Keresés

Részletes keresés

rororo Creative Commons License 2000.08.11 0 0 118
Én úgy szarok a katolikus egyházra összes bunengesztelésével, pápájával, Pilinszkystol, hogy csak csattan. A megállapításom viszont még mindig áll. Ha Csoóri Mózás anyja szájbakúrásáról írt volna, Eörsi, Bauer, Révész, Peto és a többi "nemzsidó" zsidó évekig nyöszörögne.
Előzmény: libsi (112)
libsi Creative Commons License 2000.08.11 0 0 117
Állítólag amikor egy katolikus pap tüntetően beállt a deportálandó zsidók közé (nem volt éppen jellemző, talán igaz se), egy csendőr megkérdezte tőle:

- Hát magának kicsodája zsidó, atyám?

A pap így válaszolt:

- A Megváltóm, tizedes úr!

Előzmény: figyelő (115)
speaker Creative Commons License 2000.08.10 0 0 116
Majláth-lelet

Majláth Mikes László arról ír a Magyar Hírlapban, hogy ő ugyanúgy utálja a saját egyszülött fiát, mint a fideszeseket. Nagyon. „Kiver a hideg veríték – írja –, remegni kezd a gyomrom, ha két percig egy levegőt kell szívnom velük. (...) Döglik a szobájában ki tudja, meddig. (...) Maximum egy sört tud lenyomni a kis nyamvadt. (...) Nem bírom elviselni, mint a fideszeseket. (...) Ha meglátom azt a szép, fiatal, beképzelt, kihaénnem pofájukat, ökölbe szorul a gyomrom. (...) Anyád, mormolom magamban, aki nem átall túrórudikkal tömni, te kis mocsadék...” És így tovább.
Valami szatíra féle akar lenni az írás, de mégsem az. Inkább nekrológ. Önmagát temeti a boldogtalan szerző, szegény. Az olvasó, aki faxon átküldte a cikket, oda is írta a lap szélére: „Lelkibeteg, roncs ez az ember”.
Igaza lehet. Aki országnak, világnak így ír a gyermekéről, annál valami nagyon nagy baj van. „Nem érdemesít rá, hogy odaböfögjön valamit, ha egy hétre kieszi a fene a Szigetre. Amennyit mesél nekem a nemi életéről, még az is lehet, hogy meleg, pedofil vagy hetero. (...)”
Jó lenne tudni, mit szól a papa cikkéhez az ifjabb Majláth Mikes? Ír-e rá választ a levelezési rovatban? És ha ír, közli-e azt az újság? Esetleg csak legyint az apjára, és ő is azt mondja: Anyád, te mocsadék?...
És mit szól a Fidesz az öreg Majláthoz? Tudna-e a párt egy levegőt szívni vele? Ökölbe szorul-e Kövér László gyomra, ha ezt olvassa? „Két ember okoskodásától szoktam kikészülni. Az egyik a fiam, a másik Kövér László. (...) Ha valamint mond Kövér, én már a plafonon vagyok, és üvöltök.”
Az még nem lenne baj, de öreg Majláth ír is. Attól meg mi üvöltünk.

MAGYAR NEMZET
Pilhál György
2000. augusztus 10. 20 . oldal

figyelő Creative Commons License 2000.08.08 0 0 115
De hisz a vers zsidókról szól... ;-)

Minden valláshoz kapcsolódik profán irodalom.

Előzmény: hucul (106)
libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 114
Szerintünk, keresztények szerint, a bűnbocsánat a megbánással kezdődik. (Egyébként a Vatikán volt bűnös.)
Ja, és nem velem vitatkozol, hanem a pápával.
Előzmény: JIMMY (113)
JIMMY Creative Commons License 2000.08.08 0 0 113
Aha, a zsidókat mentő pápai nuncius is háborús bűnös volt mi? Különben is a kollektív felelősség nem éppen liberális elv. Ja hogy libsi elv... :)
Előzmény: libsi (112)
libsi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 112
Nocsak: alakul.

