George Harrisont miért csak a zavart Luxemburgon hallgathattuk? Mikor Bolgár a kivételezett családjával a Lezginka együttesen élvezett?
Pislogó nyugatos!!! Balos!!
Nagy öröm érte minap a Magyar Rádió dolgozóit: Bolgár György személyében új szakszervezeti aktivista került a tizenvalahány tagú üzemi tanácsba. (A Frász Független Rádiósok Szakszervezete jelölte.) Bolgár kollégáról tudni kell, hogy a munkásmozgalom régi harcosa, baloldali értékek hordozója, aki az anyatejjel szívta magába az érdekérvényesítés csínját-bínját. (Sokunkat meg is lepett, miért csak most, érett férfiként vállalkozott szakszervezeti tisztségre ha előbb érkezik, talán sok bútól, bajtól menti meg a rádió dolgozóit).
Bolgár György egyébként hallatlan munkabírású ember. Miközben Beszéljük meg! című rádiós esztrádműsorával segíti tájékozódásunkat a világban, riportműsort szerkeszt, vezércikkeket ír a Metró nevezetű mértékadó hírújságba, Disneyland-publicisztikákat ereget a Magyar Hírlapba és más napilapokba, sőt Juszt (Kezit csókolom, jó estét) László oldalán az ATV-csatorna képernyőjén is fel-felbukkan.
És most az új kihívás: a szakszervezeti mozgalom.
Nem mondtam még, irigyei is vannak a kivételes kollégának, közöttük a rádió vezetősége, amely nemrégiben felhívta Bolgár György figyelmét, fejezze be privát munkásságát a pártmédiumoknál, ha másért nem, mert a Magyar Rádió közszolgálati intézmény, költségvetési pénzből működik, állami infúzióra van kötve szegény. Vagyis rosszul veszi ki magát, ha harsány pártember beszél ki az itteni éterből. Talán szankciókat is kilátásba helyeztek a nyájas orgánumú embernek, áthelyezik a Falurádióhoz, kifutóriporter lesz Miska bácsi levelesládájánál, netán rendelkezési állományba kerül, ami nagyjából annyi, mint parizert és tokaalja-szalonnát felhozni a boltból a műsorvezetésben megfáradt szerkesztőknek.
Bolgár György erre elővette szakszervezeti ambícióit, jelöltette magát az üzemi tanácsba, és mert vénája van hozzá, be is került.
Tény: egy-két napon belül elnököt választ az üzemi tanács, s a posztra jó esélye van Bolgár kollégának is. Akit ha megválasztanak a hatályos rendelkezések értelmében hivatala befejeztéig el sem lehet tanácsolni a rádiótól. Ügyes.
Az üzemi tanács latolgat, a kolléga mosolyog. Mi meg csodálkozunk."
kedvesem, durva és buta a zsidózó szöveged. Az miért nem elég, ha Bolgártól megkérdezik, milyen rokoni szálak füzik az ÁVH-felderítési részleg volt vezetôjéhez?
No, nem vesztettél semmit. Íme az 55 perces műsor - percről percre.
"Ó, Aranyos Bolgár Úr, én mindig meghallgatom az Ön műsorát, mert az Ön műsora olyan kiegyensúlyozott, és Ön olyan tájékozott, és nincs is ennél jobb műsor. És én meg mindig megmondom az igazat, és az Orbán apjának miért van bányája, ugye aranyos Bolgár úr?"
"Igen, igen, Önnek tökéletesen igaza van. Köszönöm, hogy hívott bennünket."
"Ó, Aranyos Bolgár Úr, én mindig megmondom az igazat, Ön egy csodálatos ember, de az Orbán az egy léggömb, és én nagyon remélem, hogy nem merik Önt elhallgattatni, és én Önnek további jó munkát kívánok, hogy minél többször hallgathassuk még mi Önt...".
"Igen, igen, Önnek tökéletesen igaza van. Köszönöm, hogy hívott bennünket."
Ma - mea culpa! - Bolgár urat hallgattam a rádióban. A ca. 55 perces műsorban kizárólag 30-40-es IQ-jú coclib beszélgetőpartnereket "sikerült" Bolgár úrnak visszahívnia...
