Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2005.07.18 0 0 4

 

 

Egy kis csodálatos PRIMORSKO ízelítő!

 

Balaton ...., Adria ...., tartok tőle, hogy a románok és a bolgárok rövidesen igencsak be fogják kebelezni tengerpartjukkal, az európai turizmus nem jelentéktelen hányadát.

 

 

Előzmény: Mijo (3)
Mijo Creative Commons License 2005.07.18 0 0 3

 

Az elmúlt év során sikerült egy nagyszerű kulturális kapcsolatot kialakíttatni Gara és Bulgária között, melynek köszönhetően a község néptáncosai ragyogóan érezték magukat a bolgár tenger partján.

 

Az idén is utaznak, buszjáratukon még fogadnak érdeklődő utasokat.

Ennek megfelelően közzéteszem a rövidesen várható út vázlatos leírását, mellyel kapcsolatban Kricskovics Joci barátom tud részletes tájékoztatást adni.

 

 

UTAZÁS BULGÁRIÁBA

2005. augusztus 4-től augusztus 11-ig

Indulás: Garáról 2005. augusztus 03-án
Érkezés: Garára 2005. augusztus 12-én
Üdülés helyszíne: Bulgária - Primorsko

Ár felnőtteknek: 160 EUR (szállás napi 3 étkezéssel) + útiköltség (kb.15.000-17.000 Ft)
Ár gyerekeknek: 140 EUR + útiköltség

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Érdeklődni: Kricskovics József
06-70-313-9943

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2

 

Tekintettel a mai üzemanyagárakra, nem is tűnik annyira hamvában holt ötletnek ez az öt évvel ezelőtti felvetés.

 

Ma reggel mazochista hangulatomban elnéztem a Napkeltében kormánylojális kérdezőriportereinket, hát kérem ez a nyáladék, a fene sem tudja honnan előbújt Orosz József még azt is megmagyarázta, hogy az USA területén velünk szemben miért olyan alacsony a benzin ára, mint amilyen. Nem mellesleg 120 Ft literje :((..... És sírnak a jenkik, hogy milyen magas ...., két dodóhoz vannak szokva gallononként.

 

 

Mijo Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1

PRIM ONLINE

Korábban az utazási irodák prospektusaiban csak a legritkábban esetben találtunk aktuális árakat, a valódi összeget szinte mindig egy "pótlap" tartalmazta, de az is elofordult, hogy az irodában már egy ehhez képest is módosított díjat kellett befizetni. Ezzel szemben ma a leheto legaktuálisabb ajánlatokat ismerhetjük meg, hiszen minden jelentos utazási iroda megtalálható az interneten, sot nemcsak az irodák, hanem a szálláshelyek és a turisztikai programok is.
Kézenfekvo, hogy akár külföldi, akár hazai nyaralásra készülünk, érdemes a neten is körbenézni, mielott útnak indulunk. A legtöbb hazai portál kínálatában elérheto "egyenajánlatnál" (magyarországi szálláshelyek, utazási irodák, repülojegy-vásárlás) sokkal részletesebb információkat is kaphatunk: akinek konkrét úti célja van, és a pontosításhoz az internetet kívánja segítségül hívni, jobban teszi, ha valamelyik keresogép "search" mezojébe gépeli be a helységnevet. A megjeleno több száz, esetleg több ezer találat számát egyszeruen szukíthetjük, ha alkalmazzuk a speciális keresési technikákat.

Hazai utazások elokészítéséhez érdemes elgyalogolni a www.gyaloglo.hu oldalra, ahol Magyarország megyéi és települései felé vehetjük az irányt. Egyre bovülo listáról választhatjuk ki úti célunkat, és errol a lapról további keresést is indíthatunk.

A Magyar Idegenforgalmi Web-Oldal (MIWO) www.miwo.hu címen elérheto honlapja eredetileg utazási irodák, utaztatók számára készült, ezért nem szabad megijedni attól, ha a csoport nagyságát kérdezik, vagy például a nyitólapon lévo "Magyarország vonzeroleltárát" találjuk megnyitni. Sot! Érdemes végigcsemegézni, mit is kínálhatnánk a külföldieknek, illetve mivel csábíthatnánk hazánkba a turistákat, ha idegenforgalmi szakemberek lennénk.

Szállodák, magánszálláshelyek és kempingek között tallózhatunk a worldrec.com webhely segítségével, ahol elsosorban a külföldi ajánlatok közül választhatunk. Összefoglalva találjuk a "last minute" utakat, ami különösen jó szolgálatot tehet, ha csak az utolsó pillanatban derül ki, mikor indulhatunk világgá. Ugyanitt elérheto az utazási irodák listája is: összesen 403 utazási központ, 608 közönségszolgálati iroda 2494 ajánlata található - ezek között bárki megtalálhatja a számára leginkább megfelelot.

Egy éve muködik a www.travelbox.hu weboldal, ahol több mint ezer hazai szálloda, vendégház és panzió ajánlata érheto el. Kereshetünk konkrét szálláshely megjelölésével, vagy különbözo szempontok és szolgáltatások megadásával szukíthetjük a felajánlott lehetoségek számát, s a szálláshelyek többségérol fényképeket is letölthetünk.

