Keresés

Részletes keresés

oncogito Creative Commons License 2005.12.31 0 0 366
"Az évi néhány valóban tragikus és szomorú kutyatámadásból viszont nem azt a következtetést kellene levonni, hogy minden kutyát irracionális korlátok közé kell szorítani. Annak, hogy egy kutyából garantáltan idegroncsot neveljünk, a legbiztosabb módja az, hogy betartjuk az összes önkormányzati rendelkezést. A közlekedés nagyságrendekkel több áldozatot szed, mégsem jutna eszébe senkinek olyan rendeletet hozni, ami a baleset elvi lehetőségét is kizárja. Ebben az esetben ugyanis az autók sebességét 20 km/órára kellene korlátozni, a lökhárítójukra pedig párnát kellene kötözni.

A mai ebtartási rendeletekben a hatvanas évek átgondolatlan, diktatórikus szabályozása tükröződik, amely a biztonságos kutyatartás alapját az ember és a kutya meghitt kapcsolata helyett az eb teljes korlátozásában látja. A kutyatartók felelőssége azonban vállalható volna anélkül is, hogy a kutyától (és tulajdonosától) előre megtagadnák az ártatlanság vélelmét."
Előzmény: Alex11 (365)
Alex11 Creative Commons License 2005.12.31 0 0 365

"Tényleg sajnállak, hogy a szeretet ünnepén is ilyen dolgokat terjesztesz és rosszindulatuan.
"

1.  Mit csináljak, ha most történt, és nekem is most volt több időm a neten lógni?! Semmi szándékos időzítés nem volt a részemről.

2. Mi itt a rossz indulat? Száraz tényközlés volt.

3. Akinek nem inge, nem veszi magára... Mit sértődsz meg! 

 

Ha hülyén bánik valaki a kutyájával, hát egye meg a kutya a gazdáját!!! Bár nem szeretem az értelmetlen halált. Azt meg végképp nem ha ártatlan emberek esnek értelmetlen támadásoknak!! Ezért bemásolom a friss kutyatámadás hírét is. Kóbor kutyák Fújjj!!!! Feltételezem, ezeknek is volt egyszer gazdájuk....

 

 

 

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a nőt, akit kóbor kutyák támadtak meg Budapesten, adta hírül a HavariaPress. A főváros XVIII. Kerültében, az Alsóerdősor elhagyatott füves részén egy 86 éves budapesti, hajléktalan nőt támadott meg hét-nyolc kóbor eb, csütörtökön este tíz óra körül.

Lakossági bejelentésre érkeztek a rendőrök és mentősök a bajbajutott asszony segítségére. Míg a mentőápoló az elsődleges ellátást megkezdte, a rendőrök a polgárőrök segítségével a sérült közelében lévő kutyákat elkergették a helyszínről. Meg akarták akadályozni, hogy az állatok ismét a nő közelébe férkőzzenek.

A falkában lévő egyik középtermetű kutya ekkor megpróbálta megharapni az egyik rendőrt, aki rálőtt a kutyára és megsebesítette az állatot, a falka pedig elfutott.

A helyszíntől körülbelül 800 méterre az egyik bokor alatt megtalálták és befogták a meglőtt kutyát. A sérült eben kívül még hármat sikerült befogni, a többi a sűrű, fával, bokorral benőtt területen keresztül elmenekült. A megtámadott idős hajléktalan asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyben a további eljárást a BRFK bűnügyesei folytatják le.

 

Egyébként köszönöm jókívánságaidat, és BUÉK !

Előzmény: oncogito (361)
amarok0 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 364

Megérdemelte.

Ha én életemben egyetlenegyszer egy törvényt hozhatnék, akkor az  a kutyájukat láncon, "kennelben" tartó  kutyatulajdonosok megbüntetésére történne. Kapják vissza hiánytalanul azt, amit egy falkaállatnak az elkülönitéssel, magánnyal és ingermentes környezettel okoznak.

