Keresés

Részletes keresés

Rezsee Creative Commons License 2016.06.28 0 0 1953

A legolcsóbb, legkönnyebben beszerezhető, egyben legkevésbé használható az az elektromos hűtőtáska! Kinézetre vagy a klasszikus kialakítású vagy nyitható fedeles, ládaszerű. Kell hozzá egy masszív, kb.5A terhelhetőségű adapter, hogy 220-ról folyamatosan mehessen. Melegen belerakott üdítők, sörök stb. folyamatos lehűtésére szvsz. alkalmatlan, bár többen meg voltak vele elégedve. Ami használható az az abszorbciós kishűtő, bárhűtő netto 30-50 l űrtartalommal. Érdemes használt jó állapotút felkutatni, Vaterán, Jófógáson stb. Még ez is lassabb, mint egy kompresszoros, de ez már valódi HŰTŐ. A kompresszoros talán csak 50 literestől létezik, de lehet, hogy tévedek. Én egy netto 30 literes abszorbciósat használok, persze jó lenne nagyobb, de így is fájdalmasan sok helyet vesz el pakoláskor. Ált. a hátsó ülés egyik felén kap helyet, persze belül dugig megrakva, mert ami belül van, az nincs kívül! :-)) Üzemeltetés közben érzékeny a  vízszintes helyzetre, erre a köves ferde területen is fel kel készülni! Én a hőleadő részt megtámogattam egy pc ventillátorral, mert a 34 fokban már nem ideálisak a körülmények!

Előzmény: Kookaburra (1952)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.28 0 0 1952

Jó reggelt mindenkinek!

 

Az agyalás folytatódik. Hűtőt milyet ajánlotok? Ami kompakt de használható is?

 

T.

 

 

hul Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1951

A tetőbox szuper megoldás, mondjuk jó tartókat és dobozt kell venni és gondosan szerelni. Nekem nyilt ki dobozom autópályán, egy régi és nem volt átkötve, lehevederezve, pedig a békazár már gyenge volt... tanulság. Azóta Thule. Mindenre. K.drága? de tuti jó.

Az egyterü tárhelyét is megduplázhatja és .. amikor vettem azt mondta a pasi, mindenki megbánja, hogy nem eggyel nagyobbat vett...

Van benne valami, de hát korlát is van, nem mindegy mit cipel az ember. Nem árt figyelni, főleg a hegyi utakon...

Jó gondok! Nagyon szeretem az előkészületeket is, évekig induláskor, az előtte való órákban pakoltunk, mióta garázs is van, bepakolok és beállok. Ez nagy könnyebbség, meg persze a cucc is ott van nagyrészt, legalábbis a nem személyes cucc. Már túl vagyok a sátorrudak részleges cseréjén,mert elfárad az is és szálkásan reped. A cölöpök között meg a szegek esetenként kissé rozsdásak, hát annyira nem baj. :-)

 

 

Előzmény: Kookaburra (1947)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1950

Na majd átgondolom, meg megyünk még egy (persze több lesz az...) kört Decathlonba, hogy mekkorák is azok a motyók gyári állapotukban, amiket vinni kéne. Nyilván, ha egyszer kicsomagoljuk a bármit, azt még egyszer ugyanakkorára nem tudjuk összehajtani/csukni stb. Nnna, megfürdetem inkább a kölköt, aztán holnap folyt. köv.!

 

Jóccakát Urak!

Előzmény: Rezsee (1943)
ember a szélben Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1949

Sziasztok!Stobrec kempingben , Splitben járt valaki mostanában?

Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1948

Hát ennek a kocsimnak olyan szerencsétlen tetőcsomagtartója van, hogy minden csak valamilyen - persze márkaazonos - adapterrel rögzíthető biztonságosan. Pedig simán lepókóznék bármit, de nem ezen nem lehet... :)))

Előzmény: Rezsee (1943)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1947

CX7-es Mazdám van, amit egyébként nagyon szépen tele szoktunk pakolni még egy szállodás kanyar esetén is - igaz, sokszor túlzásba esünk és feleslegesen túlpakoljuk magunkat. Tehát hátul agyig lehet pakolni, amit pl. tavaly egy bolgár nyaralás alkalmával meg is tettünk, sőt, ment lábhoz is, gyerekek közé is. Kemping cuccok nélkül..... Nem látom azt, hogy egy nagyobb tetőbox megoldaná a helyzetet, de alighanem ez még a rutintalanság miatt van. Egyelőre teljes a káosz a fejemben, mint egy puzzle, kempingszékekkel, hűtődobozzal, gyerekekkel, ilyesmi... :))))

Előzmény: kmrmtms (1942)
Rezsee Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1946

Bocs, nem cáfolni vagy kijavítani akartalak!

