Keresés

Részletes keresés

cobranco Creative Commons License 2020.12.25 0 0 5728

Kőnigssee, a „királyok tava” ,de, akár mondhatnánk „tavak királya”, nem csak nevében fenséges, látványvilágában is. Németország legmagasabb hegyei között  megbúvó tó nem véletlenül érdemelte ki az „osztályelső” címet Bajorországban.

 

Tartalom:

„Túrázóink első programként hajóval vágnak neki az alpesi fjordnak, majd egy gyalogtúrával teszik a pont alá í-t. Napirend még, Németország legnagyobb vízesése, illetve a kis hegyi tengerszem, az Obersee megtekintése is. Délután egy kanyoning is befigyel, Almbachklamm, minden alapértelmezett tartozékával együtt. Természetesen gasztroblog, bringázás és táborhelykeresés viszontagságai is sűrítik az eseményeket…”

 

Salzburgi-tóvidék 3.rész: "Tavak királya" /Kőnigssee/ 2019. FullHD 1080p

 

 

Útvonal:

Kőnigsee Seelande-Malenwinkel-Echowand-Kessel-St.Bartalomeu-Saletalm-Obersee-Fishkunklelalm-Röthbachfall-Berhtesgarden-Almbachklamm-Salzburg

 

Túrabeszámoló:

http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_19.html

 

Térkép:

https://drive.google.com/open?id=1NuOpbO3m8JMjxb5YP7hFKWXkXJeuumgl&usp=sharing

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!!

cobranco Creative Commons License 2020.10.23 0 0 5727

Eger, Felsőtárkány, Szarvaskő, Szilvásvárad, mind országosan is jól hangzó, ismert nevek. A környék bejárása felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak. Egy évszakokon átívelő túra keretében bejártuk a környéket, sorba véve mind az természeti, mind az épített látnivalókat, az eseményeket egy, több idősíkon futó útifilm formájában rögzítettük. E monumentális „roadmovie” utolsó darabját ajánlom mindenki szíves figyelmébe..

 

Bükki körpanoráma 4.rész: "Eger ostroma" 2017. /Hungary/ FullHD 1080p

 

Útvonal: Lak völgyi tó-Bélapátfalva-Monosbél-Szarvaskő/Szavaskő-vára/-Major tető-Almár-Felnémet-Eger-Felsőtárkány-Barátvölgy-Tamáskút-Keskenybükk-Tölgyers orom-Bányahegy-Lillafüred

cobranco Creative Commons License 2020.09.25 0 0 5726

A Bükk-hegység az egyik legnépszerübb turisztikai célpont Magyarországon.Azon kívül, hogy itt találhatók az ország legmagasabb csúcsainak nagy része, változatos domborzati formái is egyedülállóak. Ezúttal a hegység délnyugati része kerül górcső alá, egyfajta virtuális szalagra fűzve, kerékpártúra keretében, érintve néhány ismert és kevésbé ismert, különleges helyszínt.

 

Tartalom: A mai epizódban kalandoraink igazi vadontúrára vállalkoznak, a cél pedig nem más, mint kishazánk egyik legszürreálisabb ember alkotta helye, ahol a „holdbéli táj” kifejezés nemcsak, hogy új értelmezést nyer, de rémísztő valósággá is válik.

 

Bükki körpanoráma 3.rész: "Magyar kősivatag" 2017. /Hungary/ FullHD 1080p

 

Útvonal: Bányahegy-Nagymező/Bükk-fennsík/-Olaszkapu/850m/-Sár-réti vadászház-Káposztáskert-Őrkő/880m/-Kásáskő-Bélkőnyak/815m/-Bélkő bányaudvar-Simon vára-Régi kőfejtő-Cisztercita apátság-Lak völgyi tó..

cobranco Creative Commons License 2020.08.19 0 0 5725

Királykő, Erdély emblematikus hegysége, nemcsak monumentalitásával érdemli ki az uralkodói nevet, címet, hanem szépségével, vadságával és nem utolsósorban, magasságával is ott a helye a legnagyobbak között. Csúcsának meghódítása egy nap alatt, szinte lehetetlen feladat. Két "őrült" tavaly mégis erre vállalkozott. Egy intenzív, kegyetlen, de mégis lenyűgöző nap filmes krónikája következik.

