Bocsáss meg, hogy ilyen offtopic kéréssel itt zavarlak, sajnos nem publikus az e-mail címed. Néhány évvel ezelőtt egy másik nicken szerepeltem errefelé, akkor ismertelek meg. Most egy nagy kérésem lenne, szakdolgozathoz keresnék olyan embert, aki Pszeudo Donüsziosz Aeropagita munkásságát behatóan ismeri és szívesen segítene nekem. Ez a téma csak érinti a szakdolgozat tárgyát, azonban nagyon fontos lenne legalább két-három oldalban kifejteni PDA fénnyel és sötétséggel kapcsolatos tanításait. Nagyon hálás lennék, ha tudnál ajánlani ilyen személyt.
Köszönettel:
halfsinger
ON
Egyébként boldog húsvéti ünnepet kívánok mindenkinek!
Idén három héttel később, a hold járása, illetve az első tavazi holdtölte változó időpontja miatt.
Akkor lehet idén is boldog húsvétunk, ha tudunk rá megfelelően készülni.
Elgondolkoztam az on, miért is van az, hogy a karácsonyt sokkal közelbbinek érezzük magunkhoz, mint a húsvétot.
Karácsony a család ünnepe. Az ünneplés lényegi része a családban történik. Persze természetesen az Egyház is megünnepli, liturgiájában, Szentmisében fontos helyet kap az ünnep.
Húsvét viszont sokkal inkább az Egyház ünnepe, inkább a liturgia az, ahol az ünneplés történik. Ebből következik, hogy akinek az egyház, a hit nem sokat jelent, nem tud mit kezdeni az ünneppel. Ezért sokkal távolabb áll tőle.
Éppen ezért szeretnék alkalamt keresni arra itt is, hogy a húsvét lényegről beszéljek. A következő hetekben, húsvétra készülve ezen a helyen fogom ezt megtenni.
Boldog ünnepeket mindenkinek!
Szeretnék valódi politikai vitát indítani.
Mi a megoldás: mexx vagy krasznajamoszkva?
Ja, és a főtárgyalónknak meg kéne mondani, köve-telje a húsvéti locsolás EU-s elterjesztését!
Asszem a nagy illatgyártók, hálából 1 év alatt gatyába ráznák nem túl stabil pü.helyzetünket. Új
utakon ejrópába!
rézi
Mi lenne, ha meghagynánk a zsidóságnak a szédert, a pészachot, a Chánukát, a kereszténységnek meg a húsvétot és a karácsonyt?
De ha nem tetszik, akkor természetesen átírhatjuk az összes vallást kívánságodnak megfelelően.
Csak időben szólj!:-)))
Tenyleg?-akkor olvass bele a Bibliaba mert a zsidoknak mar az elott volt husvet unnepuk mielott Jezus feltamadt volna ill. mielott egyaltalan keresztre feszitettek volna.
Én annak örülök, hogy a vallástörténészek szerint ez a legnagyobb keresztény ünnep. És nem jár együtt ostoba ajándékozási lázzal.
A locsolkodás SZVSZ pogány termékenység-kultuszhoz kötődő szokás.
/De ha van köze a kereszteléshez is, akkor elnézést tudatlanságomért!:-)/
Üdv:
mic.
Ma a Városmajori templomban egy nagyon szimpatikus, okos, nem kenetteljes, fiatal pap miséjén voltam este fél 8-kor.
Nagy élmény volt.
Igen: a Húsvét nemcsak locsolkodás, hanem (sokunknak) Krisztus feltámadásának az ünnepe!
Kellemes szép Húsvétot kívánok mindenkinek, a lányok legyenek hétfőn "jól öntözöttek" fiúknak sikeres józanodást az ünnepet követő hétköznapra!
Ha szabad akkor kívánok még mindanniónknak sokkal diplomatikusabb hangvételt a jövőre nézve. Egyet nem érteni lehet de ha lehet finomabban!!