Keresés

Részletes keresés

vangelis666 Creative Commons License 3 napja 0 0 3163

Van néhány duplikált francia 2 és 3 CD-s boxset a gyűjteményemben. 

Ha valaki fekete öves gyűjtőt érdekel, akkor szívesen cserélem/eladom.

Akit érdekel, dobjon egy e-mailt, vagy írjon itt.

626 Creative Commons License 2025.08.22 0 0 3162
Kon-Tiki Creative Commons License 2025.08.06 0 1 3161
626 Creative Commons License 2025.07.20 0 2 3160

Katt.(mármint a fejemben ez a nóta)

https://youtu.be/zYL5jxnMFjA?si=jFTaLE5R2JPNtgHY

chris83 Creative Commons License 2025.07.03 0 2 3159
Előzmény: opdavid (3158)
opdavid Creative Commons License 2025.06.09 0 2 3158

Mythodea LP megjelenés július 4-én.

chris83 Creative Commons License 2025.05.17 0 1 3157

3 ÉV

Írta: Laura Metaxa

Amikor a sors úgy dönt, hogy kiszabadítja a lelket a testből, ezt a napot „jelentősnek” tekintjük: van a születés napja, és a „halál” napja. Számomra – ami Vangelist illeti – nincs halál napja. Egyszerűbben szólva: Vangelis tovább él alkotásaiban, zenéjében, szívből jövő nevetésében, hangjában, eszméiben, hitében, intenzív érzelmi világában. Nemcsak zeneszerző volt, hanem egy állandó és sokoldalú alkotásban élő ember. Nem tekintette magát művésznek Platón klasszikus értelmezése szerint, sokkal inkább tudósnak – egy igazi tudósnak a hangok és rezgések világában. Zenéjéből egyértelműen kiderül, hogy rendet teremtett a káoszban, és harmóniává alakította azt. Az a fogékonyság, amit a nem-létező („Μη Ον” görögül) világának szemléléséből merített, hozzájárult kivételes szellemiségéhez, és azzá tette, aki volt. Gyakran mondta, hogy a zene révén olyan tudást és bölcsességet szerzett, ami messze meghaladja az átlagosat. Talán ilyen érzés lehet az, amikor valaki megelőzi a korát! Ez az egész spirituális utazás mára már az én létezésem része is lett. Így hát, a magam szerény módján, továbbra sem vagyok hajlandó elfogadni, hogy Vangelis halála óta idő telt el. Inkább azt mondogatom magamnak, hogy csak elment messzire – egy nagyon más világba, amelyhez a kapcsolat mindig homályos; de úgy érzem, ha eléggé figyelünk, még most is hallhatjuk a hangját, és beléphetünk ebbe az egyedülálló világba.

Az elmúlt hetek egybeestek édesapám halálával is. Ez számomra másfajta veszteség volt: egyrészt elveszíteni az apámat, aki életet adott nekem, és megtanított értékelni az élet értékeit – másrészt pedig Vangelist, aki minden szeretetet megadott, ami csak kellhet ahhoz, hogy jól fejlődjünk ebben az életben. Bevallom, bár ők ketten teljesen különböző emberek voltak, amikor találkoztak, mindketten nyomot hagytak egymásban. Nagyon élénken emlékszem az 1997-es atlétikai világbajnokságra, ahol Vangelis megalkotta a varázslatos nyitóünnepséget. Ezt az eseményt Athén azért nyerhette el, mert az akkori miniszterelnök két évvel korábban apámat nevezte ki atlétikai nagykövetnek, ő pedig diplomáciai érzékével és természetes karizmájával elintézte, hogy a rendezvény hozzánk kerüljön. Ez a nyitóünnepség, amire Vangelis nagyon büszke volt, megnyitotta az utat két másik lenyűgöző, felejthetetlen esemény előtt: a Mythodea koncert a Zeusz templománál 2001-ben, valamint a Qatar Concert for the Alliance of Civilizations 2011-ben. Vangelis mindegyik pillanatát becsben tartotta, és ezeknek a rendezvényeknek az egész felépítése az ő filozófiájának és víziójának sűrítménye volt: látomás és hang összeolvadása. Többé már nem csak zeneszerző volt – egész elméjét és lelkét beleadta e koncertek koncepciójába. Ez volt az ő ajándéka nekünk – egy ajándék, amely messze túl fog élni mindezeken az eseményeken. Amikor visszatérünk az ő alkotásaihoz, még mindig megragadhatjuk legalább egy részét annak a csodának, amit az ő kreatív zsenije jelentett; ő mindig tudatában volt annak, hogy műveinek költői és lírai jellege kéz a kézben járt egyfajta misztikus, szimbolikus világrenddel. Ezt akarta közvetíteni a világnak – alázattal és erkölcsi egyensúllyal.

