Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 305
Remélem a táborban nem lesz internet.
Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 304
balatoni nyáritáborban voltunk egy kis hajon körbeutazni a balcsit. Az egyik barátomnak(patrik)-nak már előte el kelet volna menie dehát a halyó megy ő meg ha elmegy lekési az egész oszály a hajót mert meg kel várni. Felszáltunk a hajóra 10 perc utnán odasúgta nekem hogy nagyon kel pisilnie mondtam neki hogy kibírja út végéig "-persze mondta (amúgy nekem is kellet eléggé) fél ora mulva már gugolt a töbieknek azt mondta hogy már unya az álást nemsokára én is legugoltam melé az ingetől. 10perc van hátra monya a túraszervezőnek hogy nem bírja továb bepisil ha nemmehet azonal a wc re. Ere a válasz az hogy "14 éves vagy ki tuc még bírni 9 percet" Viszgogol mellém már erősen szorongatva farkét. De nem bírja továb bepisil ot melletem én se bírom továb ha már ő bepisilt énis és. Úgy is tetem . Jól kirühögtek minket. (És most is fogok meni a táborra)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 303
amior én fiatal voltam akkor is összehúgyozták magukat a lányok, úgy hogy ez nem divatfüggő.
Előzmény: mamama2. (302)


mamama2. Creative Commons License 2009.01.18 0 0 302
Mert rossz a veséjük. SAjnos ma nem törődnek a derekukkal, a hülye divat után mennek, 30 évesen meg szeretnének újat. Nem tudnak teherbe esni, mindenük legyengül. Lőjük már le, aki kitalálta a csípőgatyát!
Alfrédi Creative Commons License 2009.01.16 0 0 301
-folyt.

Beleolvastam abba, amit Anteris írt, és egész jókat mondott, viszont az nem volt pontos, hogy egészséges nő nem ismer olyat, hogy felfázás. Ez olyan, mintha egy egészséges embertől azt akarnánk elvárni, hogy élete során sohase fázzon meg.
Bármilyen egészséges valaki, akkor is lehet hólyaghurutja (a nők 90%-a élete során legalább egyszer elkapja, 50%-a pedig legalább 10-szer) Nem nehéz egy nőnek elkapni. A rövid húgycsőből könnyen feljutnak a környéken mindig található baktériumok, és ha ezzel együtt a hólyag védekező képessége a mélypontra jut (altesti lehűlés, stresz, menstruáció) akkor a nyálkahártya legyengült immun védekezését felőrlik a baktériumok, és kész a gyulladás.

A barátnők sokszor tudnak jó tanácsot adni, de akkor sohase higgy nekik, ha antibiotikumot akarnak szedetni veled, mert az tönkreteheti az immunrendszeredet, ha nem szeded legalább 2 hétig, mert a baktériumok nem pusztulnak el teljesen (még ha tünetmentessé válsz is) csak legyengülnek, és rezisztenssé válnak, azaz megtanulnak védekezni a tablettával szemben, és legközelebb már (az a fajta) antibiotikum nem fog segíteni soha sem az életben.
A szűzhártya nem véd meg, hiszen nem a húgycsőnyílást zárja, inkább a szeretkezés az amitől fellángolhat. Nem a pároddal van a baj, ne aggódj, csak az erőművi macerálás a tájékon a húgycső védekezését is csökkenti, nem pusztulnak úgy a baktériumok, és mennek fel a hólyagba. Persze okozhatja külső váladék, partner is esetleg, vagy nemtisztaság.

Hú, most kaptam észbe, hogy ezt mi már régen is kicsit vagy nagyon megbeszéltük. Persze ez nem baj, én szeretem ezt a témát. :))

Tudod mit próbálj ki Elvie? - Ezzel az egészségedet is véded. Most már tényleg próbálj meg rendesen inni napközben, vagyis (ebben a hidegben csak) 1,5-2 litert egyenletesen a napra elosztva. (Nyáron többet.) Ezért az egész szervezeted kezet csókol majd, és a hólyaghurut réme is alig fenyeget majd, mert kevesebb ideig tartózkodik a vizelet a hólyagodban.

De,, hogy mennyivel kevesebb ideig, arra én nagyon kiváncsi vagyok. :)) - Ha megiszol ennyit, akkor megtudhatjuk, hogy vajon mennyi időnként kell majd pisilni menned? - Szerintem egész biztos, hogy nem fogod kibírni reggeltől estig, pláne nem másnap reggelig. :)))))) Szerintem reggel 9-től kb. du. 5- ig fogod kibírni, ha nem tartod vissza. Aztán 5-től amig lefekszel.
Na, kipróbáljuk??? :))) - És ez egészséges is lesz!

Most megyek.

Szia Elvie!
Előzmény: Elvie (299)
Alfrédi Creative Commons License 2009.01.16 0 0 300


Szia Elvie!