Előzmény: Alex11 (360)
Anzika Creative Commons License 2005.12.25 0 0 363
Bánt volna rendesen a kutyájával, most is együtt sétálhatnának.
Előzmény: Alex11 (360)
oncogito Creative Commons License 2005.12.25 0 0 362
Ez is valóság...
Előzmény: Alex11 (360)
oncogito Creative Commons License 2005.12.25 0 0 361
Ezt az írást egy másik fórumba is bemásolták - és szintén a szeretet ünnepén. Lehet, hogy ugyanaz vagy, több nicken. Ezért a másik fórumba írt válaszomat ide is bemásolom:


Tényleg sajnállak, hogy a szeretet ünnepén is ilyen dolgokat terjesztesz és rosszindulatuan.
Kívánom, hogy legyen békésebb és szeretettelibb ünneped a jövőben.

Egyébként azért válaszolok, mert le kell írnom, hogy sok kárt okoz az ilyen egyoldalu hír terjesztése. Én kettőt említenék.

Az egyik, hogy a láncra vert kutya kiszámíthatatlan. A kutya szellemileg és érzelmileg fejlett lény, ezért számára az ilyen tartás kínzás. Ráadásul, ha kemény rotti is, akkor megbosszulja a rossz bánásmódot. Nem tudni, hogy a gazdája hogy bánt a láncon élő kiszolgáltatott állattal. Feltehetően nem ért a kutyákhoz és nem is szereti őket. Ezért aztán ez egy olyan balesetnek is tekinthető, mint amikor valaki meggondolatlanul belenyul az elektromos konektroba.
A másik ok pedig az, hogy az ilyen egyoldalu hírek azt a látszatot keltik, hogy minden kutya potencionális gyilkos. Ez pedig nagy tévedés. A kutya ok nélkül nem támad, csak az ember. És kutyák milliói élik le gazdáik mellett szeretetben gazdag életüket anélkül, hogy bármi baleset történne.

Neked csak azt kívánom, de őszintén, hogy megtapasztald mit is jelent valóban szeretni és szeretve lenni. Talán jobban megbékélnél minden élőlénnyel.
Előzmény: Alex11 (360)
Alex11 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 360

Csak tanulságként:

Saját kutyája marta halálra

december 24. 16:56

[MTI]

Feltehetően saját kutyája marta halálra azt a férfit, akinek holttestére szombat délelőtt találtak rá a Csongrád megyei Magyarcsanád egy lakóházban. A 48 esztendős férfi szívességi lakáshasználóként egyedül élt a házban rottweilerével. A nagytermetű eb az udvaron láncon volt kikötve - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfire szombat délelőtt talált rá a ház tulajdonosa az épület egyik helyiségben holtan. A kiérkező rendőröket az udvaron és a lakóházban egyaránt vérnyomok fogadták.

A helyszíni szemlebizottság a sérülések helye és típusa, valamint a helyszínen talált nyomok alapján megállapította, hogy a férfit a kutyája feltehetően péntek este harapta meg az udvaron, majd a sérült férfi betámolygott a lakásba, ahol segítség híján elvérzett. A szakértők idegenkezűségre utaló nyomokat, körülményeket nem találtak. A rendőrség intézkedett a kutya elszállításáról, és karanténba zárásáról - mondta Tuczakov Szilvána.

Kangarooo Creative Commons License 2005.05.13 0 0 359

Ez a nő is ilyen volt. Szabályosan kikelt magából. A férje utána meg is beszélte vele a dolgot. Utána már nyugisabb volt.

Az a baj, hogy nagyon sokan belenevelik ezt a gyerekeikbe. Nekem sosem tiltották, hogy ne nyúljak, hozzá, ne fogjam meg, ne menjek oda. Természetesen nem engedtek mindent. Megvolt azért az a határ amire igenis nemet mondtak.

Az első macskámra is nagyon nehezen mondtak igent. Azzal a feltétellel tarthattam meg, hogy gondoskodom róla.

