Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2002.03.12 0 0 92
Jó.
Vandorr Creative Commons License 2002.03.11 0 0 91
lsd buksi hozzászólását!
Előzmény: Buksi (89)
pemete Creative Commons License 2001.04.17 0 0 90
Én meg ettem már ujhagymät, de sajnos tavalyi volt :( :)
Előzmény: Buksi (89)
Buksi Creative Commons License 2001.03.17 0 0 89
Üdv minden idelátogatónak!

Mivel szépen lassan ismét elérkezünk az évnek azon szakaszához melyben újból élvezhetjük a kertben, szabad ég alatt, esőtől és napsütéstől növő újhagymákat, gondoltam előásom ezt a topikot.

Remélem nem haragszik a topicindító, hogy elcsakliztam az idei első hozzászólást!:)

Sziasztok:

Buksi

platina Creative Commons License 2000.05.11 0 0 87
Nem tudom, van-e ebben valami szép, hogy a kertinek már vége, de ez a helyzet.
Buksi Creative Commons License 2000.05.11 0 0 86
Sziasztok!

A miénk is elfogyott már a kertből, most megint a boltira szorolunk!!

Előzmény: nori (85)
nori Creative Commons License 2000.05.11 0 0 85
Saját termésű újhagymát?

Az a legszebb az egészben, amikor a sok friss zöld legelnivaló elhessenti a téli depit és újra van kedvem tenni-venni

Előzmény: platina (84)
platina Creative Commons License 2000.05.11 0 0 84
Tegnap újhagymát, retket, paradicsomot, zöldpaprikát ettünk. Ma megint veszek.
platina Creative Commons License 2000.05.02 0 0 83
Hurrá, a mi új kertünkben is zöldell újhagyma.
Zsabo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 82
Minden nap eszem valamilyen hagymát, roppant egészséges.
nori Creative Commons License 2000.05.02 0 0 81
Én már kikaptam a páromtól, mert itt-ott feltörtem a gyepet egy kis eper, egy kis málna kedvéért. Apropó, primőrök, láttam már újkrumplit is a piacon, de még nagyon drága
Előzmény: Buksi (80)
Buksi Creative Commons License 2000.04.19 0 0 80
:(
A manóba, az előző hozzászólásom köddé vált, most írhatom még1x!:((

Nos, bocsika, hogy oly régen nem írtam, de a hétvégén költözködtünk és csak ma jöttem dolgozni.

A kertben az utolsó ágyásban fokhagyma lesz, így már nem csak a újhagyma zöldell!:))
Még a végén kedvet kapok egy kis kertészkedéshez, pedig az egész kertet be akartuk füvesíteni!!
No, majd meglátjuk mi lesz!

Biztosan írtam még valamit, de azt már sajnos elfelejtettem.

Sziasztok:
Buksi

Thomas Creative Commons License 2000.04.19 0 0 79
Maaars kiiiiiii!!!!!
Északi fekvésben, bükkösben, gyertyánosban lehet négykézlábra ereszkedni és harsogva zabálni a medvehagymát, levelestül! (Allium ursium) De csak amíg ki nem nyitja a virágjait!
Könnyü megismerni mert jó hagymaszaga van és puhább a levele mint a gyöngyvirágénak ami ugybár mérgező!!
Jóó étváágyat.
platina Creative Commons License 2000.04.18 0 0 78
Beköszönök.
SasMadár Creative Commons License 2000.04.18 0 0 77
Szia Nori!

Elmész az első piacra és veszel negyed kiló dughagymát. ne legyen nagy , max mint a kisujjad első perce. Osztán megfogod, és 5 cm-re egymástól bedugod a földbe. nem kell mélyen, csak annyira, hogy föld kerüljön rá. azután vársz. azután lyóóó étvágyat!

SasMadár

Előzmény: nori (76)
nori Creative Commons License 2000.04.18 0 0 76
nekem van házam, de nem tudom, hogyan kell újhagymát termeszteni, tud valaki tanácsot adni?
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 75
Falusi kerteshazat vennek, lehetoleg zoldhagymaval.
Ha retek is van, elony :)
platina Creative Commons License 2000.04.13 0 0 74
Buksi, ez szuper. Valaki elad egy házat úgy, hogy a kertben zöldhagymák zöldellnek. Én is házat akarok venni.
Buksi Creative Commons License 2000.04.13 0 0 73
Szép jó reggelt Mindenkinek!