A múltkor beszéltünk arról, hogy amikor nagyon kell pisilnem, akkor én inkább már felállok, lépegetek, és közben kissé előre is szoktam hajolgatni, ami egy automatikus folyamat, mert valahogy így könnyebb visszatartani.
Eszembe jutott erről az előrehajolásról, hogy Kriston Andrea a könyvében óva inti a nőket attól, hogy köhögés közben előre hajoljanak, és a lábukat összeszorítsák.
(Ahogyan szemlélteti, és le is írja, hogy miért.)

Tudod Elvie, én nem csinálok titkot abból, hogy én igenis szeretem a pisilést visszatartani, és tudom, hogy tudtad rólam ezt egy másik fórumból. - No, meg az sem hagy hidegen, ha egy lány teszi ugyanezt. :)
De érzem, hogy gyorsan el kell mondanom azt is, hogy ebben a topikban eszem ágában sincsen ilyesmiről hosszasan értekezni, még kevésbé másokat erre buzdítani (remélem Anteris kolléga is hallotta ezt, és nagy kő esett le a szívéről) de a két témakör hasonlósága miatt elkerülhetetlen, hogy időnként szóba ne kerüljön, természetesen csak dumcsizás szintjén.
És tudom, hogy amúgy sem dob fel téged a pisilés tartogatásának a gondolata, amit én simán meg is értek. - Ez így is van rendjén. :)))

Hol is hagytam abba.... - szóval Kriston Andreának biztosan igaza van, hogy ne hajolgassunk előre, de szerintem, ha neki is irtózatosan kellene, ő is ezt tenné, sőt még a kezével is besegítene. (Mint a japán lányok az utolsó képen.)
Neked mi a véleményed?

A vezetésről nekem is van egy emlékem. Pont az első tanórát vettem, és olyan zöldfülű voltam, hogy előtte egy km-t sem vezettem. Teljesen kiszívta az agyamat a merev koncentrálás, hogy észben tartsam, melyik a gáz meg a kuplung, közben eszembe jusson, amit a kresszen tanultam, hogy kinek van elsőbbsége, meg sebességet váltani, és újra felfedezni a pedálokat. Az összes agysejtem ezekkel volt elfoglalva, és el sem jutott a tudatomig, hogy szinte szétreped a hólyagom. Akkor eszméltem fel, mikor az óra vége felé egy kicsi becsurrant, és akkor mondtam az oktatónak, hogy fejezzük be, és gyorsan a Népliget árnyas fái között kerestem menedéket.
Szinte hihetetlen, hogy az ember mennyire meg tud feledkezni a pisilésről, ha valami (enyire) leköti a figyelmét.
Te is felejtkeztél már meg róla ennyire?

A tea, vagy sok folyadék sem mindig egyformán hajtja meg a vizeletet, ez függ a szervezet hidratáltságától, a bevitt sótól, az izzadástól. Meg a stressz is jó vízhajtó, nekem is azért kellett a vezetés alatt, mert az hajtott meg, és nem csak a vizelési inger lépett fel korán, mert a hólyagom volt full tele vizelettel.

Ezt elküldöm, és folytatom még... :)))
Előzmény: Elvie (294)
Elvie Creative Commons License 2009.01.14 0 0 299
Én nemcsak az első felfázásomnál, hanem mindegyiknél orvoshoz fordultam. Van valamilyen por, amit vízben fel kell oldani, este meginni, és másnap már enyhül is, még egy nap, és teljesen elmúlik. Sajnos csak receptre lehet kapni, de megéri érte várakozni az orvosnál. Látom, nincs túl jó véleményed az "okos" barátnőkről... Úgy látszik nekem szerencsém van, mert ők ajánlották. És azt meg tudod magyarázni, hogy miért nem fáztam fel soha amíg még szűz voltam? A pisilési szokásaim ugyanilyenek voltak. Az én meglátásom az, hogy a szűzhártya megvéd a baktériumoktól, amik kívülről támadnak, pl vécézés közben, és nem belül szaporodnak el.
Nem tudom, milyen önsanyargatásról beszélsz, azt hittem az előbb világosan kifejtettem, hogy mi a véleményem erről. Ha arra gondolsz, hogy nem megyek azonnal, akkor az nem önsanyargatás, csak lustaság. Hidd el, ha nagyon kéne, nem kínoznám magam.
Előzmény: Törőlt_nick (298)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 298
Amit te felfázásnak hívsz - nők kedvenc meghatározása erre a bajra - az a vizeletben és a húgyutakban lévő baktériumok elszaporodása. Egészséges nő nem ismer olyat, hogy "felfázás" csak akiben már ott tanyázik a kórokozó, sajnos a nők nagy hányadára igaz ez, mert amikor először jelentkezett a gond nem orvoshoz mentek hanem az okos barátnőjükhöz. Aztán ezeknél a kezeletlen nyvajáknál egy idő után beáll egy nagyon kényes egyensúly az immunrendszer és a potenciális kórokozók között és ha csak egy kicsit is változnak a körülmények - lehült altest --->beszükülő erek --->korlátozott immunválasz - egyből előjön a gyulladás. SZERINTEM ne játsz a testeddel mert később nagyon meg fogod bánni. Biztos hogy találsz majd más örömöt is az életben, mint ezt az önsanyargatást.  
Előzmény: Elvie (296)
Alfrédi Creative Commons License 2009.01.13 0 0 297
-Jé, hogy te milyen késői bagoly vagy! :)) - Biztosan meg szeretnéd dönteni az én ébrenmaradási rekordomat, ugye? :) Pedig ez nem jó dolog!
Lassan példát vehetsz rólam, mert én kezdek már megjavulni. Holnap például még sötétben el kell indulnom itthonról, úgyhogy már készülök is lefeküdni.
Különben nem könnyű erőt venni magamon, mert olyan érdekeseket írtál, hogy majdnem leestem a székről. - Á, ezt csak úgy mondtam, különben is fekve gépelek. :)
Képzeld, még képeket is készítettem..... - no nem magamról... :) - Holnap meglátod....

