Keresés

Részletes keresés

Pontikos1 Creative Commons License 2020.01.10 0 1 9428

Jaja, persze, Tunéziában is szakértő, minden útikönyv és szakoldal felett áll... Még hány topicban fogjuk megtudni, mennyire iszonyatosan érdekes dolgok vannak a honlapon? Hanyagoljuk a reklámot, ilyen formában tök ciki. 

Előzmény: Juditok (9427)
Juditok Creative Commons License 2020.01.10 -5 0 9427

Sziasztok!

Mi itt találtunk érdekes infókat Görögországról: https://www.mentatravel.hu/gorogorszag

Ez utazási iroda oldala, szóval szálláslehetőségek is vannak.

szgi Creative Commons License 2019.11.12 0 1 9426

Én szeretek fotózni, készültek is képek, de egy beszámolót elolvasni is szeretek ill. abból azért több infót össze lehet szedni, mint ha fölrakom a legjobb képeimet.

 Pl. ha valaki kimondottan fürdeni szeretne menni erre a részre, azt átvágnám néhány Simos beachen készült képpel.

 Ha erőt veszek magamon, a Hellasz.hu-ra egy albumot majd felrakok vagy a Facebook-on is van már pár.

Előzmény: andreas19 (9421)
Katana750 Creative Commons License 2019.11.08 0 1 9425

Ha visszatekersz az én idei beszámolómig, esetleg segít! Nem egyedül te vagy aki nem értette mit akar. Utána kicsit megkeveredtek a hozzászólások meg a sorszámaik is, de kinyögte mi a baja. Természetesen rendre senkit nem utasítottam, csak kértem elfogadni az én nyaralási szokásomat. Vicc az nincs. 

Előzmény: dokeee (9424)
dokeee Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9424

Szerintem nem emlékszem mi a vicc tárgya.

Előzmény: andreas19 (9423)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9423

Nekem a leírással semmi bajom, valóban szinte hibátlan, de akkor is képtelenség!

:)

Előzmény: dokeee (9422)
dokeee Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9422

Szerintem ez egy teljesen jó kedvcsináló leírás volt annak, aki még nem járt arrafelé.

Előzmény: andreas19 (9420)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9421

Ugyan van itt már egy kollégád, aki szinte rendreutasított, hogy ő bizony nyaralni és nem fotózni jár Görögországba, de számomra a legjobb útikönyv sem érne egy fityinget sem képek nélkül.

 

Előzmény: szgi (9419)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 -2 1 9420

Amit írtál; néha egy jó kép többet ér mint ezer szó!

:)

Előzmény: szgi (9419)
szgi Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9419

Mi?

Előzmény: andreas19 (9416)
szgi Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9418

Az egész részre, de mint írtam kb. Ha már egyszer nekivág az ember, akkor úgyis fizet. Volt ahol kártyával, volt ahol kp-val. Végig lehet autópályán menni, mi Belgrádon keresztül.

Előzmény: cobranco (9417)
cobranco Creative Commons License 2019.11.01 0 0 9417

Remek ismertető!

A le- illetve a hazaútról lenne kérdésem,a kb. 100 euró a teljes szakaszra vonatkozik vagy csak a görög részre?

Hogy áll az autópálya építés a hiányzó szerb szakaszon,a görög részen végig van autópálya?

Előzmény: szgi (9415)
andreas19 Creative Commons License 2019.10.31 -1 0 9416

Ez képtelenség!

:(

Előzmény: szgi (9415)
szgi Creative Commons License 2019.10.31 0 4 9415

10 nap Monemvasiában 2019. 09.08-18.

