Keresés

Részletes keresés

jbaal Creative Commons License 4 napja 0 0 16611

kkevin, betonszofi meg a többi proli repperrel kéne reklámozni, akkor megértenék...

Előzmény: Schmidt-féle túlhevítő (16610)
Schmidt-féle túlhevítő Creative Commons License 4 napja 0 0 16610

Amikor bárki bármilyen figyelmeztető vagy egyéb célú feliratot helyez el, akkor két tulajdonság meglétét feltételezi embertársairól. Az egyik, hogy tud olvasni, a másik pedg, hogy képes a leírt szöveget értelmezni. Nos, számtalan példát lehetne hozni az élet bármely területéről melyek bizonyítják, hogy ez a két tulajdonság ritkán jár kéz a kézben az emberekben...

Előzmény: kispangit (16609)
kispangit Creative Commons License 4 napja -1 0 16609

Ez most nem panaszkönyv, hanem javaslat.

"Halálos baleset történt péntek kora este a Budafok-Háros vasútállomáson, ahol egy álló tehervagon tetejére mászott egy 17 éves fiú és egy 16 éves lány, és mindkettőjüket megrázta a magas feszültségű áram. Mindketten komoly égési sérüléseket szenvedtek, a fiú a helyszínen életét vesztette, a lányt kritikus állapotban szállították kórházba, a testfelületének 70 százaléka megégett."

Javasolom a következő figyelmeztető szöveg kihelyezését minden tehervagonra:

HÜLYE GYERMEK! NE MÁSSZ FEL A VAGON TETEJÉRE A VEZETÉK ALÁ, MERT BELÉDBASZ AZ ÁRAM, ÉS MEGDÖGLESZ!

Hátha így.....

Ágnes Buktáné Pál Creative Commons License 6 napja -1 1 16608

Tisztelt MÁV!

Azzal kapcsolatban irok, hogy a MÁV-nál nemigen van a vasútállomásokon csomagmegőrző. Amik voltak azok is megszüntek. Pl. Gödöllőn újjáépitették a vasútállomást,

izléses, nagy befogadásu tér van, de csomagmegőrzőt oda se tudtak telepiteni. Ilyen kiemelkedő helyeken jó lenne, ha lenne csomagmegőrző, erre nagy igény lenne.

Legalább a nagyobb állomásokon jó lenne, ha lennének csomagmegőrzők.

Tisztelettel: Buktáné Pál Ágnes

looksharp Creative Commons License 2026.07.03 -1 0 16607

Kb három hete frissített új verzióra a MÁV+ app (a felület is változott, új lépések is bekerültek a jegyvásárlásba), azóta rendszeresen problémák vannak az appon keresztül történő jegyvásárlással.
Amikor a kétlépcsős azonosításhoz kéri a banki app (Erste, George) a megerősítést, jóváhagyom, visszalépek a MÁV+ appra, először megjelenik a sikeres fizetés felirat, majd az az oldal, hogy 30 másodpercen belül visszalép a kereskedő oldalára (vagy gyorsíts a befejezés feliratra koppintással). A 30 mp. letelte után visszalép a jegyvásárló felületre, gondolkodik, majd feldobja, hogy megszakított tranzakció.
A direkt telefonos szolgálatánál javasolták, hogy töröljem a bankkártya adatokat és minden egyes vásárlásnál adjam meg újra. (nagyon felhasználóbarát). Először még működött, de két hete ez a módszer sem működik.

Másnál is jelentkezik ez a probléma, vagy csak engem szívat a rendszer?

Schmidt-féle túlhevítő Creative Commons License 2026.07.02 -1 1 16606

Köszönjük Emese! :-D

Előzmény: kispangit (16605)
kispangit Creative Commons License 2026.07.01 -5 0 16605

Index - Belföld - Sorra állnak le a MÁV vonatai, megbénítja az extrém hőség a vasúti közlekedést

Felsővezeték-szakadások, hőségben lehaló akksis motorvonatok.

Nemtom - lehet, h vissza kéne állni a jó öreg dízelvontatásra..?

Nem azt modom, h Bécsbe dízel menjen, de nem kell mindenhova villany.

Tamás Gerencsér Creative Commons License 2025.08.30 -1 0 16604

PANTOGRÁFOSAT!

"Mondjuk nekem lehettek nagyok az elvárásaim,"

Csak a "neveltetésem" akadályoz meg, hogy ne soroljam fel - tényszerűen - hogy tavaly augusztusban a HUNGÁRIA EC milyen  "GONDOSAN ELŐKÉSZÍTETT KOCSIKKAL" (??) indult Hamburg felé......

