Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2024.11.25 -2 0 287

"Ennek történetét részletesen ismertettem

a „Kövek kiáltanak” című kötetemben"

Leslie! Neked van egy „Kövek kiáltanak” című

könyved, amit jómagad írtál?

Nem is gondoltam volna.

Előzmény: Leslie07 (286)
Leslie07 Creative Commons License 2024.11.25 -1 0 286

A bibliai régészet világát alaposan felkavarta 2002-ben egy csontládika (osszárium) előkerülése, amelyen arámi nyelven a Yaakov bar Yosef akhui di Yeshua („Jakab, József fia, Jézus testvére”) felirat szerepelt. Az izgalom oka természetesen az volt, hogy a feliraton szereplő három nevet három újszövetségi szereplővel: Józseffel, Mária férjével, a názáreti áccsal; Jézust a keresztény hit Megváltójával; Jakabot pedig a Názáreti Jézus féltestvérével, József és Mária fiával azonosították. Mivel az ilyesfajta, mészkőből faragott csontládikákat Jeruzsálem környékén, kifejezetten a Kr. előtti és utáni 1. században használták, nagyon valószínűnek látszott, hogy az evangélium egyik legfontosabb történeti bizonyítékát találták meg.

A szakértők azonban rögtön kifejezték kételyüket a ládika illetve a felirat hitelességét illetően. (Ennek történetét részletesen ismertettem a „Kövek kiáltanak” című kötetemben: 53–56. old.) Az izraeli rendőrség 2005-ben letartóztatta Oded Golán tel-avivi műgyűjtőt (képünkön) és Robert Deutsch epigráfus egyetemi professzort, akiket a ládika és még tucatnyi más történeti tárgy hamisításával vádoltak. A Jeruzsálemi Körzeti Bíróságon négy év óta tartó per tovább folytatódik, annak ellenére, hogy mindketten tagadták az ellenük felhozott vádakat. Az elmúlt időszakban a világ vezető régész-szakembereit szólaltatta meg a bíróság — mindkét oldalon. A per anyaga jelenleg már több mint 9000 oldalt tesz ki. A pernek egyébként komoly tudományelméleti következményei is vannak: Aharon Farkash bíró — aki régészet szakon is szerzett diplomát — egy ízben hangosan kifakadt a tárgyalóteremben: hogyan dönthetne egy bíró egy műtárgy eredetisége felől, ha maguk a professzorok sem tudnak ebben a kérdésben megegyezni!

Az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) igazgatója hamarosan szintén a tanúk padjára kerül, először azóta, hogy 2004 decemberében kijelentette: Oded Golan letartóztatása csak a „jéghegy csúcsát” jelenti egy olyan nemzetközi összeesküvésben, amely megszámlálhatatlan mennyiségű hamis műtárgyat helyzett el a világ múzeumnak kiállítótermeiben, és további letartóztatásokat ígért. Nos, a helyzet az, hogy egyetlen embert sem tartóztattak le, sőt maga Farkash bíró is azon a véleményen van, hogy a vád megfeneklett. A vád tudományos része ugyanis a ládikát borító patina oxigén izotóp összetételével (d18O = Delta 18 Oxygen) operált. A vád tanújaként beidézett Miryam Bar-Matthews és Avner Ayalon kutatók (Geological Survey of Israel) szerint a felirat és a ládika patinája természetes úton képződött, a „Yeshua” (Jézus) szót kivéve. A patinában -10.2 permil d18O értéket mértek, de Yuval Goren, a Tel Aviv-i Egyetem régészprofesszora szerint ez olyan magas érték, ami a Júdeai-sivatag szárazságát figyelembe véve lehetetlen. Amerikai tudósok 2007 októberében azonban kimutatták: igenis lehetséges volt ilyen izotópérték elérése a helyszíni körülmények között.

