HaliI Szerecsendió, hát ez egy érdekes dolog.Mostanában olvasható, hogy Amcsiban ismét hódít. Igazán nem értem mert tényleg egy igazán mocsok dolog. Csak a saját tapasztalataim alapján én mindenkit, de tényleg mindenkit lebeszélek róla! Nem akarok itt "zacherozni", de hiába ami igaz az igaz! Én kb. 25 évvel ezelött kezdtem el használni és meglehetősen sok bulin átestem ahol úgy rendesen bedióztunk.A korábbiakban olvasottakhoz képest Én tényleg rendesen bedióztam.Nem egy vagy két egész hanem tíz, de tizenkető is lement a nyakamon.Baromi dolog ennyi szemetet megenni, vagy eleve mikor kezdtem H. Rozikának a teljes zacskója leszaladt néhány sör kiséretében.Ami utána következett az tényleg szórakoztató volt,természetesen el kellet telnie néhány órának de tényleg jókat röhögtünk, jöttek a haluk amin szintén a végtelenségig lehett röhögni, meg ennyi mennyiségtől 14-24 órát is be voltál szaggatva és jól érezted magad.Röviden ennyi amit a poztív oldaláról elmondhato.És itt jön az ami az egész életemre kihat. A sorozatos diózásoktól (igaz őrült mennyiségek) a májam teljesen tönkretettem.Néhány hónap alatt a koleszterinem az éltveszélyes kategóriába szökött, mára már alig képes bontani a zsírt, egy életen át gyógyszereket kell szednem, ciszták jelentek meg benne, és az emésztési folyamatokat is teljesen felborította.A másik nagyon fontos , hogy milyen a másnap. Az maga az élveboncolás.Napokig tartó alvásképtelenség, szédülés, a szemed az úgy néz ki ami leírhatattlan.Napokig tartó székrekedés, de az is előfordul hogy csak úgy befosik az ember.Meló, suli felejtős.Mérhetettlenül sok vizet kíván a szervezet, már csak ez miatt is írtózatos teher alatt van szerkó.A vérnyomás akár a 180-at de még a 200- at is elérheti, a pulzus 60 és 140 között ugrál.Ismétlem napokig.Akkor mit csinál az amúgy sem normális használó, jönnek a nyugtatók, altatók, meg az innét-onnét szerzett vérnyomás csökkentök, ez tényleg harakiri!A baj hogy sokan mint ahogy én sem nem állnak meg hanem jönnek a következő alkalmak és az azt követő alkalmak. Azt fontos megjegyeznem, hogy a hatóanyaga súlyos rákkeltő és az egyéb anyagok amit tartalmaz ez a mocsok további problémákat okoz.A akár mentális zavarokat, pánik stb.A konklúzió az, hogy mindenki kerülje el ezt a mocskot.Utolsó megjegyzésem, a daturafélék, melyek csakugyan legálsak, azokat is mindenki hanyagolja. Ez az én tapasztalatom, a döntés mindenki saját kezében van.Megéri?