A probléma az, hogy a pápa idei jeruzsálemi látogatásáig és az egyház nevében tett bocsánatkéréséig igen nagy bűn terhelte a katolikusok lelkét. Gondolom ez a magyar katolikus egyházra fokozottan érvényes. Talán Pilinszky a megmondhatója ennek leginkább, aki - mondjuk a hivatalos egyházzal ellentétben - valóban krisztusi emberként viszonyult pl. a holokauszthoz.

"És felzúgnak a hamuszín egek,
hajnalfele a ravensbrücki fák,
és megérzik a fényt a gyökerek.
És szél támad. És fölzeng a világ.

Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszűnhetett dobogni szive,
hajnalfele legyőzte a halált.
Et resurrexit tertia die."

Előzmény: rororo (111)
rororo Creative Commons License 2000.08.07 0 0 111
Elképzelheto a libsi vinnyogás, ha Mózesnek az anyja kúrásáról írt volna verset Csoóri.
Előzmény: Almaital Returns (91)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 110
Majd' elfelejtettem:

Ez olyan, mint a Fidesz-MPP azon aljassága, hogy [...] akkor a Fico Rt.-t sürgősen Sades Rt.-nek keresztelték át...

Nem pont ez, illetve az ez után ránkköszöntő szigorú balkuss jelenti pont azt, hogy nem bizonyítékokkal hanem csak áthallásokkal és sugalmakkal operáltak az elvtársak?

Előzmény: libsi (89)
lujza Creative Commons License 2000.08.07 0 0 109
Ugyan már. Régi szokása a magyarországi szélsöbalnak, hogy ilyen megmondóembereket alkalmaz.....
Előzmény: azfix (107)
azfix Creative Commons License 2000.08.07 0 0 108
bocsi a hejesírásért :O(
Előzmény: azfix (107)
azfix Creative Commons License 2000.08.07 0 0 107
Én elhiszem az SZDSZ-nek, hpogy egy ideje TGM saját pályán mozog. Megmozdulásai és az SZDSZ egyébb, 'hivatalos' sajtómunkásai irományai messze nem ugyanabba a sújcsoportba tartoznak. Csak az a szomorú, hogy az SZDSZ képtelen felismerni, hogy saját szellemi holdudvarából jött, propaganda-gyulöletén nevelkedett emberekért felelosséggel tartozik.
A legkevesebb lenne, hogy az SZDSZ elhatárolódna a hasonló írásoktól, beszédektol (és nem csak itthon...). Mindaddig, amíg ezt nem teszi meg, a pártban szerzett kapcsolatrendszert (is) felhasználó, Magyarországnak ártó párttagjai tevékenységéért felelosséget kell vállalnia.
az fix
hucul Creative Commons License 2000.08.07 0 0 106
Igy jo, hogy az alkotmanyellenes, keresztenygyalazas tetszik neked.
Ha ugyanez ugyanigy a zsidokrol szolna, nem a kersztenyeket sertene, zengene mindenhol a korus:
a magyarok anti..
Te is ezt irnad.
Előzmény: libsi (94)
Ariel Creative Commons License 2000.08.07 0 0 105
Almaital!

az amitastechnikas vancsa gyujtemeny engem is erdekelne, ki adta ki, hol lehet kapni?
kosz!

Előzmény: Almaital Returns (100)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 104
Hihetetlen, hogy minden második beírásomat elrontom, megyek is aludni.

"Soros nélkül még nekik sem jutott volna eszükbe kiadni."

