Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 195

A barátnőmnek volt alagút szindrómája, neki az egész kézfeje zsibbadt tőle. A nyakam miatt éjjel volt már hogy az egész kézfejem elzsibbadt, de elmúlt mozgatásra. Nem tudom....pénteken okosabb leszel. Hogy őszinte legyek vannak fenntartásaim az MR-rel kapcsolatban is, sokan mondják, hogy fekve készül így mást mutat mint a valóságban, ahogy állunk. Arról nem beszélve, hogy a térdemben anno nem mutatta ki a másfél centis porchiányt.

Előzmény: epresfank (194)
epresfank Creative Commons License 2019.03.05 0 0 194

Inkább a kis es gyűrűsujjam mentén a könyökömig.Erőtlen a kezem Nehezen mennek a finommozgások...meg hogy folyamatos 10 napja.Emellett meg a vállam faj,hatranyulni fésûlködni nem tudok egyaltalán...

Előzmény: gombóc63 (193)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 193

Akkor tudod, hogy van remény. Hol zsibbad a kezed? Mettől meddig?

Előzmény: epresfank (192)
epresfank Creative Commons License 2019.03.05 0 0 192

Persze majd mond az orvos valamit,de ha nem nyom gyököt,akkor mitől zsibbad a kezem?Lehet mégis emellett alagút szindróma is van?Mert nem szűnik a zsibbadás....szerencsere van mckenzie terapeutám mert lumbális servem is van...Kb.a műtéttől mentett meg két éve...

Előzmény: gombóc63 (191)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 191

Ez egy radiológiai lelet, minden valamire való orvos maga értékeli ki a cd-t. Ebből kiindulva azonban nincs miért aggódnod, bár sajnos van már sérved de az nem irritál gyököt, így van rá esély, hogy egy jó gyógytornásszal rendbe hozd. Az alsó két meghatározás általános, a csigolyák közötti kisizületek degeneráltak és porckorong rendellenesség van több csigolya között.

Előzmény: epresfank (190)
epresfank Creative Commons License 2019.03.05 0 0 190

 

Sziasztok!Neurológusnál voltam magánrendelesen,mert regóta fáj a bal vállam,gyógyszer nem használ.Megvizsgált alaposan,mondta,hogy elfogyott az izom a vállamból ami azt jelenti,azideg nem kap impulzust.Szerinte nyaki por koronservem van,gyöki kompresszióval,de ha ezt kizárjuk küld még tovább alagútszindrómát vizsgálni.De ha beigazolódik a sérv,akkoraz ideget fel kell szabadítani,a folyamatos zsibbadas éròtlenség miatt,mert balkezes vagyok,az ïrás is alig ment...Műtétről beszélt....szombaton  oltam MR en és sajna igaza lett...de hogy ez mit jelent számomra, mennyire nagy a baj nem tudom...pénteken megyek vissza hozzá este.... szerintetek?

 

 

 

gombóc63 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 189

Szia! A leggyorsabb és legkompetensebb választ MR lelettel idegsebésznél fogod megkapni. Én neurológustól kaptam beutalót MR-re, aztán azzal mentem idegsebészhez. Ez már a sokadik maszek rendelés után egy tb-s formula volt. Maszek rendelésről csak maszek vizsgálatra tudsz menni. Tény, hogy ez a leggyorsabb és a legdrágább. Sajnos ha megjelenik a bizsergés az már idegi érintettség. Igaza volt a gyógytornászodnak. Türelemmel ( több hónap) sok embernek megoldotta ezt a problémát a gyógytorna. Viszont ha azért teljesen képbe szeretnél kerülni akkor csináltass egy MR felvételt.  

Előzmény: Szushii (188)
Szushii Creative Commons License 2019.02.14 0 0 188

Sziasztok!

Sajnos úgy néz ki nekem is van valami gubanc a nyaki gerincemmel. RÉgóta küzdök nyakfájással, beállt nyakkal, ősz óta rosszabb a helyzet, volt hogy nem is tudtam rendesen jobbra fordítani a fejem. Maszek masszázsra járok 2-3 hetente. Most azonban jött egy újabb tünet, ami nagyon nyugtalanít: időnként bizseregni kezd az egész jobb karom, mintha pici tűkkel szurkálnák, egészen a vállamtól a hüvelykujjamig. Alkartámasznál, iróasztalnál gépelésnél (és ezt csinálom napi 8 órában) teljesen bizsereg. Elmentem a gyógytornászhoz, akihez évekkel ezelőtt már jártam, ő felmérte a helyzetet, szerinte a C V-VI. csigolyánál lehet egy kis probléma, azt mondta ezt tornával ki tudjuk kezelni. Lehet, hogy türelmetlen vagyok, de nyugtatott meg. Bejelentkeztem maszek reumatóológushoz (nem tudom jó helyre megyek-e nem inkább ideggógyászhoz kellene-e mennem?) Oda 3 hét múlva van időpontom. Addig is hetente gyógytornász, naponta a kapott gyógytorna feladatok. Még soha nem csináltak a nyakamról semmilyen képet, gondolkodom azon is hogy elmenjek-e egy maszek MRI-re, tudom húzós de akkor legalább már azzal tudnék a reumatológusoz menni. Véleményetek?

