Ezen már gondolkodtam, nem tudom miért rendezték úgy a motorteret, hogy ne férjen be az akksi. Gondolom így nem kellett pótkereket adni, de a kábeleket hátra kellett vinni, biztosan meg tudná magyarázni a gyár, de nagy értelme nincs, az biztos.
Bocsi, ez a kép nem az autómról készült, hanem olyanról, amiben az akksin van a pótkerék, többet nem tudok róla. Az enyémen átmenetileg (-) kitettem az akksit a csomagtartóba. Igy:Egy kicsit sötétebb alul, de talán látod.
Köszi a tájékoztatást. Akkor ezek szerint egyes típusokban a pótkerék mélyebben van, mint mondjuk az enyémben, ahol az akksi van benne gyárilag? Lehetségesnek tartom, de úgy gondolom, hogy inkább a padló ("deszka") lemez van kiemelve pár centire, hogy a mankókerék elférjen az akksi és a lemez között. Van itt egy kép, úgy látom azok a műanyag alkatrészek hézagkitöltők, esetleg tartják a padlólemezt. Amiket leírtam, mindet vélelmezem, tehát nem vagyok benne biztos. Ha biztosan tudod, hogy van megoldva, elfogadom. Köszi.
Tulajdonképpen most mit keresel? Mert a "padlólemez" az maga a csomagtér alja, de az nem cserélhető a karosszéria vagdosása nélkül. A különbség pedig ebben a lemezben van. A tetejére jövő burkolatból van többféle, de az nem a pótkerék miatt van. (évjárat/piac függő)
Köszi a gyors reagálást, erre valahogy rájöttem:) Pont ezért írtam, hátha van valakinek ilyen felszereltségű autója és elárulná az alvázszámát, amire persze kicsi az esély, de hátha...
Üdv.mindenkinek! A Rapid spacebackhoz nem adtak pótkereket, mert az akkumulátor van a helyén. Némelyik típusban van az akkun mankókerék, így szeretném megoldani, de nem találok olyan padlólemezt, ami ezekre ráillik. A szervízben alvázszám alapján keresnék, de ennek az alvázszámára nem hozza fel a robbantott rajz.Ahhoz kérném a segítséget, hátha valaki találkozott ilyennel, vagy tudja, hogy lehet beszerezni. Köszi.
Termosztátház és a motor között el tud tűnni nyom nélkül, pont a kipufogócsonkra csepeg. A két termosztátfél között pedig le a sötétbe. Értem hogy új, de a Vika/VAG (utóbbi az új Vika) melegen kilágyul és elengedheti a folyadékot. A csövek is huszonpár évesek, hűtő és radiátor dettó.
VAG szervizben vagy jobb utcaiban is van hűtőkör nyomáspróbához szett, kiegyenlítőtartályra kell rádugni. A nyomásesést is megmondja és a szivárgás is látszani fog, ha kívülre szivárog.
Meg aztán lehet hogy eleve hiányzott belőle pár deci.
Ennek a motornak lehet olyan hibája, hogy vagy a fagyálló megy az olaj felé (ekkor fogy a fagyálló és trutyis az olajbetöltő sapka), vagy az olaj a hűtőrendszerbe, de egyébként nincsenek hengerfejes tünetek. Nekem anno az utóbbi volt. Doniék tették rendbe.
(Az olajbetöltő sapka rövid utak után is tud trutyis lenni.)
Emlékeim szerint a motorblokk oldalán van pár, talán a hegerfjen is van 1-2 kisebb méretű. Valami távoli emlékképem azt mondja, hogy mintha a szelepfedél alatt is lenne a hengerfejen, de erre tényleg nem tenném fel az életed :-)
Halihó Csoporttagok! Rég jártam már erre. Kérdezhetek? 2001-es Fabia 1.4MPI motoros (Skoda motoros) autón vajon hol találom a fagydugót? Sajnos olybá tűnik, hogy fogyogat a víz, de nem forralja, nem trutyis a betöltő nyílás teteje, de gondoltam, ránézek, hátha onnan folyik, ahonnan nem számítok rá. A nagy hidegek után jelzett vissza a vízszint jelző, jól meg is ijedtem először, viszont most úgy tűnik, hogy tartja a szintet, de még annyira hosszan nem mentem vele. Tavaly volt benne cserélve termosztát házzal, de azóta jó volt, most kezdte el újra ezt produkálni. Remélem nem HF-es lesz. :(
Váltó rudazat (Bowden) nem pont ugyan úgy áll.. Lehet szabályozni a váltókar oldalirányú mozgásátnak hatását a váltón. (alaphelyzetbe kell állítani.) az előre/hátra mozgást is , a másik bowdennel.
Sziasztok! Javítással kapcsolatban valakinek valami tippje hogy miért csinálja a az 1,2-es htp AZQ motoros autó menet közben a motor váltásnál benyomott kuplungnál picit felpörög és lassan ejti vissza a fordulatszámot a motor. Alapjáratom rendesen van gázadásra reagál. Álló helyben nem csinálja akkor rendesen esik vissza a fordulatszám.
Adott egy 1.4 pd fabia. Komplett kuplung szett (Luk) csere után valamiért nehezebben veszi az 1-es fokozatot, a többi fokozattal nincs ilyen gond. Miért lehetséges ez a probléma? Előre is köszönöm a segítségeteket!
nezopont kerdese. nyilvan egy szamarrol magas a lo.. .amin meg a zsiraf rohog...
mit tehet a user megelőzésképpen azon túl, hogy szétszedeti és megfúratja a házat a csapágy mögött az olajtér felé - ""
"azon tul "... nyilvan a woodoo varazslat hatasosabb lehet..netan a szinten tartas.. ( mit keresel ?)
a hoterheles valos lehet, de ennek az okozoja a kenes hiany. szvsz nem masodlagos okokra kellene fokuszalni, hanem az elsodlegesre.. ami kenes hiany.. errol szolt a logic fault.. nem a lórol.. =========================