Kell menni szundi.... ! - Bizony! :)

Szia Elvike! Pá - pá.....!
Előzmény: Elvie (294)
Elvie Creative Commons License 2009.01.13 0 0 296
Én úgy tudtam, hogy az inkontinencia időskorban jön csak elő! Ne hozd rám a frászt!!! :) Mondjuk felfázásnál simán be lehet pisilni, de "szerencsére" akkor csak pár csepp jön és az is kellemetlen meg fáj.
És szerinted mi a végkövetkezmény?
Előzmény: Törőlt_nick (292)
Elvie Creative Commons License 2009.01.13 0 0 295
Tényleg nem volt szó a népszerűsítésről, inkább egészség megvédésről :) Engem azért nem érint ez a téma, mert nem izgat sem a visszatartás, sem a bepisilés. Nem is ez a topic címe, erre van sok másik. Egy időben jártam Mriya topicjába, mert szimpatikus volt ő is meg Alfrédi is, de mivel a téma nem izgat, maradtam itt. Ide is csak azért jöttem, hogy megcáfoljam a sztereotípiát! :D Közben viszont sok érdekes dologra bukkantam, hála Alfrédinek.
Előzmény: Alfrédi (291)
Elvie Creative Commons License 2009.01.13 0 0 294
Igen, egyik barátnőmön mosolyogtam múltkor, kb két órát volt nálunk, vagy másfelet, és NÉGYSZER ment pisilni!!! Nem akartam megkérdezni, hogy fel van-e fázva, de szerintem nem volt. És alkoholt sem ittunk :) Hát, ő ilyen. Nem irigylem szegényt. Biztos éjszaka is kimászkál, és én se tudom, hogy lehet így pihenni?? Tuti nem tudnék visszaaludni.

Basszus, te tényleg nagyon ismersz! :D Először is nem tudok pontosan válaszolni, mert egyedül egy 6 kilós dinnyével nem tudok mit kezdeni! :) Esetleg ilyen méretű dinnyéből két nagy szelet menne. Max a fele. A dinnye tud érdekes dolgokat csinálni! :) Este szoktam én is enni vacsi helyett, nagyon laktató. És igen, reggel jön a meglepetés, alig tudok kimászni az ágyból, annyira feszül a hólyagom, és kb 1 percig csurgatok tényleg :) Olyanra emlékszem, hogy kb 1 órával az ébresztő előtt felébredtem a feszülésre, csak lusta voltam kimenni, ezért visszaaludtam. Megvártam az ébresztőt, és mentem. De még sose pisiltem be. Nagyon kellemetlen lenne, utálnám magam, meg az egész takarítási ceremóniát...

Nem érzem hogy maradt volna. Legközelebb ilyenkor megnyomkodom a hasamat, hogy ezt kiderítsem. Mostanában szerencsére nem történt ilyen.

Na, ennek örülök! Tényleg úgy éreztem, hogy kevesebb van benne, de akkor az lehet amit írtál! :) Igen, tudom, tényleg megpróbálok inni! Időnként elkap a lelkesedés, és akkor ráerőltetem magamra a folyadékot, de ez rövid ideig tart. A lelkesedésem nem állandó, hanem időnként kirobbanó. :)

Hmmm, tea... Ez is változó. Emlékszem, mikor vezetni tanultam, mennyit szenvedtem emiatt :) Régen tea nélkül nem is tudtam elindulni, rá voltam szokva. Most már nem annyira, néha kávét is iszom, mióta van kávéfőzőm :) Szóval akkor mondjuk 10-kor megittam két és fél deci teát, másfél óra volt míg odaértem. Nem emlékszem, de talán két órát vezettem, és hazamentem. Az azt jelenti hogy 3-ra értem haza. Akkor már nagyon kellett, de néha már a kocsiban is elkezdődött a feszülés, de leginkább akkor amikor kiszálltam. De nem mindig, csak azért emlékszem ezekre, mert nem volt vécé sehol, és tényleg szenvedtem :) Persze bemehettem volna valami bevásárlóközpontba, de nem akartam időt húzni, és különben is utálom a nyilvános vécéket. Most viszont volt hogy úgy mentem dolgozni, hogy ugyanúgy megittam a teát, és estig bírtam a munkahelyen. Valószínű akkor ki voltam száradva, és az összes folyadék a vérembe ment, nem jutott el a hólyagig :D Vagy nem tudom hogy működik ez. :) Van úgy hogy a tea után másfél órával már kell, feszül a hólyag, ilyenkor elmegyek, mert nem szeretem ezt az érzést. Attól is függ, hogy mit csinálok éppen.
Hála az isteneknek már régen voltam felfázva. Van egy sárga kapszulaszerűség a Rowatinex, azt ismered? Állítólag vizelettisztító, azt szoktam bevenni, ha egy kicsit is aggódok. Mondta a doki, hogy az természetes, úgyhogy bármikor szedhetem.

