Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.28 0 0 130
biztosan azért, mert frusztráltak a rossz helyesírásuk miatt...
Előzmény: Iván Gábor (129)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.28 0 0 129
Az én rendőri esetem is érdekes és szerintem lehetne lépéseket tenni az ilyen esetek előfordulhatósága ellen.

Benkő Dániel lantművészhez hasonlóan engem is néhányan kikészítési okokból feljelentettek kitalált dolgokkal. Három civil ruhás egyén jelent meg a lakásomon és miután én már a személyimmel is igazoltam magamat, azután sem akarták ők is igazolni kilétüket csak kérték menjek velük. Kértem az igazolványuk felmutatását és a szolgálati számuk megadását, amit fel kívántam írni. Azt mondták ehhez nekem semmi közöm. Erre én mondtam, hogy akkor most felhívom a kerületi rendőrkapítányságot, hogy jogosan vannak-e itt egyáltalán.

Erre ők rámtámadtak és meg kivántak bilincselni, amit én a kezeim felemelésével meg tudtam akadályozni. Miután igy ebben a helyzetben nem bírtak hárman sem lefogni, mert közöltem velük, hogy amig nem igazolják magukat, nem engedem magamat bilincsbe verni. Hát igy egy darabig elugrabugráltak a kezeimután kapkodva és nagyonidegesek lettek, mert nem tudtak lefogni. Hiába próbáltam értelmesen meggyőzni őket, hogy nem teljesen szabályos az eljárásuk.

Végül az egyikük elővette a fegyverét és a halántékomhoz fogta. Mivel a szemei és a viselkedése is eléggé zavaros drogfogyasztásra jellemző alakot tükrözött hagytam magamat megbilincselni. Utánna megfenyegettek, hogy ha panasszal élek, akkor nekik semmibe sem kerül behúzni egymásnak egyet kettőt és majd azt fogják mindani, hogy én támadtam rájuk.

Panasszal éltem és most állítólag meg akartam verni három rendőrt és a pisztojukat is el akartam tulajdonítani, ezért volt szükség a kényszerintézkedésekre. Most lesz a tárgyalásom febrúárban. beszéltem néhány benfentes rendőrrel és ők mondták, hogy persze ezt igy is oktatják a rendőröknek, hogy ha tulságosan önérzetes, vagy okoskodó az illető rendőri tulkapás esetén hivatkozzanak mindig arra, hogy meg akarták verni őket. Esetleg ötögessék is meg egymást a leletek valódiságát igazolandóan.

Csak úgy rámillyesztésül még kaptam egy házkutaást is, mert állítólag fegyvert rejtegetek. Az egy cseppet sem zavart senkit, hogy pacifista vagyok és az országban egyetlen ember aki a fegyveres sorkatonai szolgálatából már leszerelve kérette át magát fegyvermentes szolgálatba.

És azt sem értem, hogy mostanában miért verik olyan sokan a rendőrőket. Gyenge fizikumu egyének, tanárnők, pacifisták, lantművészek, újságírőnők és még sorolhatnám...

eMM Creative Commons License 2000.04.21 0 0 128
Maximálisan igazad van.
Azonban az 1. fasiszta lépésre (mondjuk hogy mexállják németországot:) totálisan oda kell ütni.
NeMM Úgy Mint Chamberlain 1938-ban.
És hősként ünnepelték :-)
Összefogalva,amíg más ország belügyeibe nemMM avatkozik ám tobzódjon hisz demokratikus választáson nyert akárcsak Orbán Vitya.
Az más érdés hogy őt seMM szeretjük..........
Előzmény: pancho (127)
pancho Creative Commons License 2000.04.21 0 0 127
Hagyjátok már szerencsétlen osztrákokat békében száradni!
A jobboldal törvényes választásokon került be a kormányba. Amíg nem tesznek elítélendő lépéseket, addig a többi EU-ország részéről a legnagyobb bunkóság, amit csinálnak (szankciók, stb.), ez tulajdonképpen az ország beügyeibe való beavatkozás, ha közvetetten is. Ugyanolyan diszkrimináció, mint ha valakit elítélnének pusztán azért, mert mondjuk zsidó. Bár én nagyon nem szeretem a Fideszt meg Orbánt (Torgyánt, Csurkát pláne nem), de ez egy _normális_ dolog, hogy tárgyal a szomszéd ország vezetőjével.
Az bojkottáló EU-államok meg színészek pedig monnyanak le!
(Inkább más igét használnék, de ez szalonképes.)
Előzmény: Gorilla tanainak követője (126)
Gorilla tanainak követője Creative Commons License 2000.04.20 0 0 126
E-MAIL A MINISZTERELNOKNEK