Előzmény: kmrmtms (1945)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1945

Asszem én is írtam, hogy a kisebb kempingekben.

Előzmény: Rezsee (1944)
Rezsee Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1944

Tényleg!!! A közös hűtő!!! Mi is találkoztunk ilyennel és korrekten működött, Nagy hűtő, külön 400 l-es fagyasztóláda! Ez inkább a kis magán kempingekben fordul elő, de erre is csak hazárdírozni lehet! :-S A nagy ,,Village" tipusú kempingekben aligha talál!

Előzmény: kmrmtms (1942)
Rezsee Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1943

Néha magam is meglepődök, hogy egy 5 ajtós Ford Focus-ba mi minden befér, pedig az is max. átlagos méretűnek nevezhető! Igaz nekem hátul csak egy személy van, így a dupla helyre csomó minden befér. Mondjuk a hátul ülőnek nem kellett kapaszkodnia a kanyarokban! :-)) Plusz tetőbox! Okosan, jól átgondolva, néha ésszerű kompromisszumot kötve, de mindig befér! :-) Pl. az említett szétnyitható asztal+szék kombó fent a tetőrúdon. Ha berakok egy asztalt, négy székkel a csomiba...! Szinte minden kempingben vannak bérelhető hűtőboxox, kb. 3 euro/nap áron, de erre nem alapoznék. Rekeszek száma jellemzően nem sok és ha nincs közvetlen közelben, akkor elég macerás elfutkosni egy pohár innivaló kedvéért! Pakolásról még annyit, hogy mikor telepített lakóba mentünk, akkor pont annyira volt tele az autó, mint amikor vittük a kempinges motyót! :-))

Előzmény: Kookaburra (1941)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1942

Szerintem igen, a hűtő a legnagyobb helyfoglaló. Nem túl kényelmes hűtő nélkül, de azért megoldható még akkor is ha nem sikerül hűtöboxot bérelni. (kisebb kempingekben sokszor normál hűtőgép van, amit amolyan koleszos módra mindenki pakolhat, pl az általam említett Mala Milna is ilyen).

 

Illetve a ruhán is lehet sok helyet spórolni. Szerintem az 5,5 évesetek lába alá (matracok), ülés alá (cipők) is lehet nyugodtan pakolni, meg a két gyerek közé is (mi hálózsákokat szoktunk), a nagyobbnak már lehet kell azért a hely, vagy legfeljebb sűrűbben álltok meg lábat nyújtóztatni :)

 

Ha kombitok/egyterütök van, akkor lehet mennyezetig pakolni (én két csomagleszorító hálót feszítek a hátsó fejtámláktól hátra, hogy fékezés esetén azért ne essen előre semmi se, illetve a csomagtartóból se essen ki semmi, amikor felnyitom :)

Mi kosarakat, rekeszeket, bőröndöket nem használunk, a legkissebb helyre is (még pótkerkébe is) teszek valamit.

 

Kaját se feltétlenül kell vinni, lehet helyben venni (még ha drágább is, azért egy tetőbox bérlésének árából szépen lehet gazdálkodni).

 

Csinálj próbapakolást, amikor új dolgot veszek még most is csinálok egy ilyet, hogy ne utolsó éjjel derüljön ki, hogy gáz van.

 

 

Amúgy amikor már tele van, akkor még valahonnan tuti előkerül 2 táska, aminek a tartalmát még valahogy mindig sikerült bepaszírozom a kocsiba.

 

Tök fellelkesedtem, már alig várom, hogy szabin legyünk és induljunk kempingezni. Valaki írta, hogy már hetekkel előtte erről beszélnek a gyerekek, nálunk általában karácsony után kezdik emlegetni a nyári kempingezést.

Előzmény: Kookaburra (1941)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1941

Sziasztok!

 

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, teker az agyam rendesen a témán! Azon agyalok, hogy egy átlagos méretű csomagtartó + gyerekek lába elé + tetőbox megoldással ki lehet e cuccolni, ami a sátrazáshoz kell... Ha nem veszek/viszek hűtőt, talán, de anélkül meg milyen már... kéne legalább 2-3 normális szék is, nyugágyra már nem is gondolok. Huh, összetettebb ez mint elsőre tűnt.

T.

kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1940

Ha már Horvátország, meg cölöpök, kalapács.

Nekem több cölöpöm is kicsorbult, szerintetek, hagyjam úgy, max erősebben verem a kalapáccsal, vagy köszörüljem ismét hegyesre?

