Keresés

Részletes keresés

atyus Creative Commons License 2000.04.13 0 0 12
Olvassák ezt egyáltalán a szerkesztőségben? Vagy ez az egész itt, tuskóóó analógiával élve:
- a topicok temetője, munkásember pihenője?

SZVSZ a szerkeszőségben gőze nincs se az ügyeletesnek, se a felelősnek, hogy milyen vérlázítóan túlnőttek rajtuk a moderátornak becézett cenzorok.

Akinek a szerkesztőségből volna esetleg vér a pucájában(népies szólás, nem anyázás)....:-)
elmondhatná végre, hol a panaszkönyv? Ha ez egy kereskedelmi vállalkozás, akkor bizony lennie kell panaszkönyvnek, másszóval: Vásárlók könyvének. Persze, csak akkor, ha nem törvények fölötti a vállalkozás, mert akkor bocs, örülök, hogy élek.

Előzmény: rezső (11)
rezső Creative Commons License 2000.04.12 0 0 11
Mivel a cenzorok az összes velük foglalkozó, vagy tevékenységüket érintő topicot összevonták, majd eltüntették (eldugták egy másik fórumba és/vagy törölték) kénytelek vagyok itt kérdezni.

Amíg ezt is ki nem cenzúrázzák velem együtt. Lassan úgy érzem magam, mint az ötvenes években, amikor megkérdik párttaggyűlésen hova lett az a Kovács elvtárs, aki az előző héten kritizált.

Szóval érdekelne miért törölték a Gorilla tanítványa nicket és miért?

Végre volt egy egyedi hang. Kit zavart?

csőcselek Creative Commons License 2000.04.06 0 0 10
refugee! nem enged belépni. Egyszer regisztráltam magam, akkor kiírta jelszót is, majd szétkapcsolt, maradt a reklám. Ma nyitni akartam egy topicot Alkotmánysértő moderálás? címmel a politika rovatban. Sajnálkozott,de nem engedett nyitni az előzőleg regisztrált nickemen. Újra regisztráltam magam, tudod, milyen nicken, erre azt írta, hogy valaki használja. Ez csúcs. Valamit találj ki, hogy üzemeljen is a fórum, ami amúgy eeegen lyó ötlet vóna...

Ugye tudod ki vagyok én?

Előzmény: refugee (5)
székkutas Creative Commons License 2000.04.06 0 0 9
Én csak visszakentem, amit rámkent.
Előzmény: Medieval (8)
Medieval Creative Commons License 2000.04.06 0 0 8
Nem hinném, hogy provokációról lenne szó (már bocs, hogy rezső helyett...). Írhatott volna más csoportosulásokat is, melyek nagyon egy húron pendülnek. Azt gondolom, hogy ezt Te is meg tudnád tenni saját tapsztalataid alapján.
Előzmény: székkutas (7)
székkutas Creative Commons License 2000.04.06 0 0 7
Nem szóltam volna hozzá a dologhoz, ha már a második hozzászólásában a topicgazda nem a baloldal irányába pufogtatott volna. Talán tudja is, hogy mit, miért és hogyan fogalmaz. Hogy csúszormányos módon közönséget találjon.
A mocsokról a BIT-es fiúk jutottak eszébe, szellemi követőiket pedig valamiféle állati csoportosulásként aposztrofálta.(nekem a csahos kutya jutott eszembe)
Hát bizony igy provokálsz te, kedves Rezső.
rezső Creative Commons License 2000.04.05 0 0 6
Bizony, Medieval, nem vitatom, hogy ez a fő probléma. Az első harcos (provokátor?) már be is jelentkezett...

Nem bírnak magukkal, az istenért sem. És ilyenkor szoktak a topikok félrecsúszni.

refugee Creative Commons License 2000.04.05 0 0 5
Engem is foglalkoztatott a moderálás. Így keveredtem az Alkotmánysértő moderálás topicba (amit most szintén beolvasztottak, fogalmam sincs, hogy hova).