A bíróság augusztus 30-i tárgyalásán a védelem fel is használta ezt az ellentmondást. A TIME magazinnak adott interjújában a védelem tanúja: Joel Kronfeld (Tel Aviv-i Egyetem Geofizikai Intézete) kijelentette, hogy „az újabb adatok alátámasztják a tárgyak hitelességét.” Aldo Shemesh, a Weitzmann Intézet izotóp-kutatója egy érdekes és megszívlelendő szemponttal gazdagította a per tanulságait: „A tudományos vitákat a recenzeált szakfolyóiratokban és tudoméányos konferenciákon kellene lefolytatni, nem a bíróságon.” Farkash bírónak valóban nincs könnyű dolga, ha az egymásnak ellentmondó tanúvallomásokból akarja kibogozni az igazságot.

https://bibliairegeszet.blog.hu/2009/09/06/jakab_jezus_testtvere_a_per_folytatodik

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.11.24 -2 0 285
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.11.23 -2 0 284

Never mind!

Itt van a terepe. Különösen az égi "jelenségek" kapcsán:-)

De én illanok is, mivel a korhű gondolkozót az ókori eszmék hívői itt nem csípják!

Előzmény: pk1 (283)
pk1 Creative Commons License 2024.11.22 0 0 283

Végül is egy felhő ráülhet egy másikra, viszont egy ágy sem állhat ellen pl. egy épületnek.

(Na, ez épületes lett.)

Előzmény: elterito (280)
elterito Creative Commons License 2024.11.06 -3 1 282

Te igen. Ám én korántsem.

Előzmény: Leslie07 (278)
elterito Creative Commons License 2024.11.06 -2 1 281

No jojojo! De Jézus azt is mondta, ő az Atyában van, az Atya pedig benne. Ez meg szó szerint értve logikai fuszság. Hát ne értsd szó szerint, Lezli!

Példamondat: Károlyban van egy bélféreg. Jó, lehet. De a Károlyban levő bélféregben nem lehet benne Károly, lévén a bélféreg kisebb mint Károly, és Károly nagyobb mint a bélféreg.

Érted ezt, Lezli? Nem!

Előzmény: Leslie07 (279)
elterito Creative Commons License 2024.11.06 0 1 280

Oké, hogy felhő takará el, de felhőben is lakik? Ott nehéz, mert rakétával folya-

matosan felhajtóerőt kell produkálni. A felhőre nem lehet ráülni, mint egy ágyra.

Előzmény: Leslie07 (267)
Leslie07 Creative Commons License 2024.11.06 -1 0 279

KI az ,aki leginkább tudta, hogy a testében Izrael Istene és Atyja, a Khrisztosz Isten lakozott.

Természetesen maga a Názáreti Jézus. Tőle tudjuk ,honnan tudnánk máshonnan?

János 14:10Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.11Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.

Leslie07 Creative Commons License 2024.11.06 -1 0 278

Arra viszont ismételten szeretnélek megkérni, hogy a hívők számára negatív hozzászólásokat mellőzd. Hiszen mi elfogadjuk a te gondolkodásodat,"hitetlenségedet" stb stb Kérlek ne trollkod szét ezt a topikot. 

Minimum csak azért mert mi hívők is ugyanolyan emberek vagyunk mint te."

Egyetértek.

Előzmény: Dr Dee (264)
elterito Creative Commons License 2024.11.06 0 0 277

Köszönöm, és azt hiszem ezt nem csak a magam nevében írtam.

De,  de, ezt CSAK a magad nevében írtad, kedves erőszakos, és

csúnya dolog arra hivatkoznod, hogy más nevében is írtad, drde

elterito Creative Commons License 2024.11.06 0 0 276

Arra viszont ismételten szeretnélek megkérni, hogy a hívők számára negatív hozzászólásokat mellőzd.

Én, mint hívő, arra szeretném megkérni ezt a fórumozót, hogy a hívők számára negatív hozzászólásait NE mellőzze, és ne hallgasson a te hülyeségedre.

elterito Creative Commons License 2024.11.06 0 0 275

Nem Isten lakozott az Istenben, hanem Izrael Istene és Atyja a Khrisztosz lakozott az ember Jézus

testében. 

Nem, nem a Krisztus (te nyelveden Khrűsztosz) lakozott Jézus testében,

hanem Jézus maga volt a Krisztus (Khrísztosz). Merthogy az ember Jézus eleve Isten is.

És ha Jézus Krisztusban benne lenne egy Isten (a testében), akkor egy Isten lenne egy másik Istenben, amely tréfás.

