Keresés

Részletes keresés

jegec Creative Commons License 2000.04.24 0 0 2
Én csak arra gondoltam, kellene egy gyüjtőhely ennek az elavult pénzpolitika képviselőinek. Ez lenne az IMF.
Ott aztán egymást boldogíthatnák.
És persze meg kellene változtatni az alapszabályukat. Vagyis semmibe nem szólhatnának bele, hatalmuk, pénzük semmi. Elméleti síkon viszont bármit emegtehetnének.
Hátha valami jót kitalálnának. :-)
Előzmény: Mercurius (1)
Mercurius Creative Commons License 2000.04.24 0 0 1
Tudod én borzalmas rossz véleménnyel vagyok a fenti két szervezetről. Az IMF-et szerintem a legrövidebb időn belül fel kéne oszlatni. A WB-t pedig megreformálni és betagolni egy komplexebb nemzetközi szervezetbe, ahol nem csak a pénzügyi szférának lenne beleszólási és döbtési joga. Minimum a szakszervezeteknek és valamilyen formában a tudomány képviselőinek is helyet kéne kapni a döntések meghozatalában.

Na most, ha Bokrost mondtad volna, hát neki tényleg ott a helye. Megtalálta a zsák a foltját. Surányi viszont azért nem ilyen rossz ember. Az infláció leszállitásában egész jól mozog és végül is egy jegybank elnöknek ez a kompetenciája. Bokrost is inkább fékezte. Ha valamit a rovására lehet írni, az a Charta. A jegybank elnök maradjon politika semleges.

Előzmény: jegec (0)
jegec Creative Commons License 2000.04.24 0 0 0
Surányit az IMF-be (vagy világbankba).
Ott a helye, elvégre kíváló szakember.
Előzmény: Mercurius (-)
Mercurius Creative Commons License 2000.04.24 0 0 topiknyitó
Szeptember 26.-n fogja tartani az IMF és Worldbank az éves közgyülését. A helyszín Prága. Azt hiszem lesz miről irogatni ebben a topicban. Gondolom a tiltakozók már melegítenek és Kelet-Európában sok támogatojuk lesz. Lehet, hogy a Prágai Tavasz után a Prágai Ősz is történelem formáló fogalommá fog válni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!