Keresés

Részletes keresés

KisMedve Creative Commons License 2000.04.10 0 0 20
Kitöltöttem.

OFF:
Az Internet igenis nagy I, mivel egy intézmény. Fogyasztói szokások az áruházban, de fogyasztói szokások a Skála Metró Áruházban. Mivel Internetből csak egy van, ezért automatikusan nagybetűvel kezdődik. Tudom, hogy nagyon sokan kisbetűvel írják, de a nagybetűs változat szerintem helyesebb, és szimpatikusabb is.

Előzmény: http (10)
Snipper Creative Commons License 2000.04.10 0 0 19
Lásd kivel van dolgod, kitöltöttem...
LOU Creative Commons License 2000.04.10 0 0 18
Ma nagyon rendes vagyok, hát kitöltöttem. Sok szerencsét.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.10 0 0 17
a 7-es skála helyett nem lenne jobb egy 3-as?
1=egyáltalán nem ért egyet, 2=részben egyetért,3=teljesen egyetért)

valéptech

http Creative Commons License 2000.04.10 0 0 16
Jó, ne aggódj miatta, megüti a hazai szociológiai átlagot. Szociológiai szakon is megütné a mértéket. A nevesebb közvélemény kutató intézeteknél a szociológus csak kifundálja a kérdőívet, és nem veszi a fáradtságot, hogy próbaképpen néhányat lekérdezzen. A kérdezőbiztosok a kérdezettekkel együtt meg a falra másznak.
Sok sikert.
Előzmény: schlangi (14)
sip pista Creative Commons License 2000.04.10 0 0 15
x x x
Előzmény: schlangi (-)
schlangi Creative Commons License 2000.04.09 0 0 14
Sziasztok!
Köszi mindenkinek, jövögetnek a válaszok, már csak 280 kell...:-)
Ha valakinek van kedve, akár ismerősöknek is elküldheti a címet:

www.akg.hu/~schlangi/david.htm

http, köszi a jótanácsokat!

A címre vonatkozó megjegyzés jogos, utánanéztem (bár gyakran írják helytelenül - ami persze nem mentség).

2. kérdés:
Nem írtam le, de a kutatásomban az alapsokaság a legalább heti rendszerességgel internetezők, akik legalább 1 órát használják a netet hetente. Az első két kétdés tehát szúrőkérdés is egyben, de emiatt az eddigi 102 válaszból mindössze 3-at kellett kiszűrni.

3. kérdés:
Az online kérdőívet egy papír alapú is megelőzte, amelyben a 3. kérdésnél szerepelt az egyéb, de a közel 100 válaszadóból egy sem jelölte be. Valószínűleg egyébként aki csak az egyebet jelölné be, az nem felelne meg az alapsokaság kritériumának. Általában egyébként a rövidségre és egyszerűségre törekedtem, úgyhogy kötöttem hasonló kompromisszumokat (pl. nincs nyitott kérdés).

5. kérdés:
A hétfokú skála pont azért van, hogy a válaszadók elvonatkoztassanak az iskolai osztályozástól, ahol az 5 a legjobbat, az 1 pedig a legrosszabbat jelentette. Itt nem erről van szó, másrészt pedig pontosabb értékelést tesz lehetővé.

A "Minden márka ugyanolyan." állításra a válaszolók közel fele 1-nél nagyobbat írt (na jó, a legtöbben 2-t), de azért volt 4 db 7-es is. Ez a kérdés egyébként a márkatudatosságot vizsgálja, úgy-ahogy...

8. kérdés:
Ha valaki nem kíván válaszolni, az szerintem egyszerűen nem ixel be semmit.

9. kérdés:
Valóban, ezen sokat gondolkodtam, és tényleg nem teljesen korrekt a dolog. Egyrészt az egyszerűség kedvéért maradt így, másrészt azért, mert a vásárlási tapasztalatokra, hozzáállásra a szervezeti vásárlások is hatnak, harmadrészt pedig, ha kiagytam volna a szervezeti vásárlásokat, akkor elemezhetetlenül kevés vásárló maradt volna a mintában.

15. kérdés:
Úgy gondolom, hogy az internetes kitöltés, ha lehet, még egy fokkal anonimabb, mint bármely másik, ezért talán kevésbé torzít a jövedelmeknél. Ha ott külön is feltüntettem volna, ami az elején egyébként szerepel, hogy önkéntes (ezt törvény írja elő), akkor talán sok őszinte válasz is elmaradt volna.

Egyébként sajnos nincs tökéletes kérdőív, de azért csak kijön ebből valami értelmes. Ha igen, akkor azt mindenképpen közzéteszem.

schlangi

Előzmény: http (11)
torrente Creative Commons License 2000.04.09 0 0 13
Kitoltottem
KisPutto Creative Commons License 2000.04.09 0 0 12
Kitöltöttem...sok szerencsét!
http Creative Commons License 2000.04.09 0 0 11
A 2. kérdés rossz. Mi van, ha csak havonta szokott netezni? Vagy csak kéthetente, de akkor hosszabb időt. A netezők 30-50 százalékát nem zárjuk ki a válaszadásból, mert ugyebár akkor durván torzul a minta.

A 3.harmadik kérdés rossz. Pl. A barátnőmnél, stb. szoktam netezni. Vagyis hiányizk, hogy 'egyéb helyen'.

Az 5. kérdés hétfokú skálája bár nem kifogásolható, de nem szerencsés. Az ötfokú skála azért szerencsésebb, mert közelebb áll a válaszadók lelki világához, jobban tájékozódnak, megrögzöttebb. (Kérem, osztályozzon mint az iskolában stb.)

