Keresés

Részletes keresés

sequelguru Creative Commons License 2019.08.03 0 0 2209

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Sajnos nem tudtunk terv szerint indulni, 3 körül érünk Splithez Waze szerint. 

Előzmény: speedline (2208)
speedline Creative Commons License 2019.08.01 0 0 2208

Augusztusban én is inkább a délre utazást javasolnám. Bajorországban pont ezen a héten kezdődött el az iskolaszünet

https://www.schulferien.org/Kalender_mit_Ferien/kalender_2019_ferien_Bayern.html és az olaszok is augusztusban szabadságolnak tehát az Isztria és a Kvarner környéke (Krk, Rab szigetek is) ilyenkor fokozottan megtelnek. Ha dél akkor Zadar környékétől lefelé találtok lefelé több kempinget.    

Előzmény: sequelguru (2203)
speedline Creative Commons License 2019.08.01 0 0 2207

Akkor nektek sikerült az időjárásból pont az egyik legjobb hetet kifogni ha jól sejtem :) Sajnos előtte nem volt azaz igazi strandidő, egy - egy futó zápor majd minden nap volt sőt mi pont egy nagyobb vihar után érkeztünk (mesélték mi mindent vitt a szél), illetve volt egyszer egy kisebb jégeső is :( 

Mi az 53-as helyen voltunk és körülöttünk is volt jövés - menés pl. akinek lakóautója volt az pont az időjárás miatt elindult dél felé. Igy szabadultak fel foglalt helyek is. 

Előzmény: Fehérpárduc (2205)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.08.01 0 0 2206

Kempingben - az eddigi évek tapasztalata alapján - minden, még a legzsúfoltabb időben is volt helyünk. Igaz olyan volt, hogy egyik parcella 3 napra volt szabad és a fennmaradó napokra át kellett másikra költözni, de ezt a recepció rugalmasan megoldotta, jelezték nekünk amikor volt felszabaduló hely a folytatásra.

Előzmény: sequelguru (2203)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.08.01 0 0 2205

Akkor csak 1 nap átfedés volt, kis eséllyel szembe találkoztunk ismeretlenül. :) Mi a "kocsi mosó" alatt voltunk majdnem, a 94-es helyen. 20-án érkeztünk és szerda reggel mentünk tovább.

Előzmény: speedline (2202)
hul Creative Commons License 2019.08.01 0 0 2204

Délre mennék foglalás nélküli, jópár helyi és sokszor nem is netes/foglalós "privát" kemping van arrafelé, végig a part mentén, egész barátságosak. A nagy célpontoknál kevesebb szolgáltatással, de azért nem gázosak, mint annó... Mindenki fejleszt és jönnek fel ezek is. Nyilván le kell érni max.kora délután, hogy lehessen válogatni, vagyis megnézni mi a helyzet és ha mégsem, legyen idő tovább menni. Aztán kell egy adag kompromisszum-készség, meglátás, hogy mi mit ér meg, mert lehet nem 5* a vizesblokk a mi fogalmaink szerint, de csuda jó a part pl. :-) 

A nagyokban is forog a nép, körül kell nézni. Csak arra vigyázzatok, hogy meg kell kérdezni nem foglalt-e a szabad hely, ebbe vagy 15 éve belefutottam és azóta msolygok magamon, ahogy anno költöztettem magunkat... Murtertől lefelé gondolom. 

Előzmény: sequelguru (2203)
sequelguru Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2203

Sziasztok,

 

Egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltuk, nézzünk le a tengerhez szombaton. Egy hétre mennénk, és ahogy nézem, a nagy kempingek fullra vannak.

Igazából döglős nyaralásra gondoltunk nagyobb (8+) gyerekekkel, sátorral - köves(snorkling) tengerpart nem ártana a környéken.

 

Érdemes nekiindulni foglalás nélkül? Melyik részt ajánljátok, ahol sok (nagyobb) kemping van egy rakásra, és lehet esélyünk helyet találni? Akár délebbre is mennénk, vagy urambocsá' Szlovéniába.

 

Köszi!

 

 

speedline Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2202

Mi is az Orsera-ban voltunk (21.-én reggel jöttünk el) és valóban nem volt túl sok magyar, de szerintem az Orsera eddig sem volt túl népszerű a magyarok számára. Mi sem láttunk többet 2-3 magyar rendszámnál, illetve még fent a mobil házakban voltak magyarok.

A lépcsőzetes kialakítású résznél láttunk több szabad helyet, illetve a központi nagy vizesblokk mögötti - melletti résznél, de lentebb azért eléggé teltház volt. Nektek merre sikerült helyet találni?

Egyik nap bementünk a Porto Sole kempingbe, ott elég sokan voltak, de nagyon meglepődtem, hogy az ottani főépület mellett (bent a kempingben) mindent teleraktak bérlős napágyakkal. 