gombóc63 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 187

Ahogy írtam 10 nappal ezelőttig talán 2-3 alkalommal volt tünetem, még pedig vagy éjjel elzsibbadt a kézfejem ( felkelés után szinte azonnal jobb lett) vagy a banyapúpnál égő érzésem volt. Na most egyfolytában, hullámzó intenzitással van égő érzésem, ma éjjel pedig nagyon fájt a bal karom. Nyaki tornát csinálok most, de ez sem csodaszer, állandóan kell csinálni, tehát egyik napról a másikra nem hoz eredményt. A hónap végén kerülök neurológushoz, el fog küldeni MR-re mivel az előző már 2 éves. Sajnos én is elkövettem azt a hibát, hogy nem volt tünetem, nem tornáztattam folyamatosan.

Előzmény: Fklara77 (186)
Fklara77 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 186

Köszi szepen a segitseget. Megirnad hogy indult? Mivel hogy tudod szintentartani illetve milyen tüneteid voltak vannak? Köszönöm.

Előzmény: gombóc63 (185)
gombóc63 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 185

Nyakamnál minden szegmensben elő és kiboltosulás van, ez nem sérv. 2 éve voltam MR-n, most pár napja vannak vannak tüneteim. Ezt nem műtik, látta anno gerincsebész, egy szót se szólt. Tornáztatni kell, hogy ne legyen rosszabb.

Előzmény: Fklara77 (184)
Fklara77 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 184

Sziasztok. 

Friss MR: C2-C3-C4 kis kp.vonali discus elöboltosulás mely a ventralis liquortéren enyhe benyomatot okoz..

Ez sztem még nem sérv de lumbális tapasztalataim alapján az lehet.

Csak ez sztem műthetetlen..nyaktól lefelé bénulást nem szeretnék.

Van vkinek hasonlóról tapasztalata?

Köszi előre is.

Zoo82 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 183

Nekem hasonloak a tuneteim, csak a kezem nem bèna meg annyira, fèl eve rohangalok maszekba mindenhovà, a jobb vàllam nekem is teljesen off, minden mozdulatra  nagyondurvan kattan mintha, csont a csonton lenne , faj is , most talalta 1 vall specialistat jan  maganba megyek majd.... ujjaim ugyetlenek, inkàbb a finom fogasoknàl , elejtek sokmindent , bènazok...nagyon idegesitő, voltam 2 ideggyogyasz is,  nyakam recseg minden fejforditasra, de nagyon durvàn , csinaltattam mr, serv nincs ahogy nekedse , de kisebb elvaltozasok igen mint neked, de első ranezesre nemtartottam szornyűnek....de nyakmozgatasra a jobb karomba  jon le  a fajdalom , eleg elviselhetetlen...vegig 1 csìkba az alkaromba sugarzik.....jobb kez inkabb bal is neha de az elviselhető, mr leleten reumatologiai konzilium javasolnak...erdekes modon miota ez tart tobb izuletem is tonkrement , es szimetrikusan, csuklò, konyok, boka...reggel a legroszabb , mar  azon gondolkozok, reumatid arthisis alakult ki, vagy nemtudom mi , de jolenne kideriteni mar

Előzmény: Christy666 (182)
Christy666 Creative Commons License 2018.12.12 0 0 182

Sziasztok. 

Kicsivel több mint 1 hete kezdődött a kálvária.

Váll sérülésem miatt kezelés alatt állok és műtétre készülök. Nem nagyon tudtam emelni a karom, váll mozgások stb beszűkültek  így először ennek tulajdonítottam erős hát és lapocka, illetve kar fájdalmaim, amik hirtelen kezdődtek  Fájdalomcsillapító semmit nem használt  Egyik hajnalban pokoli fájdalmak miatt sürgösségire kerültem, ahol próbálták csillapítani, kevés sikerrel. Idegsebész felvett osztályra, ahol további infúziót kaptam, illetve csináltak mri - t. Mint kiderült nincs sérvem  a diagnózis : spondylosis cervicalis foramen szűkülettel, discopathia C VI-VII. Illetve kis fokú protrusio.

