Keresés

Részletes keresés

rocky Creative Commons License 2001.05.01 0 0 328
Ctg,

Semmi közöm a Fideszhez és Rockenbauerhez. Azok is radikális baloldaliak. Mondjuk nem internacionalisták, mint a Rajk faszi félék az SZDSZ-ben, s ez a Fidesz javára szól. A klotyópadló féle fizetett SZDSZ hozzászólóra (aki Kis János, Rajk, meg a többi SZDSZ kretén közelségére is már elélvez, ahogyan írta), rá se ránts. 2002 után eltünnek a ködben. Addig meg még csak kibírjuk valahogy.

Előzmény: ctg (322)
ctg Creative Commons License 2000.08.07 0 0 324
Tudom.Leninnel es Sztalinnal hasznaltautokereskedest nyitottak Los Angelesben.
Előzmény: Törölt nick (323)
ctg Creative Commons License 2000.08.07 0 0 322
Rocky feltetlenul emlekeztet Rockenbauer Zoltan kultuszminiszterre.Nem allitom,hogy az,csak emlekeztet ra.Az a hang,az az egyertelmu alapallas,a szenvedely,az antikommunista kiallas es az esetenkenti nyerseseg.De nekem ez nagyon tetszik!
Orulok,hogy o lett a kultuszminiszter,mert o garancia arra,hogy jo iranyba haladunk.Nala nem kell talanyokat megfejteni,egyenes,tiszta a gyerek.Es mivel tagadhatatlan a hatasa Orbanra,ezert megnyugodhatunk:jo fele haladunk.
Hogy ennyire rossz a velemenye Rajkrol,es az SZDSZ-rol,ez talan annak is koszonheto,hogy mivel osztogatta annak idejen a szamizdatot,kapcsolatban allt veluk,es hatalmasat kellett csalodnia rajkek valodi enukben.Hiszen ok csupan a szelsobalos kommunizmust akartak eladhatova tenni a liberalis kontossel.Es ez visszataszito.
Emlekszem,hogy en is majdnem odacsapodtam,viszont mikor meghallottam a valodi belso hangot,azt,hogy szamukra a magyar nep csak "kikaparhatja a gesztenyet a tuzbol",rosszul lettem.Ok valojaban nem is ereztek azt a dolgot,hogy magyarsag.Szamukra az,hogy magyar,csupan egy ures szo volt.Mint peldaul alma,viz vagy kocsikenocs.Nem voltak igazan magyarellenesek,csak egyszeruen semmi kozuk a magyarsaghoz nem volt.Ok magyarul beszelo idegenek voltak.Erre jott ra a nep akkor,mikor mara elfordult toluk.Veglegesen.
Ifj.Rajk Laszlo politikusi karrierje szerintem egyszeruen hiba volt.Neki nem lett volna szabad belepni a politika szinterere.A csalad multjaval nem.Hiszen Rajk Laszlot batyja mentette meg 1944-ben Sopronkohidan,aki nyilas allamtitkar vol.Erre Rajk laszlo 1945 utan halabol kivegeztette a sajat batyjat.Huha!Ahogy Jezus mondja,ha egy csalad meghasonlik,akkor menthetetlenul elpusztul.Hat a rajkok elpusztultak.Ilyen hatterrel elni nem lehet.Radasul az oreg Rajk sem volt hos,csupan egy palotaforradalom aldozata.Akkor Kadar es Rajk vesztettek,hogy kesobb Kadar nyerjen-immaron Rajk nelkul.Ha-ha-ha.O maradt egyedul,ove lett a Korona.
De az,hogy a szelsobal,es az SZDSZ nem kell,az nem jelenti azt,hogy Csurka es Torgyan jo.Hiszen hol voltak ok a Kadar-rendszer idejen?Nagyszeru kis helyeken,ahol legalabbis omlott a forint.Szoval ok se igen ugralhatnak jobban,mint ifj.Rajk Laszlo!
Kivetel Rocky es csapata,elen Orbannal.Bar tudtommal Orban sem volt ellenallo,viszont Rocky elegge.Vagyis amig Rockenbauer behatasa alatt all a FIDESZ,addig baj nem lehet!
Rajkek es Demszkiek pedig hamarosan egyszeruen eltunnek a sullyesztoben.Kulonosen,miota beutott az olajbotrany!Veguk van.Orokre.
Amen.
Előzmény: rocky (321)
rocky Creative Commons License 2000.06.04 0 0 321
Rajk faszi,

Mit szólsz az annak idején ártatlanul kivégeztetett pócspetri paphoz? Nem tudod véletlenül ki nyíratta ki ártatlanul? Nem véletlenül egy Rajk László nevü szadista?