Ott Atyusnak válaszolta azt Wágner úr, hogy miért nem nyit egy saját fórumot egy free serveren, ott azt csinál, amit akar.

Én megvalósítottam ezt az ötletet és létrehoztam egy ilyen moderálatlan (de jelszavas regisztrációjú) fórumot. Ott megvan a lehetőség mindenféle moderálás nélkül vitatkozni.

Ha valakit érdekel, itt lehet megtalálni, illetve az adataimra kattintva a bemutatkozás részben van rá egy link.

székkutas Creative Commons License 2000.04.05 0 0 4
Kik azok a Bites fiuk? Akik Vancsikot, Kovácsnét,Bauert, Horn Gyulát, Eörsit, Kunczét, Thürmert, szidják? Speacker, Anticomm (félős), Varga Steve...
Előzmény: rezső (1)
rezső Creative Commons License 2000.04.05 0 0 3
Kedves Medieval, nem biztos, hogy igazad van. Például tegnap ismerte el Engels egy megjegyzésemre, hogy igazam van, de ő is többszőr meggyőzőtt engem, és elismertem, hogy tévedtem.

Több példát tudnék, több emberrel. Még HJM is egyszer...

És az ember reménykedik. Ha a két szemben lévő tábor beszélget, addig nem bézbolütőt szorongat, és már ez is eredmény.

Előzmény: Medieval (2)
Medieval Creative Commons License 2000.04.05 0 0 2
Kedves rezső!

Ezt a fórumot többféleképpen el lehet képzelni. Elképzelhető úgy, mint egy nagy könyv, amit sokan írnak. Akkor az azonos témájú szövegeknek célszerű egy fejezetbe kerülniük.
El lehet képzelni továbbá, mint egy átlagos* chat-fórumot, ekkor minden topik egy szoba és minden szobában beszélgethetnek az emberek akár ugyanarról a témáról is.
Szerintem az a dolog valahol a kettő között áll. Megvan az a tulajdonsága, hogy fel lehet hozni egy több hónapja elsüllyedt topikot is, és lehet folytatni. (Nincs még kész ez a fejezet, írjuk egy-két új bekezdést!) Emiatt akár az összes hasonló témájú topikot egybe lehetne fűzni. Ehhez viszont nem alkalmas itt a közeg. Ha egy téma felvetődik, akkor annak legtöbbször ugyanaz a vége (lövészárkok, lövöldözés). Ugyanazok az érvek, ugyanaz a szemlélet, stb. Kell néhány nyugodt szoba, ahol el lehet egy kicsit tűnődni, ha hagyják. Ha egy ilyen topikor összevonnak egy lövészárkossal, akkor pont azt ölték ki belőle, ami a legnagyobb értéke volt. Itt pedig ilyesmi is folyik, ami gyakran nem bizonyul hasznosnak. Nem hiába mondta gyerekkori barátom:

Lejjebb a lanttal,
Írta Petőfi Antal.

Üdv!

Medieval

* Egy általam átlagosnak tartott chat-fórumban a beírásokat rövid ideig (pl. egy hétig) tárolják, így a fórumnak on-line beszélgetés jellege van. Lásd piazza.

Előzmény: rezső (1)
rezső Creative Commons License 2000.04.05 0 0 1
Kedves Mediéval!

Persze, igazad van, de azt nem a cenzorok csinálják. És a ha mocskot moderálják (szerencsére azt is teszik) annak csak örülhetünk.

Sose volt itt valami finomkodó han, az ismeretlenség lehetősége a legrosszabbakat hozza ki sokakból. De igazán a választások után, a Bites fiúk jelentkezésével romlott el. Azóta viszont egyenletesen olyan, ami miatt tiltakozol.

neked, személyedben, pedig szerencséd van, hiszen nem választottak ki, és nem jár utánad a mocskolódók falkája.

Előzmény: Medieval (0)
Medieval Creative Commons License 2000.04.05 0 0 0
Kedves rezső!