Ezt meg is tettem. Természetesen segítettek, mert mit várhat el az ember egy 5-6 éves embergyerektől. Nem tudja saját pénzén etetni az állatkáját.

....és azzal, hogy gondoskodtam arról a cicáról, megtanultam tisztelni az állatot és megtanultam, hogy igenis máshogy működnek mint mi vagy mint játékaim.

Eléggé megdöbbentő volt amikor legutóbb Tihanyban sétáltunk a kutyával. Volt ott egy család, két pici gyerekkel. Az apjuk mondta, hogy nekik is van kutyájuk. A kissebbik fia pedig mindenáron meg akarta fogni a kutyámat, aki nagy boldogan szaladgált körülöttünk. Megfogtam neki és lefogtam, hogy meg tudja simogatni.....

A kisfiú odajött és elkezdte full erőből ütni a hátát. Ez a simogatás???? Az apja pedig 10 percen keresztül magyarázta a gyerekének, hogy nem szabad ütni a kutyát.

Amikor befejezte a mondandóját, kezdhette elölről, mert a kissrác ütés helyett folytatta rúgással.... :o|

 

Nekem amióta csak az eszemet tudom,mégcsak eszembe sem jutott, hogy ilyet csináljak!

Előzmény: amarok0 (358)
amarok0 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 358

Sajnos, teljesen igazad van.

Én még olyan kutyatámadásról nem hallottam, amit a gazdáját szabadon követő kutya követett volna el. Ha az ember normális kapcsolatot alakit ki a kutyájával, ilyen nem nagyon fordulhat elő. Aki láncon tartja (mert bántja az öregasszonyt, megharapja a gyereket stb), az persze eléri, hogy előbb-utóbb ez megtörténjen - és MEG IS ÉRDEMLI). Én is ismerek olyan fiatalasszonyt, aki hisztérikusan fél a kutyáktól

(sajnálom, mert félni nagyon rossz dolog), a kislánya viszont imádná őket (3 éves). A legszörnyübb fenyegetés, hogy "majd jön a nagy kutya, megesz, ott a kutya..." Ha gyerekben sikerül kialakitania a félelmet, máris nyert ügye van: a félelemre a legtöbb ragadozó legalábbis elszórakozik vele...

Nekem nagy skót juhászom van, anyám legnehezebb éveiben pompás társ, és a leghisztisebb kisgyereknek is remek terápiás kutya...Mégis, hatalmas botrány, ha szabadon végigsétál velem egy folyóparti utcán...

Azért nem értem, mert nem olyan régen még a falusi Bodrik ott feküdtek a házak előtt, és senkinek nem okoztak problémát, csak mióta a Q... media felfúj minden olyan esetet, ahol a gazdáknak lenne a börtönben a helye.

Előzmény: Kangarooo (356)
amarok0 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 357

Az utcára került "harci kutyák" helyzete a legrettenetesebb, mert tőlük különlegesen félnek az emberek, tehát üldözik őket. Én ismertem egy steffit, aki kidobva hetekig feküdt egy volt kenyérgyár udvarán, magához ölelve egy kidobott, elázott plüss-játékot,  - volt  "gazdájának" négy gyereke van - , aztán ugyanezen okokból várta a közeli iskola tájékán a gyerekeket, hogy imádhassa őket. A hatás leirhatatlan volt. Sintér, uj gazda, rettegő, megkinzott kutya, utca. Egy telet kint töltött a határban, kóbor kutyák vezéreként. Aztán lett egy sanyarú sorsú szánhúzókutya nagy szerelme, és ezzel együtt pusztult el. Ő, aki annyiszor meglépett a sintértől, bárkitől, akkor már nem akart...

Ismerek olyan rendesen tartott steffit, aki a gyerekkocsi elé feküdt, mikor azt a szülők lejtőre helyezték és otthagyták, igy állitotta meg a kisbaba tragédiáját.

Előzmény: jingo (355)
Kangarooo Creative Commons License 2005.05.11 0 0 356

Sziasztok!