Előzmény: Rajk László (313)
rocky Creative Commons License 2000.05.05 0 0 320
Medieval, Torres,

Cenzúra ismét van, mégpedig a szélsöbaltól, ugyanis kimoderáltattak. De nem baj, az emberek szeme azért kell nyiladozni, s ma már országos napilapok is elkezdik feszegetni, hogy tulajdonképpen ki is volt Rajk László, az ÁVH megalapítója. Most már eredeti dokumentumok is közlésre kerülnek (mint Rajknak a német kisebbség kitelepítésében játszott szerepe), s olvasni lehet nyomtatásban azt a helyt álló idézetet is, hogy "elvitték Rajk László pribékjei". Az igazságot a szélsöbal már több mint 50 éve cenzúrázással meg egyebekkel próbálja elködösíteni. De ahogy a háborús büncselekmények nem évülnek el, úgy a népellenes büncslekmények sem évülnek el, s az igazság elöbb-utóbb kiderül, bármennyire is kellemetlen az egyeseknek. 2002 után meg a Rajk László féléket a magyar nép a méltó helyükre, a süllyesztöbe fogja küldeni.

Fekete kéz,

Hogy a magyar ugar olyan amilyen, abban id. Rajk Lászlónak és elvbarátainak döntö érdeme van. A fiatal magyar demokrácia elleni puccsal 1948-ban megakasztottak egy békés demokratikus fejlödési folyamatot, s az országot totális gazdasági és erkölcsi züllésbe taszították. Te is, én, de még unokáink is nyögni fogják azon terheket amelyeket a Rajkhoz hasonló pribékek áldásos tevékenysége zúdított a lakosság nyakára. Ha ez neked tetszik, az a te bajod. De ne gondold, hogy mindenki hülye. Nem haragszom rád, mert butaságodért inkább azt a népbutító rendszert teszem felelössé, amely uralomrajutásában a Rajk család olyan gyászos szerepet játszott. Inkább szégyellem magam, hogy még sok olyan megtévesztett van, mint te is, akik még nem tanultak meg önállóan gondolkozni, s az eseményeket többé-kevésbbé objektívan értékelni. Azért némi haladás a közgondolkodásban van, mert Rajk László utca már nincs többé Budapesten. Ez már egy lépés a helyes irányban.

Előzmény: Medieval (319)
Medieval Creative Commons License 2000.05.02 0 0 319
"Most, hogy végre nincs gátja a szabad véleménynek, nincsenek cenzorok akik betilthatnak ujságokat, leválthatnak szerkesztoket..."
Kedves, szelíd optimizmus. Én is nagyon kedvelem.
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.02 0 0 318
Tisztelt Rajk László'
Sajnos a politika nagyon rátelepedett a kultúrára és ezt kár lenne vitatni. Már több mint tiz éve annak, hogy ledölt az a fal, amely mindannyiunkat gátolt abban, hogy szabadok, függetlenek legyünk. Kétségtelen nagy szerepet játszott ebben a kultúra is. Emlékszem, mennyire elkapkodták azon folyóiratok egy-egy példányait, amelyekben irások, kritikák jelentek meg az egész társadalmi rendszerrol, politikusokról. Tudjuk, hogy egy-egy cikk megirása után, milyen hatalmi visszavágásokra került sor. Gondoljunk csak a Mozgó Világ szerkesztoinek leváltására. A szocialista rendszer megbukott. Vannak irók és müvészek közöttünk, akik jelentos szerepet játszottak abban, hogy kultúra is részese volt a rendszer megdöntésének.
Most, hogy végre nincs gátja a szabad véleménynek, nincsenek cenzorok akik betilthatnak ujságokat, leválthatnak szerkesztoket, nem szabadna folytatni a kultúrharcokat és el kellene ásni a csatabárdokat. Sok emberben megfogalmazodott az az igazság, hogy az Ön pártja éppen azért vesztett jelentos szavazatokat mert a hatalom megszerzése érdekében feladta elveit.Azt az elvet, amely kizárta politikai és kultúrális összefogást az MSZMP utódpártjával.
Végezetül szeretném emlékeztetni, hogy kulturának most nem valami ellen hanem valamiért tennie.Éppen ezért kell kivonulnia a politikának a kultúrából mert azok a fegyverek amelyeket a politikusok használnak egymás ellen azok a kultúra területén elfogadhatatlanok.