Én inkább olvasok, mint írok, ezért engem is nagyon zavar, hogy megyek végig egy topikon és egyszer csak ...azannya... aztán elszakad a fonál. Némi töprengés és a közleményekben való mazsolázás után rájövök, hogy itt egy másik topik következik, belemoderálva az előzőbe. Ezt megspórolhatnák nekem mondjuk egy vékony kék vízszintes vonallal, ami ezt a jelenséget adná tudtomra. Aztán választhatnék: vagy átugrom a kék vonal feletti részt, amíg vissza nem tudok kanyarodni az eredeti témához, vagy olvasom tovább, úgy ahogy volt.

Üdv!

Medieval

OFF
Előfordult már - talán kétszer, hogy levelet írtam a moderator@index.hu címre és kértem egy topik törlését, mert az emésztőgödör tartalma becsületrend volt a topik tartalmához képest. Képzeld! Megtették! Aztán belefáradtam. Amik itt mostanában mennek, ahhoz képest kismiska, hogy összevonják az összes topikot a "vitatkozzunk a politikáról" topikba a törzsasztalon. :-)
ON

rezső Creative Commons License 2000.04.05 0 0 topiknyitó
Kerestem néhány topicot és nem találtam őket. Aztán benéztem a moderátor közleményekbe, és kiderült, hogy az elmúlt napokban szorgos munkával megint elbasztak valamit.

Mintha valami purista topicgyomláló düh vett volna erőt rajtuk, mindent összevontak mindennel, ami csak érintőlegesen is hasonlított a másikhoz.

Különös előszeretettel olvasztották össze a moderátorok elleni panasztopikokat. Nehogy kiderüljön már egyszer valakinek, hogy olyan szarul ténykednek, hogy két heti rendszerességgel elszakad valakiben a cérna és ír valamit ellenük.

Ez pedig kicsiben történelemhamisítás. Tudniilik attól még nem egy topic az, amit ilyen okból összevonnak. Mindegyiknek megvan a maga speciális hozzászólói köre, speciális alaphangja, hangulata.

Ráadásul bosszantó, hogy nem lehet érteni a több hets hiányokat, a temetikai bakugrásokat, illetve, ha egy időben futottak párhuzamosan, akkor éppen éppen az a zavaró.

Szerintem, ha összevonnak, jelezni kellene a topicon belül is, és valahogy meg kellene kölünböztetni a kisebbik, a másikba beleolvasztott topicot.

Például színnel.

Egyébként szerintem az összvonásnak csak akkor van értelme, ha még az elején, max. 5-6 hozzászólásig történik. Amikor valamelyik társunk nem figyel, nem néz vissza még 20 topicot sem, hanem első felindulásból nyitja az újat.

Csak hát ehhez jobban kellene "dolgozni", vagyis precízebben kellene figyelni...

Aztán tudtommal ha valamelyik moderátor töröl egy topicot, illik az üzenetek közé beírni. Az egyik társun kérdezte tőlem, hova lett a mi a szidó topic. Nem igen ugrom az ilyen témákért, de ebben speciel normális szövegek mentek. (magamnak automatilusan archiváltam.)Végisolvastam. Semmi ízléstelenség, gorombaság... lehet, hogy volt olyan beírás is, amelyet én nem láttam, ami mocskolódás volt, de kéretik akkor azt kiszedni, ne az egész topicot. És miért nincs jele annak, hogy kiszedték?

Gondolom nemcsak nekünk, kiszolgáltatott halandóknak, hanem a méltóságos cenzoroknak is illenék betartani a szabályokat.

Miként azt is, hogy például határozzák már meg, mi az a flood, ha állandóan arra hivatkozva törölnek.

Tudom, ezt is beolvasztják valahova, pedig nem kellene. Ugyanis ez nem olyan vonatkozásával foglalkozik (szándéka szerint) a moderátorok tetteivel, mint a többi, szintén speciális topic.

A generálszósz ugyanis a fantáziátlanság, az intelligenciahiány egyik jele. Gondolom moderátoréknál is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!