Én 1x próbáltam a szerecsendiót 2007 ben. Leirom hogy volt :D Vettünk ismerősömmel egy natur éjjel nappali boltban egy csomag Horváth Rozi márkájú őrölt szerecsendiót, és 2 danone könnyű és finom joghurtot. Egy srác aki alternativ legális drogokkal élt, Ő mesélte hogy nagyon durva, 1x ki kell probálni, de vigyázzunk mert abbol másnap suli-melo nem lesz!! NA!! kb 20-21 óra táján elfeléztük a kis csomag horváth rozis szerecsendiót, a másik srác(Dani) picit kevesebbet kevert bele a joghurtba. Megettük!! Egész este semmi, na mondom ez szar, kamu..Lefeküdtem aludni kb éjfélkor mert másnap mennem kellet volna dolgozni..(mennem kellett volna :D :D ) Reggel 6 kor felkeltem, szokásos felálló farkas reggeli hugyozásra mentem, elindulok a budi felé, a folyosó(akkor még koliban laktam)elkezdett hullámozni, mondom: "biztos csak a fáradságtol"Hugyozok hát kb 10 pisisugarat láttam meg szivárványszinben, hoppá beugrott hogy Én este Szerecsendioztam, de nem vettem komolyan, elindultam a szobámba vissza, öltöztem volna fel...csak szerettem volna..a kolis szekrényemhez érve elkezdett lecsuszni az arcom a földre, a szekrénybeli dolgaim, meg szines csikokban közelitettek felém...régebben elég sokat füveztem szóval nem volt ujdonság(DE!!! elvonóra is jártam drog miatt ezért merem kiirni ezt, és ezt végigcsináltam sikeresen, 2009 nov óta max piával élek, most 2013 január van!!)felvettem a farmert és közben a cipőm elkezdett repülni felém, Én meg lefagytam..Nem tudtam elmenni dolgozni, vissza leöltöztem, akkor kollégám is ott lakott velem egy szobában és kérdezte: Mi van Tesó miért feküdtél vissza??? Mondom: Tesó olyan offon vagyok mint még soha!!!a Fű a picsába sincs nagyon durva..annyira hogy az már rossz!!! Na bement a kolléga meloba de hivott hogy beszéljek a főnökkel hogy miért nem megyek be, minden erőmet összeszedtem és felhivtam!! Miközben beszéltem a főnökkel a legjobb barátaim hangját hallottam a telefonban ez megrémitett de azt mondta oké pihend ki magad de holnap gyere be mert sok dolgod van! Tudta a főnök hogy sokat bulizok, de a munkámat nagyon jól elláttam. De ez mellékes..Szóval akkor ugy reggel, gondoltam kihasználom és készeskedek, kiültem cigizni a folyosóra, de ugy ki voltam száradva hogy rosszul esett a cigi is, ittam rá folyadékot de úgy is szar volt, aztán hullámokban halucináció tört rám, a folyosó ajtaja elindult felém, a neon cső elkezdett szinessé válni stb. Megilyedtem és inkább elmentem aludni, ez már nagyon durva volt. kb reggel 8 óra lehetett ilyenkor....KELÉS. kb délután 17h kor megjöttek a szobatársaim melóbol, és Dani a suliból(akivel kiprobáltam)Akkor voltam kb ugy: mintha be lennék tépve, kellemes érzés volt de fájt a fejem, alig birtam mozogni, szerettem volna már kitisztulni, lementem Danihoz. Ő is ugyanezeket érezte, de mivel Ő kisebb adagot vett be el birt menni suliba, de nagyon kész volt! :D :D Akkor már jobban esett a cigi, de egész este nem múlt a hatás.Ekkor már 24 órája volt bennem a szerecsendió, másnap reggel felkeltem, még akkor sem voltam tiszta. Elmentem dolgozni, de még mintha be lettem volna állva..kb délre mult el. Szóval 36 óra kell kb hogy elmuljon a hatása ha megeszel egy fél zacskó Szerecsendiót joghurtal. Egynek nem rossz, de másnap az kilőve..de még a harmad nap is :D :D
srácok,csajok ez egy szenny, nehogy kipróbáljátok, najó 1x lehet, de akkor megtanuljátok a magyarok Istenét :))))) szóval inkább hagyjátok meg anyunak ,otthon a finom vasárnapi kaják elkészítéséhez:)
az a vmi olaj viszont ti. súlyos májkárosító és rákkeltő, ami kioldodik belőle, ráadásul a májon a zsírt is vonzza stb. így inkább normál módon vedd be.. amúgy mellékhatásai ennek is vannak, attól, hogy legális még nem jelenti azt, hogy következmények nélkül meguszod..
persze most nem az 1x-i kipróblás szintjére gondolok, hanem amennyiben többször nyulsz hozzá
Ja, így elsőre olyan kokakólamámoros-marihuánamérgezésbenhaldokló típusú hülye cikk lehetett. A szerecsendió mindennapos fűszer, csöppet sem illegális -- ami persze nem zárja ki, hogy egészségtelen legyen a túladagolása.
ha ez esetben az "anyag" az egy illegális drogot takar: volt anno a Magyar Narancsban kb. 1994 ben egy cikk arról, hogy fickó bevett porrá őrölt szerecsendiót és, hogy mi lett vele...
