Keresés

Részletes keresés

Cc Moore Creative Commons License 2010.01.10 0 0 3
Azt gondolom,hogy olvasd az Eurohorgász cimű havilapot,vagy ha Pontycentrikus vagy,akkor a Pontyvilág című,szintén havilapot.
Biztos lehetsz benne,hogy ezekben kapsz valamit a pénzedért.

A halászattal kapcsolatban:Abban a pillanatban ahogy beléptünk az unióba,abba kellett volna hagyni a halászatot,mert az unió országaiban tilos,kivéve az állomány-felmérő,és a nemkívánatos halak(pl:busa)halászata.
Természetesen ez csak az országokon belüli tavakra,folyókra érvényes,a tengerekre nem.
Nálunk megszegik ezt a szabályt,de nem csak ezt,hanem például regisztrációs adót szednek a kintről behozott autókra,ami megint csak tilos lenne.
Úgyhogy nem várható változás,ebben a korrupt országban,ahol a politikusok bármilyen törvényt átírhatnak.
Előzmény: deltoid (-)
jkarhu Creative Commons License 2000.04.10 0 0 2
Itt a fogadatlan prókátor.
Deltoid már hamut szórt a fejére és átttért a te horgászós topicodba. Mi denesetre a témát felvetette ott is.
jääkarhu
Előzmény: eMM (1)
eMM Creative Commons License 2000.04.08 0 0 1
Azóta már kitűnt neked,hogy MégseMM ez az igazi horgász topic,hanem a mezei horgászós (reméleMM)
Egyébként bejegyezték a horgász.hu,illetve a peca.hu domainneveket is.
Kíváncsi lennék,mit kezd vele a gazdájuk.
Ezt a lyó kis bevezetőt beírhatnád a horgászós topicomba is!
Ha neMM tudtad hogy van már,miért ilyen nevet adtál asajátodnak? (topic)
Előzmény: deltoid (-)
jkarhu Creative Commons License 2000.04.06 0 0 0
Deltoid!
Egyáltalán nincs rendben, az meg különösen nem, hogy még a maguk kreálta szabályocskákat sem tartják be, pl. húsz centivel a nádfal előtt húzzák a vizet, holott nem közelíthetnék meg a partot asszem 200 méternél jobban. Az alaphelyzet mégis az, hogy mi a f*szt keresnek halászhajók a Balatonon, amikor az ország tele halastóval, a magyar ember meg kb annyi halat eszik évente, mint szarvasgombát. Ez az egész balatoni halászat jó néhány f*sszopónak úgymint tiszai kormánybiztos Gönczy balatoni halászati rt. vezér. Aztán meg a halhiányt a rapsicokra fogják és előadják a horrortörténete, h. a rapsic az egy km hosszú, húszdekás hálójával - hely ha nekünk lehetne ilyen sóhajt Gönczyvezér a lefizetett MaHó-ban - egy éjszaka alatt kiszednek egymillió mázsa süllőt. Aztán meg kievez a diófa ladikjával, mert ugye a motorcsónak a Balatonon... Ha viszont a galád rapsicnak motorcsónakja van, mér nem kapják el, az elég komoly zajt tud csapni.

jääkarhu

Előzmény: deltoid (-)
deltoid Creative Commons License 2000.04.06 0 0 topiknyitó
Nem tudom, mit teccik gondolni, de én rég óta úgy látom, hogy valami nagyon nagy baj van szép hazánkban a horgászatról szóló információk áramlásával.Most összeszedem a bátorságomat, hogy észrevételeimet a nyilvánosság elé tárjam.
(még szedem...még szedem...)
Na íme:
- Honunkban két horgászújság lát napvilágot hónapról hónapra. Az egyik szimpla hirdetési újság, amelyikben majdnem kizárólag szerkesztőségi cikknek álcázott reklámokat olvashatsz, például olyan információkkal, hogy az X folyón kéretik az Y cég horgait használni; a termék nevét a szövegből kiemelve, verzálbetűkkel közlik, azt sugallva, hogy ha más horoggal mész, nagyot szopol csupán.Összehasonlító teszt nincs benne, ami e címen megjelenik, arról ordít, hogy a gyártó fizeti.stb. A másik újságban még kevesebb a használható infó, ha rencenzálni kéne, nagyjából ezt lehetne írni a lapról:minden hónapban megtudhatjuk belőle, hogyan fogott 500000 süllőt kedves Igonyáján dr. Hunyady Attila 1976-ban.Friss infó ohne. Egyszer megírták pl,hogy nagyon melegen ajánlanak egy csatornát, úgy hetven kilométerre, menjen mindenki, aki bír, na én elmentem,de a helyen kiderült, hogy már rég nincs napijegyük.Buktam vagy öt rugót.
- Tudomásom van arról, hogy a hálón vannak horgászoldalak, de azok sem az igaziak; lehet, hogy tévedek, és akkor bocs, de a levelezések többnyire vidám cimborák évődései,ami persze nekik biztos jó.
Mármost jogos a kérdés: mi a frász vagyok én,hogy játszom itt a megváltót.Elárulom, hogy semmi különös, csak éppen szeretnék több használhatót olvasni a horgászatról, meg amivel az jár. Borzasztóan örülnék tehát, ha válaszokat kapnék felvetéseimre.
Legyen ez az első:
Rendben van-e, hogy nagyüzemi halászat zajlik a Balatonon?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!