Keresés

Részletes keresés

kallaci Creative Commons License 2000.09.18 0 0 7
rDave,
kb. 2 hónapja vagyunk használói egy ISDN bekötésnek. Először a tények: az ISDN Base Rate 2x64 kbit adatcsatornát jelent (szigorúan véve még 16k jelzéscsatornát és egy kevés egyebet is, de ezt átviteli célra nem lehet használni). Van még a Primary Rate, ami 2 Mbit, de az egy másik világ... Tehát a kétszer 64 k vagy két egyidejű beszélgetést, vagy egy 64 k-s adatkapcsolatot és egy beszélgetést, vagy egy 128 k-s adatkapcsolatot tesz lehetővé. Ehez kell egy ISDN végberendezés (NT; telefonszolgáltató adja), erre 2 analóg készüléket (hagyományos, tárcsás, vagy gombos telefont, faxot, üzenetrögzítőt, stb.) lehet földugni; valamint az NT típusától függő számban, az úgynevezett S-buszra ISDN eszközöket (ISDN telefont, ISDN központot, PC kártyát, stb.).
Általános esetben tehát az internet elérés menete: PC+ISDN kártya, NT doboz. Ámde a jobb NT-kben a "kártya benne van", és van egy DB-9 soros port csatlakozójuk, amit 1:1-es kábellel bedugva a soros portba minden el van intézve. Újabb gond csak akkor jelentkezik, ha 128 k-val akarunk csatlakozni, mert ehez mindenképpen PC kártya kell, mivel a soros port csak 115 k-t tud. (Persze az internet szolgáltatónál is van egy kis bökkenő: egy előfizetésért max. 64 k-t adnak.)
Amit ezért kapsz: valódi 64 kbps. A hagyományos modemek minden byte-ot megfejelnek start-, stop- és paritásbitekkel, ami majdnem 40% overhead! A sebességnövekedés több mint feltűnő. Hibák nincsenek, retry, megszakadás úgyszintén. És a család nem dühöng, hogy se minket nem lehet hívni, se tőlünk másokat. Eddig nálumk nagyon bevált. Csak egyet nem lehet vele: spórolni. Ha a fő cél nem ez, hanem a gyors elérés, akkor nagyon ajánlom.
Előzmény: rDave (4)
rDave Creative Commons License 2000.09.17 0 0 6
ok,thx :-)))
Előzmény: Törölt nick (5)
rDave Creative Commons License 2000.09.17 0 0 4
üdv! azért hoztam fel a topicot mert épp ebben a cipőben járok és nem tudom hogy döntsek, most 20 rugó egy isdn2 net csomag amiben ez a soros portra dugható nt + 2 analóg kimenet van, szerintem megéri a dolog csak hát kérdés hogy miként fog működni... vélemények?
Dobcsi Creative Commons License 2000.03.24 0 0 2
Naaaa, emberek :)
Nekem tapasztalatokra van szükségem, nem 'bölcs' találgatásokrta :))
Dobcsi.
bowler Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1
ISDN-es Internettel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, de a modem - ha megrendeled - tuti hibás lesz. ;) A MATÁV rendszerint leselejtezett, meg gyárihibás (meg ilyesmi) cuccokat ad, ami vagy múködik, vagy nem. Nálunk vagy nem volt. Ezért napokba tellett mire minden ketyerét kicseréltek...
Előzmény: Dobcsi (-)
buta Elizabeth Creative Commons License 2000.03.24 0 0 0
OlcsO husnak hig a leve, ugy kell neked a mOdem, mint a tOpicOdnak ez a O.
udv,
Elizabeth
Soha ne higgy az akcios megoldasoknak!!!8-)))
Előzmény: Dobcsi (-)
Dobcsi Creative Commons License 2000.03.24 0 0 topiknyitó
Üdv!

Szóval szeretnék rendelni egy ISDN vonalat (még ma, 22h-ig lehet).
És egy dologban nem tudtam dönteni:
'Hagyományos' ISDN+ ISDN kártya. Ez kb 17 000 Ft.
Vagy, semmi plusz költség, és kiképzik úgy hogy lesz egy COM csatlakozó amit egyszerűen rákötök a gépre, és kész. Állítólagh (Matáv szerint) ugyanaz a sebbessége, és olcsóbb 17 ezerrel. A modem árával.
Melyik megoldást válasszam?
Kérek mindenkit mondja el tapasztalalát mindkét verzióval kapcsolatban.
Sűrgős lenne mert ma szeretném megrendelni.
Előre is Thx
Dobcsi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!