 

Olvasgattam a fórumot és én mint kutyás, remélem nem haragszotok, ha elmondom a véleményem erről az egész kutyázós dologról.

 

Kedves, kutyapest, kérlek olvasd el ezt a kis unaloműzőt, és gondolkodj el.

 

Van egy kistestű kutyám aki velünk lakik egy panellakásban. Rendszeresen etetem, itatom, sétáltatom. Nem látom, hogy bármi pszihés baja lenne és meg akarna enni.

 

Ha sétáltatom, természetesen összeszedem a végterméket, habár kuka hiányában sokszor kénytelen vagyok végiglóbálni a parkon. A kuka hiányáról szerintem nem én tehetek, de ettől függetlenül megoldom a problémát és ha kell, cipelem a cuccot akár hazáig.

Azzal abszolut egyetértek, hogy a produkciót mindenhol össze kellene szedni.

Tudom milyen élmény amikor az ember szépen felöltözik, siet egy fontos megbeszélésre, de elkésik, mert egy termetes adagot kell letakarítania a cipőjéről, amibe a járda közepén sétálva lépett bele, mert nem figyelt...

 Sajnos nem mindig látom, hogy mások is összegyűjtenék a kutyájuk által termelt adagokat, habár mostanában már látom hogy néhányan igenis megmozdítják a derekukat...

Különösen akkor, ha látják, hogy más is összeszedi tőle 10 méterre. Ilyenkor talán megmozdul bennük valami... De sajnos ma még többen vannak azok, akik elsétálnak a kutyájukkal együtt.

Svájcban a kutyatermék és kuka probléma kicsit kissebb.... Ugyanis ott nagyobb sűrűségben fordulnak elő a szemetesek, aminek az oldalára kutyapiszok szedő zacskók vannak kitéve! Nem is látni minden öt méteren kupacokat! A kivétel természetesen ott is megvan, de a nagy többség ott összeszedi.

Itthon is jó lenne, ha működne ez a dolog. Egyszer itthon is találkoztam egy ilyen próbálkozással. Néhány nap múlva a zacskókat egyszerűen tartóstól leszedték és elvitték.... néhol azért a tartó megmaradt...

Itthon sajnos az emberek hozzáállásával van a gond. Amíg ez nem változik meg ebben a kérdésben, addig igenis fikázni fogja emiatt az összes kutyatartót, függetlenül attól, hogy éppen egy olyan embernek szólnak be, aki véletlenül rendszeresen szedi... És ez jogos.

 

A másik dolog ami eszembe jutott az a kutyatámadás.

Sokat olvastam ezekről a dolgokról különböző újságokban. Véleményem szerint az esetek nagy többségében az ember a hibás. Szerintem az sem lehetetlen, hogy a kutya öregkorára vagy pedig a túltenyésztés miatt zizzen meg. Ez utóbbi előfordul a lovaknál is,pl. az angol telivéreknél. Az állandó beltenyészet miatt, hogy egy adottságot tovább örökítsenek... eközben agyilag totál zakkant lesz... (de akár gondolhattok az egykori nemesekre, akik a saját unokatestvéreiket vették el és gyerekeik milyen betegségeket és pszihés bajokat örököltek...)

De visszatérve a kutyákra, szerintem ez az egyik lehetőség.

A másik az ember.... és sajnos visszatérhetek megint a neveltetésre...

Gazda részéről az, amikor egy szűk helyen, vagy láncra verve tartja a kutyáját. Ráadásul ha bezárva tartja, néha talán ad neki enni-inni és még egy-hét pofont, vagy rúgást is ad a kaja mellé.... Ezek mind mind okot adnak arra, hogy a kutya egyszer megunja és rátámadjon a gazdájára, pusztán védekezésből. Az ilyen kutyák aztán másra is veszélyt jelenthetnek. Elég lehet annyi is, hogy hasonló mozdulattal közelítsen szerencsétlen kutya felé, aki egyből védekezik, azaz harap.