Sorolj itt fel olyan kereskedelmi rádióadót, amelyik belemegy bármilyen belpolitikai vitába.
Mivel a Fidesz oly sikeresen osztja meg a társadalmat kétpolusuvá, a fele hallgatóságát bármilyen pártos ker rádió helyből elvesztené. Mivel Mo-on csak a Danubius nyereséges, ezzel a vitát le is zárhatjuk azzal, hogy a politikának csak a közszolgálati marad, mert nem üzlet.
Fel nem fogom, hogy egy olyan müsorban, ami Bolgár György beszéljük meg müsora, ahova bárki betelefonálhat, és bármit bemondhat, arra hogyan lehet ráfogni, hogy pártosan vezetik? Nem is vezetik, csak elbeszélgetnek az illetővel -ennyi.
Az, hogy az élet arról szól, hogy a hatalmon levők cselekednek valamit és azt az egyszerü emberek kritizálják és ezt ti baloldalinak halljátok - lenyügöző. Az a baj, hogy Ti barikádokat láttok egymással szemben és lövészárkokat, holott csak a hatalom sulykolja belénk ezt a kétpólust, hogy az egyik polust monopolizálhassák (ők szerintük integrálják a jobboldali erőket). A józan ész csak középen állhat, ezt még nem kellene baloldalinak hallanotok beteges üldöztetétől indíttatva.
Ird ide, mi az a szerinted vérlázítóan egyoldalú értékelés Bolgár egyéb publicisztikájában. Ne általában gyalázd, ird ide, hol csúsztat, hogy mindnyájan okolhassunk belőle.
Azt is fejtsd ki, hogy szerinted miért tilos egy közszolgálati rádióban dolgozó szerkesztőnek nyomtatott sajtóban saját neve alatt véleményt publikálni, minek kellene ott összeegyeztethetőnek lennie, ami a MR-ban nem tünik fel?
írtál valami lényegeset. Mármint, hogy aki pártos, menjen a kereskedelmibe. Ha a jobb megint azzal jön a média vizsgálatakor, hogy "jó-jó, az M1-en mi szereplünk többet, de a kereskedelmiekben az ellenzék", akkor szólj már nekik, a közszolgálati adóknak önmagukban kell semlegesnek lenni, nem kiegyenlíteni mást.
Megkérdezném: akkor a VÚ is menjen kereskedelmire? Vagy az úgy pártatlan, ahogy kell.
Maradjunk abban, hogy a barikad mas-mas oldalan allunk.
Ami pedig Bolgart illeti, ha ki derulne, hogy nem volt III/III-as ugynok, akkor is egy utolso sze... lenne a szememben, mert olvasom, amit ir es verlazitoan hazug, az ilyen menjen az egyik kereskedelmi radioba, de ne a kozszolgalatiban partoskodjon es mar nem is erdekel.Kulonben is osszeegyezhetetlen a 2 dolog, de ez masnak nem tunik fol az MR-ben.
már írtam, szerinted a ballib kezdte, szerintem meg a fene sem tudja, de én legalább belátom, hogy elfogult vagyok.
Ballib média hazudik, falaz... Le tudom ezt én is írni, csak jobboldalival, oszt nem jelent semmit. Mikor jössz rá, hogy a véleményed nem tény?
Vancsik&Demeter: tudod, volt már olyan, hogy nekem volt igazam egy vitában, ennek ellenére vörösödtem, izzadtam, dadogtam. Szerintem Te is voltál már így. De ettől még mindig igaz: Demeter kvázi azt mondta, nem Vancsik volt. Neki sem hiszel? (Én speciel az egészet sem, nem lehet olyan hülye senki, hogy az ellenfeléhez rohanjon kompromittálni magát.)
Még egy: ha kiderül, hogy Bolgár nem volt ügynök, akkor nem lesz sumák? Vagy akkor elegánsan túllépsz az afféron, és ugyanaz marad a szemedben?
Nezd, maskepp latjuk a dolgokat. Sajnalom.
Es igen is hogy fel kell tarni a szoclib oldal valos tulajdonsagait, nem beszelve 94-98 kozotti idoszakrol, mert sajnos a ballib media HAZUDIK,CSUSZTAT, FALAZ ennek a bagazsnak.
