Keresés

Részletes keresés

tillA Creative Commons License 2022.09.15 0 1 2596
gyorskeresés00 Creative Commons License 2022.03.23 0 0 2595

Gondoltam felébresztem ezt a csoportot, ha lehet :)

 

A közlekedési kultúra egy klasszikusa

 

Mit nekem zebra, oszlopra szerelt kamera, babakocsit toló kismamák, amikor én vagyok a nagy fekete autóval? – gondolhatta az a sofőr, aki nemes egyszerűséggel dél körül Miskolcon a zebra közepén parkolt le. Pedig jól láthatóan volt hely bőven, teljesen szabályosan is megtehette volna, megerőltetés nélkül. 

A cikk:

 

http://kazivilaga.com/blog/2022/03/17/10686/

 

 

 

József1950 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 2594

Hol lehet Miskolcon több napra parkoltatni az autót ? Esetleg magán parkoló? Parkolóház nem,mert napi díj nincs ,csak óra díj.

cobranco Creative Commons License 2020.03.21 0 1 2593

Rövid helyzetjelentés 2020.03.19...

 

"Szellemváros" /Lillafüred/ 2020.03.19. FullHD 1080p

man311 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 2592

Tudod, a barátod!

Előzmény: Warszawiak (2591)
Warszawiak Creative Commons License 2020.02.10 -1 1 2591

Sziasztok! családfakutatással kapcsolatos kérdésem lenne: nem tudjátok véletlenül, hogy Miskolcon a Sütő János utca kiről kapta a nevét? (nyilván Sütő Jánosról, a lényeg az lenne, hogy ő ki volt pontosan) köszi előre is!

Chronoss Creative Commons License 2017.02.26 0 1 2590

Szívemből szólsz, utálok is orvoshoz menni, max. ha a gyereket kell vinni, akkor muszáj. Minden háziorvosi rendelőben kötelezően (EU, törvény) ki van írva évek óta, hogy lehet időpontot kérni. Egyszer megpróbáltam, az asszisztens elhajtott, hogy "ide kell jönni, kedves és ki kell várni a sort!". Aztán ott ülsz fél napot és nézed, ahogy a jóval utánad érkezettek sorjáznak be előtted: Csak receptért, csak injekcióért, csak igazolásért, csak beszélni Gizikével, csak egy pillanatra, csak érdeklődni...., stb, mintha otthon volnának, nem beszélve az orvoslátogatókról. Te meg, ha bekopogsz érdeklődni, hogy nej feledkeztek-e meg rólad, mert 40 perce nem ment be senki, csak a kávéillat árad kifelé, akkor lehordanak ,mindenféle vidéki földművelőnek, mert nem tudtad elolvasni az ajtón, hogy "kopogással nem zavard a rendelést".

Előzmény: Törölt nick (2589)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.24 0 2 2589

Nem értem, a magyar kultúrának miért nem része, hogy az orvosnál kiteszünk egy sorszámtépő tömböt? Ja, az is pénz?

 

Pedig ritkán járok orvoshoz, csak amikor jogosítványt kell hosszabbítani, de akkor is zavaró ez a primitív eljárás. Lesni kell, hogy ki van előttem, ki van utánam, ki furakszik elém váratlanul? Hol élünk? Pláne én utálok tolakodni is, de a pofátlan embereket is utálom.

 

Ez persze országos téma lehetne, de ha a már itt tartunk: a miskolci 1. Postán is van egy irritáló dolog. Hátul a két ablak, ahol a kiértesített küldeményeket lehet átvenni.

 

Két ablak, ahol még mindig azon kell filozofálni, na vajon melyik sorba álljak? Beállsz a rövidebb sorba és pont rápacsálsz, mert elakadnak valami zavaros ügy intézésével. Ilyenkor persze mindig a rossz sort választja az ember.

 

Holott ennek az lenne a normális módja, hogy egy sorban álljanak az emberek, majd onnan mindig az éppen felszabaduló ablakhoz lehessen menni / elágazni. Így mindenki érkezési sorrendben, egyenlő esélyekkel futhatna neki a próbatételnek.

 

Ezt meg lehetne oldani tájékoztató felirattal, megfelelő kordonozással, vagy akárhogy, csak működjön, kulturált módon.

 

Apró figyelmesség az üzemeltető részéről, erre nem telik. Arra igen, hogy a nyomtatott aláírás miatt csesztessenek, bár mostanában nem volt ilyen, ez régebbi történet.

 

Agyrém, írjam alá a nevem nyomtatott betűkkel! De az én kézjegyem nem egy nyomtatott sablon és én sem vagyok nyomtató, miről beszélnek ezek?

 

Volt már, amikor meg is mondtam, hogy küldje ide a főnökét, majd adok én neki nyomtatott aláírást! Meg amikor úgy felbosszantottak (írjam le a nevem ismét, de most már nyomtatottan), hogy odanyomtam két keresztet:

 

+ +

 

Nesze neked nyomtatott aláírás. (Aki nem tudná az irodalmi olvasmányokból, a két kereszt régen az írástudatlanok elfogadott kézjegye volt.)

jaszy1 Creative Commons License 2017.02.03 -1 0 2588
man311 Creative Commons License 2017.01.26 0 1 2587

Lillafüred libegő.