Tisztelt Miniszterelnok ur!

Mi, a Magyar Koztarsasag polgarai nem fogadjuk el, hogy On folyamatosan
osszejatszik a szelsoseges politikai erokkel.
Tiltakozunk az ellen, hogy az Europai Unio tagallamai és tagjeloltjei kozul
egyedul On fogadja azt az osztrak kancellart, akinek kormanyat
Magyarorszag europai szovetsegesei egysegesen elutasitjak.
Tiltakozunk az ellen is, hogy On politikai celjainak megvalositasa
erdekeben egyuttmukodik a hazai szelsojobboldallal.
Miniszterelnok ur!
Felszolítjuk, hogy biralja felul eddigi politikajat es egyertelmuen
szakitson mind a hazai, mind a kulfoldi politikai szelsosegekkel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -

Ezt az e-mail kampanyt az SZDSZ - Uj generacio inditotta utjara.
Magyarorszag tortenetenek elso internetes politikai akciojarol van szo. Az
akcio celja, hogy bebizonyitsuk, nagyon sokan vannak Magyarorszagon, akik
modern es demokratikus orszagban akarnak elni, ezert nem fogadjak el a
szelsoseges partokkal osszejatszo politikat.

Mi a teendo, ha egyetertesz a fentiekkel?

1. Kuldd tovabb ezt a levelet, annyi ismerosodnek, ahanynak csak tudod!
2. Aprilis 27-en (a Schussel latogatas napjan) kuldd el a level fenti
reszet a miniszterelnoknek, a viktor.orban@meh.hu e-mail címre.
3. A biztonsag kedveert, amikor a miniszterelnoknek elkuldod a levelet,
kuldj egy masolatot nekunk is, hogy meg veletlenul se mondhassak azt, hogy
nem kaptak semmit. (Az e-mail cimzesenel a 'masolat:' vagy a 'Cc:' rovatba
ird be azt, hogy ujgeneracio@szdsz.hu.)
4. Ha nem akarod felfedni a kileted, de megis akarsz uzenni a
miniszterelnoknek, akkor aprilis 27-en gyere az SZDSZ honlapra
(www.szdsz.hu) es innen egy gombnyomassal elkuldheted a fenti levelet.

kisferó Creative Commons License 2000.04.20 0 0 125
Elnézést a dadogásért!
Előzmény: kisferó (124)
kisferó Creative Commons License 2000.04.20 0 0 124
Ezt nemcsak a finnek tudják, megtették már nálunk is. A Dózsa György úton állt a Kéményseprőhöz címzett vendéglátóipari létesítmény, s annak kerthelyiségét "árnyalta" egy szép fa. Amikor előbbit (!) lebontották, a Liget szállót képesek voltak a fa köré építeni. Legalábbis a legendák így szólnak.
Előzmény: Ghanima (122)
kisferó Creative Commons License 2000.04.20 0 0 123
Ezt nemcsak a finnek tudják, megtették már nálunk is. A Dózsa György úton állt a Kéményseprőhöz címzett vendéglátóipari létesítmény, s annak kerthelyiségét "árnyalta" egy szép fa. Amikor előbbit (!) lebontották, a Liget szállót képesek voltak a fa köré építeni. Legalábbis a legendák így szólnak.
Előzmény: Ghanima (122)
Ghanima Creative Commons License 2000.04.18 0 0 122
Kisferó, kedves!