Állva hajolsz előre? Mert én ülve. De nem nagyon. Inkább homorítok. Olyan is van, hogy odaszorítom a kezemet, persze csak ha egyedül vagyok :) Ülve könnyebb visszatartani.

Szia!




Előzmény: Alfrédi (290)
Elvie Creative Commons License 2009.01.13 0 0 293
Köszönöm hogy így ismeretlenül is aggódsz értem, tényleg jólesik! :) Erről pl nem is tudtam. Egyébként valahol olvastam vagy hallottam, hogy a vizelet addig steril, amíg a szervezetben van. "Frissen" még csak 5% baktérium van benne. Eszembe jutott, a Discoveryn láttam annak a túlélő srácnak a műsorában, hogyha sivatagban vagy és nincs víz, akkor idd meg a pisidet (!) de feltétlenül frissen! :O Na mindegy, az a lényeg, hogy annyira nem lehet káros. Persze eszemben sincs meginni!!! :D
Tudom, erre kb az fog jönni, hogy minek tartogatni, ha nem muszáj, és valóban vannak benne méreganyagok stb... Igazad is van. Megpróbálok változtatni, csak nehéz. Múltkor egyik kollegám vett egy üveg vizet, hogy IGYAK, és ahogy kortyolgattam, mondta hogy igazi szenvedés látszott az arcomon. :)
Utálok inni ha nem vagyok szomjas. :-/
Előzmény: Törőlt_nick (289)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 292
hát kiváncsian várom Elvie megerősítését, ami azért is jó lenne, mert mint tudvalevő majd minden második nő olyan, hogy már tüsszentésnél összehúgyozzák magukat - tisztasági betétipar ugye -  még akkor is ha full egészséges a hólyag meg a záróizom de hogy mi történik akkor amikor hosszú távon a végsőkig feszitik a teherbírásukat csak sejteni vélem a végkövetkezményt.
Előzmény: Alfrédi (291)
Alfrédi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 291
Ugyan nem nekem címezted ezeket a sorokat, de érintettnek érzem magam a dologban, ezért hozzászólnék.
Látom, hogy fontosnak tartod mások egészségének megvédését, és ez a figyelmesség a mai világban nagyra becsülendő dolog. De hadd nyugtassalak meg afelől, hogy ebben a topikban a pisilés visszatartásának népszerűsítéséről sohasem volt szó.
Ugyanakkor például a vizeletben elszaporodó baktériumok által keltett veszélyről, vagy a bőséges folyadékfogyasztás fontosságáról stb - annál inkább.

Elképzelhető, hogy a leveled címzettje, Elvie, majd engem külön is megerősít ebben.

Remélem sikerült maradéktalanul megnyugtatnom téged, és eloszlatnom az aggodalmaidat.

Alfrédi.
Előzmény: Törőlt_nick (289)
Alfrédi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 290
Szia Kedves Elvie!

Na most már tényleg itt az idő, hogy megbeszéljük, amit írtál. :))
Örülök, ha neked sem uncsi ez, mert én annyira imádok beszélni ilyesmiről, és olyan jó, hogy van kivel. :))

Most már tudom jól, hogy Te egyáltalán nem vagy egy sűrűn pisilős típus. - Biztosan ismert olyan (főleg lányokat, hiszen nekik kell mindig pisilni, - nem? :)) akik nappal is óránként szaladgálnak, meg éjjel is, pedig nem is isznak sokat. Felébrednek éjjel egyszer, vagy kétszer arra, hogy pisilniük kell. De olyanról is hallottam, aki néha háromszor is szokott felébredni erre. Nem is értem, hogyan lehet így aludni??? Én sosem szoktam éjjel kimenni, csak talán nyáron, mikor éjfélkor még megeszek egyedül egy 6 kilós dinnyét, de akkor is csak abban az esetben ébredek fel, amikor úgy tele van a hólyagom, hogy majd szétreped. De, ha csak fele ennyit eszek, akkor csak a reggeli óracsörgéskor veszem észre, hogy eléggé tele van a hólyagom. :))) Ilyenkor a csörgés után, viszont már nem biztos, hogy vissza tudnék aludni, bár, ha nagyon fáradt vagyok, akkor az is lehet, és alvás közben kibírnék még további pár órát. Be biztos, hogy nem pisilnék, mert előtte tudom, hogy biztosan felébrednék.
(Egy egykori barátnőmmel nem így történt, mert mikor sokat vedelt lefekvés előtt, éjszaka nem ébredt fel, és ssssssssssss......... Totál eláztatott mindent:))

