Két Mercedes nyomja portát, egy E250CDI (2009, 350 ekm) meg egy W203 C-240 ( 2003, 113e km) ..mindkettő hoz mostmár kis hibákat, most az utóbbival vagyok bajban. Tavaly ősszel cseréltem a kormányszervó olajat , "csak úgy, gyári még, öreg" felkiáltással. FEBI MB 345.0 olajat tettem bele, ahogy tudtam, leszív 2 deci , visszatölt , leszív visszatölt, 3x. ( Ilyen híg olajat még nem láttam. ) Azután - de nem rögtön- kezdődtek bajok a szervohatással, sorrendben: 1., Pl piros lámpára rágurulás után nincs szervó....majd a következő indítás után van szervó. 2., indulás után 1.,2.,3. kanyarodáskor , néha közben elmegy a szervó.....következő indítás után van szervó. 3 Mostanában egyre inkább nincs szervó . Annyi hiba történhetett- de ez évek óta megtörténik- hogy a lányom a kormányt tökig kitekeri tolatás közben, ott meg is tartja, akkor pár másodpercig szenved .... Mielőtt veszek új szervószivattyút, tudni szeretném hogy működik a kormányszervó.....nem találok robbantott ábrát, leírást . Segítséget szívesen vennék, Köszönöm.
Én laikusként arra tippelek, hogy mivel még tavaly decemberben tankoltam legutóbb, és azóta úgyszólván állt az autó, az üzemanyag ellátó rendszerben besűrűsödhetett a gázolaj, ezért produkálta hidegen a turbóhibára emlékeztető alacsony fordulatszámot és teljesítményt, ami keményebb gázadásnál irgalmatlan füsfelhők közepette megszűnt. Azóta többször is mentem vele, és kapott friss gázolajat is úgy tíz litert, méghozzá a "jobbikból", azaz az extrából. Füst sehol, és hidegen is repül a járgány..... :-)
" ment mint a golyó minden fennakadás és további kpifogó füstök nélkül."
Akkor segített a ráolvasás. ;-) Néha azért meg kell "járatni" kint is, mert a sok városi tötymörgés qrvára nem tesz jót a mai autóknak. Nem beszélve a sok félbeszakított regenerálásról is!
Komolyan, gyorsan vidd el 1 aut. váltóshoz, mielőtt mégnagyobb baj lenne! Típushiba, hogy kilyukad a váltóhűtő, összekeveredik a hűtővíz a váltóolajjal.
22 éves az autó, más típust ilyenkor már bezúznak. ;-) :-)
Sziasztok! W211 , e220d, 2004-es mercinél mikor járó motornál az automata váltót sebességbe teszem, pár másodpercig fura hangot hallok, majd el is múlik. A váltó amúgy szépen egyenletesen vált. Mi lehet az oka? Kössszi
Köszönöm; annyit változott a helyzet, hogy ma reggel minden további nélkül felpörgött, ahogy kell neki, irgalmatlan mennyiséggű szürke kipufogógázt(gőzt) fújva ki magából. Egy rövid útszakaszon ugyan megmakacsolta magát, aztán ismét életre kelt. Kivittem az M3-as autópályára, meghajtottam Gödöllőig és vissza (egész télen állt) , ment mint a golyó minden fennakadás és további kpifogó füstök nélkül.
Mindazonáltal igazad van: meg kell nézni azt a turbócsövet, mert nem szeretném, ha az autópályán előzés közben váratlanul megmakacsolná magát.
(A mosás csak azért jutott eszembe, mert a kerekek mögé, a sárvédőre is nyomtam a vízsugarat, és tudomásom szerint a turbó valahol (szemből) a motor bal oldalán van, nagyjból a kerekek magasságában).
Sziasztok, úgy látom egy kicsit leült a topik pedig most kíváncsi lennék pár hozzáértő véleményére. Van egy W202-es, dombnak felfele felpörgött a motor maxra majd kulcsal le tudtam állítani a nívópálcát és egy kis olajat kilökött amivel akkor nem igazán folalkoztam pedig így utólag kellett volna (mentségemre igazi autószerelő sem foglalkozott vele) A motort körbe lehetett forgatni de nem indult.Szóba jött vezérlés, adagoló, üzemanyag, szóval szép lassan elkezdódött a motor bontása majd végül a hengerfej leszerelése. Szemre semmi hiba, dugattyúk, szelepek jók. Kapott új láncot, feszítőt, és másik adagolót ami be lett állítatva. Ez már bosch soros adagolóra át volt szerelve régebben. Szóval motor összerak, indítás és nem indul. És most jött amivel kezdeni kellett volna, kompresszió mérés. 1. henger 5bar, 2.h 5bar. 3.h 2bar, 4.h 13bar. Na ezt az egészet nem értem, a hiba előtt egy pöcre indult az autó tehát minden hengerbe volt megfelelő sürítés, felpörög a motor és tönkre mennek a gyűrűk, vagy más probléma van. A második mérésnél a 2. és 3.-as hengerbe tettem 5ml olajat akkor a kompresszió felment 5-ről 10-re ill. 2-ről 6-ra ami mégis csak a gyűrüre utalna. Az autóba min. 500e km van, én 7 éve hajtom. Nem vagyok autószerelő csak szeretek vele foglalkozni, érdekelne a véleményetek a hibáról.
Uzemanyag visszatérő cső itt ott már megadja magát.
Csereltem a porlaszton o gyuruket jobb de szembol jobb oldalt a sarokban még mindig minimalis habzik ki alig lathatoan.kompletten cserélném az egesz csovet inkabb.
Valakinek ötlet szembol a jobb oldalt hogy tudom befűzni hogy ne bontsam meg az új csövet vagy angol magyar service manual esetleg valakinél mit meddig bontsak le😅köszi
Elért a W204-ek és a W212-esek átka, erősen korrodált a hátsó bölcső, így a szeretett C kombim most szeretne tőlem erre a műveletre kérni bő egy millát. :D Utánaolvastam és azt látom, hogy USA-ban, Kanadában 2023-ban a csoportos perek hatására a Mercedes meghátrált és a hátsó bölcsőre vonatkozó garanciát 20 évre terjesztették ki és bevizsgálás után a hivatalos Merci dealership-eken keresztül javították a hibát. Aztán most már az Egyesült Királyságban is is csinálják (Skóciában élő ismerősöm szomszédja most kapta vissza a kombi C300-asát pár hete). Olyan mintha fokozatosan kezelnék egyre nagyobb körben ezt a gyártási problémát. Viszont Magyarországra és a régióra vonatkozóan sem a keresések, sem az AI nem tudott okosat mondani. Van esetleg itt valaki, aki már belefutott ebbe és bepróbálkozott a magyarországi hivatalos csatornán keresztül? Mindenképp felveszem majd én is a kapcsolatot velük, ha visszakaptam az autót a szerviztől, aki feltárta a problémát. Mindenképp megcsináltatom, mert a használati értéke még mindig magas, így meg eladni sem lenne fair. De azért nem mindegy, hogy esetleg ezt átvállalja a Mercedes, vagy nekem kell zsebből.