fekete kéz Creative Commons License 2000.05.02 0 0 317
Tudjátok a földnek is szüksége van a trágyára, mert különben szikessé válik. Bár rokyból sok hasznot nem huzunk, a mi földünk nem lesz termékenyebb tőle, de ilyen a magyar ugar. Ezt kell megmüvelni.
nori Creative Commons License 2000.05.02 0 0 315
Kedves Rajk László

Nem nagyon értettem az SZDSZ álláspontját Polt Péterrel kapcsolatosan, nyilván igaz, hogy Fideszhez közel áll, de ombudsmani tevékenysége nem támasztotta alá, hogy Fideszes kötődése meg fogja határozni főügyészi tevékenységét. SZDSZ szimpatizánsként, tagként és szavazóként nem mindig tartom indokoltnak a Fidesz elleni támadásokat. (Az viszont megdöbbentett, hogy senki nem tette helyre Szabó Jánost, amikor a parlamentben Mécs Imrének olyat talált mondani, hogy nyilván megszokta a hazudozást az előző 45 évben)

Előzmény: Rajk László (313)
Rajk László Creative Commons License 2000.05.01 0 0 313
Nem tudom, hogy szüksége van-e támogatásomra, nekem az Öné jól esik .
Nekem a rocky álnévvel kapcsolatban sok minden eszembe jut:
egy kultuszminiszter, aki minden gyanún felül álló zenerajongó, egy kultfilm, meg egy filmszínész. A maguk nemében mind a három jobb, mint az Önnel "párbeszédet" folytató teremtmény. Az általam felsoroltak közül a harmadik egy izomagyú hôs, a második meg egy horror, ebbôl a kettôbôl össze lehet gyúrni azt a világképet, amitôl 1990-ben egy egész ország meg akart szabadulni. Meggyôzôdésem, hogy ez sikerült is. Mint minden változásnál, most is azonban fellelhetôk túlélôk, fosszilis maradványok. Légyenek azok dinoszauruszok vagy ordas eszmék. Ezeknek a fennmaradása néha hasznunkra válik, hiszen mementóként velünk élnek és mindig emlékeztetnek, hogy hova nem szabad visszatérni. A törvényesség, az ártatlanság vélelme mindenkit egyformán véd. Az izomagyú horrorisztikusokat is, amíg csak az internetten nyomatják, addig ôk csak mementók...
Előzmény: Törölt nick (311)
Rajk László Creative Commons License 2000.05.01 0 0 312
Kedves Torres, Seki Waker, Oldaho
Hadd szóljak hozzá a művészet-politika vitához.
Azoknak a sora, akiknek a politikai hitvallása és művészeti ars poetikája összekapcsolódott, szinte végtelen, Siqueiros, aki Trockij ellen az elsô merényletet szervezi Mexico Cityben, és a dél-amerikai muralisták egyik legnagyobbika, Blaha Lujza és Ferenc József esete, nota bene, a "Walesi bárdok" maga, Albert Camus, Illyés Gyula (Egy mondat a zsarnokságról), Németh László, de éppúgy felsorolhatnék neveket kortárs élô művészek körébôl, akik nagyon sokat tettek azért, hogy mi most így levelezhessünk, érdemeik elvitathatatlanok és csak köszönettel tartozunk, hogy volt bátorságuk szavukat felemelni.
Ennek az érvényessége nemcsak szélsôséges politikai helyzetekre vonatkozik, hanem a "boldog békeidôkre" is, melyeket most kezdjük el élni.A művészet politika mentességét én inkább úgy fogalmaznám, hogy ideje lenne, hogy a politikusok jobbAn odafigyeljenek a művészekre. Hiszen ôk azok a különös érzékenységgel rendelkezô emberek, akik hamarabb és gyakran élesebben látják a jövôt, mint a napi gyűrôdésben kissé eltompult politikus kortársaik. vagyis azt mondanám, a művészet gyűrje maga alá a politikát, én ezt egy érdekes felállásnak tartanám.
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.01 0 0 310
Kedves oldaho!