Elvie, mondtad, hogy Te még sosem mentél ki éjszaka, de akkor sem, amikor mondjuk sok dinnyét ettél, akkor sem.....? - És szerinted mi történne, ha Te is elfogyasztanál egyedül jóízűen esete egy 6 kilós dinnyét? Elképzelhető, hogy nem ébrednél fel, és ......? :))) Szerintem az történne (mert ismerlek már kicsit.)) , hogy a nagyon erős ingerre felébrednél, kiszaladnál, és végtelennek tűnő ideig csurgatnál. :) - És ezt azért gondolom, mert sejtem, hogy nem vagy egy bepisilős tipus, a hólyagod pedig nagy befogadóképességű, szóval csak a legeslegvégén szólalna meg a vészcsengő, amikor tényleg menni kell, de addig nem történne meg a baj :)
Eltaláltam? - Te mit gondolsz erről, így történne?? - Esetleg van róla tapasztalatod???

A narancslevet én is szeretem. Többek tapasztalták, hogy vizelethajtó hatása is van. Én még nem vettem észre, de egy régi kolléganőm, ha ilyet ivott, reggel mindig rohant pisilni mikor beért, pedig nem volt pisilős fajta, és mert egyébként egész nap kibírta.
Ha reggel nehezen indul meg a pisid, az nem jó dolog! - Ez csak olyankor fordul elő, mikor reggelre nagyon megtelik a hólyagod (tesztelgeted a citrusfacsarót, és mind megiszod:)) vagy olyankor is, ha nem is kell pisilned? - És érzel olyat is, hogy nem ürül ki teljesen? - Ezt meg kéne beszélni!

Nyugi, a hólyagfalon keresztül nem tud felszívódni a vizelet, és visszakerülni a szervezetbe. Ami egyszer bele ment, az ott is marad, és csak gyarapodni tud. Az viszont igaz, hogy ha sokáig tartózkodik a hólyagban, akkor a vizeletből kis méreganyag a nyálkahártyán keresztül bekerülhet a vérkeringésbe, de ez csak kis töredéke annak, ami a végbélből szívódhat vissza.
Viszont, ha ritkán pisilsz, és mégis keveset, akkor ez annak a jele, hogy keveset iszol. Pedig az nagyon fontos lenne, ugye tudod!!!

Tényleg érezhetünk olyat, mintha a hólyagban egyre kevesebb vizelet lenne, mert a vizelési inger tényleg el tud múlni, ha nem megyünk azonnal pisilni. Főleg, ha keveset iszunk, és a hólyagunk lassan telítődik, akkor fordul elő, hogy a hólyag megszokja ezt a lassú nyomásváltozást, és ekkor az inger is megnyugszik, mert csak lassan tágul, ami nem ingerli, és csak ha nagyon tele van, akkor érezzük, hogy feszülni kezd.

- Tényleg, ha reggel sok teát iszol, akkor mennyivel később érzed, hogy pisilni kell? - És olyankor el is szoktál menni, vagy vársz még...?
Milyen gyakran szoktál felfázni? - Ezt is megbeszélhetjük.

- Fiúknál is működik a lábszorítás, bár lányoknál biztosan hatásosabb. De azért fiúknál is tömöríti kicsit a prosztata körüli részeket a húgycső felső részénél, ami kicsit besegít a tartogatásba. Lányok a teljes húgycsőszakaszt tudják szorítani, ami biztos annyit ér, mintha a fiúk a lábuk közé vennék a fütyijüket, hogy azt is szorítgatni tudják. :) - Én így képzelem..... :)
Én megfigyeltem, kissé előre is szoktam hajolgatni, amikor nagyon kell. Te észrevettél magadon ilyesmit?
Tényleg, mondj még olyanokat, hogy mit jó olyankor csinálni egy lánynak,(neked:)) ha már nagyon kell? - Ez úgy érdekel. :))

Várlak vissza! :)))

Szia!
Törőlt_nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 289
akkor neked is: ha sokszor és sokáig tartod vissza a vízeletet előbb utóbb veszít a hólyag az izomtónusából és folyamatosan visszamarad pangó vizelet (kevés pisi amikor vécézel) ami remek melegágya a baktériumoknak. Én a helyedben nem olyantól kérnék tanácsot aki megszállottja a témának, mert ugyis a saját szája íze szerint fogja tálalni a dolgot hanem keress rá neten minnél több forrásból. Szerintem iszonyat egészségkárosító amit csináltok de ez legyen ez az én magánvéleményem, mondom menj és olvasgass!
Előzmény: Elvie (287)
Alfrédi Creative Commons License 2008.12.31 0 0 288
Nagyon örülök Elvie, hogy írtál nekem! :)) Nem baj, hogy hosszú idő telt el, fő, hogy itt vagy!
Majd válaszolok részletesen, mert érdekes dolgokat mondtál.

