Kedves Pupu,
Azért van egy olyan érzésem, hogy ha más pártról írok, semmi kifogás nem volna.
És azért egy ilyen nyelvbotlás sem mindennapos 9 évvel a rendszerváltás után. A titikárnő mindennap telefonál. mindenesetre ez azt jelenti, hogy a titkárnő is, és Kovács "elvtárs" is legalább tíz éve ott van. Nem mintha mindenkit el kellett volna távolítani, de azért a KSH az KSH...
Kedves aszora, tévedsz.
Az nem cenzura, ha a főszerkesztő nem jelenteti meg egy cikked. Ez az ő joga, - neki pedig a lap irányvonalát kell képviselni.Lehet, hogy csak az volt a problémája, hogy egy egyetemi lapot nem akart elvinni a nagypolitika felé.
A Kovács elvtárs pedig lehet nyelvbotlás is, - tudod ez elég sokáig általános megszólítás volt Magyarországon, - minden politikai tartalom nélkül.
Ha mond ez valamit, - Csurka is Csurka elvtárs volt, és senki nem hallotta, hogy kikérte volna magának...
:O)
Írok cikkeket egy egyetemi lapban. Tavaly novemberben egy MSZP-t bíráló (nem anyázó) cikket hoztam össze. Nem jelent meg. A főszerkesztő aszondta, nem nézné jó szemmel az egyetemi vezetés. Eddig ez az első cenzúrám. Tavaly, novemberben.
Másik: Szintén tavaly, egy barátom telefonon keresett egy Kovács nevű (ha jól emlékszem) osztályvezetőt a KSH-ban. A titkárnő csak annyit mondott: "Kovács elvtárs most nincs benn..."
1999-ben. Kovács elvtárs. A KSH-ban.
Ezeket már leírtam egy másik topicban, de úgy gondoltam, ide is illik.
Néhány napja fényes délben a Moszkva téren hat-nyolc cigány többszáz megdöbbent ember szeme láttára fejbe-hátbarugdosott egy ősz öregembert. A 112-es számon jó pár perces várakozás után vették fel a telefont, utána másodperceken belül érkezett a riadókocsi. A cigányok persze árkon-bokron túl voltak már, csak az öreg feküdt önkivületben a földön, és a megdöbbent emberek álltak megkövülten. Később felhivtam a 112-t és megkérdeztem, hogy miért nincs állandóan járőr a Moszkva téren, amely köztudomásulat a bünözők gyűjtőhelye, attrocitás nélkül tisztességes embernek ott keresztülmenni szinte lehetetlen. Ugyanakkor február 12-13-án, március 15-én többszáz főnyi rendőr állomásozott ott egész nap, nehogy valaki fesztelenül megemlékezhessen az évfordulókról.
A rendőr hölgy élesen vágta a képembe: Kérdezze a Pintér belügyminiszter urat.
Érdekes, hogy a mundér becsületét egy telefonkezelő nemhogy nem védi, inkább uszit felettese ellen.
Kinek a kezében van most végülis a belügy? Lehet, hogy még mindig a bolsikéban, immár több mint ötven éve?