Örülök annak, hogy végre egyetértünk valamiben. Igazad van, nem fogalmaztam teljesen pontosan a zárójeles részben. A szalonképtelen nézetek csak akkor rombolják le egy alkotás értékeit, ha átszivárognak a műbe. Pl. nehéz értékelni a Sztálint dicsőitő szobrok kompozíciós erényeit, vagy a fajgyűlöletre uszító filmek dramaturgiai feszességét.

Fischer Iván politikai nézetei nem szélsőségesek. Soha sem úszított gyűlöletre, minden ténykedését áthatja a humanizmus. Ettől még persze lehet vele vitatkozni, sőt néha érdemes is. Nem tudok olyan esetről, hogy a jeles karmester pocskondiázta volna szülőhazáját. Ugyi azért Te is látsz különbséget a kritika és a pocskondiázás között, és Te is érzed ha: "érted haragszom, nem ellened"?

Előzmény: olhado (301)
http Creative Commons License 2000.05.01 0 0 309
Há' ez osztán a topic. Asszociáljunk IX/6.0
olhado Creative Commons License 2000.04.30 0 0 308
Jól nyomjátok. :)
Előzmény: rocky (306)
Medieval Creative Commons License 2000.04.30 0 0 307
Ne törődj vele, ezért fizetik.
Előzmény: Törölt nick (304)
rocky Creative Commons License 2000.04.30 0 0 306
Pvcpadlo,

még valami. Nagy Imre temetésekor hol volt még Csurka és a Magyar Fórum... Mondd, mennyit tejelnek neked a hülyeségeidért? Azt meg ne hazudozd, hogy te egy unitárius családból való vagy, mert az unitáriusok olyan jellemtelen senkit mint te, nem türnek meg maguk között. Te inkább egy öskomcsi istállóból származol.

rocky Creative Commons License 2000.04.30 0 0 305
Pvcpadló,

árt az egészségednek ha örjöngsz. Még megüt a guttman.

1. A fennmaradt levéltári iratok szerint id. Rajk László volt az ÁVH alapítója. Mint ahogy a pap kivégeztetése, a demokratikusan megválasztott kormány elleni fellépése, stb. is meglehewtösen jól dokumentált esemény.

2. Részemröl 1979 és 1988 között egy ganyi fizetésemelést sem kaptam, mégsem számítom magam ellenállónak. Az, hogy Rajk nemzeti gondozott ("kommunista mártír" gyereke) volt, az hivatalos iratokkal bizonyítható.

3. Id. Rajk László egy köztörvényes, véreskezü gyilkos volt. Még mindig nem válaszoltad meg, hogy ilyen gyilkosoknak mióta jár állami dísztemetés.

4. Nagy Imre Szovjetúnióbeli ténykedése meglehetösen jól dokumentált. Padláslesöprési miniszteri ténykedése is jól dokumentált.

5. Csurka a te fönököd. Tény, hogy Kis János a megszálló orosz elit iskoláját látogatta. Nyilván ott képezték ki szalonellenálló szerepére.

6. Nem tudom ki a Györi Béla vagy Lakatos et.-ak, de én nem is róluk írtam, hanem Demszky fömaóról. Ha meg adós maradtál a válasszal, akkor majd én segítek neked. Demszky édesapja révén volt jogosult a Kútvölgyi úti pártkórház látogatására. A kedves papa ugyanis Rákosi et. Központi Bizottságának egy keményvomnalas, tökös komcsi tagja volt. Tudod, a vér nem válik vízzé...

Egyelöre a hörgésen kívül egyetlen érvet, cáfolatot, vagy állítást sem mutattál be. Apukám, arról nem thetek, hogy a tények ilyen mocskot és fertöt mutatnak be. De tudod, a hasonló a hasonlónak örül... Biztos te is ezek közül a tetvek közül való vagy.

Előzmény: Törölt nick (304)
rocky Creative Commons License 2000.04.30 0 0 303
Pvcpadló,

nocsak elökerültél. Megmondanád, hogy hozzászólásomban mi nem volt igaz? Ugyanis a következök tények:

1. id. Rajk László egy véreskezü, hazaáruló gyilkos volt. Ö volt többek között az ÁVH nevü véres terrorszervezet alapítója. "Höstetteinek" skálája pap ártatlan kivégeztetésétöl a demokratikusan választott kormány elleni puccsig meglehetösen széles.