A www.port.hu/travel honlapról csokorba gyujtve érhetjük el egy sor hazai utazási iroda kínálatát, s az esetek többségében elektronikus levélben kérhetünk részletes leírást egy-egy kiválasztott ajánlatról. A helyes döntéshez nagy segítséget ad, hogy gyorsan összehasonlíthatjuk az árakat és a szolgáltatásokat.

Az utazási lehetoségeket feltünteto külföldi webhelyek legtöbbje is foként az irodák ajánlatait tartalmazza, de egyre több az olyan oldal, ahol önállóan jelennek meg a szálláshelyek, sot az idegenforgalmi szempontból jelentos városok szinte mindegyikének van önálló honlapja.

A Traveler.net weboldalán (www.traveler.net) az utazás elokészítéséhez szükséges részletes információkat találhatjuk meg, így például a légitársaságok listáját és menetrendjét, vasúti és hajómenetrendeket, a jelentosebb szállodák és utazási irodák adatait, de megismerhetjük a célország jellemzo idojárását is.

A legmeggyozobbek persze azok a honlapok, ahol turisták élménybeszámolói olvashatók. Az ilyen virtuális vendégkönyveket azok az utasok írják, akik valóban "megkóstolták" a weboldalon szereplo szállodák, éttermek, utazási és programszervezo irodák által kínált szolgáltatásokat. A vélemények hitelességét az is igazolja, hogy idonként igencsak kemény kritikával illetnek egy-egy vendéglot vagy fakultatív programot.

Ilyen helyre bukkanunk például a www.travelpage.com címen, ahol az idojárás, az aktuális programok, a repülojegy-vásárlási lehetoségek ismertetojének végén feltunik az az urlap, amelyre mi is rávezethetjük saját tapasztalatinkat, hogy az utánunk következo turisták felhasználhassák azokat következo útjuk megtervezéséhez.

A www.pathfinder.com/travel/index.html hasonló szolgáltatásegyüttest ígér, azzal a kiegészítéssel, hogy itt közel ezer részletes térkép és mintegy 200 légitársaság menetrendje, valamint az idojárás-elorejelzés is lehívható.

Különlegességnek számít, hogy magyarul is használhatunk egy olyan szótárat, amely a turistautak alatt leggyakrabban használt kifejezéseket közel harminc nyelven tartalmazza, és megfelelo szoftverekkel meg is hallgathatjuk a helyes kiejtést.

Aki idén nyáron csak virtuálisan utazik, vagy offline kívánja megtervezni utazását, kiváló segítséget kaphat a HotelGuide Worldwide CD-ROM-on megjelent adatbázisából; ezen a korongon 180 ország több mint 21 000 szállodájának adatai találhatók meg. Az úti cél kiválasztását követoen többtucatnyi szempont szerint szukíthetjük a kínálatot, behatárolhatjuk például, hogy milyen ársávban mutassa a lehetoségeket, és kijelölhetjük, milyen elvárásaink vannak a szálláshellyel szemben. Ugyanennek a kiadványnak a "magyar változatában" több mint ezer hazai szálloda, vendégház és panzió található, a program futtatásakor térképek is segítik választásunkat.

Szintén CD-ROM-on jelentette meg adatbázisát a Tourinform; a Szállodák és panziók Magyarországon címu korong az elozoekhez hasonló adatbázis-szukítési lehetoségeket kínál, a 3000 képernyooldalnyi információt több mint 2500 színes fotó egészíti ki.

Kapcsolódó címek:

pathfinder

travelpage

traveler

port

travelbox

miwo

gyaloglo

Mijo


Mijo Creative Commons License 2000.04.22 0 0 topiknyitó

A minap kocsival Szegedre utaztunk kettesben, és már a városhatárnál haladtam el a Jurinák kocsija mellett, illő módon intve üdvözöltük egymást ! Ők is ketten voltak.

Ekkor ugrott be az ötlet, még az is lehet, hogy plágium, miért nem találják meg egymást ez egyugyanazon helyre utazók, ezzel is csökkentve a mai idők autózgatásaival járó horrubilis költségeket, hiszen mindez csak koordinálás kérdése !?

Mondjuk rá, ha valaki befogad egy utast, aki Szegedre utazik, azt a buszköltség 70 %-áért házhoz szállítja és ott leteszi, ha ne adj sors, még a visszautat is egyztetni tudják, hasonló módszerrel élnének, a mejelölt helyen ismét felvéve az alkalmi társat.

Javaslom, adjunk lehetőséget erre is, ki tudja, hátha működik ?

Aki utazna konkrét helyre, az adjon jelzést róla itt, és ha van olyan akit a dolog érdekel, magán e-mailban beszéljék le egymással.
Persze aki útitársat keres, az is hasonló módon élhetne a lehetőséggel, csak egyre kéne ügyelni, hogy itt saját érdekében senki se publikálja sem a lakcímét, se a privát telefonszámát !

Muity Mijo
Baja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!