Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 44
Az majd decemberben lesz aktuális.
Előzmény: ZSOLEV (43)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.01 0 0 43
Bocsesz, ha offtopic leszek, de
elárulom a "sörben párolt Mikulás mazsolás rizzsel" receptjét...
:-)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 42
Mellesleg a nagymamám receptgyűjteményében igazi ritkaságra bukkantam!
Igy kezdődik:
"Végy egy pár alig kihűlt kalucsnit..."

:)

eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 41
Elugrálhatnál a Lesz-e 2000 hozzászólás 2000-ig? topicba is 1 kicsit.
NeMM kell végigolvasni :-) de írhatnál valami vicceset.
Csakvigyázz,ne írj be egymás után 2x!
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (40)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 40
Asszemmostnyúlcipőthúzok...

............................:)

Előzmény: eMM (39)
eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 39
De nekeMM van 1 fél-fél (negyed) fogam is, arra biztosan!
Nagyügy most kaviár helyett nyuszi lesz az előétel.
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (38)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 38
:)))
még mindig kicsi vagyok, a fél fogadra sem lennék elég!
Előzmény: eMM (37)
eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 37
Dedeee nyuszii, itt a kezembe a répakonerv gyere gyere, erre a kondér írányába, itt rotyog a vacsora,már csak teee hiányzol!
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (36)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 36
Abba biztos rögtön beleharapnék :)
Ugye neMM mondod, hogy épp répakonzerved nincs?
Előzmény: eMM (35)
eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 35
Miért,nyers répát neMM ehetsz biztos távolból?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (34)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 34
De, viszont azt megehetem akkor is, ha már biztos távolban vagyok :)
Előzmény: eMM (33)
eMM Creative Commons License 2000.04.01 0 0 33
Miért a konzerv répa neMM hizlal?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (32)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.01 0 0 32
NeeeeMM! Legfeljebb, ha konzerv :)))
Még a végén felhizlalnátok. És akkor mehetek a fazékba... :(

:)

Előzmény: eMM (31)
eMM Creative Commons License 2000.03.31 0 0 31
A kisnyulat neMM esszük meg,hallottad,először felhizlaljuk egy kicsit.
Kérsz répát?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (30)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.03.31 0 0 30
Hümm...
Azt hiszem, nem árt odébbugrálni.

("Nagyon nyulcentrikusak vagytok itt! "
ezt a hozzáállást nem tudom kárhoztatni :))) )

Előzmény: kalucsni (19)
eMM Creative Commons License 2000.03.31 0 0 29
:-)A nyúlmáj tényleg finom!!!
Előzmény: Csokis (28)
Csokis Creative Commons License 2000.03.31 0 0 28
Es ha eleg hosszan itatod (1-2 ev), a maja kulon fogas is lehet. :-)
Előzmény: eMM (27)
eMM Creative Commons License 2000.03.31 0 0 27
SzerinteMM egyszerű.
Nyulat jól leitatjuk konyakkal,majd ízlés szerint elkészítjük.
Előzmény: Csokis (26)
Csokis Creative Commons License 2000.03.31 0 0 26
A fokhagymat forro (lobogo) vizbe martod nehany percre. Csak azt nem tudom, hogy minek? Tudomasom szerint a blansirozas azert van, hogy a zoldseg megorizze az allagat es szinet a tarolas (melyhutes) alatt. A legjellemzobb erre a zoldborso.
Egyebkent rossz hirkent kozlom, hogy nem talalom a konyakos nyul receptjet. Koos Janos mondta el evekkel ezelott egy radiomusorban, es nagyon jo volt, csak most sehol sem lelem.
Előzmény: eMM (25)
eMM Creative Commons License 2000.03.31 0 0 25
Minden világos, csak azt áruld el hogy a fokhagymablsírozást hogy a görcsbe kell megejteni.
Előzmény: MacPet (24)
MacPet Creative Commons License 2000.03.30 0 0 24
Nyúl édesköménnyel és fokhagymával
Kell hozzá:3 dl fehérbor,2 e.k.olívaolaj,2 k.k. édeskömény,1 kis hagyma,só,bors,17 dkg zsenge zöldbab,17 dkg lóbab,1 fej fokhagyma,1 dl tejszín,0.5dl víz és a nyuszi
A nyulat a bor+2 e.k. olaj+kömény+só+bors keverékben 2-3 órát pácoljuk.A maradék olajban barnára pirítjuk.Beletesszük a hagymát is, üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a félretett páclét és 20 percig fözzük.A puhára fözött babot is beletesszük,még 20 percet pároljuk.
A fokhagymát gerezdjeire szedjük,3-4 percig blansírozzuk és a tejszínes vízben 15 percig pároljuk,majd pürévé törjük és ha tapsifüles puha,hozzáadjuk.
eMM Creative Commons License 2000.03.29 0 0 23
Akkor még kevesebbet szenved ha meg seMM veszem húsvétra a tapsit.
NekeMM húsvéta elég a csokinyúl is, ha meg nyulat akarok enni, megveszem a piacon konyhakészen.
Előzmény: kalucsni (19)
MacPet Creative Commons License 2000.03.28 0 0 22
Nem tudom biztosan,de 1 ek. rémlik.Holnaputánra megnézem.
Előzmény: kalucsni (21)
kalucsni Creative Commons License 2000.03.28 0 0 21
Lehet, beteg birkat ettel! :) Mennyi edeskomenyt tesztek bele?
Előzmény: MacPet (20)
MacPet Creative Commons License 2000.03.28 0 0 20
A nyúl nagyon finom édesköménnyel,sütve.Mi nem paprikást csinálunk.A birkához pedig egyáltalán nem hasonlít.
kalucsni Creative Commons License 2000.03.28 0 0 19
A piacon veszem meg minden evben! Miert te mit csinalsz husvet utan a nyullal? Bekeretezteted? SZVSZ ha megeszed, akkor szenved a legkevesbe! Nagyon nyulcentrikusak vagytok itt!
Előzmény: eMM (18)
eMM Creative Commons License 2000.03.28 0 0 18
Ha neMM a barátnődtől kapod a nyuszit honnan teszel szert rá?
Kinek az ajándéknyulát "konvertálod táplálékká"?
Előzmény: kalucsni (13)
kalucsni Creative Commons License 2000.03.28 0 0 17
Kedves Boszka!

Felreertesz! Nem Husvetkor szoktam megenni. Akkor meg sovanyka, fol kell taplalni. Majus elejere lesz jo! Akkor baratokat hivok es nyul-party lesz! Kb ot eve ota semmi gond, csak a mostani baratnom tulerzekeny es nyavalyog emiatt. Azon a hetvegen elkuldom az anyjaekhoz.

Előzmény: Boszka (15)
Boszka Creative Commons License 2000.03.28 0 0 16
nah, annak oromere, hogy ilyen remseges rimet faragtam, meg ketszer is kuldtem el:o)))))))))))))
Boszka Creative Commons License 2000.03.28 0 0 15
Kalucsni es a husveti nyul

Nyulat kapott kalucsni
Nem kene most berugni.
Husvetkor meg locsolni,
S nem nyulacskat bunkozni!

:o)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!