Most viszont hadd kívánjak Boldog új Esztendőt neked, és a párodnak is!!!
Előzmény: Elvie (287)
Elvie Creative Commons License 2008.12.30 0 0 287
Szia Alfrédi!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de kevés időm van netezni. Egyáltalán nem unalmas a téma, mindig tanulok valami újat :)

Szerintem nem ébredtem volna fel, soha nem történt még ilyen, amióta emlékszem. Reggel valószínű az történt volna, ami szinte minden reggel, hogy alig tudok pisilni. Ma is ez volt, pedig tegnap ittam sokat! Kaptam karácsonyra citrusfacsaró gépet, és most próbáltuk ki! Imádom a friss narancslevet! :D Szóval, érzem hogy tele a hólyag, feszül, és nehezen tudok mozogni, de amikor pisilésre kerül a sor, erőltetni kell. Ezt már régebben elmagyaráztad, asszem ilyesmi, hogy elfáradtak az izmok, vagy mi.

Én mostanában azon gondolkozom, hogy vajon a hólyagból vissza tud-e kerülni a szervezetbe a vizelet? Az durva lenne... Azért jutott eszembe, mert ahhoz képest hogy milyen ritkán pisilek, egyáltalán nem nagy a mennyiség. Ezt jó lenne ha kiderítenéd! :)

Reggel 8 és 9 között szoktam vécére menni. Köszönöm a gratulációt!! :)))) Bár nem az én érdemem. :)

Szokott lenni ilyen is, olyan is. Van hogy úgy érzem, mindjárt bepisilek, rohanok vécére, és annyira kevés jön, hogy azt hiszem, felfáztam :( Én szinte betegesen félek a felfázástól, az egyik legkellemetlenebb betegség. Lehet, hogy ebben rejlik a "technikám" tudat alatt. Persze van olyan is, hogy egy ilyen ingernél nem megyek vécére, mert nincs kedvem, vagy lusta vagyok, vagy éppen játszok, és nem lehet abbahagyni, ilyenkor elmúlik. Valószínű, később jelentkezik, de egyre később, és aztán már csak a feszülést veszem észre.
Aztán van olyan is, amit írtál, hogy nincs inger, csak a feszülés. Ez tényleg érdekes, nem tudom, hogy miért van ez így. Akkor szoktam észrevenni, ha reggel sok teát iszom. Lehet hogy a koffein hat így, nem? :) Túl gyorsan lemegy a hólyagba a folyadék, annyira, hogy észre se vesszük! :)

Én is össze szoktam szorítani a lábam, de azt hittem, ezt csak a lányok csinálják!! :D A fiúknál is működik? Ha igen, akkor miért?

Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
Előzmény: Alfrédi (285)
Alfrédi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 286
Szeretném, hogy egyszer a tv reklámokban hirdessék a Urinelle-t, hogy a lányok sokat beszéljenek róla. - Szeretném, ha téma lenne, kiváncsi lennék miket mondanának róla a lányok. Érdekes lenne egy ilyen beszélgetésbe belehalgatni.
De eljön ennek is az ideje. - Még 20-30 év és...
Alfrédi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 285
Ó, de gyorsan válaszoltál!
- Úgy örülők. - Lehet az is, hogy most nyulat lehetne fogatni velem!
Olyan régen beszéltünk már... - De most itt vagy, és pontosan ez itt a lényeg!

Én párszor gondoltam már arra, hogy nem-e vált számodra ez a pisilős téma időközben egy kissé uncsissá....?

Ugye mondanom sem kell, hogy én szívesen értekezek erről a témáról akár 300 évig is egyfolytában, hiszen számomra ez a világ egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb témáinak egyike, amiről, ha minél többet tudok meg, akkor úgy érzem, hogy a rejtélyek száma is csak egyre nő. Ettől is izgat ez nagyon, és ezért is nyomozok néha úgy, mint aki meghibbant.

Most pl. ott vagyok ledöbbenve, hogy éjfélkor (legalább 16 órai nempisilés után) majdnem lefeküdtél aludni, mert nem érezted, hogy kell, és csak eszedbe jutott ki kéne menni.... Találgattam, ha elalszol, vajon éjszaka felébredtél volna-e, és ha nem, akkor reggelre mennyire kellet volna... ....ha egyáltalán kellett volna...?
Te hogy érzed, szerinted felébredtél volna-e, ha nem, reggelre mit éreztél volna?