 

Nekem a 200-as szög nem vált be, egy merő rozsda lett az összes, igaz volt eső is közben. Inkább horganyzott acél (vagy hogy hívjákból) készült "tarzan" cöveket használok azóta, 23 cm-es.

Illetve van néhány laza talaljhoz való cövekem is (L profil lemez), néha az is jól jön - ha pl a hangyák már fellazították a talajt...

 

Előzmény: fekvőrendőr (1939)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1939

Ja, és gumikalapács!

A helyszínen keresett alkalmi ütlegek, kövek, sziklák esélytelenek a szögek beverésére, kalapács kell, és ha már, akkor gumikalapács.

Csendes, nem zavar cenkit a csattogás.

Nem rúg vissza.

Nagyobb az ütőfelület, nem lehet mellé ütni.

Nekem ez jött be.

Előzmény: Kookaburra (1930)
hul Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1938

A 200-as + alátét, olcsó erős, biztonságos, stabil és kihúzható:-) Akkoriban a hollandoktól lestem el. Fele gyári pipec volt nekik, a többi meg egyszerű, acélszög. Azért amikor odaér a vihar és mint terminátor járod kalapáccsal a sátradat körbe-körbe, bizony értelmet kap a dolog. :-)

Fekvőrendőr mesélhetne, a törhetetlen is eltört neki. Szerencsére ritkán fordul elő. De egy ázás be van kalkulálva... másnap estére megszáradunk. Egy itt is jelen lévő barátnak köszönhetek egy még speckósabb dolgot, betonacélból cövek. A környezetbarátság miatt zöldre festettem őket, sk. 

A lakókocsihoz is kellenek az "előtanulmányok"... Fekvőrendőrt ajánlom -remélem nem haragszol érte- ő gyakorló lakós, tapasztalt horváto-i utazó. Mindenesetre éljenek az ötletek, abból lesz valami. Gondosan körbejárandó, árak, utak, ékek és kémiai wc. :-) 

Előzmény: Ripesz (1925)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1937

Rendben, köszönöm az eddigieket! 

 

Biztosan lesz még kérdésem, most megemésztem a sok infót! :)

 

Üdv., Tamás 

Előzmény: Ripesz (1936)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1936

Nem, viszont ha ott bérled mondjuk a Beladriás lakókocsit, ott lehet, hogy előre meg kell adnod a parcellát, hogy letegyék. Nem hinném, hogy akkor kezdik el áthúzogatni a kempingbe, amikor megérkezel és találsz egy jó kis számozatlan helyet.

Kérdezd meg tőlük a biztonság kedvéért. A Valkanela egyébként tényleg nagyon jó kis hely.

Előzmény: Kookaburra (1933)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1935

Köszönöm a tanácsokat! Jól van, bonyolódik a helyzet! Még egy opció! :))))

Előzmény: Rezsee (1934)
Rezsee Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1934

Ha lakókocsi, akkor inkább keress rá a kiadó felállítottakra! Eléggé benne vagyunk a nyárban, de még találsz üres helyet pl. Rovinjban, Jófogáson is hirdetik! Egy próbának mindenképpen jó lehet a kempingezést illetően, közben ellesitek a sátorozás fortélyait! Ha leosztod a lakókocsis árat, akkor szinte egy árban van azzal, mintha kifizetnéd a placcot, személyeket, áramot stb. viszont nem kell elvinned (megvenned!!!) a fél házat! Ezzel együtt én jobban szeretem a sátrazást, az az igazi kaland és mindig tudom mire, milyen minőségre,tisztaságra számíthatok, mert a lakóknál is van azért szórás és nem mindig adják vissza képek a valós állapotot, erre érdemes figyelni. Ha mégis sátor, akkor ahogy mondták az alvás fontos. Mi 20-25 cm-es felfújható vendégágyat használunk ill. jómagam a szivacsos napozóágyat preferálom. Sajnos ez is helyigényes... Kell egy 50 m-es hosszabbító, mert volt, hogy a 20-30 m kevés volt. Nekünk bevált a kis koffer, ami asztallá és 4 ülőhellyé nyitható! Elsőre kicsinek tűni, de egy átlagos testalkatú felnőtt is simán mellé tud ülni és jóval kisebb helyet fog, mint a külön asztal székekkel. Nem mellesleg még pont felfér a tetőre a box mellé! A hűtő sarkalatos dolog a komfortérzethez!!! Én egy kicsi abszorbciósat viszek, a legjobb persze a komresszoros, de ez is bazi nagy helyet fog el relatíve. A 12V-os hűtőtáskák szerintem nagyon szükség megoldás. De valami kell!!! Tejnek, vajnak, felvágottnak, halnak és nem utolsó sorban az italok miatt, ami nálam a másik sarkalatos kérdés! Tetőbox tuti kelleni fog! Venni, kérni, kölcsönözni! Egy fél csomagtartónyi cuccot elnyel. Egy kempinget nehéz kinézni, inkább a környéket lőjétek be, a többi adja magát. Mi legtöbbször nem a neten kinézett kempingben kötöttünk ki, mert nem volt jó placc, nem tetszett a part élőben stb. stb. Igaz, mi nem a csúzdás, attrakciós, hanem a csendesebb, családias táborokat szeretjük! A vízközeliség, a fák alatt elaludni, ahogy lassan elcsendesedik a tábor...megfizethetetlen!