 

KIRÁLYKŐ "A Kárpátok koronája" 2018. /Erdély/ FullHD 1080p

 

Útvonal: Zernest-Barca völgye-Cabana Paiul Foii-Tamás patak völgye-Piros jelzés.Spirla forrás-Spirla védkunyhó/1440m/-Deubel út-La Zaplaz-La Lanturi-Grind nyereg-Pásztor csúcs/La Om/Hirtenspitze/2338m/-Grind réti menedék/1610m/-La Table-Piros háromszög:Vladusa nyereg-Macska szurdok-Zernesti szoros-Botorog kút-Zernest-Barca völgy-Cabana Paiul Foii

 

 

CsakTúrázok Creative Commons License 2020.06.21 0 0 5724

Köszi. Ezt a térképet is.  Itt már az is látszik, hogy az utolsó vadálló kövek előtti részen érdemesebb a kilátás miatt felmászni a sziklákon mint balra a csúszós (bár lehet csak az eső miatt volt az) vékony ösvényen kerülni balra.

Előzmény: olahtamas (5723)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 1 5723

Nincs semmi különösebb nehézség a túraútvonalon, ami egy átlagos túrázó számára ne lenne leküzdhető.
Megfelelő felszereléssel (esőköpeny;bakancs) esőben is járható.
Van néhány szűkebb szakasz:
https://www.mapillary.com/app/?focus=photo&pKey=mrn63hyWQ0300dJ6nemZ1Q
Van néhány ferde rész ahol esetleg botot érdemes használni a bizonytalanoknak:
https://www.mapillary.com/app/?focus=photo&pKey=Qk52Ol3SXriflF2R4s-O3A

Babakocsi és tűsarkú viszont nem javasolt :)

Előzmény: CsakTúrázok (5722)
CsakTúrázok Creative Commons License 2020.06.21 0 0 5722

Sziasztok!

 

Sajnos eléggé kihaltak a témák így gondoltam itt kérdezek rá néhány dologra amit a következő túrámmal kapcsolatban fontosnak tartok.

Egy ideje a Pilist/Visegrádi hegységet fedezem fel ennek volt része egy hete egy Rám-szakadék - Vadállókövek - Prédikálószék - Dömös túra amit sikerült valahogy elnyújtani 30km-re és a végére azért fárasztó volt. Viszont a Vadálló köveket sajnos nem használtam ki teljesen mert 15km volt már bennem és elvoltam azzal hogy letudjam a meredek szakaszokat főleg hogy közben esni is kezdett. (Bár ilyen helyeken kevésbé jön elő a tériszony nálam mint pl. egy kilátóban.)

Szóval ezért tervezek jövő héten visszamenni a Vadálló kövekhez viszont az út második felét úgy tervezem hogy Pilisszentlászló felé a piros háromszög jelzésű úton majd a piros kereszt jelzésűn Pilisszentlászlóra innen pedig a Spartacus ösvényt érintve Visegrádba.

A kérdésem mennyire megvalósítható egy ilyen útvonal most az esőzések után? Bár szerda vagy utána talán már nem feltétlen kellene problémásnak lennie viszont az útvonal második felét nem igazán ismerem. így jobb előre tájékozódni hátha van valakinek már tapasztalata. :) Köszönöm a segítséget.

Skiai Creative Commons License 2020.06.12 0 0 5721

Üdv,

Elméletileg júni 27-28 nekem jó lehet. És gyűjteném a kék-pecséteket már nagyon.

(kutyát én is hoznák, csak az enyém túl bolond ahhoz, hogy az utat kövesse, és ne kereszbe szaglásszon.)

Március óta most lesz (holnap) az első társasági túrám úgy néz ki. Azt látom, hogy még mindig elég halovány az érdeklődés. 

Én akkor érzem majd igazán károsnak ezt a v1rust, ha nem találunk vissza a közös túrautakra.

Ésmert ez alapvetően fejben dől el (nekem kb. 10 kéktúra pecsétem lett a "járvány" alatt. Örültem ha embert látok, nemhogy a 1,5 méter...). 