Most jön egy kis Alfrédi féle matek, ami az ezen idő alatt, a hólyagban felgyűlt vizeletmennyiséget igyekszik eltalálni. (Hogy Alfrédi ne töltsön álmatlan éjszakákat ennek számolgatásával, a legcélravezetőbb tényleg az lenne, ha megmérnéd. De mivel én megértem, hogy nem szívesen vegyészkedsz az anyaggal, ezért türelmesen kivárom, hogy egyszer "bekattanj" . Ha ez mondjuk 2010 május 1-én fog bekövetkezni, akkor is nagyon fogok ennek örülni.)
- Szóval amit tudok Rólad, az a nempisilési időtartamod, ami 16, vagy inkább 17 óra - ha mondjuk reggel 7-kor pisiltél. (Tényleg reggel mikor szoktál..?) Még egy adatot kéne pontosan ismerni a hólyagtelődés kiszámításához, ez pedig a kiválasztás sebessége. Ha tudnám aznap mennyit ittál, és mennyit izzadtál, akkor megközelítőleg azt is lehetne tudni. Most e nélkül csak átlagos és szélső értékekkel tudok számolni:
1. - Ha egy lány annyit iszik, amennyi a normál hidratáltságához kell nem nagy melegben (napi 2l) és ebből levonjuk a normál izzadás, a széklettel távozó víz, valamint a kilélegzett levegő páratartalmát, akkor a nappali szakaszban úgy 55ml/órát lehet számolni, vagyis ez esetben 17x55=935 ml lett volna a hólyagodban éjfélkor, amikor még nem is kellett igazán pisilned.
Ha ez esetleg így volt, akkor le a kalappal a hólyagod előtt, hiszen 935ml már nagyon nagy mennyiség, főleg ahhoz, hogy közben még csak ne is kelljen pisilnie az embernek.
Persze tudom, hogy Te nem vagy az a nagyivó, ezért tovább számolok:
2. - A lányok nagyon gyakran nem isznak annyit, hogy jól legyenek hidratálva, ezért olyan körülmények között mint fent, de az átlagosan szokásos ivás mellett már csak úgy 40ml/óra lesz a kiválasztás, vagyis 17 óra alatt "csak" 680ml.
Valószínűnek tartom, hogy kb. ennyi lehetett akkor is benned, ami egyébként még mindig olyan sok, hogy ettől sokan össze is pisilik magukat. (De Te nem!!) :))
Persze foglalkoznunk kell azzal az eshetőséggel is, hogy kánikula volt (bár nem vagy izzadós, de akkor is folyadékot veszít az ember) plusz még esetleg nem is ittál aznap eleget...
3. - Na ekkor van az, hogy az óránkénti kiválasztás 30ml-re, vagy az alá is megy, a vizelet sötét sárga lesz, dehidratált lesz a szervezet. - Vagy akár lemegy 20-ra, ami a veszélyes kiszáradáskor fordul elő- mondjuk sivatagban stb.
De nem vagyok ilyen vészmadár, mert gondolom nem barangoltál a sivatagban, ezért mindenképpen megelőlegezek Neked mondjuk...mondjuk úgy 28ml-t óránként, mint leges-legkevesebbet. - Akkor szorozzunk!: 17x28=476ml. - Ami még mindig annyi, amennyinél egy átlagos lánynak legalább már közepesen pisilnie kell.
Te pedig még bírtad voa reggelig... - Ezt is belekalkulálva, és a 2. ponttal számolva reggelre (24 óra) 960ml lett volna benned, ami rengeteg, és talán még bírtad is volna délig, vagy.... :))) - Ki tudja...? - (Elvie tudja.)

Most röviden arról az érdekes dologról, hogy mostanság nekem (mint tartogatóművésznek:)) néha 3-4 óránként kell pisilnem, és olyat érzek olyankor, hogy hirtelen felszökik az inger, és júj, szorítani kell pár mp-ig, mert különben bepisilek. - Ahogyan normálisan is kéne, nem pedig úgy, hogy szinte sosem érzek ingert, csak legfeljebb, ha nagyon tele van a hólyagom. - Mert először csak a hólyagfeszülést érzem, és csak nagysokára, órákkal később az ingert, ami még akkor sem szokott olyan intenzív lenni, mint mostanában 3-4 óránként.
Egyébként ezeket a gyakori ingereket szörnyen élvezem ám. :) - De erről később.....

Elvie. - Neked szokott ilyen hírtelen, erős ingered lenni, ilyen "jaj bepisilek" , amit, ha erősen elnyomsz, akkor elmúlik egy időre, de később (1-2 perc) újra jelentkezik? (Ilyenkor szokták az emberek a lábukat összeszorítani rövid időre.)
- Vagy Te is először mindig a teltséget, nyomást, feszülést érzed a hólyagodban, és csak jóval később az ingert, ami nem hirtelen erős, viszont már folyamatos, lassan nő, és már nem múlik el? - Vagy hogyan érzed...? Erről bármennyit írhatsz. :)
Ahhoz a múltkori 17 órához pedig csak gratulálni tudok. - Hogy még akkor se kelljen pisilned.... - Ez hallatlan! - Mondhatni fantasztikus!
- És még azt mondják, hogy a lányoknak gyakran kell pisilni. :)