Anti dolorica és Voltaren 100 mg gyógyszert kaptam, de nem volt elegendő, így a dolorica helyett Contramalt. A bal kezem ujjai erőtlenek, zsibbadnak, nem tudok fogni  írni, stb  totál béna lett a kezem  A kézfejem nem tudom felfelé és oldalra hajlitani..Gyógytornász jár hozzám  de nem tudtunk semmit csinálni a lapocka és kar fájdalom miatt. Volt már valakinek ilyen? Úgy értem, hogy nincs sérvem az mri szerint, a kapott eredmény nem tűnik nekem vészesnek, viszont a fent leírt tünetek azért komolyak szerintem, se aludni, se dolgozni, se írni, fogni nem tudok, az erős gyógyszer ellenére sem. Köszönök minden tapasztalatot, tanácsot. Mindenkinek jobbulást és kitartást kívánok  

Illumaian Creative Commons License 2018.04.24 0 0 181

Sziasztok!

 

Nagyon régen írtak utoljára ezt látom, de szerettem volna írni ugyanis 7 hete vagyok túl egy kiszakadt porckorongsérv műtéten. A sztori elég rossz volt, ugyanis a jobb lábam térdtől - lábfejig teljesen le zsibbadt. Szerencsére sikerült meg műteni 2 napra rá, azóta se érzem a lábszáram felét, de a pozitív, hogy vissza huzodott már a zsibbadás mértéke. A járás is nagyon jol ment, de vannak rossz napok. A térdem mintha ellensulyt tartana, elnehezedik, és elkezdek rosszul járni, ami azért ijesztő mert elbillen a csípőm nyílván.

 

Ami a problémám: a járás baromi nehéz, hiába a minden napi gyógytorna, jön házhoz a gyógytornász 2x egy héten a többi napokon meg én csinálom magamtól. Hiába erősödött sokat, nagyon gyenge és még mindig bicegve járok.

 

Van bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy a bénulás fázisa után mikor tudok majd rendesen járni? Nem várok csodákat, de a doki annyira oda volt, hogy így minden oké lesz meg úgy. Egy nagyon aktív emberből átmentem ebbe a vegetatív emberbe..

 

29 éves vagyok, mindenki szerint túl fiatal, hogy így legyek, mégis már kéne vissza menni dolgozni stb de a tegnapi buszut után kifejezetten elkezdett fájni a hátam, ahol műtöttek, így ma megint itthon vagyok.

 

Bármilyen tipp / ötlet / sztori nagyon sokat jelentene.

 

Előre is köszi.

 

gombóc63 Creative Commons License 2018.02.05 -1 1 180

Mielőtt vádaskodnál értelmezd amit írtam. Hol látod, hogy a protrusió és az artrózis ugyanaz? Ezen kívül attól, hogy a térdem olyan amilyen, a nyakammal is és a derekammal is gond van. Az, hogy az orvoshoz jutásig az ember lefordítja a latin szavakat nem egyenlő az öndiagnózissal. De mit is magyarázkodok egy olyannak, aki csak támadni tud, érdemben nem szól. 

Előzmény: Álló Farkas (178)
Álló Farkas Creative Commons License 2018.02.04 -1 0 179

Még egy dolog. Attól, hogy valaki a netről értelmezi a leleteit (ez az orvosok kedvence, amikor a saját diagnózisodat felállítod), már csak egy igényesebb kategória van, amikor a hozzád hasonló "jószándékú" ember, mindenféle szaktudás nélkül folytat "gyógyító" tevékenységet...

Előzmény: gombóc63 (177)
Álló Farkas Creative Commons License 2018.02.03 -1 1 178

Tipikus esete vagy, a vót má' egyszer nekem is hasonló, igaz nem a gerincem cervicalis szakaszán, hanem a térdemben és nem protrusio volt a leletemre írva, hanem valami arthosis, de az kb. ugyanaz... Szerinted. És szintén szerinted a foramen szűkület nem nagy gond...Lehet, hogy inkább szójátékoznod kellene!

Előzmény: gombóc63 (177)
gombóc63 Creative Commons License 2017.12.06 -1 1 177

A latin szavakat magad is lefordíthatod a net segítségével, egyébként nincs nagy katasztrófa benne,  bár a gyöki kompresszió az nem jó. Nálam az összes nyaki csigolyánál ilyesmiket írtak. Azért ne ijedj meg, ha megnézi egy idegsebész lehet, hogy felülírja a radiológus véleményét. Én így jártam. Mindenesetre a legjobban akkor jársz ha idegsebésszel konzultálsz. Én a derekammal voltam az OITI-ben dr. Balogh Attilánál, kérj beutalót a háziorvosodtól valamint időpontot hozzá vagy más orvoshoz.