Előzmény: sült kutya (5720)
sült kutya Creative Commons License 2020.06.05 0 0 5720

Sziasztok

Egy kétnapos programot tervezek: Várpalotáról busszal Városlődre, onnan 2 nap alatt vissza. Lefedi a kék túra V.lőd - Bakonykuti szakaszát. A jelenlegi tervek szerint a június 13-14-i hétvégén, de ez részemről rugalmas. Egyedül unalmasabb, tehát ha valaki szeretne csatlakozni, akit nem zavar még egy kutya, annak örülnék, ha jelentkezne.

Skiai Creative Commons License 2020.02.13 0 0 5719

Aki mostanában Kéktúrázik, annak jelzem, hogy munkahely váltás miatt végre lesz időm hosszabb szakaszokat menni. Alapvetően Bodvaszilastól mennék nyugatra, de az utolsó tervem Putnok-Bodvaszilas volt.

Még egy hetet kb. szellőztetem a fejem. Csúnyán váltak meg tőlem, egyelőre tervezni sem tudok.

Írj ha csatlakoznál.

olahtamas Creative Commons License 2020.01.22 0 0 5718

2020-ban is folytatódnak a csillagnéző túrák!

Január 25-én (szombaton) tartjuk az elsőt. A téli időjárásra való tekintettel januárban nem szoktunk hosszú kirándulást szervezni, és nem megyünk messzire sem. Így a Hajógyári-szigetre esett a választásunk.
Találkozunk 16.00-kor a Filatorigát Hév megállóban.
Körbe megyünk a szigeten, a vízparti sétányon "túrázunk". Reméljük, hogy derült egünk lesz, és meg tudjuk nézni a téli csillagképeket is.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
(Februári túránk előreláthatólag febr. 23-án lesz)

Üdvözlettel: Lilla  & Gyula

Egy kis ízelítő:
https://youtu.be/czl2k8H2EM4

olahtamas Creative Commons License 2019.12.05 0 0 5717

És most vasárnap Mikulás akció is van!

 

2019.12.08. Vasárnap   Egynapos program 10-15 óráig
  Minden évben megpróbálunk a lehetőségeinkhez mérten nyújtani valamit a helyi közösségnek.   Számtalan szemétszedő és ingyenes oktató túrán vagyunk túl.

Voltak már velünk a keszthelyi iskolások, támogattuk a helyi egészségügyet, és az Erdőmentők Alapítványát is a program bevételének egy részével.
  Az Indián-vízitúra nevében 2019. december 7.-én szombaton a hévízi és környékbeli oktatási intézményekből több mint 30 főt ingyen elviszünk a vízitúrára.

Ne maradj ki te sem az ajándékesőből, gyere velünk féláron!
Ha most jelentkezel és péntekig át is utalod a díjat, 

50% kedvezménnyel vehetsz részt kenuval a december 8.-i túrán.  

Kupon kód: mikulás túra
Ajánlatunk a szabad helyek beteltéig vehető igénybe.

Fedezd fel velünk most hétvégén a melegvízű Hévíz-patak izgalmas világát!

A túra végén frissen főzött teával várunk!

Előzmény: János996 (5715)
János996 Creative Commons License 2019.11.26 0 1 5715

Próbáljátok ki télen a Hévíz-patak vízitúrát!

2-2,5 óra, és a teljesen kezdőknek is simán megy, csak öltözzetek jó melegen!

 

10 fkm: Indulás

A tavat lezáró Déli zsilipek után kezdődik az evezhető rész Hévízen a Castrum kemping parkolója mögött.

A vízre szálló helyre gépkocsival engedély nélkül lehajtani nem szabad.

 

8 fkm: Zsilip Az elmúlt években különösebb procedúra nélkül át lehetett evezni.

Ennek az az egyik technikája, hogy pontosan szemből ráállunk a hajó orrával a zsilipnyílásra, és bevesszük a hajóba a lapátot.

A kormányos ezután átvezeti a legénység segítségével a hajót a nyíláson.

A kezünkkel akár meg is támaszkodhatunk, és átsodródhatunk így. Érdemes a hajók közti követési távolságot felvenni már a zsilip előtt.

Ha mégsem alkalmas a vízállás akkor a folyásirány jobb oldalán lehet átemelni.

 

7,7 fkm: Úsztatómajor híd

Kis magassága miatt óvatosan érdemes megközelíteni.

