Antonio Tarver nyerte a tegnap este megrendezett visszavágót Roy Jones ellen. A mérkőzés első menetében Jones kezdett jobban, de a következő menetben óriási meglepetésre Tarver egyetlen balegyenessel leütötte ellenfelét. Jones megpróbállt talpra állni, de nem volt abban az állapotban, hogy folytassa a mérkőzést.
Csináltam egy magyar Mike Tyson homepaget.
www.extra.hu/miketyson1/
Minen megtalálható az oldalon friss hírek, képek, fórum, vendégkönyv, szavazás, küzedelmek leirásai....
Szóval minden ami Tyson.
Ez amit írsz, csak megerősíti azt, amit én írtam. Mindenki arról beszél, hogy Kokónak nincs elég ütőereje (holott ehhez a gyorsasága, és az izomereje is megvan- teszem hozzá ezt én). Hát akkor ez hogyan lehet? Csakúgy, hogy nem az ehhez szükséges technikával üt, -ahogy te is irod- nem üt "túl" az ellenfél testén. Miért? Mert neki ilyen a boxstílusa, ezt tanulta, ezt szokta évek óta.
Amit itt az ütőerőről írsz, azért az nem ennyire egyszerű. A mozgási energia képlete valóban E=mv2/2, de nem mindegy, hogy ebből mennyi nyelődik el az ellenfél testében. Ezért kell egy alátámasztó tömeg is, próbáls ki, ha megdobnak egy gumilabdával, vagy ha megüt valaki egy ugyanakkora mozgási energiájú ütéssel, az utóbbi többet árt, legalábbis ha jól üt, nem csak vállból vagy karból, hanem csípőből, testtel kitámasztva az ütést, mert akkor több nyelődik el benned (a tested emészti fel a mozgási energiát), a gumilabda meg visszapattan (marad még egy csomó mozgási energiája, amit a tested nem nyelt el).
Kokó ütéseinél is ez a hiba szerintem, gyorsan üt, de nem jól, és csak szurkál, nem üt "túl" az ellenfél testén, hanem a test a (képzeletbeli) célpontja az ütéseknek, emiatt nincs benne igazán energia.
Én is tudom, hogy a kisebb stiklik "beleférnek" a sportba, és főleg a profi boxba. Ezeket mindenki elnézi, sőt sokszor az ilyenektől (is) lesz valaki "igazi profi". Én csupán csak annyit mondok, hogy nekem nem tetszik az ilyesmi, ez az én szememben egyfajta csalásnak számít, és ezért az ily módon kiharcolt győzelmet nem tartom teljes értékűnek.
Ha hiszed, ha nem, amikor a közönség sportszerűtlen megnyilvánulásáról írtam, nem rád gondoltam (sőt, nem is gondoltam konkrét személyre). Rád főleg nem, téged az eddigi írásaidból ítélve valóban nem úgy ismerlek.
voltaképp teljesen igazad van, de a taktikai szabájtalanságok egy egész sor sportban a játék részévé váltak. Hogy egy egészen OFF példát hozzak: kézilabdában a védőfal igyekszik olyan testhelyzetet felvenni, hogy a támadó az arcával minál valószínűbben megüsse a védő vállát vagy könyökét. Eközben igyekszik minél kevésbé célirányos mozdulatot tenni, nehogy a bíró lefújja. Na, most én az efféle zsiványságok elkövetésére való tudatos felkészülést hiányolom.
Igenis beleférnek a boxba (különösen a profiba) azok az apró szabálytalanságok, amik nem az ellenfél testi épsége ellen hatnak, csak a széttördelésre - mármint a meccsére - irányulnak.
Az vitat6atlan, hogy szombat este mindkét argentín maximálisan sportszerű volt. Nem tartoztam a fújolók közé, hidd el! Pedig nagyon rosszkedvű voltam.
A meccshiánnyal egyetértek, az utóbbi időben vívott kevés meccs nem vált javára Kokonak. Sajnos majd ezt fogják Madárral is csinálni.
A zsiványságra való felkészüléssel azonban csak félig értek egyet. Annyiban igen, hogy számítania kell neki az ellenfél "szemétkedéseire" (megjegyzem, Chacon nem csinált ilyeneket, messzemenően sportszerű volt - de nem minden bokszoló ilyen), viszont nekem a szándékosan elkövetett sportszerűtlenség szinte megbocsáthatatlan. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy szabályos, fair eszközökkel nem tud győzni. Szerintem (én is sportoltam, ha nem is ezen a szinten), csak a sportszerű győzelem az értékes. Tudom, van egy bizonyos mozgástér, amelyben elnéznek, vagy csak enyhén büntetnek bizonyos szabálytalanságokat, de akkor is: ha nem teljesen tiszta eszközökkel érik el a győzelmet, az a szememben értéktelen. Tudom, kevesen gondolják így... Tulajdonképpen minden mással egyetértek, amit írsz.
