Keresés

Részletes keresés

ploty Creative Commons License 2000.06.13 0 0 63
Szólval mit nem: paradicsomleves
hmmmmmm a többi jöhet (na jó, a süteményekért sem rajongok, de ez titok). Tortát biztos nem kérnék.
Előzmény: böszmike (62)
böszmike Creative Commons License 2000.06.13 0 0 62
na jó, akkor sorold a kivételeket...
A negatív példa is példa:-)
Előzmény: ploty (60)
ploty Creative Commons License 2000.06.13 0 0 61
sajnos nem vagyok otthon a konyhában, csak enni szeretek, főzni nem.
az eggyetlen étel amit el tudok készíteni: a SZENDVICS, ha én tartanék fogadást biztos hidegtál lenne. :)
ploty Creative Commons License 2000.06.13 0 0 60
egy fogadáson is csak a kedvenc ételét látja szívesen az ember, nem? :)
egyébként valószínűleg bármit behabzsolnék (na jó, van 1-2 kivétel amit nem).
böszmike Creative Commons License 2000.06.13 0 0 59
nem az volt a kérdés, hogy mi a kedvenc ételed, :-)
hanem hogy mik valók egy konferencia utáni fogadásra
Előzmény: ploty (58)
ploty Creative Commons License 2000.06.13 0 0 58
Mit ennék szíveseN?? nem is tudom. az az igazság, hogy nincsen igazán kedvenc ételem. pontosabban rengeteg kedvenc ételem van. :)
böszmike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 57
Hát ez kellemes meglepetés!...
azért süllyesztettem, hogy ne maradjak szégyenben, hogy elsüllyed magától.
Másrészt pedig már gyűjtöttem belőle ötleteket.
Az igaz, a végső lökést nem ezek az ötletek adták, hanem saját kútfőből pattant elő.
Te pl. mit ennél szívesen?
Előzmény: ploty (56)
ploty Creative Commons License 2000.06.09 0 0 56
Miért sűllyedjen?? Rég nem olvastam ilyen étvágygerjesztőt. :-)
böszmike Creative Commons License 2000.05.02 0 0 55
Gyerekek!
Köszi mindenkinek az eddigi hozzászólásokat, javaslatokat.
A tartós jóidő prognózis miatt kerti sütögetés lesz.
Semmi leves. Semmi káposzta.
Háromféle hús: sertésflekken, csirkemell, és csevapcsicsi(sok hagymával természetesen)
Salátabár sokféléből, nyersek, és párolt zöldségek egyaránt. 6 féle öntet.
Nasi goreng (ami köretnek is jó - én is szeretem)
Meggyes piskóta.
Vegyes aprósütemények, de ebből nem túl sok, mert a végén - emlékezve a falusi lagzik végén a süteményküldésre - kis pakkban minden résztvevő vihet el egy kóstolót.

Rossz idő esetén meg merítek az eddigi ötleteitekből.

Süllyedj topic, bluggy-bluggy-bluggy...

Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 54
böszmike, kedves!

Az aprópalacsintára ugye Te kérdeztél rá? (Na jó, a vasedénnyel offoltunk egy kicsit)

Azt, hogy csak egyféle köret legyen, nem javaslom, egyáltalán nem biztos, hogy mindenki szereti, akár vega, akár húsevő. De pl lehetne valami zöldséges-tojásos sült rizs is.

Szerintem nyugodtan legyen egzotikus ízű kaja is, csak ne túl szélsőséges. Sokan szeretik. Ráadásul a kínai raguszerű ételek nagyon alkalmasak az egykezes táplálkozásra is.

A tiramisuhoz nem szólok hozzá, mert én nem szeretem, tehát semleges álláspontra helyezkedem a kérdésben.

Innivaló: rendben, igyanak vizet (étkezéshez én is azt iszom legszívesebben), de akkor legyen hideg víz (nem szénsavas) is kikészítve, szép nagy kancsókban - ne kelljen a mosdóba osonkálni titokban a pohárral.