Ha nem megy alatta egyből a hajózás a klasszikus előre – hátrafelé dőlős, vagy akár a kenuba beleülős módot érdemes kipróbálni.

Ha végképp nem fér át a hajó, akkor itt is át lehet emelni a kenukat a bal oldalon, de erre ritkán volt az elmúlt években igazából szükség.

 

7,7-2,1 fkm: Műtárgyak, növényi zátonyok

Használaton kívüli műtárgyak, átereszek, közúti hidak, közmű vezetékek vezetnek át a patak felett.

Az evezhető rész vége felé lévő jobb oldali beáramlások és az esetlegesen összeakadt növényi szigetek okozhatnak meglepetést.

Érdemes csapatmunkában átevezni rajtuk a lehető legkevesebb károkozással.

 

0 fkm: Kiszálló

A 76-os útnál, azaz a Kis-Balaton előtt ér véget a kenuzható rész, itt van a megérkezési pont.

Ezen a ponton a hajókból mindenképpen ki kell szállni.

A 76-os út túloldalán már a Kis-Balaton területe található.

További infók itt: https://indian-vizitura.hu/heviz-patak-leirasa/

Skiai Creative Commons License 2019.10.15 0 0 5713

Augusztusban megkezdett Kék utamat folytatom.

OKT 25. visszafele Encstől-Bódvaszilasig:
1.nap (Encs - Felsővadász - 21 km) - Kb. délre érek oda, tekintve, hogy Győrből indulok majd.
2.nap (Felsővadász - Tornabarakony - 20km)
2.nap (Tornabarakony - Bódvaszilas - 14 km)

Érkezés egyénileg, vagy ha igény van rá autóval.
Szállás: Sátorban, ésvagy vendégházakban (készülök sátorral és hálózsákkal). Útközben rugalmasan változhat .
Étkezés: vendéglőkben és szendvics.

 

Elméletben ketten már vagyunk.

Küldj egy emailt ha érdekel.

cobranco Creative Commons License 2019.09.07 0 0 5713

„Se nem Béla,se nem vár” szokták mondani viccesen Erdély egyik különleges hegyére,a Székelykő kistestvérére,mely látványvilágában már-már az Alpokat idézi és meghódítása sportszempontból is izmos feladat.Hogy megéri-e,kiderül,sőt betekintést nyerhetünk a környező kanyonok titkaiba is,majd egy puritán gasztronómiai kitérő után zárásképpen egy vártúra is befigyel.Hogy hol,szintén csak azok tudják meg,akik megtekintik a filmet.

Bár ez így nem igaz,mert azok is,akik elolvassák a mellékelt túrabeszámolót a fotókkal együtt.

 

Erdélyi panorámatúra 5.rész: "Kárpáti Eldorádó" 2017. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Bélavár-körút/Circuit Scarita Belioara/:Podsága de Sus-La Mateoare-Secu Crailuiu/Király-fennsík/-Coltui Lui Blant sziklatorony-Szkerice csúcs/1384m/-Grota Cosul Boului-Keleti esztenák-Felsőpodsága-Jára völgy-Magyarléta-Léta vára

 

Képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17ep.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/1640618349352883

 

.

cobranco Creative Commons License 2019.08.16 0 1 5712

-Az Aranyos-völgye,nemcsak Erdély leghosszabb szorosa,de,nem mellékesen,a Mócvidék-nek nevezett tájegység ütőere is.Ebben a részben a forrástól,majdnem a torkolatig ereszkedve,próbálunk egy kis ízelítőt adni a táj hangulatából,útbaejtve,többek között az Ördöngős-kanyont,a Detunaták sziklaormait,Verespatakot vagy a  Szkerisorai-jégbarlangot.