Apropó napágyak. Szerintem az sem túl vonzó Horvátországban főleg nem egy kemping környékén, hogy nem lehet saját széket, ágyat lerakni csak napágy bérelhető. A szállodarésznél már kifejezetten tiltják a saját motyót és egy napra két műanyag ágy meg a papernyő 100 HRK ami 8-10 napnál azért már elég szép összeg. A korábbi kedvenc partunkat is ezért hagytuk ott Baska-n mert mindenütt fizetős helyek vették át a partot. Például Olaszországan azért másabb  a fizetős part / hely fogalma, más a minőség vagy a kapott szolgáltatás is. Szóval szerintem a "lehúzós" feeling is közrejátszik abban, hogy kevesebben voltak.    

Előzmény: Fehérpárduc (2200)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2201

igen az a felújított rész nagyon hangulatos lett

Előzmény: speedline (2199)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2200

Orsera Camping-ben voltunk, túl sok magyar autót nem láttunk amikor ott voltunk. Egy lakóautót, egy sötétzöld Swift amit még láttam rajtunk kívül, bár nem nem jártuk be az egészet, de sétálgattunk a gyerekekkel. Mókus több volt, mint magyar rendszámú autó! :)

Előzmény: speedline (2199)
speedline Creative Commons License 2019.07.29 0 0 2199

Vrsar-ban melyik kempingben voltatok? 

Bent a városban tényleg kevesebben voltak mint korábban, de mi már tavaly nyáron is ezt tapasztaltuk este besétálva a városba (kikötő és környéke) igaz akkor a foci miatt másabb volt a helyzet némiképp (egyenlőtlenül oszlott el a tömeg). 

Ugyanakkor azt láttuk, hogy a kikötő utáni félszigeten (kőfejtős rész) kiépült egy új szórakozó rész, több étteremmel, bárral stb. és míg bent a városban esete bőven voltak foghíjas éttermek addig a félszigeten és mellette nagyon is sokan voltak. 

Szerinem a fitalabb korosztály számára pl. Vrsar abszolút nem vonzó. Nincs túl sok szórakozási lehetőség a szállodák igen drágák és aki olcsóbb vagy másfajta (bulizósabb) nyaralásra vágyik az elutazik repülővel másfelé.    

Előzmény: Fehérpárduc (2198)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.07.29 0 0 2198

Horvátországra értettem. Rab szigeten és - talán veled egy időben - Vrsar-ban is jártunk, évek óta nem volt ilyen kevés ember. Rab városában este 6-8 óra körül csak néhány ember sétálgatott, fura volt hogy az árusok is zárva voltak, csak később nyitottak ki, a kikötő nem volt tele drága hajókkal és a pár éve nyaranként zsúfolásig tele lévő parkolóban most volt egy halom szabad parkolóhely.

Rovinj-ban valóban sokan voltak, de a vrsar-i kempingben rengeteg üres/szabad parcella volt, régebben volt, hogy ott kellett álljunk pár órát, hogy legyen 1-1 felszabaduló hely, most válogathattunk. Tisztaság volt, a kempingben illetve a mellette lévő strandon lévő étterem olcsóbb volt a kintieknél, hely ott is volt, várni sem kellett, szinte egyből hozták a kaját. Igazából engem nem zavar, hogy nincs tömeg, de furcsa volt, többünknek feltűnt a változás. Általánosítani nem akarok, hiszen most csak ezen a 3 helyen voltuk, lehet hogy más régióban más a helyzet.

Előzmény: speedline (2196)
vonalzoo Creative Commons License 2019.07.27 0 0 2197

Hát ennek a fórumozásnak már beáldozott. sokkal nagyobb élet van FB csoportokban (pedig itt több normális info volt, és azt is könnyebb megkeresni évek múltán, FB-n sok a veszekedés, poénos kép, de hát sok emberrel ez együtt jár)

Horvátországnak szerencséje volt az elmúlt években, hogy sok más ország turizmusára rá járt a rúd (Görögország, Tunézia, Egyiptom - idén még nyugalom van ezeken, így sokan újra felkeresik). Az árak meg nekünk magyaroknak mindenhol sok, néha még Magyarországon is:)

Előzmény: Fehérpárduc (2195)
speedline Creative Commons License 2019.07.27 0 0 2196

Üdv,

 

Mire érted a kevés embert a topicra vagy Horvátországra?

Mi kb egy hete jöttünk meg Vrsar-ból ott tényleg nem voltak túl sokan, de pl. esőnapon Rovinjba autóval átjutni eléggé reménytelen volt, szóval azért akadnak nyaralók :)   

Az árak tényleg elég magasak, de korábban se volt szerintem olcsóbb. Sok német meg osztrák újra Görögországba megy vagy Olaszországba, Spanyolországba. 