 

Nem gazda szempontjából pedig ott a félelem. Ha valaki fél a kutyától, félteni fogja a gyerekét is. Ez szerintem tök normális, de túlzásba is lehet vinni ezt a dolgot.

Velem a következő esetek történtek meg, amik alapján ezt gondolom erről a dologról:

Kirándulni voltunk egy nagy csapattal, voltak gyerekek is. Anyuka láthatóan rettegett az én rettentő bátor harci ebemtől (aki egy Man in Black kutya, azaz egy mopsz). A kislánya minden félelem nélkül kíváncsian odajött, és megkérdezte, hogy megsimizheti -e. Mondtam, hogy "persze" és megfogtam a kutyát aki még csak odakapni sem tudott volna. (amit eddig sosem tett) Mielőtt megérinthette volna a kutyának a hátát, az anyja odaszaladt, elrántotta a gyereket és üvöltött, hogy "MEGHARAP!!!" A dobhártyám majd' kiszakadt és ott guggoltam a kutyával, akit úgy lefogtam, hogy moccanni sen tudott.

Ezt többen látták... egy véleményen voltunk és nem a nő mellett...

Szegény kislány meg nem értette a szitut.

Namármost... ha egy pici gyerekbe ezt sujkolják bele már pici korában akkor mi lesz később?? Ráadásul ha tiszteletre sem tanítják meg, pl hogy az állatokat ne bántsa...

Erről két konkrét példám is van:

1.

Tesóméknak van egy boxere, aki ilyesztőnek tűnhet, ha valaki nem ismeri a fajtát.

Aki viszont ismeri, az tudja, hogyha jól van nevelve akkor egy nagyon nagyon kedves kutya tud lenni.

Történt, hogy bátyámék árulták a házukat. Akkor került oda a második kutyájuk, aki egy Golden Retriver. A boxi szabályosan kölykeként nevelte és védte.

Jött egy fiatal pár a kislányukkal háznézőbe.

Mama, papa nézte a házat, a kislány eközben felfedezte a pici kutyát aki ott mászkált az udvaron. Simogatás gyanánt lenyomta a fejét a földre, majd egy barátit rúgott a kiskutyába, aki arrébbnyekkent. Ezt látta a boxi, valamint a sógornőm.

Rászólt a gyerekre, majd egy kis idő múlva kapcsolt az anya és rászólt a gyerekére.

Mikor mentek el, a kislány meg akarta simogatni a boxit is.... A boxi nem engedte, mert bántotta a "kölykét"...

 

2.

Szüleimnek van egy vizslájuk. Szintén nem egy támadós kutya. Egyszer, ahogy sétáltam haza, megláttam, ahogy a szomszéd gyerek egy bottal benyúlkált elkezdett vele kiabálni, miközben szúrkálta a kutyát. Többen is voltak. A kutyánk üvöltött, vicsorgott, a gyerekek meg jót röhögtek.

A gyerekek szülei szintén az udvaron voltam, ugyanis emlékszem, hogy köszöntem nekik... Nem hiszem el, hogy nem hallották a röhögést, meg a csaholást! Egyszerűen  nem foglalkoztak vele.

Aztán megláttam, hogy mi történik. Leszidtam a gyerekeket, majd hazakísértem őket...azaz beszéltem a figyelmes apukával. Ezek után nem jöttek arra a gyerekek és szerencsére nem froclizták tovább a kutyát...

Ha nem veszem észre, hogy mi történik és ne adj Isten kiszabadul a kutya mi történt volna?????

Minket vonnak felelősségre egy gyerek neveletlensége és a szülei nemtörődömsége miatt??? Amit aztán hiába próbálnánk bizonyítani mi lennénk meglincselve mert miénk a fenevad???

 

 

Na most jól kiírtam magamból mindent. Kérlek ne haragudjatok a kisregényem miatt és ne lincseljetek meg, mert esetleg eltérő a véleményem valamiről...