– Laura Metaxa

„A zene, ez a belső adatállományunk, egyben a legjobb barátunk. És a lelkünk DNS-e.”

– Vangelis

Kon-Tiki Creative Commons License 2025.04.30 0 2 3156

Sziasztok, készítettem egy Vangelis kvízt (angolul). Jó játékot!

Vangelis Quiz

626 Creative Commons License 2025.03.31 0 1 3155
vangelis666 Creative Commons License 2025.03.08 0 0 3154

Találtam két régi Sláger Rádiós műsort a gépemen.

Az egyik egy teljes óra "Best of Vangelis" 2003-ból. Ezt én rögzítettem.

A másik négy rövid interjú részlet, valószínűleg 2004-ből, amikor az Alexandert promozták.

Ez is valami "Best of" műsor lehetett, de sajnos csak a négy rövid részlet van meg, a teljes nincs.

Úgy rémlik anno ezt is rögzítettem kazettára, de fogalmam sincs hol lehet.

Esetleg megvan valakinek a teljes adás?

vangelis666 Creative Commons License 2024.11.05 0 2 3153

Éppen játszák a magyar mozik a "Nuclear Now" dokumentumfilmet, "Atomhelyzet" címen.

Aki nem tudná, ez volt Vangelis utolsó - (részben) eredeti - filmzenéje.

Tegnap volt szerencsém látni moziban. Hatalmas élmény!

opdavid Creative Commons License 2024.09.28 0 1 3152

Armin van Buuren friss Pulstar átdolgozása (rövid és hosszú verzió)

https://youtu.be/IwwhuXuPbnY?si=3HYoDkwXIMc8ftZV

https://youtu.be/z2a_PXBpsPU?si=T4pPbzApDt8O19lH

626 Creative Commons License 2024.09.04 0 1 3151

Jujj de szeretem ezt az albumot! 10/10!

A görög mixre kiváncsi lennék!

Előzmény: Kon-Tiki (3150)
Kon-Tiki Creative Commons License 2024.09.04 0 1 3150

Úgy néz ki, rövidesen jön egy deluxe 666 kiadás a görög mixekkel: https://www.amazon.fr/dp/B0DF1G8TPK?tag=shtv.france-21

vangelis666 Creative Commons License 2024.08.22 0 0 3149

Érdekes, mert én azt hittem, hogy a halála után félévente fog kijönni egy "Best of" kiadvány. De semmi említésre méltó újdonság, sőt még reissue-k se nagyon jöttek ki, egy-két japán cuccot leszámítva.

Előzmény: chris83 (3148)
chris83 Creative Commons License 2024.08.21 0 0 3148

Csatlakozom. Abszolút pesszimista vagyok a témában. Eddigsem, és valószínűleg ezutánsem fognak megjelenni eddig kiadatlan anyagok. Jönnek a szokásos "Best of" lemezek és annyi. Tűzszekerek és tsai orrvérzésig. 

Előzmény: macready (3146)
vangelis666 Creative Commons License 2024.08.21 0 0 3147

Szokásos házi bootleg-barkácsok.

Persze ettől még lehet jó minőségű kiadvány, de az biztos, hogy nem hivatalos.

Azért egy-egy CD leírásánál ez elég erős/vicces: "Copyright EMF 2019. All rights reserved." :D

Ahogy telik az idő egyre kevesebb reményt fűzök ahhoz, hogy bármilyen korábban kiadatlan anyag napvilágra fog kerülni, hivatalos kiadványként. Talán majd lesz egy-két "best of", és ha szerencsénk lesz, arra felkerülhet 1-2 korábban kiadatlan dal.