 Az idén erre a számunkra még ismeretlen peloponnészoszi területre esett a választás. A következő kis leírás hátha segít más utazóknak is.
 Kocsival /Skoda Fábia/ mentünk 4 -en, kissé szűkös volt, de egy tetőbox bérlésével sokat segítettünk a férőhelyen.
 A görögöknél rengeteg a kapu ezen a szakaszon, nem számoltuk, de oda-vissza biztos fizettünk 100 eurót, min. Méréssel nem találkoztunk, bár néha megszaladt a lábam. Tankolni ott tankoltunk, ahol kijött a lépés, a görög benzin 1,6 euró körül mozog.
  Monemvasia egy szikla csúcs, amit egy mesterséges út köt össze a szárazfölddel, ahol Gefira /van ilyen nevű máshol is/ kis városa van.
  Itt volt a szállásunk, amit a Booking-on foglaltunk, Romeo's House a neve. A tengerparttól pár száz méterre, egy meredek utcában áll, mögötte a helyi iskola / tanítás idején elég zajos/. A szobákból jó kilátás nyílik a tengerre. Saját parkolója van, kb. 80m-re az épülettől. Minden szoba légkondis, az árban benne van. A szobák az átlagosnál kicsit nagyobbak, TV-vel, konyhasarokkal, fürdőszobával. A felszerelés átlagos, a megszokott görög stílusú. Takarítás naponta, 2 naponta, én nem tudtam nyomon követni, vki mindig rendet rakott odabent.
 A háziak nagyon barátságosak, beszélnek angolul /mi nem/.
 A városról annyit, hogy egy tök átlagos település, teljesen hiányzik a megszokott bazár sor. A tengerparton sok étterem, kávézó van, de bulizó helyet nem láttunk. Van egy nagyobb üzlet átlagos árakkal.A kikötő távolabbi végében reggelente, délelőtt a halászhajóknál lehet teknősöket látni.
 A tengerparton jó néhány étterem található, mi két olasz /olaszosra/ is bukkantunk. Rengeteg az olasz, francia, görög /más alig/ vendég. Minket jobbik esetben olasznak gondoltak vagy rákérdeztek, Budapest mindenkinek beugrott.
 Az éttermekről: kellemetlen meglepetés volt, hogy klasszikus görög étellel nem igazán találkoztunk. Természetesen tengeri ételek mindenütt voltak, de a bárány, marha ételek hiányoztak vagy csak nem jó helyre mentünk.
Ahol jót ettünk: Marabou, Malvasia, Da Sabatino Italian Restaurant /olasz/.Ezek a parton vannak.
Oinomelo fent az erődben.Pici hely , a teraszára kijutni szinte lehetetlen.
Ahol rosszat ettünk: Mateo's a Tripadvisoron a 4. Pocsék grillezett polip és grillezett hal, vacak salátával. Amit láttunk: reklamáció piszkos pohár, hamutartó, nem kiszolgálás miatt.
 Az árak nagyon változók: 1 üdítő + 1 sör vagy 0.5 l bor + 1 víz + 2 főétel 30-40 euró. Bonus sehol nem volt.
 Ami Monemvasia fő látványossága az a sziget /a tulajdonképpeni szikla/ erődjében lévő középkori város. Az erőd kapujához a szárazföldről egy aszfalt út vezet föl, kocsival fel lehet menni, de mivel az út hegy felőli oldalán lehet csak parkolni és ott parkolót kifogni szinte lehetetlen, így a kocsit valakinek le kell vinni vissza és újra felgyalogolni, kb. 1,5 km. Más lehetőség a taxi vagy a városból/ mármint Gefirából/ félóránként induló busz, 2.2 euró/fő/.
 Az erőd kapuján már csak gyalog lehet bemenni és itt kezdődik az ami miatt érdemes Monemvasiába elmenni.
A házak egy részét már restaurálták, ugyan úgy néznek ki, mint 800 éve, pici ajtók, ablakok, olyan szűk utcák, zugok, hogy két emberrel tele vannak. Hihetetlen labirintus az egész és itt-ott egy pici magán udvar két székkel, asztalkával. Az épületek egy része elég drága szállodákat, éttermeket rejt illetve van ahol laknak is. Gyakorlatilag itt találhatók a tengerparton hiányolt kis üzletek, souvenír boltok. Az éttermek egy részének asztalai az utcán, a turisták között vannak, közlekedni ilyen helyeken csak óvatosan egyesével lehet.
 Mindent kézzel hordanak be, vannak talicskás emberek akik az árút, csomagokat talicskán viszik, de rengeteg a lépcső, tehát ott cipekedni kell. Láttuk ahogy a taxiból kiszálló turisták bőröndjeit kötéllel kötözték fel a talicskára, úgy indultak be a szállodába.
 A városka az erőddel a szikla oldalában van, ahonnan azonban fel lehet menni a szikla tetejére, ahol egy restaurált templom és rengeteg rom látható.