Előzmény: veronikkkk (176)
veronikkkk Creative Commons License 2017.12.06 0 0 176

Sziasztok, 

 

maydaymayday. : ) A segítségeteket kérem.

Először is a leletem értelmezésében - február végére van leghamarabb időpont a dokinál, aki mri-re utalt, addig nem szeretnék várni a fájdalom miatt. 

Másodsorban, ha lefordítjátok a leletet és végre tudom, mi a bajom, abban kérnék tőletek tanácsot, hogy Pesten kihez fordulhatnék vele. 

Köszönöm előre is. 

 

"Nyaki lordosis íve és a csigolyatestek magassága megtartott. A C III-IV szintben kifejezett osteophytosis és résszűkület látható. Ebben a magasságban a posterior protrusoio és az ostephytosis következtében kétoldali  foramen szűkület jött létre. Főként jobb oldalon gyöki kompresszió is valószínű. "

 

 

Bothazi Marti Creative Commons License 2017.11.06 0 0 175

szép napot!

szeretném megtudni hogy Kecskeméten kihez fordulhatnék nyaki sérv kezelése miatt.

válaszát előre is köszönöm

 

molly76 Creative Commons License 2017.09.23 0 0 174

Nagyon szépen köszönöm a választ!Igazán megnyugtattál,hogy nincs sérvem sem!Sajnos az orvosi készség nulla,amivel találkoztam eddig.Hétfőtől megyek is gerinctornára meg masszázsra!Jó,hogy vannak ilyen hasznos fórumok és meg tudjuk egymással osztani a gondokat!Jó egészséget és minden jót kívánok Neked!

Előzmény: gombóc63 (173)
gombóc63 Creative Commons License 2017.09.23 0 0 173

Nincs sérved, még csak protrusió se, ami sérv megelőző állapot. Boldog lennék egy ilyen nyaki lelettől. Masszázs és torna.

Előzmény: molly76 (172)
molly76 Creative Commons License 2017.09.23 0 1 172

Sziasztok!

Új vagyok itt,kis segítséget szeretnék kérni.5-6 hete van egy pontból (lapocka környéki) kisugárzó fájdalmam a nyakam,karom irányába,picit a karba és főleg a lábfejbe hangyaszerű érzésem is van és mintha mindig pisilési ingerem lenne.Ezek a fájdalmak hajnalra,reggelre erősödnek fel igazán,nem tudom kipihenni magam,altatóval alszok úgy-ahogy.

Persze voltam orvosoknál, két neurológus is látott,idegsebész,belgyógyász.Nyaki röntgen eredményemen ez van:

lordosis gyakorlatilag kiegyenesedett,torticollis ,csontos borda nincs.Csigolyatestek magassága megtartott,köztük lévő rések tágassága normális. C.V. csigolya entr.alsó peremén apró tüskeszerű ,észfelrakódás figyelhető meg. Kisízületi  rések tágasság megtartott. Foramen szűkület egyik oldalon sem igazolódott.

Az orvostól nem kaptam egyértelmű választ,hogy ez most sérv vagy nem sérv?Csak annyit,mondott,hogy gyógytorna és masszázs.Szerintetek is "csak" erről lehet szó,hogy a rosszt tartásból vannak ezek a problémáim,amik főleg nyugalmi állapotban erősödnek nálam.Tanácstalan vagyok,hogy ugye ez nem "komolyabb" izomsorvadás vagy mit tudom én?Bocsánat,ha butaságokat kérdezek,csak tényleg semmi konkrét segítséget nem kapok.....Elvesztem az egészségügy útvesztőjébe,pedig hozzáteszem sok helyen magán alapon voltam,mert nem bírtam hónapokat várni!

 

Kérlek segítsetek,hogy ez valóban csak tartáshiba vagy egész komoly betegség is lehet,csak az orvosok eltitkolják?Ugye ilyen nincs????

Reménykedve várom a segítő válaszokat!

Szép napot Mindenkinek!

gombóc63 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 171

Mindenhol azt a választ fogod kapni, hogy egyéni gyógytorna.

Előzmény: Alexandra_94 (170)
Alexandra_94 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 170

Sziasztok! 