Előzmény: gereblyepörkölt (16602)
gereblyepörkölt Creative Commons License 2025.08.30 -1 1 16603

Persze, ügyvéd, közjegyző és a pápa jelenlétében személyesen adnám be, csak már nem vagyok Magyarországon, családtagot, ismerőst meg nem akarok ilyennel ugráltatni.

Előzmény: jbaal (16601)
gereblyepörkölt Creative Commons License 2025.08.30 -1 1 16602

Mondjuk nekem lehettek nagyok az elvárásaim, mondom egy Svájcba, Ausztriába közlekedő éjszakai vonat biztos a MÁV gördülőállományának krémjéből áll össze. Hát, lehet, hogy ez a krém.

Előzmény: Tamás Gerencsér (16598)
jbaal Creative Commons License 2025.08.29 -2 1 16601

Szarházi söpredék banda. Nyilván azért kell a jegyed kinyomtatva, hogy le tudjanak koptatni a francba, mi másért?

Előzmény: gereblyepörkölt (16597)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2025.08.29 -1 0 16600

bocsi a klaviatúra "beteges" 100.000,- HUF ( azaz Egyszázezer HUF)

Előzmény: lazar (16599)
lazar Creative Commons License 2025.08.29 -1 0 16599

Nem 100 EUR volt az inkább? 100 HUF-ért még talán káromkodni sem érdemes.

Előzmény: Tamás Gerencsér (16598)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2025.08.29 -1 0 16598

Én tavaly cca 90 napig vártam közel 100.00,- HUF(!!) visszatérítésére, pedig még a hazaérkezés napján (Berlinből) este minden dokumentumot elektronikusan elküldtem!! 

De már edzett vagyok, mert az előző évben - 2023- a ljubljanai jegyeimért (40 ezer HUF) "csak" 58 napot vártam......

NO COMMENT !!!

Előzmény: gereblyepörkölt (16597)
gereblyepörkölt Creative Commons License 2025.08.29 -1 2 16597

Mindig öröm, mikor ilyen válaszokat kapok panaszkezelés gyanánt. :

Panaszlevelem:

"Tisztelt MÁV Ügyfélszolgálat!

Panasszal szeretnék élni a 2025.08.08-án, Innsbruckból éjjel 01:28-kor induló EN40467 járaton tapasztaltakkal kapcsolatban. Felszállás után az utaskísérő tájékoztatott, hogy sem az általunk használt hálókocsiban (pályaszáma: 61 55 71-91 103-6), sem a szomszédos fekvőhelyes kocsiban (pályaszáma: 61 55 50-91 108-0) nem működik a WC (összesen 4 darab), ezért a hozzánk legközelebbi üzemképes mosdó két kocsival távolabb volt megtalálható. Úgy vélem, ennek az alapvető funkciónak a hiánya elfogadhatatlan nemhogy egy EN járaton, de bármely személyvonaton. A kelenföldi érkezésre továbbá a hálókocsi egyik ajtaja is működésképtelen lett.

Szeretném, ha röviden felvázolnák, hogy miért történt mindez, hogyan kívánja a társaság elejét venni annak, hogy a jövőben ne fordulhasson ez elő."

A válasz (3 hét múlva, kivonatolva):

"...így kérjük, hogy az alábbi dokumentumokat a MÁV Személyszállítási Zrt. Ügyfélszolgálat 1426 Budapest Pf. 56., címre, megküldeni szíveskedjék [...] az említett utazással kapcsolatos összes utazási okmány, az online felületen vásárolt, az ott kapott menetjegye jól olvasható másolata"

Meg azt is írták, hogy nincs csatolmány a panaszomhoz, ami nyilván nem igaz, mert a visszaigazoló emailban is ott voltak. Tök jó, hogy az ember kifizet több mint 100 ezer forintot 2 vonatjegyre, majd nemcsak pronyó, igénytelen szolgáltatást kap, de még hülyére is van véve ilyen állami mamelukok által. (Egyébként nyilván küldjem el postán, kinyomtatva az online vett jegyet a vasúttársaság részére, hiszen a vasúttársaság nem ismeri a saját maga által kiadott jegyek részleteit. Bár azt se értem, miért kell a jegy annak kivizsgálásához, hogy selejtes volt 2 kocsi is. Úgy látszik, legközelebb ott helyben kéttanús jegyzőkönyvet is fel kell vennem a vonat személyzetével az ilyen esetekre.)

KVZOLI Creative Commons License 2025.08.19 -1 0 16596

Most sem mutatja,az előbb rákerestem a 996-ra meg a 981-re,egyiket sem találta.

Előzmény: Tamás Gerencsér (16594)
KVZOLI Creative Commons License 2025.08.19 0 0 16595

Az sem a legjobb,ma 14 30-kor nem mutatta a GYSEV-IC-et,pedig vonatszám szerint kerestem rá.