 

Erdélyi panorámatúra 4.rész: "Mócok földjén" 2017. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Vártop hágó-Bubesti-Ariseni-Felsőőr/Garda del Sus/-Garda del Seaca-Ocoale-Aranyosfői/Scarisoarai/jégbarlang-Ördöngős völgy-Albac-Campeni-Abrud/Abrudbánya/-Bucum-Detunata Goala-Gura Cornei-Corna-Hollókő/1130m/-Taul More-Verespataki bányák-Musca-Lopsa-Baia de Aries-Lunca Aresului-Lugesti-Borrév

 

Képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17ep.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/1640617029353015

cobranco Creative Commons License 2019.07.26 0 0 5711

A Remete-sziklakanyon egyike Erdély kevésbé ismert,de igen látványos szurdokvölgyeinek.Talál itt minden „tartozékot” az ide látogató turista.Mi is találtunk! A túrafilmben lesz kanyoning,égigérő sziklafalak,”keleti” via-ferrata,csúcstámadás,kőszörfözés,tériszony a négyzeten.További programként megnézzük még Erdély egyik legkülönlegesebb ortodox kolostorát,majd egy maratoni spontán gasztrobemutató után, egy városnézésel megbolondított horrorisztikus vártúra következik Torockószentgyörgy felett.

Túrasorozatunk talán legjobb részét ajánlom mindenki szíves figyelmébe:

 

Erdélyi panorámatúra 3.rész: "A legvadabb kanyon Erdélyben" 2017. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Remetei bérchasadék: Kutas kapu/Curmatura Manastiri-Mederjárat/Kék kereszt/Sziklakapu/Portal/-Katlan/LeCuptor/-Cheia-Északi párkányút/"Kecskék útja"/kék háromszog-Manastirea Remetului-Nagyenyed/Aiud/-Torockószentgyörgyi vár-Borrév-Felsőpodsága

 

Aki az írásos formát kedveli,az is van,képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17ep.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/1225633954184660

.

cobranco Creative Commons License 2019.07.06 0 0 5710

Van egy, nem írásba vésett szabály,a Székelykövet minden magyarnak életében legalább egyszer illik megmásznia.Csak halkan teszem hozzá,hogy e emblamatikus csúcs meghódítása nem sétagalopp,igazi kihívás, és sportfeladat is. A nyeremény,életreszóló élmény és óriási panoráma a szélrózsa minden irányába.Ebben a részben a csúcstámadás dokumentálásán kívül megismerhejük a nagy román tengerben „kis magyar sziget”-ként  megbúvó Torockót,a különleges építészetével és kultúrájával.Lesz gasztroblog,célpontban erdélyi ételekkel,valamint a végén bónuszként bejárjuk a túristák által kevésbé ismert Kőköz-szorost is alulról felülről.

 

Erdélyi panorámatúra 2.rész: "Erdély szíve" /Székelykő-Torockó/ 2017. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Torockó-Kővár utca-Nagy árok-Kőkerti forrás/850m/-Kereszt nyereg-Székelykő/1129m/-Cruce-Várhegy/északi kilátó/-Vártető/1113m/-Várpatak völgye-Vizimalom-Torockó-Torockószentgyörgy-Kőköz szoros-Pestera Puculera-Bogzi erdő-Padurea la Bogzit/-Nagy Bogzi csúcs/Bogzit Mare/-Kőközi Kishegy/Bogzit Mici/-Enyed szikla-Templomos lovagok kastélya/Castul Tempul Cavalior/-Kutas kapu/Remete kanyon/.

 

Aki az írásos formát kedveli,az is van,képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17ep.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/1224637387617650

cobranco Creative Commons License 2019.06.15 0 0 5709

A Tordai-hasadék egyike Erdély legismertebb és legfelkapottabb túracélpontjainak. Bár legtöbben csak kutyafuttában,Székelyföldre menet tesznek itt egy villámlátogatást,érdemes egy kicsit mélyebben is körbenézni a környéken.Mi ezt tettük!Ebben a részben a „nagy testvér” mellett bejártuk a „kis öccs”,a Túri-kanyon feltérképezetlen bugyrait és az épített látnivalókból is adunk egy röpke  kis ízelítőt.

Célkeresztben tehát a látványvilág,történelem,sport,gasztronomia,tradició,dekorációként az őszi színekben pompázó természet.Mindez egy túrafilm kereteibe foglalva,egyedi kommentárral megbolondítva.

 

Erdélyi panorámatúra 1.rész: "Tordai-hasadék" 2017. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Tordai hasadék:

 Mészkő kapu-Sárga torony-Falkolosszus-Danila tó-Északi kapu-Peterdi tető-Patkóskő-Mészkői sarok-Mészkői kapu

Túri hasadék:

Tordatúr-Kőbánya-Kutyaszikla-Szent István borbolyája-Szent István vára-Nagyborda-Petri gödre-Nagy-,Kiskun szikla-Bálványoskő-Kapolcstorony-Prioni sziklabástya-Kriszta oldala-Koppándi tető-Tordatúr

 

Aki az írásos formát kedveli,az is van,képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17ep.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/1224595990955123

.