Előzmény: kutyapest (353)
jingo Creative Commons License 2005.05.11 0 0 355
Úgy látszik,baromira unatkozó kutyapest barátunk eltalált végre erre  a témára is.Nekem"harci kutyám"van,eddigi 13 éve alattnem harapott meg senkit.Terápiás kutyának is levizsgáztattuk.Egyébként állatvédőként több,megkínzott bulltípusú terriert megmentettem már.Olyat is,akit kötélről vágtak le a sintérek,mert jó gazdája felakasztotta(valószínű,hogy kutyapest barátunkhoz hasonló mentalitású volt).Ezektől a  "veszélyes állatoktól" csak hálát kaptam,ellentétben az emberekkel,akiken segítettem.
naillight Creative Commons License 2005.05.01 0 0 354
te meg már úúúgy hiányoztál..:)
Előzmény: kutyapest (353)
kutyapest Creative Commons License 2005.05.01 0 0 353
Úgy látszik, a kutyák már mindenkit megöltek, akik szóvá merték tenni, hogy gyilkolják az embereket.

Gooogle: kutyapest
Greta991 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 352
szia
Ilusta Creative Commons License 2003.06.28 0 0 351
Most nem konkrétan a 14 éves gyerekre gondoltam...igen annak már lehetne esze, de egyáltalán nem biztos, hogy hibás volt...ezt nem tudjuk. Ha igen, legközelebb nem csinálja, akkor mélységesen sajnálom a kutyát és gazdáját. Nekem is van 2 kutyám 2 macskám, 1 gyerekem, teljes békességben...
Igazad van, amit a legtöbb szülőről írtál, ezért próbálok is a környezetemben lévő gyermekes (kutyás és nem kutyás)ismerősökkel sokat beszélgetni ilyen témáról...
Szerintem kicsi korban kell elkezdeni, lehet, hogy akkor még nincs foganatja, de már úgymond beleívódik majd az állatok iránti tisztelet, szeretet és később már nem kell azon szenvednem, hogy legyen foganatja.
De végülis nincs min vitáznunk, szerintem a fő dologban egyetértünk. :))
Előzmény: oncogito (350)
oncogito Creative Commons License 2003.06.28 0 0 350
Kedves Ilusta, egy 14 éves gyereket azért már lehet egyedülhagyni kutyával. Mindenesetre a szülői felindulásod megértve (hisz nekem is van fiam) azért azt is hozzá kell tenni, hogy a szülők igen kevés gondot fordítanak arra, hogy megtanítsák gyerekeikkel, hogyan bánjanak az állatokkal. És ezt nem a kicsi gyeremekek esetére gondolom, ahol a magyarázatnak még nincs foganatja.
Tehát akkor vagy igazságos, ha ezt a felindultságból elkövetett cselekedetsorozatot megengeded mindannak a kutyatulajdonosnak is, akiknek ebei az áldozataik hibájából követtek el előre megfontolt harapást...