23 éves lány vagyok, másfél éve műtöttek kiszakadt nyaki gerinc-sérvvel C5-nél, kb. két hónappal ezelőtt fájdalmaim voltak (amik egyébként azóta megszűntek)ezért időpontot kértem az orvosomhoz, aki kiírt MR vizsgálatra amire most, két hónappal később kaptam időpontot. Újra sérvem van, kezdetleges és kicsi C4-nél, az orvos nem szeretne műteni egyelőre, csak ha zsibbadásos tüneteim lépnének fel.Egyébként az első műtétem jól sikerült, azt leszámítva, hogy a hüvelykujjam továbbra is zsibbad.. azt mondták ez vagy elmúlik vagy nem, hát nekem nem múlt el, viszont fájdalmaim jelenleg nincsenek. Kérdeztem az orvost,mit tehetnék, hogy megelőzzük a műtétet? Ennyit mondott: vigyázzak a nyakamra és a már sokszor hallott mondat: mennyire fiatal vagyok még ilyen problémákhoz. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek mivel lehet megelőzni, hogy műtétre kerüljön a sor? 

tangerinerose Creative Commons License 2017.08.20 0 0 169

Udvozollek Benneteket,

 

2 mm-es hernia, 1 mm-es protursio a C5-6-7 nel... Egyelore gyogytornat irtak fel, 10 alkalmasat, minden hetkoznap kell mennem most, es beszereztem egy anatomiai parnat.

Szeretnelek benneteket a tapasztalataitokrol kerdezni, mit tehetek még? Nem tudom, ez igazabol reumatologushoz vagy neurologushoz tartozik, ti kihez mentetek? A 10 alkamas gyogytorna TB finanszirozasu, ha nem javulok utana irnak még, vagy maganban kell megoldanom? Ti kaptatok gyogyszeres es fizikoterapias kezelest is, vagy ez utobbi nem hatasos?
Tudtok olyan videot, ami segiheti a helyzetemet, a napi eletvitel szempontjabol? Igazabol azt sem tudom, fekudjek sokat vagy ne... A porckorong  hirleveleire feliratkoztam.
A tuneteim nagyjabol lefednek mindent, amit ti is irtatok, fejfajas, szedules, fuldugulas-fele, lapocka-, ill. vall fajdalom, bal kez fajdalma, ezeket olvasom nalatok is, ami nem tudom, hogy elofordult-e valamelyikotoknel, de legobban zavar, a nyomas a tudomon, helyenkent torokszorito erzes. Gondoltam panikra, de sajnos milhelyt lefekszem mulik, utana meg jon, valoszinubb, hogy ez is a servek szamlajara irhato


Es vegul a legfontosabb, mit lattok, min mulik az, h elkerulheto-e a mutet? Azt mondtak nekem, ezek kicsi servek, ne aggodjak, de akkora galibat okoznak, h nem tudom, tenyleg elkerulheto-e.

Nagyon koszonom, ha segitetetek, es mindenkinek kitartast kivanok.

 

umonica Creative Commons License 2017.08.03 0 0 168

Neked is sok sikert kívánok :) szép napot! :)

gombóc63 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 167

Nos nekem is januárban derült ki a nyakam állapota. Nem volt tünetem, de a derekam miatt kerültem gerincsebészhez és ő kiszúrta a gyengébb reflex miatt. Most már összeállt a kép, évente 2-szer éjjel elzsibbadt a kezem. Van a fejfájásom és most a szédülés...nem egyszerű. Csak sajnos ezek a műtétek nem mindig hozzák meg a tünetmentességet, ahogy olvasom fórumokon. Nekem nem áll szándékomban műttetni, de nem tudom még mit hoz a jövő. Sok sikert neked!

Előzmény: umonica (166)
umonica Creative Commons License 2017.08.03 0 0 166

Ugyan ezt élem át nap mint nap, mint te vasárnap.. Csak nekem napi 3 szor jön a szédülés, és másfél óráig tart. Csak remélni tudom, hogy a sérv nyomja a fülben levő idegeket, és azért van. Én ezért megyek műtétre... Ezt már én nem bírom. 12 éve van. néha fülzúgás, és rohamos szédülés... mindent kizártak, de nekem a nyakat nem is vizsgálták. csak idén januárban. Akkor mondta a fül orr gégész, hogy ÚrIsten magának olyan a nyaka, mintha autóbalesete lett volna... szóval reménykedem, hogy a műtét megoldja.. Csak az összes topik fájdalomról ír... Nekem is fáj, de az engem nem annyira zavar, mint a kínzó szédülés amitől ki sem mozdulok már egy hete az utcára.... 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!