Előzmény: Hormon Gyula (102)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 103
A konkrétumokat a bíróság jogerős ítélete mondta ki.
Olvastam az alapcikket, sejtetéseken, sugalmazásokon kívül az égvilágon semmi sem volt benne az Orbán-bányákkal kapcsolatban. Ha neked nincs meg, elérhetővé teszem, és rámutathatsz benne a konkrétumokra.
Előzmény: libsi (101)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 102
Arról a CW-s könyvről nem is hallottam még. Mi az?
A bányaügyi "antológiát" tényleg csak a rágalmazásból ebből élő népszva-néphazi-hit kommandó tagjai és a vérgőzös Fidesz-gyűlölők vehették meg. Soros még nekik sem jutott volna eszükbe kiadni.
Előzmény: Almaital Returns (100)
libsi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 101
Szerintem a konkrétumok az ÉS-könyvben vannak. Én szívesen elolvasom a magyarnemzetes "interpretációt" (MAHIR-FIDESZ, azért nem egy független lap), de ha te nem olvasod el az ÉS-könyvet, akkor magadat csapod be a Fidesszel. (És ez rosszabb, mintha a Fidesz csapna be szokásos kamuzásaival.)
Előzmény: Hormon Gyula (98)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.08.07 0 0 100
Nem lehet olyan nagy a sikere, ha még mindig nem tudták eladni (reklámozni kell) azt az 1000-2000 példányt.

Igen, kétezer pénzt nem ér meg az a fércmű. Ha már ÉS, akkor Váncsa és az ô 2000 pengôs, pár hónapja kiadott CW-Számítástechnika-cikkgyűjteménye. Az tényleg jól sikerült, szemben ezzel a bányász-könyvvel.

Ilyen áron nem csoda, hogy a kutya se veszi meg a könyvet.

Előzmény: Hormon Gyula (98)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 99
Csak megjegyzem, hogy én nem folytam bele, annak ellenére, hogy Petrit egyáltalán nem tartom jó költőnek. (Ugyanúgy, ahogy csütörtök óta Gönczről se írtam és szándékozom írni rosszat.)

De ha már itt vagy: nem tudod véletlenül a választ a NÉPHAZUGSÁG topikban feltett kérdéseim valamelyikére?

Előzmény: rezső (97)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 98
Nem lehet olyan nagy a sikere, ha még mindig nem tudták eladni (reklámozni kell) azt az 1000-2000 példányt.

Volt egy másik per is, amit első fokon még az ÉS nyert, de azután jogerősen elvesztették (az első döntés után ott hallelujáztak a Nap-TV-ben, de a jogerős vesztésről már elfelejtettek tudósítani a lapok, a Magyar Nemzetben is csak egy mínuszos hír volt). Konkrétumoknak utánanézek, ha kell, de idő.

Előzmény: libsi (93)
rezső Creative Commons License 2000.08.07 0 0 97
Kérlek benneteket Petrit hagyjátok ki ebből. Semmi köze ehhez a vitához, azért mert az egyik versében felhasznált egy közismert pest kiszólást, amire hivatkozva most libsi offol.

ne ugorjatok már minden provokációra. ez élteti ezeket az alakokat.

Almaital Returns Creative Commons License 2000.08.07 0 0 96
Nekem tetszik a Petri-vers.

Ennyit rólad.

Különösen, hogy a keresztény kurzus idején jelent meg.

Hát igen. Bayer szavaival élve: a megjelentetéséhez kurva nagy bátorság kellett. Szerinted is?

Előzmény: libsi (94)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.08.07 0 0 95
Olvasd el a könyvhétre megjelent Fiúk a bányában című - egyébként nagy sikerű - ÉS-könyvet.

Kösz, szélsôbalos gyűlölködésre nem vagyok kíváncsi.

Ami pedig a sikert illeti: a könyv olvasottságának megállapításakor remélem legalább tizenötszörös szorzóval dolgoznak. Végül is, a 168 Óra minden egyes példányát is legalább nyolcan olvassák :->>>>>>

Előzmény: libsi (93)
libsi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 94
Nekem tetszik a Petri-vers. Különösen, hogy a keresztény kurzus idején jelent meg.
Előzmény: Almaital Returns (91)
libsi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 93
Olvasd el a könyvhétre megjelent Fiúk a bányában című - egyébként nagy sikerű - ÉS-könyvet.