Kérésed méltányolom, röviden leírom tapasztalataimat. Az anyaghoz etióp ismerőseintől jutottam. (Etióp, eritreai, jemeni barátok előnyben!!!) Tizenkét márkába került. Mivel a fehérek nem nagyon ismerik, ezért minden európait, aki ráharap az anyagra, üdvrialgással fogadnak. Ez jó alap az alkudozásra, így akár 3-4 sör árából is megúszhatod. (Németországi éléményeim mesélem) Egy növény ágai, aminek a frisebb hajtásait kell lelegelni. Az anyagot órákig rágni kell. Nem túl épületes látvány, olyan mintha spenótot ennél. Persze ilyenkor nem lehet másokkal beszélgetni. A profi etiópok az egyik pofazacskójukban rágják, úgy néznek ki mintha fogfájásuk lenne. Tegyük fel, hogy túlvagyunk a bevételen. Ezútán hosszú órákig, akár egy napig tartó kellemes, visszafogottan euforikus, könnyedt érzés fog el. Mindenkivel barátkoznál, könnyen kommunikálsz (akármilyen nyelven!!!) és gyorsan megismerkedsz az idegenekkel. Rosszabb, ha egyedül vagy, mert ilyenkor rád tör a cselekedhetnék. Én éjszaka elkezdtem kitakarítani a lakást, porszívóztam, mosogattam, aztán leültem szótárazni.
Öszességében az exstasyhoz tudnám hasonlítani. Annál azonban sokkal jobb, mivel természetes anyag. Észak-kelet Afrikában a benszülöttek napi rendszerességgel fogyasztják, és ezt a jó szokásukat a nyugat-európába települt társaik nagy része is megtartotta. Nem úgy néztek ki mintha szellemileg, testileg leépültek volna... Sőt!!! Egy dologra azonban vigyázni kell. Ismerni kell a mértéket, mert mint sok más benszülött anyaggal, ezzel is megtörténhet, hogy a hülye fehér ember rögtön mindent akar, elveszti a mértéket, de akkor már nem is lesz olyan jó az anyag. Bár én konkrét ilyen esetről nem hallottam.
Öt-hat évvel ezelőtti emlékeket követően ismét elővettem a szerecsendiót. Sajna azonban azt kellett tapasztalnom, hogy az élmény már nem a régi. Estleg az anyag nem a régi, arra most gondolni sem merek, hogy én nem vagyok a régi...
Szóval nem vagyok egy anyagozó típus, a munka, a nej, valamint szocializációm előrehaladott volta ezt nem engedné. Azonban ez még nem jelenti at, hogy egyszer-egyszer ne áldozzak még a hülyeség és Dionüszosz oltárán...
Szóval a szerecsendió. Ez nekem régen egy, max két darabot jelentett. Reszelve és ostyában nagy szörpadagokkal a gyomorba kényszerítve. Némi melegség, bizsergés, hangok hallucinációja. Egy-két napos program. Csapatban jó szorakozás!
Kinek milyen élménye volt vele? Vagy valamely más egzotikus anyaggal? Én nemrég a katot (csatot) ízleltem meg egy párszor. Ha érdekel vkit, leírom milyen volt. Még annyit? csak természetes gyógy- és delíriumnövényekről írjatok. Szintetikus plasztikvilágunkban a természet számomra mind fontosabb. Éljen az egészségkultusz! Éljen a csodálatos szerecsendió!