelőssége, milyen felnőttek lesznek ezekből az unatkozó gyerekekből?
Medieval Creative Commons License 2000.04.28 0 0 3
Ez azért nem ilyen egyszerű.

Egyrészt: ha van kettős mérce ebben a kérdésben, akkor azzal csak félkegyelműek mérhetnek. Ebben igazad van.

Másrészt: gyakran derül ki, hogy zsidótemetők meggyalázói nem buliból vagy állati ösztöneik kiélése végett randalíroznak, hanem nagyon is politikai okoból. Erre az elkövetők egy részének közösségi kapcsolataiból ill. a lakóhelyükön lefolytatott házkutatások eredményeiből is lehet következtetni.

Arról viszont még nem hallottam, vagy csak nagyon áttételesen, hogy pl. egy katolikus temetőt feldúló barbár gyerekek keresztény-ellenes mivoltuk megnyilatkozásaképpen követték volna el cselekedetüket. Ha mégis voltak ilyen jelenségek, akkor ezekből két tanulságot tudok levonni. Az egyik az, hogy engem a média nem tájékoztatott megfelelően (vagyis kettős mércével mért) és én ennek alapján alkottam véleményt. Ez nagyon rossz lenne, de nem zárom ki. A másik tanulság, hogy Magyarországon nem tudjuk jelentőségüknek megfelelően kezelni a politikai ellentéteket. Aki politikai okokból ilyenre vetemedik, az még súlyosabb bűnt követ el, mint aki állati ösztöneit éli ki egy ilyen cselekedetben. Pedig ez utóbbit sem lehet eléggé elítélni.

Előzmény: speaker (2)
speaker Creative Commons License 2000.04.28 0 0 2
Nekem az elfogahatatlan, hogy ha keresztény (ne adj Isten!) katolikus temetőkben randalíroznak, akkor azok csak heccelő diákok, és a rendőrség megszünteti az eljárást, míg, ha más felekezet temetőjében történik, akkor az náci rémtett, ami miatt az egész coclib sajtó "feszítsd meget" kiált. Ha ez a kettős mérce nem lenne, könnyebb lenne a garázdák elleni védekezés is, mert a kettős mércéből eredő politikai viták mellett háttérbe szorul a lényeg: a társadalom elállatiasodása.
Előzmény: Rettenetes (1)
Rettenetes Creative Commons License 2000.04.28 0 0 1
Szerintem sem az a lényeg, hogy melyk egyház temetőjében dúlnak. Barbárságnak tartom,
és kész. Egyébként úgy hallottam, hogy a legutóbbi (ezúttal katólikus) sírkert meggyalázói
"csak jó heccnek" szánták tettüket. Közel volt egy temető, unatkoztak, gondolták csapnak
egy jó bulit szombaton...

Nekem ez elfogadhatatlan.

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 0
Ha jól sejtem, ez "csak" egy katolikus/református/stb. magyar temető lehet és nem pedig egy izraelita, mert akkor már rég az antiszemitizmus, fasizmus újabb rémtettéről és előretörésétől valamint az antidemokratikus, diktatórikus, jobboldai és szélsőjobb elemekkel együttműködő, elnyomó fideszkormány bűnösségétől lenne hangos a coclib sajtó.
Előzmény: Zozzer (-)
Zozzer Creative Commons License 2000.04.28 0 0 topiknyitó

Nem vagyok biztos benne, hogy kell -e ez a topic. Én azt hiszem, hogy fajra és vallásra
való tekintet nélkül minden jóérzésű ember elítéli ezeket a cselekedeteket.

Miért nem nyugodhatnak a halottak békében? Már ők úgysem árthatnak senkinek sem...

Időről időre újra hallani arról, hogy vandálok (én nem így nevezném őket) földúlnak egy-egy
sírkertet. Miféle állatok lehetnek ezek? (Többet nem használom rájuk az állat szót, hisz
ezzel a négylábúakat sérteném meg...) Politikai kérdés ez, vagy csupán társadalmunk
morális-erkölcsi színvonalából következik ez a jelenség?

Én nem szeretném mondjuk a nagyszüleim sírját soha ilyen állapotban találni. De sajnos
a mai közállapotokat szemlélve vannak félelmeim az ügyben. Eltűnt a kegyelet.

Talán érdemes lenne ezt a témát is kibeszélni. Politikai szimpátiától függetlenül számítok
minden jóhiszemű hozzászólóra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!