A Fidesz azt a pert nyerte meg, amelyben az alapállítást nem is akarták cáfolni, csak azt, hogy a magáncég (amelyet Kaya Ibrahim vett meg), "nem Fidesz-közeli" cég.

Amit én Mádliról írtam, semmi ahhoz képest, amit egyesek Göncz Árpádról írtak.

Előzmény: Almaital Returns (92)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.08.07 0 0 92
Hiába adta ki az ÉS kötve-fűzve Soros pénzén, attól ez a bányaügy még csak rágalom marad. Tudtommal minden perben veszített eddig az ÉS (bár fellebbezések még lehetnek folyamatban).

Mit vitázol egy bolsival? Olvasd el, hogyan “köszöntötte” Mádlt :-(

Előzmény: Hormon Gyula (90)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.08.07 0 0 91
Nem tudom, nevessek-e, vagy sírjak? Szalonna Petri Györgynek, az SZDSZ most elhunyt alapítójának a verséből vett idézettel próbálja fikázni - kínjában - az SZDSZ-t. Petri írta Brezsnyev haláláról írt versében, hogy "és nem veszi elő többé / a húgyfoltos sliccből / a nagy októberit".

Ugyan, Petrinek nem csak az a verse van. Hadd idézzem egy igazán “toleráns” “költeményét”:

Petri György: Apokrif

Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccs legalább - - -
- - - "Megint Isten?"
- - -"Az hát megint."
Sóhajt, nagyot húz, és legyint:
- - - "Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom előtt dugtok!
- - - de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben - de komolyan! - ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!"

A másság prófétáinak és feltétlen tisztelőinek eme irodalmi gyöngyszeme 1991-ben jelent meg a Szépirod. K. által gondozott kötetben. Tudjátok akkor, amikor már javában tombolt a keresztény kurzus. Szerzőjét – költőnek azért nem nevezném – négy évvel ezelőtt az előző kurzus, na nem a keresztény, Kossuth-díjjal tüntette ki. Érdekelne, van-e a világon még egy olyan ország, ahol egy ilyen mocskolódó – az tulajdonképpen tök mindegy, hogy mely vallást mocskoló – mű szerzőjének a legmagasabb állami kitüntetést adományoznák? Különösen érdekelne, hogy Izraelben miképp állnának a zsidó vallást hasonló hangnemben "tárgyaló" mű szerzőjéhez. Milyen díjakban részesülne? A kérdés természetesen – hogy stílusos legyek – csak költői.

Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 90
Hiába adta ki az ÉS kötve-fűzve Soros pénzén, attól ez a bányaügy még csak rágalom marad. Tudtommal minden perben veszített eddig az ÉS (bár fellebbezések még lehetnek folyamatban).
libsi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 89
Nem tudom, nevessek-e, vagy sírjak? Szalonna Petri Györgynek, az SZDSZ most elhunyt alapítójának a verséből vett idézettel próbálja fikázni - kínjában - az SZDSZ-t. Petri írta Brezsnyev haláláról írt versében, hogy "és nem veszi elő többé / a húgyfoltos sliccből / a nagy októberit".

Ez olyan, mint a Fidesz-MPP azon aljassága, hogy miután kiderült, hogy a párt saját tulajdonú cége, a Fico Rt. a székházeladásból származó pénz egy részét átadta egy magáncégnek, amely viszont részt vett Orbán Győző (OVi apja)gánti (Zámoly melletti) bányavásárlásában, nos, akkor a Fico Rt.-t sürgősen Sades Rt.-nek keresztelték át...

A magáncéget meg megvette Kaya Ibrahim.

Úgyhogy kormánypártiak NE BESZÉLJENEK ERKÖLCSRŐL.
Ha lehetne kérnem.

Előzmény: szalonna (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!