Előzmény: Tamás Gerencsér (16594)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2025.08.19 -1 1 16594

Szerintem most ez a legjobb ...(vonatradar.hu)

https://vonatradar.hu/

Üdv

gertam

Előzmény: sosiforda (16590)
kispangit Creative Commons License 2025.08.18 0 0 16593
trebront Creative Commons License 2025.06.23 -2 4 16592

ez ettől sokkal súlyosabb:

egy nem NATO ország követi egy nato tagország kritikus infrastrukturájának a használatát.

újra harapófogóban vagyunk: a független jólétükben megrészegült agressziv osztrák császári és a sztyeppei ukrán=orosz=szovjet=mongol hordák között vergődünk.

ez simán feljogosítja népünk hős vezérét hogy 50 évre betiltsa a választásokat és megelőző csapásként óriásplakát-háborút indítson ellenük.

lassan mondom h megértsék: l-e  a-z  o-n-l-i-n-e  v-o-n-a-t-k-ö-v-e-t-é-s-s-e-l!

Előzmény: kispangit (16591)
kispangit Creative Commons License 2025.06.23 -2 1 16591

Szíjjártó azonnal rendelje be az osztrák követet, tűrhetetlen beavatkozás a szuverenitásba, h az ÖBB magyar nemzeti vonatokat tart szemmel

Előzmény: sosiforda (16590)
sosiforda Creative Commons License 2025.06.23 0 1 16590
Előzmény: kispangit (16589)
kispangit Creative Commons License 2025.06.23 0 0 16589

Telex: Ha kíváncsi, mennyit késik a vonat, segít az osztrák vasút térképe

És mi a gond 1 türk-tudatú illiberális munkaalapú rezsimben? Ki kell iktatni a vonatokban a gps-t

Zugbegleiter Creative Commons License 2025.06.06 -1 0 16588

Ha retúr utazol és messze (160 km vagy annál több), akkor nem drágább. Fillérekért van az egész, még így is európai összehasonlításban, meg benzinár összehasonlításban is.

Előzmény: H_CS (16587)
H_CS Creative Commons License 2025.06.06 0 0 16587

Ha a Vármegye24-gyel lehetne a távolsági vonaton utazni, akkor a Magyarország24 értelmét veszítené. Tudom, minden ingyen kéne, és utána még minőségi elvárások vannak.

Lehet a vármegye napijeggyel távolsági vonaton utazni: Sebes, gyors, IR.

A gond azzal van, hogy drágább az országos napijegy, mint a viszonylati jegy.

Előzmény: Zugbegleiter (16586)
Zugbegleiter Creative Commons License 2025.06.06 -1 0 16586

Ha a Vármegye24-gyel lehetne a távolsági vonaton utazni, akkor a Magyarország24 értelmét veszítené. Tudom, minden ingyen kéne, és utána még minőségi elvárások vannak.

Előzmény: trebront (16582)
H_CS Creative Commons License 2025.06.06 -1 0 16585

Tökmindegy, hogy utazhatok-e vele feláras vonaton vagy sem, ha a felárat ugyanúgy meg kell fizetni, mint a viszonylatra váltott jegyhez...

Előzmény: trebront (16582)
gunji jackdaw Creative Commons License 2025.05.26 -1 0 16584

Érd alsón mindig problémát jelentett, hogy a növényzet benőtte a járdát (az állomás és a lift között). Idén is hetekig nehezen lehetett gyalogosan közlekedni. Hát most levágták...

Tarra vágtak mindent a járda és a pálya között, fákat, bokrokat - költési időszakban, nehogy bármi árnyékot nyújtson (az ágak nem nyúltak be az űrszelvénybe).
Mindent, kivéve... kivéve a járdára benyúló gazt, az megmaradt és továbbra is elfoglalja a járda harmadát több helyen. Balf@szok.

trebront Creative Commons License 2025.04.30 0 1 16583

nem muszáj, de választások jönnek ahol a döbrögik nagy veszélyben érzik magukat. pár éve megígérte már a 77-es út 4sávosra bővítését is, most megígérte ez is.

a mélytorok mindent elbír, de a 100 vectront kifizetni már nem tudták

Előzmény: kispangit (16580)
trebront Creative Commons License 2025.04.30 0 0 16582

magyarorszag24-el utazhatsz feláras vonatokon (a helyjegy megvásárlásával).

míg a vármegye24-gyel nem (ill. csak azon a szakaszon, ahol felár nélkül is igénybevehető).

ez szerintem egy nagy szopatás

Előzmény: H_CS (16581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!