Előzmény: böszmike (53)
böszmike Creative Commons License 2000.04.28 0 0 53
Mulan és Illus!
Ezzel a palacsinta üggyel átléptünk a csináld magad mozgalomba (bár az se rossz). De nekem nem sütögetni kell a kaját, hanem csak kigondolni.
A vegáknak való köret lesz egyúttal a húsevők körete is, tehát nagy mennyiség kell belőle, mert mindenki szereti.
Ti még nem mondtatok semmit egzotikusízű kaja ügyben, és a tiramisuról.
Jó, gyümölcslé lehet, de maximum egyféle. talán narancslé. Igyanak vizet.
Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 52
Kialakul az az évek és a család gyarapodásával:-)))
Előzmény: illus (51)
illus Creative Commons License 2000.04.28 0 0 51
Ja úgy könnyű, ha valakinek egész vasedény van otthon.§:-)))
Előzmény: Mulan (50)
Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 50
Hát, biztosan úgy is lehet, de ha már vesződöm vele - annál is inkább, mert a hajtogatás a nagyobb macera, és azt kerekből könnyebb. (Maga a palacsintasütés két-három serpenyővel tulajdonképpen elég termelékeny eljárás, csak eggyel hosszú és unalmas)
Előzmény: illus (49)
illus Creative Commons License 2000.04.28 0 0 49
Tényleg most jut eszembe, ettem nagyon fincsi gombával, meg húsival töltött, aztán panírban kirántott palit.
Nem kell ahhoz kis serpenyő, válasz egy nagyot és vágd ketté (háromba), aztán ügyes hajtogatással csinálj belőle kvázi téglatest alakúakat.
Előzmény: Mulan (48)
Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 48
Ez az aprópalacsinta pont úgy készül mint a nagy, csak sokkal több vele a macera, az ember ötször is meggondolja, hogy milyen különleges alkalmat tiszteljen meg vele. Házilag legalábbis.
Szóval fogod a legkisebb serpenyődet (az "egytojásost"), és abban sütöd a palacsintát. Töltheted mindenfélével, sóssal-édessel, úgy szokás hajtogatni, mint a hortobágyit. Ha még van türelmed, a sós töltésűeket ki is lehet rántani. Hüvelykujjamnyi falatkák lesznek. A sós mellé mehet mindenféle szósz, az édes mellé sodó vagy fagylalt (utóbbi esetben a palacsintácskák mindenképp forrón tálalandók, egyébként lehet hidegen is).
illus Creative Commons License 2000.04.28 0 0 47
Kedves böszmike!

Sajnos ilyen kis palacsintát még én sem láttam, és ebből következik, hogy nem is ettem, csak ötletként merült fel bennem. Bár egyszer egy fogadáson volt ilyen kicsi hortobágyi (hmm), csupán csak két falat volt az egész, de milyen jó.
Szóval ilyenre gondoltam, bele meg klb. töltelék, pl. nutella, lekvár, túró, kakaó, stb.
Ettem már fincsi palacsintát, aminek a tésztájában alma volt meg hasonló, de ennek nálam sokkal nagyobb tudorai is vannak.

Most jut eszembe hús, vannak klb. palacsintázók, ahol nagyon jó csintalanokat készítenek.
A paliba tekernek bele zöldséget, húst, gyümölcsöket, mintegy köret helyett használva, asszem ilyenkor nem édes, hanem sós tésztát használnak. Nagyon tudom komálni.

Ja, ha gondolsz a vegetáriánusokra, akkor nekik csináltass külön asztal és írd is ki, mert az emberek (mint én is) előszeretettel eszik meg kiegészítőként azokat, amik a vegáknak egyáltalán szóba jöhetnek, és ez nagyon bunkó dolog. Én például mindig felzabálom a díszítést.(pari, ubi, narancs, saláta, répa)§:-)))))

Üdv: illus

U.i. imádom a Word-öt, aszondja a paliba-ra, hogy kerülendő szóhasználat, javaslat férfi, múltkor a feleségem szakdogájánál a faszékekre rávágta, hogy ilyet nem illik leírni (má' megint)§:-))))))

És tényleg adj gyümölcslevet, mert sokak egész estéje el lesz rontva.