2. Miután ez az elvetemült gyilkos elnyerte méltó büntetését, s felkötötték, gyerekeit nemzeti gondozottnak és kommunista mártírnak nyilvánították (pl. a most a nagy ellenzéki szerepében tetszelgö ifj. Rajk faszi), s a rendszer haszonélvezöi lettek. Persze ártatlanul megnyomorított áldozatai nem lettek nemzeti gondozottak.

3. Ez a címeres gazember és véreskezü gyilkos azután még az ország nagy csúfságára nemzeti dísztemetést kapott. Vagy nem? Szerinted gyilkosoknak és hazaárulóknak mikor és hol jár állami dísztemetés?

4. Nagy Imre, Rajk Júlia férje egy ismert moszkovita bolsevik volt, aki meglehetösen kétes szerepet játszott többek között a cári család meggyilkolásában (többek között gyerekek meggyilkolásában is segédkezett). Ezenkívül ö volt a véreskezü hóhér, Berija magyarországi megbízottja, aki rendszeresen írt jelentéseket Berijának. Ez még az 1956 elötti törvények szerint is kimerítette a hazaárulás tényállását, s kötél általi halállal volt büntetendö.

5. A fennt nevezett Nagy Imre volt Rákosi alatt sokáig a padláslesöprésekért (magyarul a dolgozó parasztok kifosztásáért és tönkretételéért) felelös miniszter. Nekem még élnek idös vidéki rokonaim, akik igen jól tudják ki is volt ez a moszkovita tetü.

Arról igazán nem én tehetek, hogy a Rajk család körül a gyilkosságok, vér, hazaárulás, bünözés, stb. büzfelhöje terjeng. Nem én biztattam öket és családtagjaikat ilyen gazságokra.

Ha már itt tartunk, Kiss Jánossal kapcsolatos kérdésemre még mindig nem válaszoltál. Hogy is került a "nagy ellenálló" az orosz megszállók elitje csemetéinek fenntartott orosz nyelvü gimnáziumba? Talán ott képezték az "ellenállókat"? Esetleg elmondanád nekünk, hogy Demszky fömaó miért volt jogosult a komcsi nómenklatúra számára fenntartott Kútvölgyi úti pártkórház látogatására? Vagy az is az "ellenállók" számára volt fenntartva?

Ami meg a nickemet illeti, apukám ez a net, s itt ezek a szabályok. Ha nem tetszik, húzz el az SZDSZ honlapjára, s nyald az ÁVH meg öskomcsi leszármazott "nagy ellenálló" SZDSZ fönacsalnyikok végbélnyílását.

Egyébiránt meg ne hörögj, mert árt a szépségednek és az egészségednek. Ez a Rajk faszi egészen bizonyosan nem ér meg annyit.

Előzmény: Törölt nick (302)
olhado Creative Commons License 2000.04.30 0 0 301
"A kultúrális értékek attól függetlenül értékek, hogy milyen politikai nézetei vannak az alkotóknak (feltéve, hogy ezek a nézetek azért belül maradnak a szalonképesség határain)."

A zárójeles megjegyzést leszámítva egyetértek (szerintem a kulturális érték akkor is kulturális érték, ha az egy gyilkos, vagy egy gyermekeket megerőszakoló pederaszta műve - a művet az alkotótól függetlenül kell tekintenünk). Fischer Iván is kivaló karmester lehet attól függetlenül, hogy szélsőséges politikai nézeteket vall és pocskondiázza a szülőhazáját.

Előzmény: Seki Waker (298)
rocky Creative Commons License 2000.04.30 0 0 300
Mi van Rajk faszikám? Tele a gatyóresz oszt elpucoltál a kényesebb kérdések elöl? Hja, fura ez a mai világ. Véreskezü hazaáruló gyilkosok gyerekeit nem nyilvánítják nemzeti gondozottnak. Azért azt a csúfságot még korrigálni kell, hogy egy köztörvényes gyilkos nemzeti dísztemetést kapott. Nem ajánlja fel segítségét ez ügyben? Esetleg Rajk Júlia is mesélhetne a Berijának jelentgetö volt padláslesöprésügyi miniszter "höstetteiröl".
Medieval Creative Commons License 2000.04.21 0 0 299
Tisztelt Rajk Úr!

(1) Köszönöm, rá fogok nézni a honlapra.

(2) Azért érdekel a program és a lehetséges együttműködők kérdése, mert egyrészt látok némi problémát a kérdésben, másrészt úgy gondolom, hogy a programalkotás és a lehetséges partnerek megválasztása összefügg egymással.