Az, hogy egyik személyben, van egy másik, és abban is, az ilyen:

https://img.joomcdn.net/4b46275bd19eaa5d6cd7f108306ae6ee1d6761ee_original.jpeg

Előzmény: Leslie07 (274)
Leslie07 Creative Commons License 2024.11.06 -1 0 274

Nem Isten lakozott az Istenben, hanem Izrael Istene és Atyja a Khrisztosz lakozott az ember Jézus

testében. Jézus születése pillanatától fogva ember volt, és ember is maradt.

Feltámadását követően felment a haláláig benne lakozott Izrael Istenéhez és Atyjához.

János 14:9Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?10Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.11Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.

Mielőtt az Úr Jézus kibocsátotta volna a szellemét a benne lakozó Atya Isten elhagyta Jézus testét.

Ugyanis nem lakozik az Isten a holtak testében.

Márk 15:34És kilenc órakor fennszóval kiálta Jézus mondván: Elói, Elói! Lamma Sabaktáni? ami megmagyarázva annyi, mint: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?

1. Tim. 2:5Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,6Aki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében,

Előzmény: Leslie07 (271)
elterito Creative Commons License 2024.10.29 0 0 273

Tehát azt állítod, az Atyjával, a Khrűsztosz Istennel lakott együtt, akit korában a testében tárolt.

No és az apjának, a Khrűsztosz Istennek is van apja, aki természetszerűleg az ő nagyapja?

Ha ugyanis az apám, Arnold apja Bonifác, akkor Bonifác a nagyapám.

Óvodában így tanítják.

Előzmény: Leslie07 (268)
elterito Creative Commons License 2024.10.29 0 1 272

Isten lakozott Istenben?

Furcsa ez.

Előzmény: Leslie07 (271)
Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 271

Öröm van , hogy ismerem Jézust. Van itt olyan aki még így érez?

Én ismerem a Khrisztosz Istent is,aki benne lakozott, és akit vele együtt által szegeztek,

akit Péter is felismert benne.

Előzmény: Dr Dee (178)
Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 270

Mindamellett, hogy át sem képes gondolni, miféle gyermeteg elképzelések rabja."

Ennek ellenére mégis ide jársz okosodni.

Előzmény: Zellem Estelen (265)
Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 269

János 14:12Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.18Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.19Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok.

Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 268

Ha meg igen, ki tudja, csak ember volt, és már nem."

Embernek ember volt, és emberként is támadt fel. Attal a külöbséggel, hogy a Feltámadása 

már romolhatatlan testben történt, ezért nem halt meg, és csak így, ebben a romolhatatlan testben 

lakozhat együtt az Égben az Ő Istenével és Atyjával a Khrisztosz Istennel, akit korábban testében 

hordozott, mert szükséges volt, hogy Isten váltsa meg az emberiséget az öröklött bűn átkától,

a Thanatosszal(Halál) való együttlakozástól.

Előzmény: Zellem Estelen (257)
Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 267

Hol él Jézus?

Megtudja valaki mondani?"

Nem tudod?

A názáreti Jézus feltámadott, majd a tanítványai szeme láttára felemeltetett az Égbe

Atyjához  és  Istenhez, aki halála pillanatáig a testében lakozott.

Máté 28:6Nincsen itt, mert feltámadott, amint megmondotta volt. Jertek, lássátok a helyet, ahol feküdt vala az Úr.7És menjetek gyorsan és mondjátok meg az ő tanítványainak, hogy feltámadott a halálból; és ímé előttetek megy Galileába; ott meglátjátok őt, ímé megmondottam néktek.

Ap. Csel. 1:7Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.8Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.9És mikor ezeket mondotta, az ő láttokra felemelteték, és felhő fogá el őt szemeik elől.10És amint szemeiket az égre függesztették, mikor ő elméne, ímé két férfiú állott meg mellettük fehér ruhában,11Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, aki felviteték tőletek a mennybe, akképpen jő el, amiképpen láttátok őt felmenni a mennybe.12Akkor megtérének Jeruzsálembe a hegyről, mely hívatik Olajfák hegyének, mely Jeruzsálem mellett van, egy szombatnapi járóföldre.

A kérdésedre a válasz tehát: Az Égbe él az Istene és Atyja melett,akit testében hordozott, és aki

vele együtt lett általszegezve.

Zakariás 12:1 Az Úr Igéjének terhe Izrael ellen. Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember kebelébe szellemet alkotott: 10 A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek Szellemét, és reám tekintenek, akit átszegeztek, és siratják Őt, amint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, amint keseregnek az elsőszülött után. 