 

Előzmény: Kookaburra (1921)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1933

Köszönöm! Ha lakókocsit akarok letenni, annak is "pitch" kell, mint a sátornak?

Előzmény: Ripesz (1932)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1932

A camping place a számozatlan, egybefüggő kempingterületet  jelenti a kempingben. Itt nincsenek táborhely határok.

Amíg nem nem lóg bele a sátorvasad a szomszédos csapat "aurájába" addig terjeszkedhetsz a józan ész határain belül.

Ezeket nem tudod értelemszerűen előre foglalni.

 

A pitch, az egy jól körülírható, konkrét területi egység, számozott.  Ott nem terjeszkedhetsz túl annak határán.

Viszont előr foglalhatsz belőle.

 

Általában a pitchek a nagy többség számára népszerűbb területeken vannak.

 

Előzmény: Kookaburra (1929)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1931

Ehhez visszakanyarodva: mindenképpen előre foglalnék mindent, gyerekekkel nem akarok vakon elindulni. Egyelőre próbálom a fogalmakat tisztázni az árlistákban, hogy mit is kell nekem számolni igazából. Ahogy nézem lakókocsit nem éri meg Magyarországról bérelni és lerángatni. Tehát vagy sátor (annak minden kalandjával együtt), vagy lakókocsi bérlés helyben. A Beladria ajánlata egész jónak tűnik. 

Előzmény: Ripesz (1924)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1930

Na ehhez kell a tapasztalat... Azt hiszem a harmadik elgörbített sátorvas után csak pislogtam volna...

Előzmény: fekvőrendőr (1928)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1929

A korábbi hozzászólásban küldött linkeken (amit köszönök!), nagyon felületesen számolva egy lakókocsi+kemping hely 7 napra kb. 150 ezer forint körül jönne ki. Ha jól számolok. A lakókocsinak "camping place" kell igaz? Mi az a "pitch" az árlistában, az a sátorhely? Hú de vakon vagyok... ;)

 

 

Előzmény: Ripesz (1925)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1928

Fához való kapupánt alátéttel, mert az szélesebb! (Én is azt használok.)

Előzmény: Ripesz (1925)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1927

Köszönöm a tanácsokat!

Előzmény: Ripesz (1925)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1926

Ez egész jól hangzik, megsasolom!

Előzmény: kmrmtms (1922)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1925

200-as szög alátéttel. Olcsó, nem görbül, időtálló.

 

Ha lakókocsit is bérelsz, közelíteni fogsz a szálloda árakhoz. :-)

Persze a kemping sokkal izgalmasabb! 

Előzmény: Kookaburra (1921)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1924

Kedves Tamás!

 

Azért javaslom az Isztriát, mert ott van talán a legnagyobb számú magas színvonalú kemping Horvátországban egymáshoz elérhető közelségben, így főszezonban nem olyan nagy teher egymás után többet is megnézni, ha esetleg az egyikben nincs hely.

Ha nem foglalsz előre parcellát, mindenképp kalkulálj azzal, hogy a megfelelő hely megtalálása sok időt, türelmet és energiát igényel az első napon.

Ami még szerintem fontos: Ne légy megalkuvó a hely kiválasztásával kapcsolatban, mert az egész nyaralást el tudja rontani a rosszul kiválasztott sátorhely ( leendő szomszédok, wc-ablak közelsége, forgalmas belső út,  búgó elektromos kapcsolószekrény, stb...

 

Ezek persze mind egyénfüggők. Számos olyan helyen látok boldog "táborozókat", ahova nekem eszembe sem jutna leverni a sátrat.

 

Jó tervezgetést kívánok!

Előzmény: Kookaburra (1913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!