De akkor a te allaspontod szerint minden altalad emlitett part fasiszta? Vagy akkor mi is a baj a Haiderrel?
Nezd, maskepp latjuk a dolgokat. Sajnalom.
Es igen is hogy fel kell tarni a szoclib oldal valos tulajdonsagait, nem beszelve 94-98 kozotti idoszakrol, mert sajnos a ballib media HAZUDIK,CSUSZTAT, FALAZ ennek a bagazsnak.
De akkor a te allaspontod szerint minden altalad emlitett part fasiszta? Vagy akkor mi is a baj a Haiderrel?
A törvény szerint a régi ügynökök, ha érintettek voltak és nem mondanak le önként kizárólag azt a büntetést kapják, hogy nyílvánosságra hozzák ügynök múltjukat.
Tehát még országgyülési képviselők is lehetnek. L.Horn - Csurka.
Tehát beosztott dolgozók bármely rádiónál símán lehetnek.
Igy az esetleges ügynökmúlt ebben a beosztásban indiferens.
Ez nem a Vancsik topic, csak arra akartam rámutatni, hogy az ország lakóit a hatalmon levők ügyes - bajos dolgai érintik, a többin csak csámcsogni lehet, de kihatása nincs. Tehát az ellenzék botrányai ha előttetek népszerü téma is, a széles társadalom szempontjából érdektelen (csak heti egy óra a müsoridő ugyanis).
Vancsik szerintem is mondjon le, a fiát itéljék el, de az egy másik topic.
Ha tehát jó témát javasoltam az osztrák látogatással annak örülök. Telefonálj be.
Amit Te a Szabadságpárt programjából felsorolsz, az minden politikai pártprogramban szó szerint szerepel, a Fideszében is, az Mszp-ében is, sőt még a szadeszéban is. Mert amit felsoroltál az egy langy maszlag. Különös, hogy még találni rá vevőt.
1. Nem tudom bizonyitani, de o sem cafolta. En el tudom hinni es remelem perre viszi az a bizonyos megfigyelt szemely.Akkor majd kenytelen lesz reagalni ez a sumak nulla, meg persze a ballib media.
2.Most megerositem, lattam azt a bizonyos esetet es nekem hatarozottan ugy tunt, hogy Vancsik elvorosodott es feszengett.
"Piszkos modszer: meggyanusitjuk, aztan soha nem tudja kimosni magat." Ezt is mar leirtam egyszer, a szoclib kezdte es most mar egyes kormanyerok is elnek vele, mert csak a sajat, szemet eszkozeikkel lehet legyozni oket.
Ez a velemenyem, tomoren!
1. Nem tudom bizonyitani, de o sem cafolta. En el tudom hinni es remelem perre viszi az a bizonyos megfigyelt szemely.Akkor majd kenytelen lesz reagalni ez a sumak nulla, meg persze a ballib media.
2.Most megerositem, lattam azt a bizonyos esetet es nekem hatarozottan ugy tunt, hogy Vancsik elvorosodott es feszengett.
"Piszkos modszer: meggyanusitjuk, aztan soha nem tudja kimosni magat." Ezt is mar leirtam egyszer, a szoclib kezdte es most mar egyes kormanyerok is elnek vele, mert csak a sajat, szemet eszkozeikkel lehet legyozni oket.
Olvasd vegig a topikot turelemmel es valaszt kapsz a naiv kerdeseidre.
1.Engem zavar, hogy valaki aki rendszeresen publikal napilapokban, es az MR-ben hetente ketszer jelentkezik, ne legyen ugynok!!!Vagy pedig ne akarjon ujsagiro lenni!
2.Engem zavar, hogy egy Vancsik a mentelmi jog moge bujik, amikor mar reg birosag ele lehetne allitani. Szerintem, te meg a fianak is mentelmi jogot adnal, Nem ?
3.Ami pedig az osztrak kancellar meghivasat illet, itt volt az ideje. Mit gondolsz a kulugyminiszter asszony pofavizitre jott talan, nem, hanem elokesziteni az utat.