Addig is : Szia!
Elvie Creative Commons License 2008.10.14 0 0 284
Már mutattam, és adtam is egyet egy barátnőmnek, aki viccesnek találta és praktikusnak, de szerintem nem próbálta ki. Biztos ő is olyan mint én. :) Bár nálam finnyásabb ember kevés lehet! :D
Előzmény: Alfrédi (278)
Elvie Creative Commons License 2008.10.14 0 0 283
Nálam a kettő az kettő! :D Ha három lenne, azt írtam volna :) Valóban, reggel megyek először, aztán munka, fél 9-re hazaérek, akkor elmegyek megint, és lefekvés előtt már nem, hiszen "most" voltam! :) Volt olyan is, hogy elég lett volna csak a reggeli pisilés, este nem kellett, és éjfél körül mikor lefeküdtem, akkor jutott eszembe, hogy nem voltam reggel óta. Nyomkodtam a hasamat, éreztem hogy van benne, de nem kellett igazán. Viszont sejtettem, hogy ez nem egészséges dolog, így hát kénytelen-kelletlen felkeltem és pisiltem egyet. Így már értem a történetedet, amikor azt írtad, hogy kibírnád egy egész napig is! :) Simán ment volna reggelig :)
Nem tudom, hogy aznap mennyi lehetett, de nem volt különösen nagy mennyiségű. Inkább átlagos.

Amikor a fesztivál volt, aznap borzasztó meleg volt, úgyhogy szerintem ez lehetett az oka, hogy nem kellett. Nem vagyok egy izzadós fajta, de dőlt rólam a víz! :) Sajnos nem emlékszem, hogy mikor mentem el utána pisilni... :(

Ja, igen a mérés. Tudom, hogy megígértem, de azóta se tettem meg... Utálom a vizeletvizsgálatokat, és utálok dobozba pisilni. Van egy kis gátlás bennem eziránt :( Az Urinelle-lel meg egyszer jól lepisiltem magam, úgyhogy félek tőle :)
Nem ígérek semmit, de azt maximálisan megtartom! :) Lehet hogy egyszer bekattanok, és tényleg lemérem :)
Előzmény: Alfrédi (274)
Elvie Creative Commons License 2008.10.14 0 0 282
"Nem az a fogós kérdés,hogy miért kell nekik pisilni mindig!Hanem az,hogy ha társaságban vannak,minek mennek többen egyszerre!"

Ezt már lejjebb valaki kifejtette, hogy egyrészt persze "mai" szokás, frizura, smink igazítás, és dumálás. Én pl nem mindig hívok magammal barátnőt, simán el tudok menni egyedül is, sőt sokszor jobb is, mert gyorsabb, de van olyan ismerősöm is, aki nem tud egyedül lenni!! :S Az elég fárasztó! Mindig el kell kísérni!
Koncerteken, vagy bulikban azért is jó együtt menni, mert a wcben halkabb a zene, és értjük egymást. Sokszor van az, hogy komolyabb témáknál beszaladunk pár percre beszélgetni. Lehet, hogy ilyenkor is azt hiszitek, hogy pisilni voltunk :)

A másik ok az ilyen ősi dolog, én is itt olvastam róla. Amikor a lányok pisilnek, akkor guggolniuk kell, míg a fiúk állnak, így ha veszély van, mi sebezhetőbbek vagyunk, mert egyrészt nem látjuk a veszélyt, másrészt nehezebb elfutnunk. Így mindig ketten, vagy többen jártunk pisilni az ősidőkben, hogy figyelmeztessük egymást :D

Előzmény: Mickeyboy25 (273)
Elvie Creative Commons License 2008.10.14 0 0 281
"Az ember ilyen úton nem akkor pisil, amikor kell, hanem amikor megáll a busz."

Nálam ez nem igaz, mert én nem tudok akármikor pisilni, csak ha kell. :)
Előzmény: TTAMAS (272)
antonia79 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 280
sokat isznak...
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.13 0 0 279
jah ez pontosan így van sőt én specciál állandóan hugyozok plána amikor sörözök! csak mi a haverokkal arrébb megyünk kidobjuk a sárgát azt kész a társoságban lévő lányoknál meg ez olyan közös tevékenység vagy mi.+ náluk a pisilés egy összetetebb dolog hiszen még pluszban igazgatják magukat smink stb.+ ilyankor dumálják ki a társoságban lévő fiúkat is asszem
Előzmény: Kanis (270)
Alfrédi Creative Commons License 2008.10.13 0 0 278
Szia ELVIE!

- Most, hogy beköszöntött a hűvösebb idő, kicsit lehet csökkenteni a szervezet napi folyadékbevitelét a nyárihoz képest.
De hogy mennyivel, azt pontosan kiszámolom, ha szeretnéd.

- És mi van az Urinellekkel? - Remélem szoktad használni. - Mik a tapasztalataid, ki tudod használni az előnyeit.
Ha nem szoktad használni, akkor is jó lenne, ha elővennéd.
Pl. eldicsekednél egyik barátnődnek, hogy mi van neked, és mikor kellően felkeltetted a kiváncsiságát, akkor megmutatnád neki, hogy hogyan is működik ez a nagy jövő előtt álló találmány.
Talán ő is megszereti....
Előzmény: Stormboy (277)
Stormboy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 277

Csak ezért?

Előzmény: Alfrédi (276)
Alfrédi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 276
Ez náluk egyfajta rituálé. És ott lehet cseverészni.
Előzmény: Mickeyboy25 (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!