Kedden birtokba vettük házunkat és legnagyobb örömünkre a kis veteményesben gyönyörű újhagymák zöldellnek!!:))) Már nagyon várom, hogy kihúzgálhassam őket!:)

Buksi

platina Creative Commons License 2000.04.12 0 0 72
Én is voltam a piacon, bevásároltam, holnap mehetek újra.
nori Creative Commons License 2000.04.10 0 0 71
Még mindig elég gyenge a választék, de azért telehagymáztam magam!!
Előzmény: nori (70)
nori Creative Commons License 2000.04.07 0 0 70
Délután megyek a piacra, megnézem, mi újság primőr fronton
platina Creative Commons License 2000.04.04 0 0 69
Speciel imádom magam újhagyma evése után.
Buksi Creative Commons License 2000.04.04 0 0 68
:)
Azt hiszem az utolsó fajta lesz többségben, no meg persze sok-sok fűvel!:))
Előzmény: sasanz (67)
sasanz Creative Commons License 2000.04.04 0 0 67
Ehhez kell a konyhakert, ami neked nemsokára meg is adatik :)) Képzelem, mennyi hagymát ültettek majd . lilát, vöröset, gyönygyhagymát, póréhagymát, medvehagymát, dughagymát, békén hagymát :)))
Előzmény: Buksi (66)
Buksi Creative Commons License 2000.04.04 0 0 66
Szia sasanz!
Régen láttalak!:(

Teljesen igazad van, de mint azt tudjuk a lustaság félegészség, és gyorsabb kikapni a szekrényből a port és feloldani a hozzávalókban.

Ezen kívül a porban nagyon sok más fűszer is van, amitől a salátának nagyon kellemes íze lesz. Ezeket nem tudnám összeválogatni a piacon, főleg nem ilyen kis mennyiségben!:)

Előzmény: sasanz (65)
sasanz Creative Commons License 2000.04.04 0 0 65
Lehet azért a hagyományos salátalét vagy olajos illetve tejfölös-joghurtos dresszinget is ízesíteni zsályával, korianderrel, bazsalikommal stb. akár frissel, akár szárított-őrölttel, ami azért E-akárhány mentes :)
Előzmény: Buksi (64)
Buksi Creative Commons License 2000.04.04 0 0 64
Szia MilGra!

A hagymás cucokkal tényleg az a baj, hogy fogyasztásuk után magadat is nehezen viseled!:))

Salátapor, salátapor, nem kell egyből kétségbe esni!! Ez egy fűszerkeverék, amellyel a salátalét lehet ízesíteni. Van olyan amit pl. joghurtba lehet belekeverni és úgy ráönteni az összedarabolt zöldségekre (ezt én nem szeretem), amit mi használunk azt pedig egy kis olajjal és vizzel kell összekeverni és úgy rá a zöldségekre. Ezt viszont nagyon szeretjük!! No és persze a hagyományos salátalé: cukor, ecet, víz.

Buksi

Előzmény: Törölt nick (62)
sasanz Creative Commons License 2000.04.04 0 0 63
Gyors meleg vacsora volt tegnap:
Mélyhűtött sajtos puykapogácsa+hagymás krumpli
2 nagy fej hagymát nem túl apróra vágok, sok vajban(margarinban) majdnem barnulásig párolom, pirítom, majd sózom és pirospaprikával szórom meg. A kockákra vágott főtt krumplihoz keverem, és a végén még egy lehelletnyi paprikát szórok az egészre.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.04 0 0 62
En a salatakat nem szeretem nagyon, de a pacolt hagymanal nincs jobb. Egy torzsgyokeres osgazda ismerosunk ollllyan, de oolllyyan pacolt sos hagymat csinal, hogy egesz nap azt tudnam enni, egyszer vagy fel kilot megettem magaban!, oszt 1 hetig semmilyen rago/fogkrem nem fedte el azt a csodalatos illatot:)

Buksi:uristen, salata por??? Hat micsoda szornyuseg lehet az?
Nemtom, mi asszem sokaig aztatjuk a salatat, bele egy ksi cukor, olaj meg ami kell, kicsit osszegyurjuk, es mintha az lenne a salatale. Bar en gasztronomiai analfabeta vagyok, lehet hogykoze nincs a ti altalatok gondolt salatalehez ennek.

Ja, es tegnap fott kukoricat ettem. Igaz, hogy konzerves, de fozve igencsak a nyar kozepen ereztem magam:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!