Skiai Creative Commons License 2019.01.10 0 0 5708

Egy felvetés, hátha valaki reagál rá.

Külföldi túra Szlovákiába, Győrből. Szerintem mesés tájon.

Túra indulás Pezinok, érkezés sajnos Pozsony külváros valahol (vasúton vissza lehet utazni az látszik, ezt még pontosítani kell).

https://tturak.hu/hikeOccasion/1740/details

Kérésem, ha bármilyen szinten érdekel a dolog; vagy csak hasonló is a közeljövőben, dobj egy emailt.

 

A legrövidebb túra is igen kemény lehet (31 km), ha rendesen be van havazva ott is. Autó van, autópálya ok. Győrből az út mentén bárhol fel tudlak venni (nyilván). A problémamegoldó készségem miatt nem kell aggódni, de szlovákul nem tudok csak angolul. Illetve ha behívnak munkába akkor stornó az egész.

cobranco Creative Commons License 2018.12.22 0 0 5707

A Zemplén, nemcsak az ország egyik legszebb hegysége,hanem érintetlensége,vadregényes mivolta miatt sportszempontból is komoly kihívás.Egy intenzív nap története következik,a háttérdíszletet pedig a szemkápráztató őszi színek kavalkádja biztosítja...

 

Ezerszínű Zemplén 1-2.rész. 2017. /Hungary/ FullHD 1080p  

 

Útvonal:

Vilmány-Hejce-Fehérkút-Sólyomkő-Borsóhegy-Dobogó nyereg-Soltészkút-Amadé vára-Potácsház-Telkibánya-Mátyás király kútja-Nagybózsva-Emberkövek-Feketehegyi nyereg-Dredő völgy-Kishuta-Kemence patak-Kőkapu-Komloska völgy-Gerendás rét-Tolcsva völgy-Háromhuta/Újhuta+Középhuta+Óhuta/-Huta patak völgye-Regéci nyereg-Regéci vár-Regéc-Fóny-Vilmány

 

Képes túrabeszámoló:

http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_17zem.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1638040119610706.1073741878.100002142005779&type=1&l=6174a6fa46

 

Térkép/Map:

https://drive.google.com/open?id=16AJlKXXe1KKKNele7_UmLbIaRsTESJq9&usp=sharing

 

cobranco Creative Commons License 2018.12.01 0 0 5706
cobranco Creative Commons License 2018.09.02 0 0 5705

A Gyilkos-tó és környéke nemcsak egy turistalátványosság Erdélyben,hanem mítosz és legenda is,egy olyan hely,ahová minden magyarnak legalább egyszer életében el kell látogatnia.A környező hegyek hívogató látványa pedig igazi ajándék a kalandra vágyóknak.

Tavaly készített kétrészes túrafilmem második epizódját ajánlom mindenki figyelmébe:

 

Gyilkos-tavi gömbtúra 2.rész: "Tériszony határán..." 2017. /Erdély/ FullHD 1080p  

 

Útvonal:

Gyilkostó Piactér-Gyilkos tó kikötő-Gyilkos tó körút-/Kőerkély/-Hotel Gyilkostó-Cohárd völgy-Bucur villa-Cohárd nyereg/1202m/-Kis Cohárd/1344m/-Kapu bástya-Tündérkert...Csofronka

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1639356649479053.1073741890.100002142005779&type=1&l=8bd208156e

 

Kellemes időtöltést

cobranco Creative Commons License 2018.08.10 0 0 5704

A Gyilkos-tó és környéke egyike Erdély legszebb természeti látványosságainak.Legendák,mítoszok,lélegzetellállító látványvilág,turisztika,hajmeresztő felvételek,alulról felülről oldalról...egyszóval,minden a Gyilkos-tóról egy  kétrészes túrafilm kereteibe foglalva,egyedi kommentárral fűszerezve.