 A kilátás pazar, szeles időben vigyázni kell a meredélyek szélén, mert semmilyen korlát nincs. Egy napig olyan erős szél fújt, hogy a 100 kilómat szószerint odébb tette, a hullámok az erőd oldalán kb. 15-20 m magasra felcsaptak. A tenger vagy 3 napig igencsak hullámzott, 3-4 m-es hullámokat kell elképzelni, a szél a vízpermetet messze elvitte, az autónk csupa sós por lett.
  Strandok: Gefira /Monemvasia/ városánál nincs komoly strand, csak kisebb köves, sziklás részek, ahol a víz általában gyorsan mélyül. Észak felé haladva kb. 3-4 km-re van egy nagy strand. A part homokos, apró kavicsos, de a vízben itt is nagy kövek, sziklák is vannak, nem árt az óvatosság és a vízi cipő. A víz mindenütt nagyon tiszta, ha nyugodt, nagyon szép zöldes árnyalatú.
 A várostól D-re indulva is vannak fürdésre alkalmas helyek, bár nem álltunk le fürdeni sehol, mert vagy tele volt a part a kisodort tengeri fűvel vagy olyan köves volt, hogy az nem pászolt.
 Ahová elmentünk: Selinitsa beach Gythio, bár nem kell elmenni addig. Monemvasiától kb. 64 km-re van.
Az útról néha fel-fel tűnik az a hajóroncs ami az egész strand látványossága. A part homokos , itt is vannak megjelölve teknős fészkek, de hely van bőven. A vízben itt is megtalálhatók a nagy kövek, amiken néhol sünök is tanyáznak. A legkönnyebben úgy lehet elkerülni őket, hogy a vízre nézve fekete foltként láthatók.
 Plitra, Monemvasiától kb. 32 km-re. Két részből álló strand. Egy nagy öbölben van, ide mentünk, amikor másütt nagyon hullámzott a víz.
Az első egy kisebb , a part homokos, lassan mélyülő. Mi a vének strandjának hívtuk, mert mikor odamentünk csak idős emberek tanyáztak a parton és a vízben. Furcsasága, hogy közvetlenül a vízbe benyúlva egy építmény kezdete látható, jó sok szeméttel körülötte és sajnos a vízben is. Parkolni itt csak az út szélén lehet.
 A másik strand pár száz m-re tovább van, ez egy hosszú, homokos strand,lassan mélyülő vízzel. Bérelhető napágyak /6 EURÓ/FŐ/ is vannak ill. helybe hozzák a rendelt italokat. Jó a Mojitójuk.
 A parton parkolók vannak kialakítva, nem tudom nyáron mi a helyzet, most bőven volt hely. Van egy nagy kajálda is.
 Monemvasia környékének egyedülálló, szenzációs, istenkirály stb. /legalábbis a reklám szerint/ strandja az Elafonisos szigetén található Simos beach. Ez egy iker öböl, az egyik partján inkább fehér, a másikon rózsaszínes a homok, lassan mélyülő szép kék víz.
 Monemvasiától 42 km-re van. Egy szerpentines, a hegyeken átvivő úton érhető el. A szigetre kompon lehet eljutni, 11 euró a kocsi, 1 euró a személy. Oda is, vissza is félóránként közlekedik. A komp nem túl nagy, de kényelmesen elfértünk, bár vasárnap tele lett. Azt, hogy egy nyári hétvégén mi lehet ott, mindenkinek a képzeletére bízom.
A szárazföldi részen is van egy óriási, homokos beach, láttunk kite-osokat is, de természetesen a szigetre megy mindenki. A kikötő a "főváros", ide a Simos kb. 4,5 km-re van. Van egy másik, nagyon szép strand is, Panagia vagy Kato nisi néven.
 Az elhelyezkedésük, a sziget két oldala, tehát Simos balra, Panagia jobbra van a kikötéstől nézve. Mi ez utóbbira csak benéztünk, pár fotó erejéig. A két strandot kövesút köti össze, nem túl nagy a táv.
 Simos nagyon szép, de aki járt Zakynthoson vagy Lefkadán, az nem fog elájulni. Vannak bérelhető napágyak 7-8 euró/fő, ill. ha jól láttam a napágy bérbe adóitól lehet vásárolni ezt-azt.
 Az összes strandra jellemző, hogy nem volt semmilyen árus, ill. beach bárok, egyéb buli kellékek sem.  Simoson a strandtól távol, a dűnéken túl voltak éttermek, itt szólt a zene, hogy fő szezonban ezek leköltöznek-e a strandokra, nem tudom.
 A víz mindenütt nagyon kellemes volt, még a viharos tenger is langyos volt. Mivel szeptember közepe Görögországban még erős szezon, nagyon csodálkoztunk, hogy sok helyen már pakoltak, ill. hogy a strandokon nagyon kevés volt a vendég. Plitrán volt, hogy én voltam egyedül a vízben, pedig jó nagy a hely.
 Pesthez 1850 km-re van, gps-e válogatja, helyben kb. 500 km-t autóztunk. Ez egy lassú, kényelmes nyaralás volt, mert ennek a többszörösét is mehettük volna. Érdemes lenne még visszamenni és az erődben lévő egyik szállóban megszállni, de erre kevés az esély.