Idekopizom, hátha nem rúgnak érte ülepen Indexék (önmagam után szabadon):
Hali mindenkinek!
Csak a hibákról, nem keresve, hogy azokat személy szerint ki is követte el.
Csötönyi úrnak maximálisan igaza van a mérkozéshiánnyal kapcsolatban. Kokónak tavaj volt 1 azaz egy mérkozése (igen, egy!!!). Az idén ez ugyan a második volt, de olyan egyenlotlen - és még periodikusnak vagy ciklikusnak sem nevezheto terheléssel -, ami megengedhetetlen. Foleg nem, ha
számítani kell egy olyan közönségnyomásra, ami már hónapokkal elore nyilvánvaló volt.
Chacónnak teljesen igaza volt az "amator maradt" dumával - legalábbis ami a felkészülés egy részét illeti. Profi boxolónál ilyen nem lehet, hogy zsiványságokra ne legyen felkészülve!!! Elnéz egy
kósza bombát, OK. Aki dolgozik, az hibázik is. Az még nem volt egy nagy baki. Az viszont sokkal inkább, hogy azonnal felpattanva bosszúlni akart, ahelyett, hogy (hisz a menet úgyis elment két ponttal!) elkezdett volna taposni (igen, mégpedig lábujjra, mintegy véletlenül), fogni, és (kicsiket,
nehogy intés legyen belole!) mélyeket és tarkósokat ütni. A bírót a meccs széttördelésére kényszeríteni, miközben ő pihen kicsit.
Elottem ült egy igen-igen testes mókus, o üvöltötte, hogy "NEM SZABAAAAD!!!" kábé 20 másodperccel az elso leütés előtt.
Várható - sőt, a legvalószínűbben várható - taktika volt Chacóntól a "csakazértsetámadokmígtenemhibázol" megközelítés, hiszen a kontrabox terén kevesen közelítik meg Kokót a világon. Ehhez képest nem látszott, hogy egy a témában jártas sportpszichológus kicsit
magvasalta volna Pistit: kamutámadáson kívül véletlenül se menjen előre mindaddig, amíg a kétségbeesés összes tünete nem látszik az argentín srácon.
Tegnap délután kikockáztam azt a már említett elso leütés elotti húsz másodpercet (az utána következőket nem volt lelkierőm).
Egyrészt megtaláltam azt, amire ama testes úr felkiáltott (én akkor nem láttam meg). Az volt az első tisztán fedezék nélküli támadása Kokónak.
Másrészt a leütés elott a támadást tökéletesen lekommunikálta szemmel a kölyök. Hihetetlen, hogy Pisti ezt elaludta. Előtte a balegyenes kamu volt, ami az adott kameraállásból szintén látszott. Az,
hogy addigra Kokó elfeledte a saját fő profilját számomra elképzelhetetlen, márpedig megtörtént. Dunsztom nincs, mi lehetett az oka. Azt
pedig el nem hiszem, hogy ilyenekre ill. ellenük ne lehetne lelkileg felkészülni egy jó sportlélekész segítségével. Volt egyáltalán ilyen jellegu felkészítése?
Ismét hangsúlyoznám: nem érdekel, hogy melyik általam vélt mulasztásban ki a felelős. Az azonban biztos, hogy ezeket fel- és ledolgozni elengedhetetlenül muszáj.
A legnagyobb baj - szerintem -, hogy az UBP ésszerűtlenül költségtakarékos, és így a dolgok rendbetételére félő, nem akarnak majd áldozni.
IGEN!!!
"A ma este megrendezett nagyváltósúlyú mérkozésen Kótai Mihály már az elso menetben egy jobb felütés-balhorog kombinációval padlóra küldte ellenfelét, a francia Nestor Aclombesi-t, aki ugyan talpra állt, de a bíró jobbnak látta leállítani a mérkozést. A gyoztes technikai KO-val Kótai Mihály, akinek új mérlege : 8 gyozelem (7 KO), vereség nélkül. Gratulálunk!"
http://profiboksz.hu/genesis/html/news.shtml
Igen, ilyen. Meg ez az Indexes rendszer is ilyen, hogy egy hosszú beírást egyetlen egy véletlen Esc nyomás visszavonhatatlanul semmissé tesz. Vajon ezek a fiúk használják néha a saját rendszerüket?
Most már nincs kedvem mindent újta megismételni, ezért csak címszavakban, össze-vissza.
- Nekem nemcsak Koko, hanem Madár boksza is csalódás volt.
- Ettől még továbbra is szeretem őket, és szurkolok nekik.
- Még akkor is, ha pl. a mostani meccs előtti külsőségek ezúttal szinte hányingert keltően giccsesek, izléstelenek voltak. Kiváncsi lennék, ki találta ezt így ki.
- Még akkor is, ha Kokóval ezúttal nyilvánvalóan "elszállt a ló", és egyszerűen -de már nem először- lekezelte, sőt kigúnyolta az ellenfelét.
