Beújítottam egy használt Samsung 23 collos lcd monitort.
Nem rossz, de olyan szép éles képe nincs mint az alant jelzett meghibásodott LG 19 collosnak, melynek az eladója szerint ledes világítása van. Annak első pillantásra feltűnt a szép éles képe.
Na most, a Samsungot bekötöttem a gépre, de alul az asztal +óra ikonok nem jelenik meg.
Ott van mert a megszokott helyre vakon kattintva , elő tudom hozni pld. a vezérlőpultot , stb.
Már állítgattam a menűben , vertikal-horizontal stb. de az asztalt nem tudom láthatóvá tenni.
Sziasztok topikolok! Monitor vásárlás előtt állok...azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent pl.:8m/s válaszidő az a jobb ha ez nagyobb v. kisebb ez a szám?ill. milyen értékeket kell nézni? Milyen monitort tudnátok ajánlani?Főleg képnézéshez és internetezésre használnám! Kb.35k adnék ki rá
Szerintetek melyik a jobb monitor az eizo f56 v. Fujitsu Siemens C19-8
heloztok! Most kaptunk egy viewsonic vx750 17 colos lcd monitort a felbontást (1280*1024) beállitottuk és 120dpi re állitottuk igy már minden nagyon jo volt kivéve az internet ami nagyon kis betüméretben jelent meg pl némelyik oldal index vagy origo de van ami egyböl teljes képernyös lett pl terminal. A nézetben a szövegméretet a legnagyobbra álltitottuk de igy is nagyon kicsi maradt. Most az index forum teljes képernyös de a betüméret kicsi Tudnátok segiteni ezt hogy lehet átállitani nagyobb méretre fontos lenne. Köszi
Sziasztok, remélem belefér a topicba: LCD TFT monitor vásárlás előtt állok, igazság szerint ma kell döntenem és elég tanácstalan, meg hozzá nem értő vagyok.
Gépet főleg nethez, kép nézegetéshez-, szerkesztéshez használok (hobby szinten), ritkán filmnézéshez. Játszani nem szoktam. 17"-os monitorokat néztem és ezek között fog eldőlni a végeredmény: LG 1720B TCO'99, LG 1710S TCO '99, Belinea 10 17 30, Belinea 10 17 51, Belinea 10 17 11, Belinea 10 17 25, Belinea 10 17 10, Belinea 10 17 15, Samsung 710M, Samsung 173p, Samsung 172X
Az 1. és az utolsó monitor fele húz a szívem, de szivesen venném a véleményeteket, főleg, ha valakinek konkrét tapasztalata van a fent említett moncsikkal kapcsolatban! Köszi!
LG 775ft flatron monitorom es asus v7100 geforce 2 32mb-os kartyam van.. a monitorban a kepernyo sajnos eleg gyakran oldal es keresztiranyban ugrik egyet, kicsit osszehuzodik, majd vissza..sot neha a bal also sarokban homalyosabbak lesznek a szinek..ez flatron betregseg??? csak mert ugyanazt csinalja ket haveromnak is ez a monitor...csak az enyemben neha meg a szineket is valtozatja:)
mit csinaljak vele??
vagy csak jol be kellene allitani?:) mar mindent probaltam, de sehogyan sem jooo...kerlek segitsen vki!!! origo@freemail.hu
SteveLittle: A monitorok többsége fönt 2 "füllel" van beakasztva a képcső kávába. Ha felülről óvatosan lefelé nyomod a hátlapot, elvileg ki kell akadjon. Ha mégse, akkor a hátlap és a képcsőkáva közé finoman beékelt csvarhúzóval (jobb és bal széltől 5-10 cm-re) próbáld lefelé "noszogatni".
udS: Gyorsan felejtsd el a 0,7 V beállitást! "Antiszabvány"! Csak olyan kártyák esetén lehet használni, ahol a szinkronjelek külön vannak kikábelezve! A Jelenlegi VGA kártyák többsége a szinkront az RGB csatornákon (általában a zöldön) küldi, ezért a videojel összértéke 0,7V Video + 0,3V szinkron = 1V!
(Ha pedig túl sötétnek találod, akkor állits rá plusz fényerőt és kontrasztot)
RogerWilco: Bár G200-asom van, ilyet még sose csinált. A leirás meg kb. annyit mond, hogy: Hiba, forduljon szakemberhez :-(( Ja, sárga lámpa nem villog mint az őrült???