Vadaspark.

Cifra palota.

Bánkút.

Szentlélek, stb.

Előzmény: ..pözsó.. (2586)
..pözsó.. Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2586

Kedves Miskolciak!

 

Tervezem a gyerekekkel (6-8 évesek) pár napot eltölteni a városban.

Amiket eddig találtam látnivalókat:

 

- Barlangfürdő

- Bobpálya

- Diósgyőri vár

- Kisvasút

- Lillafüred csónakázó tó

- Korcsolyapálya

 

Keresnék nagyobb játszóteret, játszóházat és egyéb érdekes helyeket a gyerekeknek.

 

Köszönettel: Pali

Teleki I Creative Commons License 2016.10.23 0 0 2585

http://www.boon.hu/kesz-a-900-millios-tanulmany/2581706

 

Azóta sincs semmi hír az új pályákról!

Teleki I Creative Commons License 2016.09.29 0 0 2584

Az állóvíz nem megoldás! Ha nem fejlődik a város,ahogy a korábbiakban leírtam, csak leépülni fog! És akkor már késő lesz minden! NAGY TERVEKET, NAGY BERUHÁZÁSOKAT NAGY MISKOLCNAK!!!Miskolcnak Metropolisznak kell lenni!!!

Woodyka Creative Commons License 2016.09.29 0 0 2583

Tiszai: egyik szemem sír, de inkább örül, hogy az most szerencsére nem került terítékre. Jobb lett volna azt újra rendesen átgondolni, de az mint szokásos, egy távoli városbeli papírdiplomás lerajzolta, mindenféle egyeztetés és társadalmi párbeszéd nélkül. Sok sebből vérzik csak a nyilvánosságra hozott terv. De kár is betűt vesztegetni rá, mikor egy apróság, hogy a főtéren kevés lesz az egysávos kihajtó Diósgyőr felé, az már januárban jelezve lett még se érdekelt senkit, majd amikor szeptemberben botrány volt, a tervező pofátlanul kijelentette ők rendesen kiszámolták, megtervezték és úgy jó volt, biztos az autósok szokásai változtak meg. Nem pedig hogy egy süketbolond tervezés volt, hogy 3 sávon hajtanak be, 1-en ki az kevés lesz, főleg, hogy utána újra két sáv jön a piac felé. Szvsz. jelenlegi felállásban inkább jobb a városnak az állóvíz.

 

Ahogy az abszolút kérdés jellemzi, mi az abszolút ijesztő: ha a hülyeség szorgalommal párosul.

Előzmény: Teleki I (2581)
Woodyka Creative Commons License 2016.09.29 0 0 2582

És mit lehetne? Volt Kocsonyafesztivál. Volt Kaláka-fesztivál. Volt Borsodi Sörfesztivál. Volt még sok minden. Egy részét elkergették, más részét elvették, aztán most ha nem is olyan szinte de valami akad. Régen a  Széchenyin operafesztivál hangulat is volt, járta a nosztalgia villamos operafesztivál köntösben a várost. Volt. Ki az akinek még ezek után egyáltalán próbálkozni is volna kedve? Mert nekem nem, ha úgyis más aratja le a babérokat, úgyis elveszik ha sikeres, már ha nem elgáncsolják a kezdeményezést is csírájában. Sok sok apróságot önkéntes munkában is lehet javítani, de visszatértünk a fenti mondatokhoz. Meg sajnos szörnyű, de lepra emberek özönlötték el a várost, akik igénytelen taplók, járdán kocsikáznak, ott bicajost gyalogost gázolnak és ez igaz szegényre gazdagra.

 

Erre mondják: innen szép nyerni!

Előzmény: Teleki I (2581)
Teleki I Creative Commons License 2016.09.29 0 0 2581

Pályázatok ide vagy oda.. Miskolc még mindig le van maradva!Sajnos NAGYON!Megkaptuk a szép új villamosokat,ill buszokat! Oke.. Más város is megkapta ahol villamos van. (Debrecen,Szeged) De hiányzik a városból az az igazi City feeling.. Miskolc nagyváros!!! Ne legyen már egy vidéki kisvárosnak besorolva! A Széchenyin egyetlen Hotel,Szálloda sincs,ami igazán kiemelné a belváros hangulatát..Helyette van egy romos Avas szálló,ami sokkal többet érdemelne!!! De úgy látszik senkiben sincs fantázia! Ki kell mondani! Nem fiatalos a város!Éjszaka szinte alig van a belvárosban nonstop pub,vendéglő,üzlethelyiség. Legalábbis én nem tudok róla! 22:00 után záróra van szinte mindenhol! Van egy Pláza,és egy Szinvapark a centrumban!Akárhogy is nézem,számolom..ez 2 db komplekszum! Miskolcon csak ennyi??? miért? Az áruházakat most ne vegyük figyelembe..azok amúgy is vannak minden városban. Mondhatni,hogy alap!Még 1x írom,hogy ha pl: Zalaegerszgről,Szekszárdról vagy Szolnokról beszélnék,akkor aláírnám,hogy oke.. ezek lényegében kisebb városok... ennyi bőven elég lenne! Ezeket a sorokat nem csak azért írom mert lokalpatrióta vagyok, hanem mert Miskolc eléggé le van minősítve..a megyével együtt.Szomorú,hogy az ország Balkánjaként emlegeti sok ember" De  legyünk őszinték... Van benne igazság! Egyszerűen nem fejlődik a város! Senki nem csinál semmit! Nincsenek nagy beruházások,anyagi források, de még tervek se!Ne csodálkozzon senki ha szép lassan elfogy a város! Számomra szégyen,hogy Szeged is megelőzött,és így már csak a negyedik helyre csúszott le a nagyvárosi listán 158.000 fővel.