- Nem értem, vagy nem értek egyet azokkal a véleményekkel amelyek szerint "Koko most lett ember". Ilyet csak azok mondanak, akik beszopták a sztárcsináló média Koko köröli felhajtását.
- A stadion közönségéről elléggé rosszakat olvastam itt, de a TV-n is átjött amikor az ellenfelet többször is kifütyülték. Ezt a magatartást inkább nem minősítem, néhány hablelkű "szurkoló" még meg találna sértődni.
- Nem értek egyet azokkal a véleményekel, amelyek szerint Kokónak nincs ütőereje. Amit mi itt ütőerőként emlegetünk, az 2 tényező függvénye: az ütés sebességéé (négyzetesen), és az ütésbe beleadott súlyé. Ha egyszer a teljes testsúly egy súlycsoporton belül nagyjából egyforma, az adott boxoló izmos, erős (Koko ilyen), gyors (mint Koko), akkor már csak egy akadálya lehet a nagy ütőerő alkalmazásának: az, hogy nem alkalmazza. Ugyanis egyszerűen nem olyan stílusban bokszol, a "vívó" stílus nem kedvez ennek. Helyesen ismerte ezt fel Chacon is, ugyanakkor helytelenül is következtetett, hiszen attól, hogy valaki egy, az amatőr boxban igen, de a profiban nem tipikus stílusban küzd, attól még lehet valamennyire eredményes, lehet "profi".
- Könnyen lehet, hogy ez az előbb említett "valamennyire eredményes stílus" most érte el a potenciális határait. Egyszerűen arról van szó, hogy ilyen vívó, táncoló, sokat, de gyengén ütő harcmodorral ennyire lehet menni. Lehet egy szervezetnél VB címet szerezni (és aztán azt elveszteni az első címvédésen), de nem lehet jó eséllyel megmérkőzni a világ legjobbjaival.
- Mi lesz tovább? Sok jó már valószínűleg nem várható, mert: 1. Kokónak már kevés az ideje. 2. A menedzselésében kevés az esély a radikális változtatásra. 3. Gyanúm szerint Kokó már nem motivált.
A WBO ranglistán most jól le fog csúszni, és ha Chacon nem ad neki egy visszavágót (aminek nagyon kicsi az esélye), akkor tulajdonképpen megint kezdheti majdnem előlröl a felhozó meccseket. Kell neki minimum 4-5 meccs, hogy megint a kihívó pozíciójába kerüljön. Az a Koko, aki már a WBO cím megszerzése után is azt nyilatkozta, hogy a profi pályafutásának egyik fő célja már megvan. A másik meg a Hamed lett volna ugye, de az most kissé elúszni látszik. Egyébként meg max. néhány éven belül (1-2) mindenképpen be akarta fejezni. Őszintén szólva, én nem látok nála elég motivációt, éz ezt a véleményemet csak erősíti ez a mostani "majd 1 hónap múlva megmondom" vacillálása is.
Szerintem Kokot nem kell még leírni, hiszen ettől az egy meccstől függően is jó bokszoló, sőt jó profi bokszoló, de ez a vereség most kétségkívül rosszkor jött. Előbb kellett volna, most már nehéz lesz megszokni az új világképet. Neki is, és nekünk is.
Pedig vagyok én, csak mostanában nagy bánatomra kevesebb volt a reagálni való boxmeccs. Meghát, őszintén, én a szakértők véleményére mindig is kíváncsibb voltam, mint a sajátomra. A cikkről meg, ahogy az már lenni szokott, megoszlanak a vélemények. Látod a probox-on is, H. nak nem tetszett, G-nek meg igen. Van ilyen. Mellesleg, mindig volt egy olyan gyanúm, hogy bizonyos emberek nagy Winkler utálata nem egészen szakmai alapú, és ezt a mégérzést az érintettől (annak idején) egy kicsuszott politikai véleménnyilvánítás igazolni is látszott. Nekem persze ez mindegy, de az ő kompetenciáját nem erősíti az ilyesmi.
Én sajnos a helyszínen nem, de a TV előtt nagyon is fogok drukkolni, már alig várom a meccseket. Kokotól persze feltétlen, kötelező győzelmet várok, ha az esetleg nem is lesz könnyű.
Szerinted csak szakemberek szólalnak meg ott? Ugyan! Plö én is.
A tippjáték meg a kazilánc szerintem ér annyit.
Más:
Újabb találgatások szerint november-december táján vár6ó Vegasban egy HBO-UBP (!!!) gála, aminek főmeccse Dariusz Tiger Mihacziewski vs Roy Jones Junior mérkőzés lenne, előmeccse pedig Kovács Ko-Ko István vs Derrick Smoke Gainer összecsapás.
Én biza roppppantmód szkeptiqs vagyok az UBP kockázatvállalását illetően.
Szerinted?