A probléma pl. abban áll, hogy ma egyetlen olyan parlamenti párt van Magyarországon, amely a decentralizációt képviseli a centralizációval szemben. Ez egy nagyon fontos államszervezési elv: aki teljesen centralizácó-párti, azzal nehezen lehet megtalálni a kormányalakításhoz szükséges koszenzust. Azzal pedig, nem állhat ki az SZDSZ a választók elé, hogy a következő 100 évet ellenzékben kívánja tölteni.

Az program és a lehetséges partnerek összefüggése SZVSZ abban áll, hogy nem lehet úgy taktikázni, hogy először megírjuk a szívünk szerinti programot, majd keresünk egy politikai közeget, ahol valóra lehet váltani. A lehetséges partnerek keresését már a programalkotás során is számításba kell venni, ha az SZDSZ kormányra szeretne kerülni. Koalíciós tárgyalásoknak nem lehet úgy nekiülni, hogy én tüzet akarok, te pedig vizet, aztán kompromisszumot kötünk. Be kell tehát építeni a programba olyan elemeket, melyek kapcsolódási pontokat jelenthetnek a politikai élet néhány szereplője felé.

Ön hogy látja ezt: van ilyen elgondolás a programalkotók között, vagy nem jól mértem (mérték?) fel a helyzetet?

Üdv!

Medieval

Előzmény: Rajk László (265)
Seki Waker Creative Commons License 2000.04.20 0 0 298
Kedves Torres!

Ezt írod: "... nem jó, ha a politika beavatkozik a kulturába." Ez egy olyan mondat, amiben maradéktalanul egyetértünk. Sőt, Rajk László is pontosan ezt szokta mondani minden lehetséges alkalommal, és minden lehetséges helyen. Amiről viszont én beszéltem az az, hogy a kultúra főszereplőinek, az alkotó művészeknek igenis joguk van a politikai állásfoglalásra, és ha ezért bármi retorzió vagy előny éri őket, akkor szégyeljék magukat a politikusok. Az amerikai sztárok nagyrészéről elléggé pontosan lehet tudni, hogy a republikánusokat vagy a demokratákat támogatják-e, csak minket ez értehtően egy kicsit sem érdekel. Pontosan ez az egyik oka annak, amiért nem szabd a politika elefántjának belecsörtetnie a kultúra porcelánboltjába. A kultúrális értékek attól függetlenül értékek, hogy milyen politikai nézetei vannak az alkotóknak (feltéve, hogy ezek a nézetek azért belül maradnak a szalonképesség határain). Példa: Makovecz Imre.