iphone Creative Commons License 2019.10.15 -1 0 9414
https://www.poseidoncarrentals.com/ ezen az oldalon foglaltam lehetet kp-val fizetni full biztositásnál, eleg a magyar jogsi......
Katana750 Creative Commons License 2019.09.28 -1 1 9413

Igen, jó az itthoni jogsi. Nem kell csak bankkártya, esetleg készpénz és akarat.

Előzmény: iphone (9411)
andreas19 Creative Commons License 2019.09.28 -1 1 9412

EU

Előzmény: iphone (9411)
iphone Creative Commons License 2019.09.28 0 0 9411

Sziasztok autot lehet bérelni otthoni jogosítvánnyal vagy kikell váltani a nemzetközi jogsit?

Rennika Creative Commons License 2019.09.20 0 0 9410

Sziasztok!

 

Megosztom én is a mi idei nyaralásunkat, hátha van, akinek esetleg segíthetek vele. 

Első állomásunk Kalambaka (Meteora) volt. Itt 2 éjszakát töltöttünk, így volt egy teljes napunk amikor megnéztük a napfelkeltét, naplementét és közben pár kolostort is.

Innen a Pelion-félszigetre mentünk, Agios Ioannisban, ill.  a Papa Nero beachen volt a szállásunk. Ezúton is köszönöm annak, aki ajánlotta a helyet, nagyon klassz volt. Barangoltunk azért a félszigeten is, de inkább a strandolásé volt a főszerep.

Innen Athénba mentünk, útközben megnéztük Delphit. 4 napot voltunk Athénban, volt időnk megnézni a fő nevezetességeket kényelmesen, voltunk Sounionban és majdnem egy teljes napot az állatkertben is eltöltöttünk. A gyerekeknek gond nélkül megkaptuk az ingyenes belépőjegyet mindenhol, egyedül Delfiben kérték el az igazolványokat, máshol csak ránézésre adták meg. 

Hazafelé még 3 éjszakát Ohridban töltöttünk. Ez már nem a topichoz tartozik, de csodás hely és mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

 

geodo1 Creative Commons License 2019.09.19 -1 2 9403

ez pedig még a tavaly nyári utazásról írt, így jócskán megcsúszott beszámoló. vagyis, az első rész, még van fent kettő. a helyszín Skyros szigete.

nemzoli01 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 9407

Sziasztok!

Leírom, mert így még nem jártam a sokadik görögországi autóbérlésem során egyszer sem. Az Autoeurope-on keresztül béreltem autót az Athéni reptéren A Drive nevű görög társaságtól egy hétre elég kedvező áron. Mivel nekik nincs pultjuk a reptéren ezért elvileg az emberüknek ott kellett várni az érkezési oldalon. Pár percet késett a gép, de nem volt vészes. Mi ott kerestük a sok várakozó autókölcsönzős között az emberünket, de nem találtuk sehol. Több mint egy órát vártunk hátha ő is késik valami miatt és közben megpróbáltam hívni őket. Az első hívásomat egy férfi fogadta,akinek elkezdtem mondani, hogy ki vagyok és mit akarok, de közben hallom, hogy a néma telefonnak beszélek. A többi hívásomat már a második csengéskor kinyomták. Igy muszáj volt egy másik társaságtó bérelni egy autót, hogy eljussunk a 180 km-re lévő szállásunkra. Szóval kerüljétek a DRIVE car rental SA társaságot.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.29 0 0 9406

Nem érdemeket gyűjteni megyek nyaralni. Véletlenül sem hiszem azt. Remélem szomorúságod el is múlt válaszom után!

 

Előzmény: andreas19 (9404)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.29 -2 1 9405

Előzmény: geodo1 (9403)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.29 -3 3 9404

"Én nem fényképezem, kéretik elfogadni!"

 

Természetesen elfogadom.
Csak véletlenül azt ne hidd, hogy az az érdem, ha valaki külföldön (vagy akár itthon) nem fotózik.