:-), valahogyan én is így gondolnám helyesnek, ld. a finnek építészeti megoldásai, ahogyan akár körbe is építenek fát/kat, ha úgy hozza a sors.
üdv,
Ghanima

Előzmény: kisferó (121)
kisferó Creative Commons License 2000.04.18 0 0 121
Kedves Ghanima!

"Naná, hogy megérdemli a Gresham az újjáépítést, én sem gondolom másként, Remélem, nem is az volt az írmányomban, hogy le vele! "

Nem az volt. Azt szerettem volna a magam bumfordi módján kifejezni, hogy a gyönyörű, málló budapesti épületekért ugyanúgy fáj a szívem, mint a fákért, és az egyik (bármelyikük) (fel)virágzásának nem kellene a másik pusztulásával járnia.

Még nem érkezett válasz arra, hogy normális fa milyen eséllyel maradhat meg a garázs fölött.

Előzmény: Ghanima (117)
oxford Creative Commons License 2000.04.16 0 0 120
A Mammut és a Mammut2, sőt még egyéb bevásárlóközpontok ellen is ellen is tiltakoztak a környezetvédők, legfeljebb nem lett belőle ekkora ügy (nem tartóztattak le senkit, az index sem írt róla).
Előzmény: pancho (101)
oxford Creative Commons License 2000.04.16 0 0 119
Andrásfalvyval pont ma reggel volt egy beszélgetés a Vasárnapi Újságban:

http://www.netlap.hu/vasarnapiujsag/molnarandrasfalvy0415.html
Előzmény: Ghanima (118)
Ghanima Creative Commons License 2000.04.15 0 0 118
pancho, kedves!
Kérlek, olvass_figyelmesen!
Az árvíz nem a szabályozás_ miatt_ van, természetesen. Ezt szerintem senki le nem írta, ha igen, rosszul fogalmazott. /remélem, nem én voltam...:-)/ Árvízek természetesen mindig voltak, csakhogy egyrészt az Alföld nem volt _ilyen _módon lakott, meghagyták az ártéri területeket kaszálónak, gyümölcsösnek, legelőnek, hol minek volt értelme. Másrészt amíg a XVIII. sz.elején, a XVII.sz. végén el nem kezdődött (néhol meg már be is fejezték...) az ipari társadalmak egyik jellemző kezdő iparágának, a szinte gyári szintű üvegtermelésnek számára a fairtást a Kárpátokban, együtt az egyre intenzívebb bányászattal (ld. irdatlan mennyiségű bányafa...), valamint a hosszú háborúskodások mellett és után az egyre nagyobb városi fa igény kora is eljött eddigre, addig létezett az erdők vízvisszatartó képessége (gyökérzet, lassú leszivárgás, stb.), amelynek megszűnése a mostani, vécélehúzás utáni, gyors!! (ez kulcsszó!!) csatorna öblítést kezdte eredményezni. Ez a folyamat a gátak építése nyomán viszont még jobban fölgyorsult.
Na, nem fogok további ökológia, biológia órát tartani. Ha nem hiszel nekem, íratkozz be Karátson Dávid ökológia órájára az ELTE-re. Vagy olvassad Andrásfalvy Bertalan munkáját a Duna melléki foki gazdálkodásról, esetleg Borsos Balázs dolgait a Bodrog-menti gátasítás következményeiről.
Egyébként, még egyszer mondom - és pironkodva megköszönöm kivinek a mondatát... - komplexitás, kaotikus rendszerek viselkedése: ezek létét és működésüknek fontosságát, kikerülhetetlenségét kellene újra meg- és felismernie a nyugati típusú társadalmaknak, mielőtt még nem késő. Hiszen már jócskán és jó ideje dolgoznak azon, hogy a sokáig ebben a gondolatvilágban élő, nem európai - legismertebben talán a kínai életmódot meg- és legyőzzék. Ld. pl. a rettenetes Three Gorge Dam terv. A taoista gondolkodásról írok itten, na.
üdv,
Ghanima