 

Gyilkos-tavi gömbtúra 1.rész: "Gyilkosok között" 2017. /Erdély/ FullHD 1080p  

 

Útvonal:

Gyilkos-tó-Kék kör jelzés-"37-es villa"-Gyilkos tisztás-Gyilkos hasadék-Gyilkos mezeje-Gyilkos kilátója/1378m/-Gyilkosok pusztája-Gyilkos kő/1344m/-Piros háromszög jelzés-Gyilkos havas-Vereskő nyereg/1011m/-Jelzetlen ösvény-/Postafal-Csiki Bükk északi perem-Csiki Bükk csúcs/1264m/-Szent Kristóf kápolna-Gyilkostó Piactér

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1639336916147693.1073741889.100002142005779&type=1&l=f9b854fd92

 

Jó tévézést!

Skiai Creative Commons License 2018.07.27 0 0 5703

Tudom, hogy ez az invitálás a legritkábban működik. De a facebook is hasonló; merthogy ez nem a kereteken hanem a belsőségeken múlik. 

(az internet az mindenesetre sokat adott már az életemben, mint túrázónak; lehetségnek tartom, hogy ez a nagyszerűség megkopik, de ezen mintegy patakon át lehet lépni. Offline túrázóként folytatva. Muy Bien! Muy Bien!)

 

Előzmény: Skiai (5702)
Skiai Creative Commons License 2018.07.27 0 0 5702

Győrből megyük a Kőről-kőre kupán maratoni távot ketten vasárnap. Badacsonytördemic jó hely!

Csatlakozhat aki gondolja. Két hely, esetleg három is van.

sült kutya Creative Commons License 2018.06.15 0 0 5701

Sziasztok, június 22-én, pénteken megyek ide: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1527956598zs81 két (ha sikerül rábeszélni, három) gyerekkel (9-13 évesek) + egy kutyával (1 éves:-). Ha valakit érdekel, egyeztethetünk, itt jelezze.

Dornie Creative Commons License 2018.05.17 0 0 5700

Sziasztok!

Endre vagyok, 39 éves és gyűjtöm a kéktúra kilométereket és pecséteket. Pünkösd hétfőn, reggel, a dorogi vasútállomástól indulok el a kék túrán Budapest felé, várhatóan Hűvösvölgyig. (Út közben több lehetőség van befejezni és tömegközlekedéssel utazni.) Ha szeretne valaki csatlakozni hozzám, privátban írjon: acsendre@gmail.com

cobranco Creative Commons License 2018.04.14 0 0 5699

Minden évben,amolyan visszatérő hagyományként túrázunk egyet a Szádelői-völgyben.Aki szereti a Tordai-hasadékhoz hasonló vad,sziklás tájakat,itt a helye,viszont aki már lábújjhegyen is szédül,ne nyomja meg a „Play” gombot :)

 

Sziklatúra a szlovák "Grand Canyon"-ban 2016. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Szádelő/Zadiel/-Szádelői völgy/Zadielska dolina/-"Cukorsüveg"/Cukrova homola/-Krkavcie skaly-Bystrina/Zadielska chata/-"Szikla"/Na skaly/-Szádelői fennsík/Zadielska planina/-Bodnárkő/Bodnarka kamen/-Áji kanyon/Hajska dolina/-jobb oldali kanyonpárkány kilátópontjai-Szádkő/Zadielska kamen 600m/-Holló-kő/590m/-Őrállókő-Hradna stran/Várút/-"Ördögösvény"-Tornai vár/Tuniansky hrad/-Szádelő

 

Fotóalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1633514243396627.1073741877.100002142005779&type=1&l=a567ed04c3

 

Kellemes időtöltést!

cobranco Creative Commons License 2018.03.09 0 0 5698

Pár filmkocka,amolyan összedobált „best of” a tavalyi erdélyi csavargásaimból.
A tartalmasabb videók nemsokára:

 

Erdélyi panorámatúra 2017. /Best of/ FullHD 1080p

 

A felvétel helyszinei:
Erdély-Székelyföld: -Gyilkos-tó -Békás-szoros Erdély-Torockói-hegység: -Tordai-hasadék -Székelykő -Torockó -Kőköz-szoros -Remete-sziklakanyon -Bélavár -Tordai-sóbánya -Aranyos-völgy -Aranyosfői-jégbarlang -Detunata -Nagyenyed -Torda -Torockószentgyörgyi vár -Léta-vára.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!