Előzmény: Törölt nick (293)
fekete kéz Creative Commons License 2000.04.18 0 0 297
Kedves Rajk László!
Tegnap irtam egy nagy adagot, de sajnos az index megint sz@rakodott és elszállt az egész. Naggyából arról szólt, hogy elovastam a Széchenyi tervet. A régiók és a felzárkozással kapcsolatos dolgok szerintem ellentmondásosak. Talán az innováció ami elég jól körül van rágva. A többi elnagyolt és többségében frázis. Ja és azzal kezdtem, hogy nem azzal van bajom a mit mond a fidesz (bár néha azzal is) hanem amit és ahogy csinálja. A 70-es évek beni szocializmus vivmányaira hasonlit a törekvésük. (bár akkor az életszinvonal legalább elfogadható volt) Amire oly büszkék, (gyógyvizek)hogy teljesen kidolgozott, azt Te is tudod, mint építész, hogy nem olyan egyszerű kérdés. Óriási befektetést igényel egy szinvonalas szálló-szanatórium, pihenő, szorakoztató és egyben gyógykezelésre is alkalmas komplexum kivitelezése. Később aranytojást tojó tyuk lenne, de ma ki finanszírozza. A külföldi tőkének jogbiztonság, hitelesség és közbiztonság kell. Ma ezek hiányoznak, és szerintem ezeket kellene először helyre tenni. Hol vannak a nagy, hosszútávu tervek? Hol vannak a törvényi garanciák, hogy a következő kormány ne rughassa fel a konszenzussal hozott határozatokat? Hol vannak a megvalósithatósági tanulmányok, ár-haszon becslések? Mikor kerül törvényi szabályozásra, hogy aki politikájával anyagi, erkölcsi kárt okoz az ne csak politikailag hanem büntetőjogilag is feleljen. Bocs ez már nem olyan összefogott, (sőt) mint a tegnapi lett volna, a friss élmény hatása elmult. Látom, hogy sokat kihagytam, meg még annyi minden más is előjön az emberből, ha nekikeseredik. Amit még szeretnék mondani, tanuljatok meg mosolyogni, önfeledten kacagni. Ebben csodálatos példa lehetne Kuncze Gábor. Nézd meg a fidesz vezérkart, nem tudnak mosolyogni (még a dakota vicceken sem) A görcsös akaratnál, pedig sokkal eredményesebb egy egyszerü, spontán mosoly. Na, most aztán tényleg szétszort lettem.
http Creative Commons License 2000.04.17 0 0 296
Igen, finomítok. De van valami igazság abban, amit írsz. Tőlem le is itathatjuk. Hátha akkor válaszolni is fog. Van benne valami.
Pincér, két Kaisert és egy konyakot a Lacinak!
Előzmény: mindenki_szajhája (295)
http Creative Commons License 2000.04.17 0 0 294
Hílvjuk meg már egy pofa sörre a Lacit. Annyit feszeng itt. Végtére is vendégünk....
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 293
Azt mondtam, hogy nem jó, ha a politika beavatkozik a kulturába.Teljesen mindegy, hogy ezt ki tesz. Ha oszinték vagyunk, akkor bevallhatjuk, hogy a politika rátelepedett a kultúrára. Mindkét oldal fel tud mutatni maga mellett szinészeket,müvészeket, akiket a kirakatba tesz.
Jancsó, Makk, Konrád valamint Schwajda,Sinkovits,Eperjes.
Kinek jó ez?
Te tudod, hogy a nyugati filmek szereploi, mely pártnak a szimpatizánsai?
Nálunk fontos mert igy kap a film és szereploje támogatást. Sajnos, másodlagos hogy a film jó-e vagy sem.Wajna is azt mondta, hogy a szinészeket csak a pénz érdekli nem az, hogy a film profitot termeljen.
Előzmény: Seki Waker (291)
demus Creative Commons License 2000.04.17 0 0 292
Sinkovits Imrére gondolsz? Vagy a sportolók közül Grosicsra? Gondolom nem rájuk, mert ök MDF-es szinekben politizáltak.
Akkor hogy van ez?
Előzmény: Törölt nick (288)
Seki Waker Creative Commons License 2000.04.17 0 0 291
kedves Torres!

Igazán nem akarok Rajk László helyett válaszolni, de lenne egy két megjegyzésem az utolsó mondatothoz. Egy pártlistán kétféleképpen szerepelhet egy művész: az elején, vagy a végén. Ha az elején szerepel, akkor feltehetőleg komolyan gondolja, és tényleg képviselő kíván lenni (kivétel: Szamóca a Fidesz listán!). Ez volt a helyzet '90-ben Darvas Ivánnal, aki nagyon fontos tagja volt az első szabadon választott országgyűlésnek. A pártlista végére viszont akkor kerül egy művész neve, ha nem akar képviselő lenni, de jelzini kívánja a polgároknak: támogatja az adott pártot. Minden művésznek mindkét fajta szerepvállaláshoz joga van. Nem csak az ügyvédeké a politikusi pálya. Egy Ronald Reagan nevű filmszínész pl. elég lyól megállta a helyét anno. Többek között neki köszönhetjük a szocializmus összeomlását (meg azt előidőzi, minmáig tartó córeszt).

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 290
Kedves Tappancs!

Félreértettél. Tán szándékosan...

Előzmény: Tappancs (272)
Tappancs Creative Commons License 2000.04.17 0 0 289
OFF Üdvözlöm Stefikét! Vau-vaú !!! ON
Tisztelt Rajk úr! 1990-ben kapott tőlem fél szavazatot az szdsz. Azok közé a százezrek-milliók közé tartozom, akik nem szavaznának a kommunistákra és utódjaikra valamint olyan pártokra, amelyek velük összeállnak. Mit tud ezek után mondani az szdsz? (Mivel tudna hitegetni engem/minket?)
Érti-e, hogy miért kellett az szdsz-nek koalícióra lépni az mszp-vel? Nem azt kérem, hogy magyarázza meg, mert megmagyarázni én is tudom - ÉRTENI NEM ÉRTEM !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!