oncogito

Előzmény: Ilusta (349)
Ilusta Creative Commons License 2003.06.28 0 0 349
Nos, ha az én gyerekemre támadna egy kutya, vagy a kutyámra, macskámra, sajnos nagy felindultságomba nem nézném, csak ellenségnek és lehet, hogy én is megölném. Aztán ha egy súlycsoportban vagyunk, a gazdája fejével véletlenül megütném a térdemet!
De mivel az én gyerekem, kutyám úgy van nevelve, hogy az ő hibájukból ilyen soha ne történhessen meg, fenti lép érvénybe!
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, kisgyereket felügyelet nélkül SEMMILYEN kutyával ne hagyj eygedül! Bármi történhet, nem látsz teljesen bele a kutya lelkébe, akármilyen kedvenc!
Lásd: Tegnapi nap Valkó, ahol egy 8 éves gyermeket támadott meg egy családi újfundlani-bernáthegyi keverék, aki életében nem volt rosszindulatú kutya! A 10 éves gazdája szedte le a kutyát a szomszéd gyerekről! Felnőtt persze sehol. A gyerek "bűne": elesett a kutya előtt...
Babyboo Creative Commons License 2003.06.28 0 0 348
Igen ezzel teljesen egyetértek, én valamiért azt gondoltam, hogy az utcán támadta meg a vétlen gyereket, de így elolvasva téged, tulképp honnan veszem én ezt?
Szóval amit írtam, arra az esetre érvényes csak ha vétlen és utcán. Természetesen a saját területén, vagy ha magát vagy gazdát kell megvédeni akkor jogos a támadás.
Sajnos nagyon sok 14 éves gyerek kínoz állatokat, tényleg nem biztos, hogy nem érdemelte meg.
Úgysem fogjuk megtudni soha.... :(
Előzmény: oncogito (346)
oncogito Creative Commons License 2003.06.28 0 0 347
kiegészítés:
Az ilyenek elkerülése végett kellenének a jelentős körülményekre is kitérő tényeket közlő hírek szerintem, hogy a valódi felelőtlen kutyatartók jól elkülöníthetők legyenek és számíthassanak a tényleges ellenszevre.
Előzmény: oncogito (346)
oncogito Creative Commons License 2003.06.28 0 0 346
Én is nagyon sajnálok minden résztvevőt.
Azonban azt hiszem, kevés az info. Pl. nem derül ki, hogy a kutya és a gyerek is az utcán voltak-e? Valamint a szituáció előzménye sem.
Az én kutyám is harapott meg egyszer embert elég rendesen, és mégsem tett feljelentést, így én is "megúsztam". Az idegen illető egyébként a bérházunkban, a lakásunk ajtaján levő nyitott kitekintő ablakon akart benyúlni, hogy bejöjjön. Pechére a kutyám jelen volt. Viszont szerencséjére nem jött beljebb, mert csak idős anyukám volt otthon, aki biztos hogy nem tudta volna megakadályozni az ebkém további intézkédését.
Lehet, hogy adott esetben nem ilyesmiről volt szó, de az jellemző, hogy a hasonló hírek igen szegényesen adagolják a valódi körülményeket.
Szándékosan végletes ellenpéldát hozok: de ha a kocsi után húzott szerencsétlen ebke erősebb fizikumu és a szándékot erélyes harapásaival megelőz - megint a kutyatámadások ellen szörnyülködik a legtöbb felületes kivülálló...
Az ilyenek elkerülése végett kellenének a jelentős körülményekre is kitérő tényeket közlő hírek szerintem.

oncogito

Előzmény: Alex11 (344)
Babyboo Creative Commons License 2003.06.28 0 0 345
Sajnálom nagyon a kutyát, de emberünk tettét is megértem. Amivel NAGYON nem értek egyet, hogy nem tett feljelentést. Még egy EMBER aki megúszta, miközben a kutyája BELEPUSZTULT. Gondolom a következő kutyája se lesz különb körülmények közt tartva, nyugodtan támadhat meg majd embereket az utcán, legfeljebb megöli egy bátrabb tag. Azért a gazdira is ráengednék egy kuvaszt, ismerje meg az érzést, ami miatt a kutyák általános megítélése ismét kapott egy lapáttal.
Előzmény: Alex11 (344)
Alex11 Creative Commons License 2003.06.28 0 0 344
Megfojtotta a fiúra támadó kutyát

június 28. 10:39
[Havaria]

Megfojtotta egy fiatalember azt a kutyát, amelyik egy 14 éves fiúra támadt a Baranya megyei Láncsókon. A fiatalember az utcán sétált, amikor felfigyelt a segítségkérő kiáltásokra. A 14 éves fiút egy kuvasz harapdálta, amikor a férfi odaért. A férfinek sikerült leteríteni a kutyát és egy seprű nyelével megfojtotta. A fiút és a férfit kórházba kellett szállítani. A fiú és a férfi a kutya idős tulajdonosa ellen nem tett feljelentést.