Előzmény: Fehérpárduc (2195)
Fehérpárduc Creative Commons License 2019.07.27 0 0 2195

Ez a topic magára maradt? Mi pár napja érkeztünk haza Horvátországból (Rab, Lopar, Rovinj, Vrsar), meglepően kevés ember van az előző évekhez képest. Az árak lehetnek a fő oka?

KAti Creative Commons License 2018.09.09 0 0 2194

Sajnos jó ideje nem voltunk kempingben, és nem is megyünk, így a is gázpalack meghirdetve.

1 Ft-os aukció. lehet, ajándék lesz :-)

 

https://www.vatera.hu/kemping-turista-gazpalack-2673187895.html

hul Creative Commons License 2018.08.21 0 0 2193

Szívemből beszéltél! :-)

 

Előzmény: Nogo (2192)
Nogo Creative Commons License 2018.08.21 0 0 2192

Nem volt rossz választás Omis, az a rész már régóta vonzott. Isztria, Krk, Losinj, Sibenik megvoltak már, Makarska vonzott. De ott nem találtam megfelelő kempinget. Omis több szempontból jó volt, szép a fekvése, teljesen jó kemping a Galeb, sétatávolságra a város, a kemping mellett bevásárlóközpont, a gyerekeknek is jó volt a homokos tengerpart, a hideg és sekély víz nem volt meglepetés, tudtam róla. Mentünk Makarska felé "öbölvadászatra", találtunk is szinte magányos ministrandokat, mély és meleg vízzel. Legközelebb még délebbre megyünk, és szigetre, Brac, Hvar, vagy Korcula, de nem főszezonban.

Továbbra is nagyon kedvelem a kempingezést, összehozza a családot és szabadságérzetet ad.

 

Előzmény: hul (2191)
hul Creative Commons License 2018.08.18 0 0 2191

Omis mindig zsúfolt (volt is mindig), a befolyó Cetina hideg víze hűti, sokan vadeveznek, kiváló sportcentrum, de szűk utak és rengeteg ember.  A környező partok "homokosak", ami inkább aprókavicsos és persze jó, nagy terek, de sokadalom van. Splitig strand az egész, rengeteg ember, parkolni nehéz. Közúton rohadt nagy dugó oda-vissza. Aki viszont bevállalja, hogy tovább megy délnek, a szigeteket esetleg, sok vadregényes, majdnem magányos helyet talál délebbre. A szigeteken meg csudák vannak, de ott is kivételek a nagyon felkapott helyek, már sokan vannak.

A nyugatiak simán kiköltöznek pár hétre és kempingeznek, kutyával, virággal, papagájjal:-) 

 

Előzmény: Nogo (2190)
Nogo Creative Commons License 2018.08.14 0 0 2190

Köszi!

Megvolt. Omisban voltunk egy hetet. Camping Galeb.

Jól tettük hogy előre foglaltunk, szinte telt ház volt. Nem parcellázott részt nem is láttam. A parcellák igen nagyok, és árnyékosak, bőven elfért két sátor, asztal, székek, kocsi.

Voltak mobilházak (igazából komplett házak), szintén full kihasználtsággal. Nyugis kemping, jó pizzériával. A város sétatávolságra. A tengerpart homokos, a közelben a Cetina folyó torkolata, az rakja ki a homokot. A víz sekély, és kissé hideg. Kicsit odébbkocsikázva már meleg.

A kemping lakói németek, osztrákok, hollandok, olaszok, szlovének, magyarok, lengyelek és persze horvátok. Sok magyar volt, hajókirándulás is volt magyar idegenvezetéssel, be is fizettünk rá.

Jól éreztük magunkat, de kissé messzinek tűnt, a part menti forgalom pedig brutális, Split felé kétszer is belefutottunk idegtépő araszolásba (semmi nem volt, csak egy lámpa és a nagy forgalom), Makarska felé este volt iszonyatos forgalom, és Omisban is legtöbbször állt a végtelen sor. Az autópályán viszont semmi gond nem volt, a határon se.

Az időjárás nem volt kifogástalan, délután általában befelhősödött, volt egy nagy zuhé is, néhány parcellát tóvá változtatva. A dögmeleg persze megvolt végig.

Jövőre megpróbálom kihagyni a főszezont.

Előzmény: hul (2185)
hul Creative Commons License 2018.07.18 0 0 2189

Aki nem tudná, apa és fia meghaltak a kempingben.

Évforduló van.