Előzmény: böszmike (45)
Mulan Creative Commons License 2000.04.27 0 0 46
böszmike, kedves!

Csak most vettem észre a topicot, elnézést!

Szóval: csatlakozom illushoz: sok-sok husit szeretnék, mindenféle salátát, majonézest is meg nem is, görögöt is, meg kínait is. De azért gondolni kell másokra is.

A leves biztosan nagyon jól esne (nekem), de, ha nem tud mindenki leülni, megfontolandó, mert állva levest kanalazni nem az igazi, társaságban meg kiinni ugye nem illik. Ha úgy döntesz, lesz leves, én az erőlevest, a gyümölcslevest is ajánlom, meg esetleg még valami savanyó levest (mondjuk egy savanyútojás-levest, hogy a vegetariánusoknak is legyen valami, bár én azt is húslével főzöm, de a rendezvényszolgálat valószínűleg nem)

Én a töltöttkáposztát biztosan nem venném fel a menübe, mostanság minden fogadáson azt adnak - inkább vadast, pörköltet dödöllével, valami rakott ételt (akár rakott krumpli is jó), chilit, gombapaprikást.

Hidegnek tényleg jók a töltött húsok, a mindenféle fasírtok (akár vegetariánus is), sült halak, májak, töltött tojás, gomba, paradicsom mindenféle töltetékkel, de akár rántott mindenféle is jöhet.

Édesség: én a gyümölcssalátákat is nagyon szeretem, de a kimondott süteményeken kívül lehet pl madártej, és, ha a cég ezt fel tudja vállalni (felszerelés kérdése) fagylalt, parfé.

Az italok dolgában nem teljesen osztom a véleményedet: én gyümölcslét és teát azért adnék, gondolni kell azokra is, akik alkoholost nem isznak, és esetleg ásvényvizet sem - nem mindenki bírja szénsavast.

böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 45
Illus: te jól éreznéd magad, mert lesznek húsok is, paradicsom, és uborka.
mesélj erről a kisméretű palacsintáról (én se láttam még) hogy van hajtogatva, és tálalva, és mik lehetnek benne? Ill. te milyet ettél?
Előzmény: illus (29)
illus Creative Commons License 2000.04.27 0 0 44
Mit szólnál a tejszínes, tárkonyos csirkeragú leveshez, de sajnos nem mindenhol csinálják jól§:-((((
Előzmény: böszmike (43)
böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 43
yahel! De most nem aról van szó, hogy te utálod-e a gyümölcslevest, hanem elképzelhető-e hogy sokan esznek belőle? Az anyai húslevesek mindennél finomabbak, ez igaz, de anyukádnak szerintem akkor épp más elfoglaltsága lesz.:-)
Az egzotikuson még gondolkodom.
Előzmény: yahel (31)
Kobzoska Creative Commons License 2000.04.27 0 0 42
Az adagok 10 személyre szólnak.

Tofu fasírozott
Kell hozzá 60 dkg tofu összetörve, 2 tojás, 10 dkg reszelt trapista sajt, késhegyni tengeri só, 2 evőkanál pirított, durvára darált szezánmag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld, 1 kávéskanálnyi kakukkfű, 1 kávéskanálnyi őrölt szerecsendió, 1 kávéskanál őrölt koriánder, 2 evőkanál morzsa, 10 dkg morzsa. Ezeket összekeverni és fasírozottakat formálni. Kevés olajban mindkét oldalukat megsütni.

Receptet gépelni marha unalmas.