real_mckenzies Creative Commons License 2002.10.05 0 0 343
szerintem rakd ki azt a táblát, mert ha esetleg mégis bekövetkezne egy harapás, akkor te moshatod kezeidet, kinn volt a tábla!

kutyatámadások: remélem több ("harci") kutyát nem kell elaltatni a felelőtlen gazdák nemtörődömsége miatt...
amúgy utálom ezt a harcikutya kifejezést. lépten nyomon azzal találkozni, miközben az emberek azt se tudják mi az... ha jól tudom, anno a csau-csaut is harcikutyának használták (bár az egy felépítésében teljesen más kutya volt).. a csaura ménem mondja senki, hogy harcikutya? miért csak pl. a staffira, aminél a tenyésztők már évek óta ügyelnek a tenyésztésből kizárni az agresszív egyedeket? (mármint a jobb tenyésztők...) naja... összetettebb a kérdés, mint gondolnánk...
üdv,
bocs, hogy beleszóltam.

RM

Előzmény: szussz01 (335)
Alex11 Creative Commons License 2002.10.05 0 0 342
Azt hiszem lassan de biztosan fejlődik a világ. :)
Én is egyre több kutyát látok pórázzal, és szájkosárral sétáltatva.
Előzmény: bagifruzsi (339)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.04 0 0 341
Nem hiszem. Az emberek (a "falusi átlagkutyás") inkább megvárják míg megjeneik a városi hírmondóban, a kötelező eboltás időpontja, és akkor mennek.
Én inkább a pillanatnyi szeszélyre tippelnék, de még mindig reménykedem.
Előzmény: oncogito (340)
oncogito Creative Commons License 2002.10.04 0 0 340
Lehet hogy csak oltatni vitték... :-]
Előzmény: bagifruzsi (339)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.04 0 0 339
Képzeljétek! Lehet, hogy fejlődik a világ!

Szembeszomszédunk nj-szerű keveréke (nem bánt, csak olyan gyenge idegileg, hogy jajajjj...) mindig egyedül sétáltatta magát.
Ma reggel mit látok: kislány kezében a póráz, anyuci mögöte, a kutya a pórát végén. Látszott a pórázon, nyakörvön, hogy vadi új.
Most vagy csak a kislány pillanatnyi szeszélye, vagy tényleg komolyan gondolták, esetleg (had dagadjon a mellem) látták, hogy más is úgy teszi és talán nekik is úgy kéne (ki tudja, lehet, hogy még tetszeni is fog).

Kezdek bízni benne, hogy a jó példa ragadós. :-)
Szerintetek?
Fruzsi

oncogito Creative Commons License 2002.10.03 0 0 338
Poénnak jó.
Azonban gondolj bele, a konektorba sem nyúlhat senki következmény nélkül és az állatkerben sem fogdoshatja senki következmény nélkül pl. az oroszlán ketrecét.
Ha valakinek olyan kerítése van, aminek hegyes, nyílformáju a tetetje és valaki átmászás közben belezuhan, annak is van következménye és nem a kerités tehet róla.
Az emberek felelősek saját hibás cselekedeteik miatt - ráengedett pitbull nélkül is...

Csak éppen az is igaz, hogyha indokolatlanul történyik kutyás baleset (azaz nem az áldozat volt az okozója) akkor a gazdának felelnie kell.
Nagyon egyetértek azzal, amit korábban említettek, hogy minden ilyen esetben konkrétan ki kellene vizsgálni a körülményeket, amit nyilvánosságra kellene hozni tanulsága miatt és ennek megfelelően szankcionálni.
Lehet hogy túlzottnak tartjátok, de a kutyaharapás tényleg nem játék és tényleg nem lehet egy-két bevezetett törvénnyel megelőzni.

oncogito

Előzmény: Tamska (337)
Tamska Creative Commons License 2002.10.03 0 0 337
sztem tök igazad van, és megértem a problémádat.

Megoldás: a szóróanyag terjesztőkre és a benyúlkálós kiscsákókra eresszünk pitbullt. :-)

Előzmény: szussz01 (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!