Nevio CampingOldal (kedveled) ˇ 23 órája ˇ  [IN MEMORIAM]
Nevio and Jadran were the most beautiful men and we have been lucky to have them in our lives. 
Their company was quickening in every way.
They were hospitable, sweet and deep, humble and grand, probing and tender. 
They touched so many people during their lives and it always makes us proud how many people love them.
The passage of time show us they were, and they still are, truly loved.
We love you Nevio and Jadran ♥️ from the bottom of our hearts ❤️
And we miss you ♥️

Előzmény: hul (2188)
hul Creative Commons License 2018.07.18 0 0 2188

 

Ha létezik borzalom, ez az volt.

Nyugodjanak békében. 

 

karpiz Creative Commons License 2018.07.16 0 0 2187

Sziasztok !

 

Segítséget kérnék, hogy Medveja vagy környékén, hol-milyen oldalon találok kempingeket?

 

Köszönöm.

malvin64 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 2186

Nagyon köszönöm, megnézem! :)

 

Előzmény: vonalzoo (2177)
hul Creative Commons License 2018.07.14 0 0 2185

Nagyon jó nyaralást! :-) 

Előzmény: Nogo (2184)
Nogo Creative Commons License 2018.07.14 0 0 2184

Meggyőztél. Lefoglaltam egy parcellát.

Gyerekekkel megyek, ahogy eddig is. Eddig nem volt gond, de valóban, érezhetően egyre többen vannak, egyre nagyobb a rizikó a főszezonban.

A Cikat-ban nagyon jó a nem parcellázott rész, szerintem jobb mint a többi (nem olyan zsúfolt, és talán csendesebb és árnyékosabb), bár nekünk nincs szükségünk sem áramra, sem csatornára. De nem akarunk harmadszor is ugyanoda menni, túl nagy és szép a horvát tengerpart, legyen egy kis változatosság :-)

Előzmény: hul (2183)
hul Creative Commons License 2018.07.13 0 0 2183

Nem mindig jártam foglalva és adott parcellára. :-) Manapság már nem megyek "nem" parcellára, mert azok mindig a futottak még kategória. Kieső, wc mellett, távol a vizestől, zajos vagy csak szar. De van olyan helyzet, hogy nem tudja az ember mikor tud indulni, főleg nem márciusban... és akkor google a barátod, végig kell nézni a partot, hol mi van és mit árul -persze a 2 sörrel drágább kemping az nem selejt, nincs jelentősége vmennyivel több pénznek, mert az egészhez képest törpe költség! 

 

Amikor meg ott vagy, sok olyat találni, ami nem szerepel sehol, de ott van előtted. Be kell menni és megnézni. Mindenesetre ha du. 4 körül még nincs helyed, akkor hamar legyen, még azon az áron is, hogy másnap tovább mész. Kempingről és adott esetben a saját családról,értsd gyerek(ek) meg 30+ életkorról van szó. Más a helyzet, ha nászutas vagy,  esetleg nyugger:-) Akkor mindegy. Megoldod.

Bár ahogy -mint példa, látom a német/holland stb. nyuggersorsot, hát ők aztán tudják hova kell 2 hónapra leköltözni. Kutya, macska, papagáj! Virágok!!! Enni mindenhol kell, itt meg olcsóbb élni, mint othon és klassz a tenger.

Volt fiatal olasz ismerős csaj, szomszédban, meg látótávolságban, évekig MINDIG ott volt, bármikor mentünk- és maradt még... Az egy más kérdés a pasijai meg változtak. Röhögött rám és integetett. Ilyen veszélyes a kemping élet:-) 

 

Szóval rengeteg a jó hely és tovább kell menni, ha nem jön be.

Aztán úgy jársz mint én, hogy találtam valamiket, és xx-szer nem is engedtem el. Azt is tudom, melyik parcella árnyasabb és mekkora valójában, hogy fér be az autó. :-) 

Így vagyok egyes apartmanokkal is... a tulaj falán vannak a gyermekeim fényképei, és vszínüleg azért is, mert nem loptam el a hamutartót:-) 

 

Előzmény: Nogo (2182)
Nogo Creative Commons License 2018.07.13 0 0 2182

Akkor eddig szerencsénk volt, mindig volt hely, Szlovéniában és Olaszországban is. Persze mindig nem parcellázott helyen.

 

Mennyire jellemző a horvát kempingekben a nem parcellázott hely? Mert csak ilyen helyen van esély sátorhelyet kapni augusztusban.

Előzmény: hul (2180)
alexxvelorex Creative Commons License 2018.07.13 0 0 2181

Ilyen hely csak februárban van, szezonban annak is örülni kell, ha a recepción egyáltalán szóba állnak veled!

Előzmény: Nogo (2179)
hul Creative Commons License 2018.07.13 0 0 2180

Ha most keresel helyet, belep a szerencse faktor... Esetenkent nemhogy valogatni, hanem egy arva hely ek is orulni kell. A főideny mar csak ilyen. 

Előzmény: Nogo (2179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!