Barcsak ott tartanank mint az osztrakok, talan te is epp ugy cselekednel mint Haider.Nem beszelve arrol, hogy erdemes elolvasni Haider Szabadsag partjanak programjat, nagyon is realis.Pl: magasabb nyugdijak, fiataloknak tobb munkalehetoseg, megszuntetni az allami adminisztracioban a hatalmas csuszopenzeket, karcsusitani az allami apparatust stb. Az mas kerdes, hogy ebbol a media mit sulykol.
Olvasd vegig a topikot turelemmel es valaszt kapsz a naiv kerdeseidre.
1.Engem zavar, hogy valaki aki rendszeresen publikal napilapokban, es az MR-ben hetente ketszer jelentkezik, ne legyen ugynok!!!Vagy pedig ne akarjon ujsagiro lenni!
2.Engem zavar, hogy egy Vancsik a mentelmi jog moge bujik, amikor mar reg birosag ele lehetne allitani. Szerintem, te meg a fianak is mentelmi jogot adnal, Nem ?
3.Ami pedig az osztrak kancellar meghivasat illet, itt volt az ideje. Mit gondolsz a kulugyminiszter asszony pofavizitre jott talan, nem, hanem elokesziteni az utat.
Barcsak ott tartanank mint az osztrakok, talan te is epp ugy cselekednel mint Haider.Nem beszelve arrol, hogy erdemes elolvasni Haider Szabadsag partjanak programjat, nagyon is realis.Pl: magasabb nyugdijak, fiataloknak tobb munkalehetoseg, megszuntetni az allami adminisztracioban a hatalmas csuszopenzeket, karcsusitani az allami apparatust stb. Az mas kerdes, hogy ebbol a media mit sulykol.
Az engem egyáltalán nem zavar, ha az derül ki, hogy esetleg Bolgár György ügynök volt. Ugyanis ő semmilyen magasabb vezetői állást nem tölt be sehol, emiatt érdektelen, mit csinált 20 évvel ezelőtt.
Most egy élő rádiómüsort vezet.
Figyelembe kellene venni, hogy általában a hatalmon levők cselekedetei azok, amelyek mindannyiunk életére hatással vannak, emiatt elsősorban ilyen jellegü kérdéseket kénytelen taglalni.
A témaválasztások tekintetében tehát a legtöbb kérdés társadalmi gazdasági kérdések körül csoportosul, amit én természetesnek tartok. Kicsit tágabban értelmezve ide tartoznak a végrehajtó szervek (pl rendőrség, árvizvédelem stb) ilyen - olyan tevékenységei is.
A jelenlegi ellenzék kivül van minden hatalmi lehetőségen, háromhetenként kap szót a parlamentben, javaslatait többségében elolvasatlanul utasítják el. Nem túl nagy a jelentősége tehát olyan kérdéseknek, amin talán jól el lehet csámcsogni, de érdemben jelntéktelen, hogy Vancsik valójában miért nem mond le pozíciójáról és miért nem tud viselkedni.
Ez nem a bal és jobboldal vitája jelenleg, hanem az, hogy mindannyiunk napi életét a hatalmon levők határozzák meg, mondjuk azzal, hogy mennyi a minimálbér.
Mivel élő müsorról van szó, szerintem az szerkeszthetetlen. Bekapcsolnak valakit élőben. Az esetek többségében nyugdíjast.
Többségében önismétlő, kevés gondolattal megáldott vélt vagy valós sérelmü embereket, akik önismételgetéssel töltik a müsoridőt.
Teljesen függetlenül a pártállástól, bármikor bekerülhet egy MIÉP szimpatizáns után egy Munkáspárti.
Jellemzően ilyen pártaktívisták próbálnak szót kapni, sokszor nem is tudják, mi a téma.
Mit akartok tehát Bolgártól?
Ő egy beszélgetést akar fenntartani és továbbfüzni a gondolatokat. Imponálóan nagy tárgyi tudással, széleskörü ismeretekkel rendelkezik. Az ORTT és Ti is elvárjátok tőle, hogy élő müsorban tartson arányokat, mérlegeljen, mondjon ellent stb.
Be kellene látnotok, hogy ez a müsor nem jobb vagy baloldali. Ilyen és olyan emberek is vannak.