Hali! Ha egy Sony G200-as nagyhirtelen (munka közben) mindössze halk csipogó hangot hallat, kép meg semmi, akkor mi a fene ment tönkre benne? Áramtalanítás, stb, nem segített, ua. probléma.
Sziasztok! A kov. problemam van: van egy LG795FT monitorom, GeForceMX2-es kartyaval. A monitor nagyon korrekt, egeszen addig, amig 1.0V van megadva feszultsegszintnek. Ha atallitom 0.7-re, (ami ugye sokkal fenyesebb es szebb) akkor, ha egy teljesen feher ablakot rakok ki, akkor a kep horizontalisan osszeugrik egy jo fel-fel centit mindket oldalon. Az osszeugras merteke az ablak meretetol fugg. Mi a franc lehet ez? Lehet, hogy a monitorkartyammal van a baj? Talan zavarja valami? Koszi: BAXi Ja: Win2K legujabb nVidia driver, korrekt monitor driver.
Van egy régi ('97 novemberi) Belinea 10 70 20 (Type No.: DH-1764X) monitor. Az a hibája, hogy az eltérítő elfordult (a kép is vele együtt). Megpróbáltuk szétszedni. Miután a hátulján eltávolítottuk a három csavart, elöl, a képcső tetejénél akad.
Hogyan lehet minél kisebb roncsolással (vagy anélkül) a dobozt eltávolítani?
Köszi: Steve
mint már irtam LG560N monitorom van a problémám a következő:kb fél éves a monitorom,és szépen müködik,csak amikor leállitom a gépet és készenléti állapotba kerül,akkor furcsa sercegő hangot ad ki,és most a legújabb tünet,ujrainditáskor most élénk piros szin jelenik meg középen egy pillanatra(eddig nem volt ilyen élénk).
Egyetértek az előttem szólalóval.
Egyéb válemény : a Belinea-ra jellemző, hogy egy mátrix pont elég kicsi a t9bbihez képest(ami jó), viszont a doboza olyan nagy, hogy bárki a 17-est 21-esnek hinné első látásra, pedig csak a doboz nagy, aképcső pont akkora, amekkora.
Egy szervizes ismerősöm a Belineára azt mondta, hogy aránylag sűrübben fordulnak elő hibásak. A LIKOM-al szembe viszont az az előnye, hogy a Beliea-ből már rengeteget adtak el, ami azt bizonyitja, hogy lesz késöbb hozzá alkatrész utánpótlás is !!
Már láttam olyan két monitort, aminek az összes paramétere megyeggyezett, csak a nevük nem. Kiderült, hogy egy cég késziti, csakhogy máshol szerelték össze, s ezért másképp hivták.
Irhatnák mást is, de részemről az csak duma lenne, ezért a dontést az alábbiak alapján rád testálom.
Én legalábbis megnézném még hogy milyen emissziós szabványokat tud teljesíteni (TCO 99, 95 netán csak MPRII), utána a képélességet az egész felületen, geometriát. Valami négyzethálós, kockás ábra jó ha van.
P.l van 15"-os Belinea kínai képcsővel is, és enyhén "poros" a képe (ez egy jó szakkifejezés a másik topicból).
csillag: Képfrissítés,garancia,eladó cég ua. mindkettőnél. Na, erre varrjálgombot ;)
Werner Zsolt: Elolvastam végig a topicot, és ha lehet még nagyobb zűr lett a fejemben, mint volt 8(, ennek hatására vettem a bátorságot, hogy itt külön topicot nyissak, csak erre a két tipusra kiélezve. Hogy miért csak ez a kettő, az hosszú történet, és szerintem unalmas nektek.
Szóval kérdés marad: Belinea vagy LIKOM?
Ha csak ez a választék, akkor mindegy.
Hallomásból úgy rémlik, hogy a Belinea a népszerűbb az utóbbi időben.
Éz első sorban azt választanám, amelyikhez hosszabb garanciát adnak, ha ez egyenlő, akkor amelyik nagyobb képfrissítési frekvenciára képes.
Ha ez is egál, akkor a kisebb fogyasztású, szebb, az eladó cég megbízhatóbb, stb...