Keresés

Részletes keresés

Porter Creative Commons License 2000.03.23 0 0 4
Stika, kosz az Infokat.
A tudasmenedzsment - vagy akkor most mar nevezzuk tudasgazdalkodasnak - valoban nagyon hasznos dolog.

A mai vilagban, amikor a megszerezheto tudaskeszlet egyre no, a vallalatok folyamatos "tudas-deficittel" kuzdenek. A Fortune 500 vallalatok 70%-a a megfeleloen kepzett szakemberek hianyat nevezte meg elsoszamu tenyezokent, ami a novekedest gatolja.
Az USA-ban munkahelyenkent evi 5000 USD korulire becsulik a tudasdeficit okozta vesztesegeket, amely ertek a kovetkezo idokben egyre jobban noni fog.

Kiemelt fontossagu feladat tehat az emberekben es kulonbozo vallalati rendszerekben felhalmozott tudasanyag felterkepezese, archivalasa - es ami a legnagyobb kihivas - a vallalati szereplok szamara ezen tudasbazis megfelelo elosztasa.

Előzmény: stika (3)
stika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 3
Hát kb. olyanokról volt szó, hogy mi is ez, mire jó, milyen előnyökkel jár egy cégnél a bevezetése, milyen ellenállást, előítéleteket kell leküzdeni, milyen megoldásokat (Notes alapú alkalmazásokat) kínál a Unioffice. A jó magyar fordítása tudásgazdálkodás.
Porosz Péter volt az előadó, vedd fel vele a kapcsolatot, szerintem segíteni fog irodalommal, linkekkel. Esetleg próbáld meghívni ebbe a topicba.
Egy nagyon szellemes idézettel vezette be az előadást. Egy vezető amerikai informatikustól megkérdezték, hogy mi a véleménye a témáról: " Alkalmazz egy csomó nagyon okos embert, aztán kommunikáltasd őket egymással. Rá fogsz jönni, hogy az előbbi sokkal könnyebb, mint az utóbbi."
A dolog lényege, hogy egy cégnél a fejekben létező tudást dokumentáltan, adatbázis formában közzé kell tenni. Ettől eleinte az emberek ódzkodnan addig, amig rájönnek, hogy ebből mindenki profitálhat.
Előzmény: Porter (2)
Porter Creative Commons License 2000.03.23 0 0 2
Nem csoda, a Lotus-nal kifejezett prioritas a KM-re valo koncentralas. Miket mondtak meg ott, ha szepen megkerlek, tudsz meselni egy kicsit errol?
Tenyleg, ha mar a Lotus-nal tartunk, nem tud valaki tobbet a nemsokara kijovo Lotus Raven-rol, esetleg a LearningSpace utodjakent ismert, most Athena kodneven futo fejlesztesrol?
Előzmény: stika (1)
stika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1
Boccs, nem .com hanem . hu , egyébbként a Lotus softwerekre szakosodott vezető magyar cég. Próbálkozhatsz még a Lotus honlapján is.
Előzmény: stika (0)
stika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 0
Éppen tegnap voltam a Unioffice konferenciáján, ahol ez volt az egyik fő téma. Keresd fel a honlapjukat: www.uniofffice.com
Porter Creative Commons License 2000.03.23 0 0 topiknyitó
Az uj evezred menedzsment trendjenek hatalmas jovot josolnak a szakertok - kulonosen a web-alapu, vallalaton beluli, B-to-B es B-to-C KM rendszerek teren eskusznek sokan ra, hogy ez lesz a kovetkezo nagy "befuto".

Erdekelne, hogy ki foglalkozik ezzel a terulettel, milyen tapasztalatai vannak es szerinte hogy fog kinezni ez a jovo. Hasznos linkek, infok johet, minden mennyisegben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!