ui: mintha már váltottunk volna szöveget, te meg én, a Mammut II. ügyében, nem? Ha jól emlékszem, olyasmit írtam ott (is), hogy a maga lakóhelyén az ottlakó/k/nak kell cselekedni. Ld. még: Think globally, act locally...
Lányi, Karátson Gábor (mert a cikkekben emlegetett ősz, hosszú hajú férfi, gondolom, ő volt) és a többiek közül sokan ( láss csodát, én is...) az V. ker-ben laknak, itt próbálnak cselekedni. Ha netán mégsem járnak sikerrel, a lelkiismeretük mindenesetre tisztább, mint azoknak, akik nem tettek semmit.
Még valamit: egyetlen kivételt látok e gondolat érvényessége ellen. Amit a Greenpeace tett a ciánszennyeződéskor, azaz azt, hogy_nem_magyarok mentek Nagybányára tüntetni, hanem németek és mások. Az Amnesty International ugyanígy tesz a politikai foglyok érdekében: nem határos (esetleg érintett) országok polgárai tiltakoznak, hanem pl. magyar aktívisták írnak, teszem föl, indonéz foglyok ügyében, miután részletesen megismerték az eseteket. Tehát annak/azoknak a tudatlan felháborodására, hogy miért nem mentek magyarok Nagybányára tüntetni, a válasz ilyen egyszerű, de nagyon is ésszerű okokkal van alátámasztva. (gy.k. ne mondhassa a másik fél, soviniszta, politikailag motivált, gaz árulók, stb. áskálódásairól van szó.)
G.