Rohamosan fogy a lélekszám! Azért ennyire drasztikusan nem kéne!  Olvasni,leírni is szörnyű.De érdekes módon ez senkit nem érdekel!!! Ez nem mostani adat..Nem érdekel,hogy milyen politikai városvezetés van,volt,lesz... szart se csinálnak!A végén azt vesszük észre,hogy Pécs,Ny.háza,Kecskemét is szépen lehagy minket! Mert ez lesz előbb utóbb! hmm..Pedig ez a város sokkal de sokkal többet érdemelne! Fejlődést,fiatalosodást,élhető Miskolcot!Tényleg örültem,hogy elkezdődik egy kis fejlődés az új Tiszai Intermodális csomóponttal, Y-híd... Ezekre is hideg vizet ihatunk! SZÉGYEN! És még megemlíteném Miskolc régi nagy vágyálmát az új villamosvonalakat! É-D irányban, vagy a "Hejő körvillamost" ami szintén tervezett volt!!! (Vagy akár a Tram-Traint) Olyan lehetetlen ez egy ilyen nagyvárosnak mint Miskolc? Az a helyzet,hogy senki nem csinál semmit.. És ez így is lesz! :(

-stukker- Creative Commons License 2016.02.05 0 0 2580

Köszönöm a tippet!

Előzmény: KoRUND (2579)
KoRUND Creative Commons License 2016.02.04 0 0 2579

Próbáld meg a facebookon a Miskolc a múltban csoportban! Ott lesz a legtöbb esélyed erre!

Előzmény: -stukker- (2578)
-stukker- Creative Commons License 2016.02.04 0 0 2578

Üdv mindenkinek!

Házunk építési időpontját vadászom,ehhez térképeket, fotókat gyűjtök.

Diósgyőr, Táncsics -tér környékéről ha tudna valaki 1870 utáni és 1928 előtti térképeket vagy fényképet,bármit,ami a Táncsics -tér környékét valamelyest mutatja,nagyon megköszönném!!!

Konkrétan a Diófa utca.

Woodyka Creative Commons License 2015.09.10 0 0 2577

Nekem speciel a színes térkő után a mocskos szürke nem jön be...a régi szebb volt. Ezen még néha a takarítógép is koszcsíkot hagy.

Előzmény: szmmmm (2576)
szmmmm Creative Commons License 2015.09.10 0 0 2576
szmmmm Creative Commons License 2015.09.06 0 0 2575

A huskombi megszünt, lerombolták, már csak a porta épülete áll kiberhelve, meg valami csarnok betonszerkezete. a busz még jár arra, mert a hütöház müködik ugy ahogy.

Előzmény: jin-jang (2574)
jin-jang Creative Commons License 2015.09.06 0 0 2574

Nahát! Csak most tőled tudtam meg, hogy már nincs Húskombinát. És a busz sem jár már arra?
Sajnálom, de nincs fotóm. A Vágóhíd utcai épületről találtam csak a neten egy képet.

Előzmény: szmmmm (2573)
szmmmm Creative Commons License 2015.09.05 0 0 2573

Hello, nincs valakinek a miskolci húskombinát mára már lerombolt épületéröl vagy a gyártelepröl képe? Bárminek nagyon örülnék, köszi.

Woodyka Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2572

Egy kis nosztalgiabuszos kirándulás a lecsófesztivál után:

Woodyka Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2571

Egy kis nosztalgiabuszos kirándulás a lecsófesztivál után:

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 2570

Más:

A Centrum előtti villamosmegállóban nem lehet azt a két padot mentesíteni a lecsavarozástól, mert nagyon balesetveszélyes a villamossínnek háttal odarögzítve?

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 2569

Ne másszon fel hiába,

kisvonat indul Lillára

Előzmény: FurcsanyGyerencc (2568)
FurcsanyGyerencc Creative Commons License 2015.05.04 0 2 2568

Lehet hogy ő a masiniszta.

Előzmény: Törölt nick (2567)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.04 0 0 2567

csak egy ügy érdekel?

Előzmény: jakkk (2566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!