Saját tapasztalatomként mondom, eddig kétszer jelentkeztem be. Senki nem kérdezett vissza, hogy melyik témához vagy milyen jellegüen akarok hozzászólni. Visszahívtak és elbeszélgettünk. Végülis pénzügyi témához szóltam hozzá, udvariasan meghallgatott, kiegészített.
Nem éreztem azt, hogy bármire is orientálna, és másoknál is csak akkor hallok ilyet, ha nagyon szélsőséges véleménnyel szembesül Bolgár.
Az itt idézett minimálbéres szöveg is korrektül körbejárta a témát. Ti mit kérdeztetek volna a helyében?
Mivel az az idő már szerencsére elmúlt, hogy a hatalmon levők kritizálása következményeket von maga után, azt kérdezem, valójában szerintetek mitől baloldali ez a müsor. Miben csal szerintetek Bolgár György? Miért a periférikus ellenzék viselt dolgairól akarnátok vele beszélgetni, miért nem az ország valódi kérdéseiről?
A mostani müsora szempontjából miért problémátok az, ha valaha ügynök volt és esetleg most is az, de a müsort jól, komoly ismeretanyaggal vezeti?
Szerintem egyébként Bolgár Györgynek igen egyszerü dolga van, ha témát keres. Kinyitja az indexet és feltesz a heti 5 legnépszerübb témából 3-at, ha az tényleg szélesebb érdeklődésre tart számot.
Én például javasolnám, hogy taktikus dolog volt -e meghívni az osztrák kancellárt Budapestre.
1. Én nem szegeztem Neked semmit. Bár, hozzátenném, hogy nem ártana némi hivatalos igazolás Bolgár múltjáról. Mert, tudod, volt akinek Horn személyesen, ........, meg amúgy is túl sok lett a volt ellenálló.
2. Viszont kíváncsi lennék a véleményedre arról, amit írtam. Tudod, miszerint Demeter nem Vancsikra célozgatott, meg arra, hogy "piszkos módszer, meggyanúsítjuk, aztán sose mossa ki magát."
Ja, természetesen elfogadom az átvilágítási bírák határozatát.
1. Én nem szegeztem Neked semmit. Bár, hozzátenném, hogy nem ártana némi hivatalos igazolás Bolgár múltjáról. Mert, tudod, volt akinek Horn személyesen, ........, meg amúgy is túl sok lett a volt ellenálló.
2. Viszont kíváncsi lennék a véleményedre arról, amit írtam. Tudod, miszerint Demeter nem Vancsikra célozgatott, meg arra, hogy "piszkos módszer, meggyanúsítjuk, aztán sose mossa ki magát."
Ja, természetesen elfogadom az átvilágítási bírák határozatát.
Bolgár Úr készítheti a Red Bullját - a red úgyis régi kedvenc színe -, mert ehhez hasonlóan az új Rádióelnök, aki Kondor Katalin lesz, is szárnyakat fog neki adni. Legalábbis remélem. Ha nem, megnyúzom Kondor összes macsekját. (Vicc volt, bocsánat. Csak már szeretném ha Bolgár nem egyedül vezetné a műsort, hanem mondjuk néha egy jobboldali ember is lehetőséget kaphatna. Ez nem jelenti az elfogult műsorvezetést!)
Damon Hill, sehova sem tunt, csaladjanak szenteli a jovojet.Tavaly 3-4 szer akart visszavonulni, aztan vegul is evvegen meg is tette.Nem vesztettunk semmit!
A tobbi kerdesedre sajnos, pontos valaszt nem tudok adni, de azert van egy ket otletem.
Mar megint elsikkadt a lenyeg. Mert, ugye miert is szegeztetek a kest a nyakamnak, mert lemertem irni Bolgarrol,hogy a kommunista rendszer maradvanya, es hogy III/III-as ugynok volt.Es abban a bizonyos ujsagcikkben az a szemely nyilatkozott, aki rajott valami modon es elmeselte a tortenetet, tovabba, hogy tonkretette az o es egesz csaladja eletet.
Vegul, az atvilagitasi torveny , amire utaltam, amirol a mult heten is vitaztak a kepviselok a Parlamentben. Persze, amilyen mazlija van az uj radio elnok eltavolitja, teljesen jogosan, aztan majd szepen lehuzza a rolot.