:( 

Előzmény: Katana750 (9402)
geodo1 Creative Commons License 2019.08.29 -2 3 9403

Mivel minden bizonnyal tömegek készülnek Chios szigetére, íme az erről készült beszámoló sorozat:

 

Ez az első napi írás, aztán innen lehet menni tovább a többire.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.05 -4 2 9402

Valóban nem értettem. Az :) ilyen végű hsz. után azt gondolom valami vicces volt. Én nem fényképezem, kéretik elfogadni!  Ha sokallod a betűket, ne olvasd el! Az ilyen jellegű beszámolók amúgy is azoknak szólnak inkább, akik terveznek GR.-ba nyaralni menni és nem ismerik a viszonyokat. Szóval, ha valamit reagálsz nekem, fogalmazz érthetően és akkor nekem sem kell találgatni, hogy mit is akarsz! 

Előzmény: andreas19 (9401)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.05 -4 3 9401

Látom, nem érted; írtál közel 3 ezer karaktert.
Lehet, hogy három fotóval többet mondtál volna.
:)

Előzmény: Katana750 (9400)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.04 0 1 9400

Nahát! Nálad talán nem a tiéd az utolsó szó?😂

Előzmény: andreas19 (9399)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.03 -1 2 9399

Azért valljuk be, ez az egész képtelenség!

:)

Előzmény: Katana750 (9398)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.03 -2 6 9398

Megint megvolt egy görögországi nyaralás. A helyszín a "koviou beach" Makednos Hotel. A koviubi bícs nyílt, képeslapokra való tengerpart. Más hotelek vendégei és teljesen idegenek is látogatják, 200 ember simán megvan egyszerre probléma nélkül. A szállodánknak voltak(vannak) fix napozóágyai napernyővel napi 10 € ért. Ilyet még nem tapasztaltam, a naptejet is adják. Hogy ez hogy működik nem tudom mert mi nem vagyunk napozósak csak fürdünk. A parton addig vagyunk amíg jövünk megyünk. Reggeli is járt a szobához, elég jó volt. Lehetett volna 10€/fő ebédre vacsorára is befizetni de ezt mi nem vettük igénybe. Egyszer elmentünk vacsorázni a sokak által nem szeretett de talán többek által imádott Szártiba, ott minden változatlan. Kedvenc éttermünk az "Emmanuel" kicsit már kopottas, úgy tűnik semmi visszaforgatás csak élnek a bevételből. Hiányzik a tulaj magyarul jól beszélő és nagyon kedves fiatalabbik fia Christos is! Furcsa késő tavaszias nagyon kellemes idővel indult a nyaralásunk, még felhőket, égzengést és pár csepp esőt is láttunk. Aztán beütött az igazi görög nyár. A tenger 28°c a levegő 10-el több, szóval ahogy szeretjük. Sokaktól olvasom ,hogy magyarok nélküli helyet nehezen találnak észak Görögországban. Nekünk sokadik éve így sikerül annak ellenére, hogy ez nem szempont. Szerbek, románok tömegével, ez van. Ezen a környéken állandóan lakott település Nikiti volt a legközelebb, csak egyszer mentünk át enni meg emléktárgyakat venni az utolsó előtti napon. A "Gyrománia" étterem ajánlott részemről. A partunk felett kanyargó út mellett volt egy mobilizált "üvegtigris" amire az volt írva, hogy "KANTINA". Kellemes árakon volt megtölthető a bendő a mi pool bárunkhoz képest, ki is használtam bőven. Nagyon jól lehetett könnyű búvárkodni! A reggelinél elcsentem néhány kemény tojást, csináltam üres (tetrapak) üdítős dobozból etetőt és megtöltöttem kenyérrel meg tojással. Nagy mennyiségű és nem csak sneci nagyságú halat vonzottam magamhoz a kisfiam nagy örömére aki nagyon szépen megtanulta a sznorkelezést. A dekatlonos búvármaszk tökéletesen bevált. Ilyen, lazulós nyaralásunk volt az idei. A szállás keresésnél ugyan mindig enyém az utolsó szó, "igen drágám" kicsit sokallottam az árat tavaly októberben a foglaláskor. 110€/éjszaka. 2 felnőtt egy 6 éves gyermek, reggelivel, hatalmas medencével, jakuzzi meg minden ami lehet. A parton találkoztunk magyarokkal akik bejöttek megnézni a szobát meg a hotelt és nagyon jónak minősítettek mindent, különösen az árat. Ők Ormos Panagiasban apartmanban laktak 130€/éjszaka áron 2 felnőtt 2 gyermek, semmi medence, semmi tengerpart, önellátás. Azért is találkozhattunk mert nekik minden nap kellett egy partot keresni ha fürdeni akartak. Szóval a szálláskeresés marad a nőm feladata jövőre is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!