A "Minden márka ugyanolyan." típusú kérdések messze a magyarországi válaszadók IQ-ja alatt van. A lakosság szellemi fogyatékos részének kizárása nem torzítja a mintát. Viszont a többi polgárt bosszntja, és a további válaszok pontossági statisztikáját rontja. Nem kapitális hiba, komolyabb közvélemény-kutató intézeteknek dolgozó szociológusok is elkövetik.

A 8. kérdés kapcsán jutott eszembe, hogy nem praktikus kihagyni a 'Nem kívánok válaszolni' lehetőséget, ha már szerepel a kérdések között, hogy nem bízik az adatbiztonságban.

A 9. kérdéstől hiányzik az a megszorítás, hogy saját maga számára vásárolt, vagy a cége számára, esetleg más megbízásából. (Ha a főnök utasításba adja a titkárnőjének, hogy vegyen a neten keresztül egy traktort, és a titkárnő a válaszoló, akkor az mégse ugyanaz, mintha magának vásárolt egy bizergátort. Vagyis torzul a minta.

A 15-ös kérdésnél föl kell tüntetni, hogy nem kötelező a válaszadás. Pszichológiai okokból nagyon fontos. Erre a kérdésre kisfizetésű emberek nagyjából pontos adatot írnak be, magasabb jövedelműek hamisat. Több üres mező szerencsésebb, mint a sok hamis adat. Ráadásul közvetve - az üres mezőkből - nagy valószínűséggel következtetni lehet arra, hogy a válaszadó magasabb jövedelmi kategóriába tartozik.

Ennyit segíthettem szakmaközelből.
A kérdőívet nem töltöttem ki, mert nem szokásom.

Még egy. Nincs kontrollkérdés a kérdőívben. Ezen gondolkozz te. Gondolkozz el, hogyan szűrheted ki a fal válaszadókat, illetve az infantilis kekeckedőket!

http Creative Commons License 2000.04.09 0 0 10
Mielőtt kitölteném a kérdőívet, adok egy tanácsot.
A címben vagy egy helyesírási hiba. Az internet szót nem tudom miért írod nagybetűvel?
Fogyasztói szokások a Telefonon.
Fogyasztói szokások az Áruházban.
Választási szokások a Szavazófülkében.
Stb.

Az internet nem személy, vagy intézménynév stb.
Visszatetszést kelthet, ha egy szakdolgozat rögtön helyesírási hibával kezdődik. A hibát javítsd ki, nehogy valaki visszavágja. Láttam én már jeles orvostanhallgatót, akit kivágtak a szigorlatrlól, mert egy ici-picit piszkos volt a körme.

Most megnézem a kérdéseket.

Előzmény: schlangi (-)
pen Creative Commons License 2000.04.08 0 0 9
Még 5 perc sem kellett...

Átérzem a munkád súlyát, én a diplomámhoz anno személyesen kérdeztem le 150 (akkori) középiskolást..

pen

Előzmény: schlangi (-)
dealer_ Creative Commons License 2000.04.08 0 0 8
Aztan ha kesz a diploma azt is tedd ki, vagy kuld el a kitoltoknek mailben :)
Engem erdekel :)

Előzmény: schlangi (-)
iron lion zion Creative Commons License 2000.04.08 0 0 7
én is kitöltöttem
Waratah Creative Commons License 2000.04.08 0 0 6
Remélem segíthettem
schlangi Creative Commons License 2000.04.08 0 0 5
Köszi mindenkinek!
BPC, kit tisztelhetek benned (mint volt iskolatársamat)?

schlangi

Előzmény: BPC (2)
MickeyKnox Creative Commons License 2000.04.08 0 0 4
újabb töltelék :))
tölgy Creative Commons License 2000.04.08 0 0 3
csatlakoztam a "rendesemberek" csapatához! :-)
BPC Creative Commons License 2000.04.08 0 0 2
kitöltöttem, úgyis mint volt iskolatársad ;)

bpc

Előzmény: schlangi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 1
én annyira rendes ember vagyok.....
már ki is töltöttem
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.04.08 0 0 0
az Interneten szerintem 0 kutat kell ásni...de azért mindjárt kitöltöm a kérdőívet.
Előzmény: schlangi (-)
schlangi Creative Commons License 2000.04.08 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Vegzős Közgaz-hallgató vagyok, és a diplomamunkámhoz szeretnék egy kis segítséget kérni. A címe: "Fogyasztói magatartás az Interneten". A lenyege egy kerdőíves felmérés, ami részben az Interneten zajlik, online kérdőívvel. Mostanáig (4 nap alatt) kb. 100-an töltötték ki, de mégyszer ennyi kéne ahhoz, hogy az eredményekből valamennyire megbízható következtetéseket lehessen levonni. A kitöltés csak kb. 5 percet vesz igénybe, és nekem nagyon nagy segítséget jelent minden válasz.
Szoval, ha van 5 perce(tek)... itt a címe:

http://www.akg.hu/~schlangi/david.htm

Elore is koszonom!
Ha valakinek ötlete, javaslata, megjegyzése van a kérdőívvel, vagy azzal kapcsolatban, hogy a kérdőívben megkérdezett adatok között milyen összefüggést érdemes keresni, esetleg valamilyen hipotézise az eredményekről, ide írja meg! Talán érdekes eredményekre juthatunk...

Megegyszer köszönöm a segitsegt!
Schlanger David

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!