Előzmény: pancho (101)
Ghanima Creative Commons License 2000.04.15 0 0 117
Drága kisferó!
Naná, hogy megérdemli a Gresham az újjáépítést, én sem gondolom másként, Remélem, nem is az volt az írmányomban, hogy le vele!
üdv,
Ghanima
Előzmény: kisferó (67)
morticia addams Creative Commons License 2000.04.15 0 0 116
meg az epitmeny is szep szines volt, akarcsak a Gresham anno.
De kit erdekel? A palotat is el lehet pucolni, elvegre csak egy lerozzant epulet...ja, ez nem is tartozik ide.
Előzmény: http (106)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 115
:-)
Előzmény: eMM (114)
eMM Creative Commons License 2000.04.15 0 0 114
Rengeteg!
A nagy bumm után lehet majd megint mindent ujjáépíteni,áldozatokat eltemetni,sebesülteket magánrendelőben összefoldozni.
Extraprofit!
Előzmény: http (113)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 113
Na és? Mi köze ennek a profithoz?
Előzmény: eMM (112)
eMM Creative Commons License 2000.04.15 0 0 112
Jó közel lesz a tüzijáték, ha valaki rágyújt a fák alatt!!
A tiszta oxigén gyúlékony,mitöbb robban!
Előzmény: http (111)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 111
Én úgy hallottam, hogy a Fővárosi Önkormányzat Japánból hordozható műfákat rendelt meg, mellyek megszólalásig hasonlítanak a valódihoz. Ezen túlmenően a fa koronája elszívja a káros gázokat, leng pedig puhán, alig hallhatóan oxigén párologtat a járókelők orra alá.
Szerintem ez eléggé áthidaló megoldlás. Jobb mint a fa, amelyik csak kókadozik a Theodore Roosevelt téren.
Előzmény: eMM (110)
eMM Creative Commons License 2000.04.15 0 0 110
Maximálisan egyetértek!
Barbárok.
De még azok se, azok szerették a természetet.
Akkor új fogalom: Technobarbárok!
Előzmény: pancho (109)
pancho Creative Commons License 2000.04.15 0 0 109
Nem, a baj az, hogy akkor nem.
Kár, hogy nem jártatok arra, elég megrázó volt látni a nem kivágott, hanem a dózer által elszaggatott fákat, hosszabb-rövidebb csonkokat (melyik meddig bírta, ott szakadt ketté). Mikor láttam, nagy kedvem lett volna az elkövetőjével (meg az egész mamutos bagázzsal + a II. kerület teljes képviselőtestületével, akik engedélyezték, pedig én ott csak dolgozom, nem lakom) hasonló módon eljárni. Pár pillanatig megértő melegség költözött a szívembe a bostoni fojtogató és Hasfelmetsző Jack itánt is.
Előzmény: eMM (103)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 108
Viszik is. Most telepítenek olajfákat a helyére.
Előzmény: pancho (107)
pancho Creative Commons License 2000.04.15 0 0 107
Akkor egy rommal kevesebb. Szólni is kéne a romeltakarítóknak, vigyék már a fenébe, ne csúfítsa az athéni városképet.
Előzmény: http (104)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 106
http!
Ez találós kérdés volt?
Az Akropolisz tiszta sziklára épült. Ott nincs is olajfa. De legalábbis jelentéktelen mennyiségű.
Előzmény: morticia addams (105)
morticia addams Creative Commons License 2000.04.15 0 0 105
akkoriban tobb volt az (olaj)fa.
Előzmény: http (104)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 104
Kedves asztaltársak!
Az emberek, fák, gyomok kipusztulnak. De a konferenciaközpontok örökéletűek. Gondoljatok csak az athéni Akropoliszra!
Mi lett volna, ha pár olajfa miatt nem építik föl?
eMM Creative Commons License 2000.04.15 0 0 103
Erről a Mammutos dologról is most hallok először.
Ugye neMM baj, hogy most azért fölléptek a
környzetvédők ha akkor neMM is?
Már valaki írta,hogy talán most fogyott L a türelem, az üres igéretek nembetartására vonatkozólag.
Előzmény: pancho (101)
http Creative Commons License 2000.04.15 0 0 102
Kedves pancho!
Én neked is csak azt tudom javasolni, hogy keresd a www.britannica.com -on a 'fáskertiné' szót. Ott megtalálod a problémádra a választ.
Előzmény: pancho (101)
pancho Creative Commons License 2000.04.15 0 0 101
Az mindenesetre érdekelne, hogy amikor a Margit-körúton a Mamut2 miatt barbár módon letarolták a gondosan megtervezett faösszeállítású (szintén 30 éves fák, gondosan megtervezetten telepítve, levélszín, virágzási idő, termések stb., hogy passzoljanak egymás mellé) parkot - ismétlem: nem kivágták, hanem dózerrel letarolták -, _hol_voltak_ezek_a_környezetvédők? Pedig a környéken elég nagy a forgalom, zöld terület meg ezen kívül nemigen van (a szemben lévő parkot leszámítva, de ott csak pár fa van, a füvet meg lassan kirohasztja a kutyaürülék). Igaz, a mamutosok megígérték: telepítenek cserébe fákat. A Marczibányi térre, azaz elég messze. Valóban értelmes dolog. És még azt sem kezdték el, pedig az építkezéshez képest csekély költség lenne.
Itt is az a baj, hogy a zöld terület ugyan lehet, hogy nagyobb lesz, de a fű közel sem termel annyi oxigént, mint az ugyanakkora területen lévő fák. Más meg itt a kilátás miatt nem lenne. Pedig ezekre a fákra _ott_ van szükség, nem 10 kilométerre onnan. Ha fuldokolsz, nem segít rajtad, hogy pár száz méterre tőled oxigénraktár van, mert úgyse érsz oda...
off
Valaki írta, hogy a folyók szabályozása miatt van árvíz. Ez nagy tévedés. Ha nem szabályozták volna a Tiszát, minden évben lenne, csak ilyen csapadékosokban sokkal nagyobb a mostaninál. Rémhírterjesztést kéretik kerülni.
off vége
Ja, nem letartóztatták, nem lecsukták, nem őrizetbe vették, mindössze előállították.
Nem mindegy, ezután ugyanis ált. pár óra múlva kiengedik (saját tapasztalat, ráadásul az ötkeri rendőrök a Tolnayban nem túl kemények, legalábbis 10-12 éve nem voltak azok, én is elő voltam állítva párszor oda, mindig többedmagammal, például csoportos éjszakai téren ülés okán, mivel csendben - csakugyan csendben - dumcsiztunk a Hild téri padokon tavasz-nyár-ősz éjszakákon - még csak letépni se akartunk minden orgonát, mellesleg nem is volt a környéken egy szál se -, max. 1 üveg bor mellett, ma már nem lehet, mióta játszótér, este 8-kor zárják.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!