Ha az Úr élni hagy még néhány évig,megláthatod hamarosan amikor megjelenik majd az Ég felhőiben 

nagy hatalommal és dicsőséggel,amikor azok is meglátják majd,akik Őt annak idején általszegezték.

Máté 24:29Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.30És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.31És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

Előzmény: Paleokrites (245)
Leslie07 Creative Commons License 2024.10.29 0 0 266

Mi történt Rómában előtte? " 

Nem akarod megválaszolni?

Előzmény: Andrej111 (221)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.07.26 -2 0 265

Én is elfogadom a fantazmagóriátokat, tisztában vagyok vele, hogy tömegek nyalják be.

A fórum éppen arra alkalmas, hogy kiderüljön, sokan képesek kritikusan szemlélni azt, amit egy hívő kritikátlanul elhisz.

Mindamellett, hogy át sem képes gondolni, miféle gyermeteg elképzelések rabja.

Itt nem a térítés a cél tudtommal, hanem a nézetek ütköztetése.

A jelenlét sem kötelező ha valaki képtelen feldolgozni, hogy a vallási elképzeléseit kérdésessé teszik, vagy alaptalannak tartják.

Mások nevében nem igen írogathatsz, mert előtte privátban kéne véleményeket gyűjtened, vagy még bevonhatod a moderátorát a topiknak, hogy van itt renitens, aki kötve hiszi Joshua ben Joseph isteni mivoltát, ami szintén tömeges.

Személyed úgy éli meg, hogy a kétség, a más vallás, a vallási hit elvetése mellett nem létezhet gondolat J.K.-ról?

Lám, még az isteneteket kiötölő zsidók sem fogadják el messiásuknak, "istennek", számukra "istenkáromlás" feltételezni egy közvetítőt Istenük felé!

Noha hívők, az ő ókori kortársaik kreálták azt a "teremtőt", amit a keresztények meghekkeltek és Jézust képzelték a helyére.

És nekem is lehet véleményem, ami ide tartozik.

Sértő számodra, ha más nem hiszi imádatod személyét/tárgyát?

Én mindig a magam nevében írok, ha más véleményét említem az is megalapozott.

Dr Dee Creative Commons License 2024.07.26 0 1 264

Nagyon Szívesen.

Arra viszont ismételten szeretnélek megkérni, hogy a hívők számára negatív hozzászólásokat mellőzd. Hiszen mi elfogadjuk a te gondolkodásodat,"hitetlenségedet" stb stb Kérlek ne trollkod szét ezt a topikot. 

Minimum csak azért mert mi hívők is ugyanolyan emberek vagyunk mint te.

Köszönöm, és azt hiszem ezt nem csak a magam nevében írtam.

Előzmény: Zellem Estelen (263)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.07.25 -1 0 263

Nem kívánlak leszedni arról a fantazmagóriádról, amit hosszú idő alatt, te tudod miért alakítottál ki magadnak.

Találkoztam már sok hívővel, a családban is van, így értelmét nem látom a veled való koccanásra.

Minden esetre, köszi a lehetőséget!

Előzmény: Dr Dee (261)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.07.25 -1 0 262

Na, a másik figura!

Az meg mi alapján tekinthető létezőnek vagy akár élőlénynek?

Előzmény: Dr Dee (260)
Dr Dee Creative Commons License 2024.07.25 0 0 261

Én elfogadom ,hogy nem hiszel. Szabadakarat van.

Hitetlenséged is a te dolgod.

írj emailt szívesen találkozom veled személyesen. 

infokukaczoikingdom.hu

Előzmény: Zellem Estelen (259)
Dr Dee Creative Commons License 2024.07.25 0 0 260

Azért, hogy te most tudjál levegőt venni. Meg sok minden másért.

ÉL!!  Hála a Teremtő Istennek!!

Előzmény: Zellem Estelen (256)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.07.25 -1 0 259

Mi lenne, ha ezeknek nekiszaladnál?

https://kimentimegjezust.com/tag/jezus-letezese/

Előzmény: Dr Dee (255)
rhemaáb Creative Commons License 2024.07.25 -1 0 258

Higgyen mindenki amiben akar ! Azt teszen én is,

Teljesen mindegy él a Mária Magdolna mert ettől még a magyar életszinvonal alacsony.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!