Előzmény: macready (3146)
macready Creative Commons License 2024.08.17 0 0 3146

Ezekről a kiadványokról van infótok?
https://www.discogs.com/label/3734893-EMF-Multimedia?sort=year&sort_order=asc

Már két éve távozott a mester. Továbbra sincs arról hír, hogy a számos kiadatlan művét posztumusz megjelentetnék?

chris83 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 3145

Ma lenne Vangelis 81 éves. Hiányod betöltetlen...

chris83 Creative Commons License 2023.12.22 0 1 3144

A napokban átadták a Vangelis Papathanasiou nevével fémjelzett felújított volos-i színhazat.

https://istigmes.com/parastasi-afieroma-ston-vangeli-papathanasiou/

opdavid Creative Commons License 2023.09.13 0 0 3143

Apránként vásárolgatom a remaster CD-ket, ma a Spiral rendelésem érkezett meg a Media Marktba. Sok pénzért vegyes élmény. A címadó dal rövidítését nem sajnálom, nekem mindig is sok volt az ismételgetés az első felében. Érdekes felismerni a helyet, ahol össze van fércelve, szép munka, csak a fade végén a dinamikából visszavehettek volna egy kicsit. A 3+3 ezzel szemben tragikusan csúnyán szól!!! Ezt a végeredményt vajon hogyan sikerült elérni?! És Vangelis mit szólt hozzá? Hiába állítják, én alig hiszem, hogy túl sok köze lenne neki a remastereléshez, hallva az ilyen bakikat. Azt hiszem, több csalódás már nem kell, ezzel le is zárom a sorozat vásárlását. Jók lesznek nekem a régi kiadások.

Augusztusi Dusán Creative Commons License 2023.08.22 0 0 3142
Wtmb Creative Commons License 2023.07.06 0 0 3141

Sajnos nem játssza le, privát videónak jelöli. Nem nyitja meg. De ha beírom hogy Nuclear niw Vangelis akkor sem talál ilyen videót. Nagyon kíváncsi lennék erre az új zenére.

Előzmény: vangelis666 (3138)
vangelis666 Creative Commons License 2023.06.10 0 1 3140

Sikerült beszerezni a magyar kiadású Tanúságtétel DVD-t!! ;)

Kon-Tiki Creative Commons License 2023.06.06 0 0 3139

Hálás köszönet az infóért és a linkért. Magyar Netflixen még nem látom a filmet, de talán nemsokára felkerül.

Előzmény: vangelis666 (3138)
vangelis666 Creative Commons License 2023.06.06 0 1 3138

Mától elérhető a Nuclear Now dokumentum film több streaming-szolgáltatónál. 

(Bár Magyarországról nem tudom melyiken érhető el. Apple TV-n nem.)

Viszont valahogy felkerült Youtube-ra is:

https://youtu.be/wXWC9IpgBQU

Nem tudom meddig lesz fent, szóval érdemes lehet letölteni. Egyelőre csak a vége-főcímhez tekertem és nem csalódtam. Nagyon megérintett, hogy ez valóban egy végefőcím-zene....Vangelisnek is az utolsó soundtrackje.... :(

DVD-n és Blu-ray-en július 25-én fog megjelenni. 

vangelis666 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 3137

Korábban már megrendeltem, de ők azt a filmet árulják, ami a képe van és az nem az, amiről a leírás szól.

Nem tudom, miért nem javították azóta sem. Írok nekik majd újra.

Előzmény: Kon-Tiki (3136)
Kon-Tiki Creative Commons License 2023.03.08 0 0 3136
Előzmény: vangelis666 (3135)
vangelis666 Creative Commons License 2023.03.06 0 0 3135

A Tanúságtétel DVD magyar nyelvű kiadása megvan valakinek?

Évek óta keresem sikertelenül. :(

Epsilon Creative Commons License 2023.01.06 0 2 3134

Köszönjük szépen ezt a fantasztikus utazást Vangelis életművén át. Elképesztő mennyiségű információt gyűjtöttél egybe, igazi enciklopédia. Jó volt olvasni az egyes albumok hátteréről, vonatkozásairól.

Boldog Új Évet!

Előzmény: Kon-Tiki (3132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!