Tagok, két dolgot külön kell választani:
Mák+tészta (sok mák, minél több!!!): mákostészta.
Mák+tészta (gnocchi)+ lekvár: mákos pitty-putty. Legalábbis a Don Pepében.
Na azt már nem! hogy a káposztáscvekedli cukorral?! arra bors kell!
de a dinnyéhez télleg jó a kenyér. Időnként.
hogy ne csak offoljak: MÁKOSTÉSZTA RULEZ!!!
Sajna ki kell, hogy ábrándítsalak. Nagyon finom a görögdinnye kenyérrel és a káposztás kocka cukorral. Az utóbbit másképp el sem tudnám képzelni.
Talán a zsíroskenyér kristálycukorral finomabb? Ez viszont számomra is undorító!
asszem énis inkább csupaszon (márhogy nagy mák!(nem túl apróban, csak félbecsapva a szemek), kis cukor,kis tészta).
nemmondom a mákos 1x1 lequárral(eddig a barack(sárga, nem sok cukorral)) az igazi.
Jóvan skacok! :-)
Ha mindenki kiörülte magát, angolosan távozom a mákostésztából...leraktam a voksom mellette:-)
Ja igen nmuwo..egy szakáccsal amúgy sem próbálkozom vitázni! :-))
Pusszancs nektek:-)
Makosteszta, makosguba, makosnudli... mind mezzel a legjobb, es horrorisztikusan sok makkal.
De nem lebecsulendo a korrekt toltelekkel megepitett maglyarakas, makos beigli, makosretes, makos kifli es a makos palacsinta sem.
Fagyiban is rulez a makos.
Gini: Azért volt furcsa, mert én azért eszem mákostésztát, hogy érezzem a mákot is egy kicsit azért. :)) És szerintem a lekvár ezt közömbösíti. Mármint a mák ízét. De a kedvedért kipróbálom legközelebb... :))
CML