Keresés

Részletes keresés

MGperY Creative Commons License 2000.03.30 0 0 8
engem nem zavar h már közölt szövegek vanank könyvvé szerkesztve, pláne h nem olvastam tőle semmit eddig.

ötlet:
vadalmax kopiz ide amit eddig írtál és mi kommentáljuk te válaszol, írjuk meg együtt. te hamarbb készülsz el, én ha írok is neked vmit ingyé tenném.
(btw: megtaláltam egy dobozban a könyvet)

M.

ezt meg mindienk nézze meg:

www.cyberpunkproject.org

Előzmény: VadalmaX (6)
magdika Creative Commons License 2000.03.30 0 0 7
Oke, vedd bele, de remelem, tudok venni egy kocsit a zsak penzbol, amit kapok erte:-).
Előzmény: VadalmaX (6)
VadalmaX Creative Commons License 2000.03.30 0 0 6
jaj maggie, inkább nem is figyelek ide, ezt a hipertext-dolgot most jól elszúrtad nekem, már húzhatom is ki a szövegemből, így is alig haladok vele, erre már fogy is:-(, vagy tudod mit, bennehagyom de feltüntetlek forrásként és így is kaphatsz a léből, na?
egyébként engem az zavar ebben a kollázs-technikában, hogy már leközölt szövegeket reciklizál, persze ez is betudható a hypertext dolognak, elvégre saját régi anyagokról van szó, nem plágiumról, de szerintem sokan vagyunk úgy, hogy olvasunk más lapokat is, ismerjük a Kömlődi nevét (esetleg szeretjük is, és keressük a cikkeit), és lehet hogy nem vagyunk túl boldogok, amikor a könyv felét (enyhe túlzás:-) már a megvásárlás pillanatában ismerjük ...
Előzmény: magdika (5)
magdika Creative Commons License 2000.03.30 0 0 5
Na, orulok a hozzaszolasoknak, szerbusztok!
Nem nagyon irigyellek vadalma, nem konnyu recenziot irni szerintem errol a konyvrol. In meg egyrol sem irtam, ugyhogy jobban jarsz ha nem veszel be tarsnak:-).
A velemenyem igy elsore: mikor vegigolvastam, azt gondoltam "ez egy nagy katyvasz, jo-jo informativ, meg alapos, meg sokat olvasott, meg jol tajekozott a Komlodi, de hat olyan zavaros es inkoherens (itt-ott)" aztan rajottem hogy olyan mint egy hipertekszt szoveg (meg "szoveg"), szoval oda vissza kell(ene) lapozgatni benne, es hat nem tul jo formatum neki a papir.
Masodszor, de ezt mar nem kifogaskeppen irom, es lehet hogy eppen ez a pozitivuma az irasnak, hogy nem tudomanyos "elegge", ugy ertem, hogy tele van hivatkozasokkal, meg hatalmas (szak?)irodalmi alapja van, de meglehetosen spekulativ, es spekulacioiban nem mindig kovetkezetes. Kicsit olyan mint egy Cyber-EdesViz kiadvany.
Tudom meg kifogasolni, egyket tulsagosan szubjektiv mozzanatat (pl a zeneit, ezt reklamalta talan mgpery is, bar nekem jo a nuskool), de ez nem annyira fontos, csak neha zavar a "megmondoember" ami ki-kivillan a szovegbol.
Osszessegeben meg orulok a konyvnek, mert hezagpotlonak, es egyedulallonak tartom a magyar konyvpiacon, vbalamint tenyleg rettento sok, szamomra fontos (es nem csak zenei teren) informacio van benne. De lehetett volna meg csiszolgatni...
mag
MGperY Creative Commons License 2000.03.29 0 0 4
nos, nem értek veled 1et:
nem lehet, hanem BIZTOS h nem billy a basic szülő atyja és számítógépek már kb a 2. világháború idején is működtek, nem tudom 12/b tétel volt rendszertechnikából :)
bilgéc max íratott a haverjaival egy olyan oprendszert amit sikerült egy olan számítógépre tenni, ami nem volt kopirájtolva ebből lettek a pc klónok tajvanon, ezért tudtak elterjedni, nem ugy mint szerencsétlen mcintosh, de ez off topic lesz + vallás háború.

lényeg a lényeg h ha szerintem nem fogalmazhatsz ilyen pongyolán, pláne ha újságba/könyvet írsz, ezt most nem bántásiból írom.

Más:
koncepcionélisan abszolút jól van eltalálva, látszik h a pasi mindent,de mindet elolvasott/megnézett a témában, és mivel én elég szarul tudok angolul, nekem alapművé vált.
tilosban beszéltették töbször is életművész, az már igaz.

csoki.

Előzmény: VadalmaX (3)
VadalmaX Creative Commons License 2000.03.29 0 0 3
te még a kákán is csomót keresel mz/x, ne légy már ilyen, lehet hogy nem a billy találta ki a basicet, de ő pattintotta az első kőbaltát, amivel megépítették az első számítógépet, szóval apróságokon kár kiakadni,
ennyi erővel én is nehezményezhetném, hogy a filmvilágban megjelent cikke óta nem javította ki az anime-mangás tévedéseit, még hogy Szellem a kagylóban, miféle kagylóban, könyörgöm:-(

szerintem mag koncepcionális aggályokat vár, javítson ki, ha tévednék:-)

Előzmény: MGperY (1)
MGperY Creative Commons License 2000.03.29 0 0 2
off topic:
ja és nem találom a könyvet, itt kell lennie a lakásban, de hol van ??
Előzmény: MGperY (1)
MGperY Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1
a könyv szerintem arra jó hogy egy csomó infót kiveszel belőle és utána rákeresel a neten és az alapján alkotsz véleményt, informálódsz.
pl olyan fatális tévedések h bilgéc találta ki a basic prg nyelvet eléggé lerontják az egyébként jó meglátásokat.
a nu skool breakz pedig hiba vagyon magasztalva, uncsi vacak imho, dehát izlések, ugye.

MGperY,
"az igazi cyberpunk nem ott van"

Előzmény: magdika (-)
VadalmaX Creative Commons License 2000.03.29 0 0 0
szia mag, most biztos azt hiszed rád szálltam, pedig nem,
képzeld nekem kéne recenziót írni a könyvről a metropolisznak, a felénél ha járok, pedig két hónapja ülök fölötte, szóval segíts már ki engem, felezünk a honoráriumon, ha kell, szívesen elküldöm, amit eddig írta emilen:-)

ja és 0, hurrá-hurrá, megvan az ötödik nullám, ezért külön szeretlek maggie

magdika Creative Commons License 2000.03.29 0 0 topiknyitó
Nemreg olvastam el Kömlődi Ferenc Fénykatedrális cimü könyvét. Meglehetősen vegyes véleménnyel vagyok rola, de szeretnem, ha megosztaná velem az aki olvasta (!) a saját gondolatait.
Üdvözöl mindenkit, mag.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!