" Ezzek a befolyassal itt az interneten nagyon konnyu visszaelni kello szabalyozas, torvenyes kontroll hijan. Ezert nem szabad olyan konnyen elsiklani a dolog folott. "
Van szabályozas ami lehet , hogy egy kissé lemaradt az Internet fejlődése mögött,
de az állapot valószínüleg így marad mivel az Internet fejlődése sokkal gyorsabb
mint a jogszabály alkotók jelenlegi reakció ideje. Nem tudom ,hogy jól érzem-e , de
eddigi szavaidból sugárzó mentalitásodból inkább egy vágyat érzek ki, mely szerint
nemszabályozni kell az Internetes médiumokat, hanem direkt módon befolyásolni.
A világ boldogabbik vége pedig nem ebbe az irányba halad .
Hát nem tudom...
Az egyes újságoknak is van profilja, sehol nem teljesen kiegyensúlyozott a tájékoztatás. Viszont sok van belolük.
Amíg nem korlátozzák az adatforgalmat és a szabad publikálást a weben, addig nem nincs nagy veszély, mert mindent ellenorizni úgyis lehetetlen, különbözo helyeken pedig különbözo info-k érhetok el. Amire oda kell(ene) figyelni, az csak annyi, hogy ne aki korlátozza a saját lapjai tartalmát, az ezt nyilvánosan közölje, akkor mindenki tudja, hogy nem "szabad a gazda", és azt is, hogy milyen irányban szubjektív a site.
Igy igaz.
Viszont azt sem jelentheti a sajtoszabadsag, hogy a sajat vagy szukebb kornyezetem velemenyevel egyezo dolgokat engedem megjelentetni egy nyilvanos forumban. Meg akkor sem ha kisebb szazalekban helyet adok ellenkezo velemenyek megjelenesenek (annak erdekeben hogy fuggetlennek latsszon a forum vagy medium).
Az internet ma'ra legalabb olyan ereju informaciohordozo kozegge notte ki magat mint a nyomtatott vagy elektronikus sajto egyes egyeb szereploi. (peldanak okaert: sok-sok lap szeretne olyan peldanyszamban "elfogyni" mint amilyen peldanyszamban olvassak a nagyobb online forumokat, hirmagazinokat) Magyarul: az ilyen online lapoknak van velemenyformalo hatasuk, erejuk, befolyasuk az olvasoik legnagyobb reszere. Ezzek a befolyassal itt az interneten nagyon konnyu visszaelni kello szabalyozas, torvenyes kontroll hijan. Ezert nem szabad olyan konnyen elsiklani a dolog folott.
A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy bármilyen véleményt kötelezo megjelentetni, akármilyen újságba sem teszik be feltétlenül a véleményedet. Inkább azt, hogy (elvben) bárki, te is, indíthaszt új újságot, internetes fórumot stb. és ott saját szabályokat is alkothatsz. Szerintem...
"(gondolom emlekszel amikor szegeny Verebes a Heti Hetesben merengett gyermekei kepe folott, es mindenki tudta, hogy a kormany ki akarja nyirni szegeny Verebest"
Igen emlekszem!! Nagyon izgultam bar tudtam, hogy Verebest ki fogjak csinalni. Ugy is lett. Azota ATV is! Ezt a szemetseget! Teljesen el akarjak szakitani a csaladjatol! Aztan mar konnyu lesz lecsapni ra. Ez a celjuk, tudom!
Micsoda kormonfontsag, micsoda taktika! De atlatunk rajtuk es ez fontos! Kedves Gorilla tanitvanya! Engedd meg, hogy megszoritsam a kezedet! Te legalabb latod a lenyeget.
Viszont akkor, hogy jon ide a sajtoszabadsag emlegetese?
Igazad van, sajtoszabadsag a fidesznaci-fasiszta kormany alatt nincs. Mindent a kormany iranyit, nem meri senki se kimondani a velemenyet, aki meg kimondja, pl. Verebes, az keszulhet halalara (gondolom emlekszel amikor szegeny Verebes a Heti Hetesben merengett gyermekei kepe folott, es mindenki tudta, hogy a kormany ki akarja nyirni szegeny Verebest). Lasd meg Farkashazy kocsijanak esete es az ES foszerkesztosege.
Figyeld meg, hogy a sajtozabadsagrol kozzetett jelentes most Magyarorszagot egyaltalan nem szabad orszagkent fogja jellemezni. Miben fogadunk?
"A sajtószabadság gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, nem sértheti a közerkölcsöt, valamint nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.
A Fórumok használata nem jog, hanem a Tulajdonos által biztosított lehetőség."
Tehat ha a tulajdonos csak bizonyos szemelyeknek biztositja korlatlanul a forumok hasznalatat akkor az:
>
1. Vagy serti a sajtoszabadsagot (es nem utolsosorban a joizlest).
2. Vagy az index -mint olyan- nem minosul sajtoterméknek (maximum egyeb terméknek).
Viszont akkor, hogy jon ide a sajtoszabadsag emlegetese?