Előzmény: kockasfulunyul (38)
böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 41
retix! te nyilván nem olvastad az előzményeket, hogy a srimsz egyáltalán felmerült benned.
Ez egy teljesen szolíd, feltűnésmentes, átlag rendezvény lesz. Valami olyan választékkal, hogy jó is legyen, finom is, elég is, de nem túlzásokba esve. Nem kell olcsójánoskodni, lehet minden normál keretek között. Bele fognak tehát férni meleg ételek is, meg hidegek is. Valami olyasmi, amit te is kigondolnál, ha kéne megetetni pár embert.
A fő gondom a töltöttkáposzta volt, hogy egyáltalán legyen-e. Én nem akartam, hogy legyen, de meggyőztek róla. És sztrapacska is, mint köret! Ez szuper.
Miért tiramisu? maszatos, nagy, és laktató. (az igaz, hogy finom) de kell-e más az aprósüteményeken, és kevésféle, inkább szárazállagú tortán kívül? és mit gondolsz gyümölcssalátáról?
ja, és kólaszerű üdítőitalokat egyáltalán nem tervezek (szőkekóla se!) baj ez?
Csak alkoholos(pezsgő, fehér-, vörösbor, sör) és ásványvíz.
Előzmény: retix (40)
retix Creative Commons License 2000.04.27 0 0 40
Böszmike: ha lesz srimsz, el se megyek! Igaz, nem hívtál. :-)
Csak semmi mozgó kaja, meg fruits de mer. Brrr.

A tiramisu egyébként nagyon jó dolog, én rendelnék olyant is.

A CEU-n ettem egyszer valami mogyorókrémes chilis kencét. Nagyon jó volt, pikant gewürzt, és csípett, mint atom. Olyat is vegyetek.
Ja, és ne felejtsétek el, hogy legyen jeges víz, vagy hűtött legyen az ásványvíz. Igen sokat számít.

Kobzoska Creative Commons License 2000.04.27 0 0 39
Jó, amint időm engedi.
Előzmény: kockasfulunyul (38)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.27 0 0 38
Ja, most gépelnéd be? Azt tényleg nem kívánhatom. Akkor csak mazsolázgatok belőle.
tofu fasírozott
töltött pulykarolád
tofu körözött
mákos kukoricatorta

Ennyi mehet?

Előzmény: Kobzoska (34)
böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 37
retix! *offtopic, de nem egészen*
És hogy nyúlta le a férjedet a szőke muff?
És azóta is ott tartja?
És ő pl. mit ad neki enni?
És te mit adtál neki? lehet, hogy itt a dolog nyitja? Szerette egyáltalán a te férjed a srimmszeket?
böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 36
retix! Az jó, hogy gondoltál a csetreszekre is, tényleg fontos, de azt a cég el fogja intézni, nagyon rendesek ilyen téren. Ott a szemük ahol kell, és figyelnek a fogyásra is.
A kis csíptetős frappáns, de mi van akkor, ha hely jut az asztalnál, és leülsz? Akkor ki kell venni belőle. És a töltöttkáposzta ügyet az se oldja meg, ha mellette ott fityeg a pohár, mert ahhoz két kéz kell, és ha nincs ülőhely, akkor alig lehet embermódra megenni.
Forróleves? mi a véleményed?
Előzmény: retix (25)
böszmike Creative Commons License 2000.04.27 0 0 35
La veuve: java része magyar, csomó határontúli magyar, és lesznek igazi külföldiek is, pl. kínaiak. Kínai kajára nem gondoltam, bár az igaz, sokan szeretik.
De a magyaros kajákat a totálmagyarok is szeretik. Pl. ld. töltöttkáposzta. Eddig még mindenki javasolta.
Előzmény: la veuve (33)
Kobzoska Creative Commons License 2000.04.27 0 0 34
Ha mindet kéred, akkor írjál e-mailben egy postacímet és elküldöm papíron. Fénymásolni egyszerűbb, mint minden begépelni.
Előzmény: kockasfulunyul (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!